Bärpaj

Ingredienser

Pajskalet:
3 dl vetemjöl
150 smör
1 tsk bakpulver
1 dl socker

Fyllning:
2 dl creme fraiche
1-2 dl bär
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1/2 dl socker (1 dl till sura bär)

Gör så här

Smält smöret i MicroPluskannan 
Rör ner de torra ingredienserna
Tryck ut pajdegen med handen så att det bildas en liten kant ytterst i Silikon Pajform

Rör ihop creme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker.
Tillsätt bären sist och häll ut i formen.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Den är god som den är både ljummen och kall men kan även serveras med glass eller vaniljsås

Kladdkaka med lingonparfait

Kladdkaka med lingonparfait

Ingredienser

Lingonparfait
2.5 dl matlagningsyoghurt
6 st äggulor
50 g honung
2 dl strösocker
2.5 dl vispad grädde
2.5 dl frusna lingon

Kladdkaka
2 st ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
0.5 krm salt
1.5 dl vetemjöl
1 dl smält smör

Garnering
1 knippe citronmeliss
1 msk florsocker

Gör så här

1. Lingonparfait:
Mixa lingon och yoghurt slätt.
Vispa äggulor, honung och socker slätt och vitt.
Tillsätt yoghurt och gräddsmetarna till den vispade grädden och rör försiktigt till allt blandats ordentligt.
Fyll i silikon 7 muffins och frys in.
Ta fram en liten stund innan servering.

2. Kladdkaka:
Blanda alla ingredienser och vispa till en slät smet.
Grädda i cirka 20 minuter i Silikon Pajform.
Garnera med citronmeliss och florsocker


GI Kladdkaka

GI Kladdkaka

Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.




Ingredienser

100 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
0.5 dl dinkelmjöl
150 g valnötter
1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl svarta sesamfrön till att bröa formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.

2. Skölj Silikon Pajform i kallt vatten och ”bröa” den med svarta sesamfrön.

3. Smält chokladen i MicroPlus kannan och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!

4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter
(då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Servera med lättvispad grädde.


Glutenfri kladdkaka

 Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
(kokosflingor att "bröa" formen med)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Om du vill ha kokossmak på kakan så bröa Silikon Pajform med kokosflingor.

3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.

4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i kaksmeten.

5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Timjan- och pepparstekt kalv med sallad på varma primörer

1 kg kalvstek  
1 tsk salt  
2 tsk svartpeppar  
2 msk timjan, plockad färsk  
   

Sås

1 st liten gul lök  
0,5 msk smör  
1 dl vitt vin  
2 dl vatten  
0,5 st hönsbuljong  
1 dl vispgrädde
1 krm salt  
1 krm  

Primörsallad

0,75 d vattenl  
2 msk smör  
1 msk olivolja  
12 st morötter  
100 g haricots verts  
12 st sparrisar, färska gröna  
18 st kokta färskpotatisar  
12 st rädisor  
6 st salladslök  
2 msk skånsk senap  
0,5 tsk salt  
1 krm svartpeppar  
1 dl dill  

Tillagning:



1. Kött: Sätt ugnen på 150°.
Putsa kalvsteken och skär den på mitten till två avlånga bitar.
Bind upp köttet med krympt bomullssnöre och krydda med salt, peppar och timjan. 
Lägg köttetet i en UltraPlus och stek mitt i ugnen 40 – 60 minuter
tills innertemperaturen är 65°, köttet ska vara rosa.
Ta ut och låta köttet vila ca 10 min utan lock.

2. Sås:
Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör utan att den tar färg.
Tillsätt vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår.
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka ihop till hälften.
Smaka av med salt och peppar.

3. Primörsallad:
Koka upp vatten, smör och olivolja i en vid kastrull.
Skär eller klyfta morötterna och skär haricots vertsen i sneda bitar.
Lägg ner morötter och haricots verts i kastrullen och sjud 3 min under lock.
Skär sparrisen i sneda bitar, lägg ner i kastrullen och sjud ytterligare 2 min under lock.
Halvera potatis och rädisor och strimla salladslöken.
Lägg potatis, rädisor och salladslök i kastrullen med de övriga grönsakerna och sjud tills de är varma.
Smaka av med senap, salt och peppar.

5. Servering:
Skär köttet i skivor.
Värm och mixa såsen skummig.
Lägg upp köttet på tallrikar med den ljumma primörsalladen och sås.
Strö över dill och servera.

Äppelmuffins!

Äppelmuffins!

Smält 125 g smör och låt det svalna.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker.
Blanda 4 dl mjöl och 2 tsk bakpulver.
Rör ner 2 dl mjölk och det avsvalnade smöret i ägg-och sockerblandningen.
Tillsätt mjölet och blanda samman.
Fyll formarna nästan upp till kanten.
Fyllning:
75 g riven mandelmassa,
1 äpple.
 
Fördela hälften av den rivna mandelmassan i formarna.
Riv även äpplet och lägg ner det så det sjunker ner i smeten i formarna.
Strö över resten av mandelmassan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min i 200 grader.

Isterband med senapsstuvad potatis

4 portioner:

4-6st Goda isterband
10st medelstora potatisar
ca 5dl mjölk
ca 4dl grädde
1st gullök
salt och peppar
3msk god grovkornig senap

Gör så här:
Hacka potatisen i mindre bitar
och hacka löken fint,
lägg i en kastrull och slå på grädden och mjölken så det täcker potatisen.
Koka på medelvärme tills stuvningen kokat ihop och potatisen är klar.
Smaka av med salt, peppar och senap.
Stek isterbanden i smör tillsammans med lite färsk timjan.
Servera alltsammans med goda inlagda rödbetor.

Rör-ihop-kaka med bär

Lättare kan det knappast bli. Bara att röra ihop och välja bär efter eget tycke och smak

125 g

smör

2 dl

brun farin

2 dl

vetemjöl

1 tsk

bakpulver

2 st

ägg

3 dl

bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär

1 dl

mandelspån

Gör så här

   Sätt ugnen på 200°.
   Smält smöret i Micropluskannan
   och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg.
   Rör till en jämn smet.
   Häll smeten i Silikon pajform.
   Strö över bär och mandelspån. 
   Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
   Låt kakan svalna något i formen innan den lossas.
   Servera den ljummen, gärna med en klick vaniljglass.


LAXMOUSSE

LAXMOUSSE

5-6 dl kokt lax
2-2,5 dl majonäs
2 dl vispad grädde
2 msk senap (fransk 1 tsk)
0.5 dl chilisås
0.5-1 dl hackad purjolök
dill
2 tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar
7-8 gelantinblad
matolja
Finfördela fisken
Vispa grädden hårt
Blanda samman allt och smaka av med kryddor
Blötlägg gelantinbladen väl, krama ur och smält på svag värme
Rör ner det i laxsmeten.
Pensla Jelloformen med matolja
Häll i smeten i formen och låt stå kallt minst 5 timmar
Kan frysas.

Servera som förrätt med romsås
Finhacka lök
Blanda med röd rom och creme fresch

Ananasfromage i Jello Ringen

 

 

Ananasfromage i Jello Ringen

 

3 ägg

4,5 msk socker

1 mellanstor burk krossad ananas

8 gelatinblad

3 dl vispgrädde

 

Vispa ägg och socker pösigt.

Vispa grädden.

Häll av spadet från ananasen.
Tag vara på spadet !

Blötlägg gelatinet i ananasspadet.

Rör ner ananasen i äggsmeten, häll sedan i det smälta gelatinet och rör till sist ner den vispade grädden.

Häll smeten i en Jello Ring och ställ den i kylen.

Ta ut och stjälp upp fromagen och garnera med tex citronmelissblad


Matjesill i Jello Ringen

Matjesill i Jello Ringen

 

4 dl grädde

2 burkar matjesill

1 dl dill

1 dl gräslök

½ dl chilisås

 

Vispa grädden.
Skär sillen i små bitar.
Hacka dill och gräslök.
Blanda allt väl i en skål.

Slå upp röran i en vattensköld Jello Ring.
Ställ in i frysen.

Vid servering så låt Jello Ringen stå framme minst ½ timme innan.

Servera färskpotatis till.


Tupperware smörgåstårta i Jello Ringen

 

Tupperware smörgåstårta i Jello Ringen

 

1-2 franskbröd

4 hårdkokt a ägg

4 skivor skinka

250 g sparris

250 g champinjoner

1 burk ananas

1-2 dl majonäs

grillkrydda

 

Häll bort spadet från svampen och ananasen.
Hacka skinka, svamp, ägg, sparris och ananas mycket fint.
Rör ihop och krydda.

Blanda ner majonäsen. Smula ner inkromet från franskan.
Häll allt i Jello Ringen, låt detta stå i kylen minst 10 timmar.

Dekorera i mitten med vindruvor eller annan frukt.


Mexikansk Räkrätt

Mexikansk Räkrätt 

 

4 pers.

Koka ris
slå riset blandat med lite gelatinpulver i en Jello Ring.
Sätt på locket, låt stå för att stelna.
Lägg gärna ett vått hushållspapper ovanpå locket.

Under tiden lagas räkröran:

 

2 gula lökar

1 grön paprika

1 burk skivade champinjoner

1 msk vetemjöl

1 msk smör

1 dl chilisås

2 dl vispgrädde

1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm cayennepeppar

300-400 g skalade räkor

½ dl koncentrerad apelsinjuice + 1 dl vatten

 

Fräs lök och champinjoner, strö över mjöl och rör om.
Tillsätt hackad paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka i 8-10 min.

Tillsätt räkor, juice, vatten och låt detta bli genomvärmt.

Stjälp upp risranden i en Låg Trio och töm räkröran i mitten. Servera med bröd och sallad.


Kaviarrand

Kaviarrand

5 hårdkokta ägg

½ lök

7 blad gelatin (lös upp enligt bruksanvisning)

3½ dl Creme Fraische

3 msk majonnäs

300 gr ofärgad kaviar

225 gr skalade räkor

2 knippen dill

1 citron

 

Ägg och lök hackas fint.
Creme Fraische och majonnäs blandas ihop.
Därefter tillsätts kaviar, ägg, lök, räkor, dill och citronsaft.
Den upplösta gelatinen hälls i en tunn stråle i kaviarblandningen.
Blanda allt väl och häll över i Jelloringen,
som placeras på en kall plats ca 2 timmar tills innehållet har stelnat

Kokosglass med kanel

Kokosglass med kanel

5 dl vispgrädde

4 äggulor

50 gr riven kokos

6 msk florsocker

3 tsk kanel

 

Vispa grädden.
Vispa ägg-gulorna luftigt tillsammans med florsocker och kanel.
Vänd i äggmassan och kokosflingor i grädden.
Häll glassen i Trollformen och ställ i frysen i minst 6 timmar.


Chokladglass med marängbotten

Chokladglass med marängbotten

3 äggulor

75 gr florsocker

120 gr mörk choklad

5 dl vispgrädde

100 gr maränger

ev 3 msk cognac

 

Äggulor och florsocker vispas.
Chokladen bryts i mindre bitar och smälts tillsammans med 5 msk grädde.
Chokladmassan kyls ner och rörs ihop med äggmassan.
Tillsätt ev cognac.
Grädden vispas och blandas försiktigt ner i chokladblandningen.
Tillsätt lite i taget.
Blandningen hälls ner i Jelloring.
Marängerna krossas och strös ovanpå och trycks ner lite.
Sätt på locket och ställ Jelloring i frysen med stora locket uppåt.
Glassen fryses i 3 – 4 timmar.
Dekorera glassen med hackade nötter och ev med riven choklad.


Mandelrand med bärsås

Mandelrand med bärsås

4 dl standardmjölk

2 dl socker

3 dl skållad, hackad mandel

korn av 1 vaniljstång

6 gelatinblad

5 dl vispgrädde

Sås:

300 gr vinbär eller annan bärsort

150 gr socker

 

Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten.
Koka socker, mjölk, mandlar och vaniljkorn ca 1 min. under omrörning.
Ta av grytan från värmen och smält de avrunna gelatinbladen i mjölkblandningen.
Låt blandningen svalna och rör om lite då och då.
När blandningen börjar stelna rörs den hårdvispade grädden försiktigt i.
Skölj Jelloring med kallt vatten och häll i krämen.
Ställ i kylskåp minst 8 timmar.

Koka bär och socker, tills sockret har smält, och purea genom sil.
Låt svalna.
Servera till mandelranden

Laxmousse

Laxmousse

350 gr färskrökt lax i skivor

500 gr färskrökt lax i små bitar

2 dl vispgrädde

saft från 1 citron

2 msk Creme Fraische

2 äggvitor

200 gr stenbitsrom

½ dl finklippt gräslök

½ finhackad lök

dill, mald vitpeppar

6 gelatinblad

 

Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor  
låt lite lax hänga ut över kanten.
Finfördela de små bitarna med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.
Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.
Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.
Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.
Vik över laxskivorna över moussen.
Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.


Jordgubbsfromage

Jordgubbsfromage

4 äggulor

¾ dl socker

4 dl vispgrädde

6 gelatinblad

1 msk apelsinsaft

korn av 1 vaniljstång

400 gr jordgubbar

 

Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa jordgubbarna till puré.
Vispa äggulorna vita med socker och vanilj.
Vispa grädden fast.
Blanda äggmassan med purén.
Vänd i vispgrädden i jordgubbsblandningen.
Smält gelatinbladen med apelsinsaften.
Vänd det lätt avkylda gelatinet i jordgubbsskummet.
Häll fromagen i Trollformen och ställ den i kylen i 4 timmar.
Vänd över på Trollformens serveringsfat och dekorera med frukt eller vispgrädde

Rotfruktmos

Rotfruktmos

800 gr potatis i tärningar

150 gr persiljerot i tärningar

150 gr palsternacka i tärningar

25 gr smör

100 gr mjukost

ett knippe finhackad gräslök

Salt och peppar

Lite olja

 Hacka rotfrukterna

Koka rotfrukterna i en stor gryta i 25 min.
Häll av vattnet och mosa rotfrukterna tillsammans med smör och mjukost.
Blanda i finklippt gräslök och krydda med salt och peppar.

Pensla formen med ett tunt lager olja och häll rotfruktmoset i formen.
Sätt på locket och pys det. Låt stå några minuter under en handduk, för att bevara värmen.
Ta av locket och vänd över moset på ett serveringsfat.
Servera till gryträtter.


Tupperwares Vaniljglass

Tupperwares Vaniljglass

 

2 äggulor

3 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

4 dl vispgrädde

2 äggvitor

 

Äggulorna och florsockret vispas ljust och skummande i SpeedyChef.
Vaniljsockret tillsätts.
Grädden vispas fast och rörs försiktigt ner i äggen.
 Vispa vitorna hårt och vänd i dom sist.
Blandningen hälls i Trollformen eller Jelloringen
fryses i ca 6  timmar innan den är klar för servering.
Dekorera med färska bär.
Vaniljglassen kan även smak-sättas med t.ex hackad Dajm, sylt eller punsch.


Citronpannacotta med granatäpple

Ett GI recept

Antal portioner:
6
Ingredienser

1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
4 dl grädde
1 st citron, rivet skal
0.5 st citron, saften
2 tsk florsocker
0.5 st granatäpple

Gör så här

1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.

2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.

3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.

4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.

5. Lägg i gelatinbladen och blanda om.

6. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.

7. Ställ kallt i minst 2 timmar.

8. Gröp ur fröna från granatäpplet.

9. Vid servering
Fördela granatäppelkärnorna över pannacottan.


Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad

Ett GI recept

Ingredienser

Kyckling
4 st kycklingfiléer
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
50 g färskost med vitlök och örter
0.5 kruka färsk salvia
Tandpetare
0.5 st citron, rivet skal och saft

Medelhavssallad
1 st squash
1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
50 g ruccola
8 skivor lufttorkad skinka
0.5 st citron, rivet skal och saft
0.5 kruka salvia
25 g rostade pinjenötter

1. Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.

2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm.

3. Strö över salt och peppar.

4. Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.

5. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.

6. Lägg rullarna i UltraPlus Lasagnefat.

7. Strö citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.

8. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

9. Sallad
Skär squash och aubergine i skivor på längden.

10. Skala och finhacka vitlök.

11. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.

12. Strö på salt, peppar och hackad vitlök.

13. Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med Silikon bakunderlag.

14. Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 175 grader.

15. Låt vila på plåten en stund.

16. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.

17. Blanda ner skinkan i salladen.

18. Vid servering
Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.


Kalvcarpaccio med tryffelolja

Ingredienser

200 200 g kalvytterfilé eller oxfilé
2 2 tsk tryffelolja
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
25 25 g färsk ruccola
1 1 dl pinjenötter
1 1 msk olivolja
1 1 tsk balsamvinäger
50 50 g pecorino- eller parmesanost, riven

Gör så här

1. Frys in köttet i 2 timmar.

2. Skiva köttet tunt med hjälp av T chefseries™ Pro Kockkniv.
var noga med att den är nyslipad och vass

3. Fördela skivorna på tallrikar och häll över tryffelolja.

4. Strö på salt och svartpeppar.

5. Lägg lite ruccola över köttet.

6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under några minuter.

7. Strö nötterna över salladen.

8. Häll över olivolja och vinäger och toppa med riven ost.
Ett GI recept!


Nötkaka med kanelchokladtryffel

 1 1/2 dl malda hasselnötter (ca 1/2 påse)
75 g smält smör
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker

200 g mörk choklad
1/2 dl grädde
1/2-1 tsk kanel

Mal nötterna i Multikvarnen.
Smält smöret i MicroPlus kannan.
Tillsätt mjöl, socker, ägg och nötterna.
Rör till en jämn smet.
Häll upp i Silikon Pajform.
Grädda i 200 grader i ca 17 minuter.
Hacka chokladen i HerbChopper.
Koka upp grädden i MicroPluskannan på högsta effekt i ca 45 sek.
Tillsätt chokladen och rör tills smeten är jämn.
Smaksätt med kanel
Häll tryffeln över nötbotten och låt svalna.
 

Bärmoothie

Fruktsmoothie
En påse frusna hallon eller jordgubbar (400g)
4 saftiga apelsiner
3 bananer
Evt socker

Pressa apelsinerna med Bake-to-basics Citruspress
Häll saften i QuickChef III.
Tillsätt frusna bär och bananerna.
Kör alltsammans till lagom konsistens.
Är smoothien sur kan du eventuellt tillsätta socker.
Prova även att ersätta hallonen med fryst och tärnad ananas eller mango.
Du får då en mer exotisk smoothie.


Glutenfria limpor

Jag har fått ett recept av en av mina VIP-Värdinnor
som jag gärna delar med er alla
Tupperwares produkter är ju särskilt bra för matallergiker
i en metallform finns ju en skarv som kan gömma gluten, nötter eller annat från förra baket.
Tupperwares produkter är porfria så inget stannar till nästa bak.

Man blandar:
10dl glutenfritt grovmjöl,
3 tsk brödkryddor(inte nödvändigt),
1dl nötter,
1dl pofiber,
1dl fibrex,
1tsk salt,
2dl krossat linfrö och
2dl solroskärnor.
Tillsätt
1l yoghurt,
2dl lingon,
2dl sirap och
4tsk bikarbonat.
Allt blandas och hälls i Tuperware långa silikonformar.
Grädda i 175grader i 1 timma.

Perfekt med silikonformen som det bara är att använda som dom är utan smörjning
Låt brödet svalna en stund innan de stjälps ur.
Går jättebra att frysa och då gärna skivat
.
Tack Inga-lill

Optimum Erbjudande i VIP-club


Tupperware galleri i Orlando


Fantastiskt


OBS brödet ska förvaras utan påse i BreadSmart

En Taste demo


Tupperware in every HOME!


Kasslergratäng

Kasslergratäng

För 4 personer.

En riktigt smarrig gratäng.

Ingredienser

500 g kassler
3 dl kokt ris
1 purjolök hackad
2,5 dl grädde
1-2 dl chilisås
1 dl majonäs
1,5 dl riven ost

Gör så här

Koka riset i EasyRice
och lägg i botten på UltraPlus Lasagnefat.
Skär purjon i skivor och skölj och slunga den ren i Salladslungan
Skär kasslern i bitar. Lägg den hackade purjon på riset sedan kasslern.
Riv osten i Multikvarnen 
Vispa grädden i SpeedyChef
och blanda i chilisås, majonäs och ost.
Bre över kasslern.
Grädda i ca.20 min i 200 grader.

Rabarbersaft

Rabarbersaft


Mycket god och enkel - perfekt en varm sommardag.

Ingredienser

3 kg rabarber (skurna i bitar)
3 st citroner ( i skivor)
50 gr citronsyra
4 liter kokt vatten
600 gr socker/liter avrunnen saft

Gör så här

Varva rabarber och citroner i en Maxi Vispskål 
Häll över citronsyran och det heta vattnet.
Låt stå med locket på svalt ställe i två dygn

Sila bort rabarberna och häll i sockret.
Rör ibland och låt vara tills det löst sig.
(några timmar)
Eftersom det ej är något konserveringsmedel
i så är det rätt bra att frysa saften

Rabarberpaj med krämig fyllning

Ingredienser

2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl créme fraiche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Ugn: 200º.

Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa i QuickChef III med knivarna. Tillsätt vatten genom tratten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

Kavla med liten kavel ut degen i en Silikon pajform,   
och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Riv mandelmassan i Multikvarnen 
Ansa och skär rabarbern i små bitar.
Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker med vispen monterad i QuickChef III

Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Häll creme fraiche smeten över det hela.

Grädda mitt i ugnen ca 30-­40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.
Bjud vispad grädde eller glass till.


Jag säger bara:


Djävulskyckling

Djävulskyckling:
1 hel kyckling, ca 1,3 kg
1 tsk salt
2–3 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
rivet skal och saft av 1/2 citron

Olivsås:

1,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl tapenade

Sätt ugnen på 200C.
Lägg kycklingen i UltraPlus
Hacka persilja och vitlök i HerbChopper
Pressa citronen och riv skalet på Bake-to-basics citruspress
Blanda ned citronen och kryddorna i det finhackade örterna och bred över kycklingen
Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min
Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.

Jordgubbspaj

1/2 liter jordgubbar
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g smör
Lägg ett lager Jordgubbar i Silikon Pajform
Smält smöret i MicroPlus kannan
Blanda i mjöl,socker, bakpulver och salt
Rör ihop till en deg och lägg den som ett lock över jordgubbarna
Grädda i 200 graders ugn i 20-25 minuter
Servera med vaniljsås.

Morotskaka med glasyr

Morotskaka med glasyr
2 ägg.
200 g strösocker.
1 dl olja.
150 g vetemjöl.
3 tsk bakpulver.
2 tsk pressad citronsaft.
Lite salt.
3 tsk kanel.
3-4 dl riven morot.
Ca. 2 dl russin.
70 g valnötter, hackade.

125 g Philadelphia ost
Lite citronsaft.
1½ dl florsocker.

Vispa ihop ägg, strösocker och olja i SpeedyChef.  
Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt med liten degskrapa.  
Hacka valnötterna i HerbChopper
och riv morötterna i Multikvarn,
tillsätt nötter, morötter, russin och citronsaft.
Det hela blandas väl innan det hälls ned i Silikon pajformen.
Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min.
Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften.
Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.


Kiwikick fruit shot

4 kiwi
2 avokado
5 dl äppeljuice

Ta fruktköttet ur skalen på frukterna och mixa i QuickChef III
Blanda ner juicen
Servera till frukost.

Enkel Kasslerlunch

Kassler
Tomater
Ost
Pizzakrydda

Varva skivor av Kassler
och tomat
i UltraPlus
riv över osten
och krydda med pizzakrydda
Gratinera i ugnen
Servera med pressad potatis

Lille Hebbe till försäljning i April


Det gäller att välja rätt yrke!


Fruktig tomatsallad

Fruktig tomatsallad
1 mango
3 Litchi
6 tomater
1 purjolök
1 tsk färskriven ingefära
saften från en ½ lime
Salt och nymald peppar

Skala mangon och ta bort kärnan, skär fruktköttet i mindre bitar.
Skala litchi frukterna och ta ur kärnorna och skär fruktköttet i lagom stora bitar.
Klyfta tomaterna.
Purjolöken skäres i fina skivor och slungas i Salladslungan.
Blanda alla ingredienserna i en skål och pressa limesaften över.
Salta och peppra efter smak och behag


Potatissallad med koriander

Antal portioner: 4
Ingredienser

1/2 kg kokta färskpotatisar, kalla
1 st rödlök
1 huvud isbergssallat
1 kruka koriander, färsk
Dressing:
1 tsk spiskummin, malen
salt och vitpeppar, malen

Gör så här

1. Dressing: Blanda samman olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar i Snabbshakern.

2. Skala löken och skär den i strimlor.
Strö över salt och låt ligga i 10 minuter.
Skölj bort saltet. Skölj sallatsbladen i Salladslungan
Strimla dem fint.

3. Bottna ett serveringsfat med sallaten.
Skiva potatisen i Äggdelaren och vänd ner dressingen i potatisen och blanda ner lök och koriander.
Lägg ovanpå sallatsbladen.


Nässelpesto

Nässelpesto

Ingredienser

5 dl brännässla
1 dl olivolja
0.5 dl pinjenötter
några bitar parmesanost
några nypor havssalt
1 st skalad vitlökskyfta

Gör så här

1. Skölj nässlorna ordentligt och slunga dem torra i Salladslungan.

2. Mixa alla ingredienser till en pesto i QuickChef III.


OGRÄSPAJ

Nu är våren här och redan spirar ogräset
för att döva samvetet planerar jag att göra ogräspaj
istället för att rensa ogräs

Antal portioner:
4
Ingredienser

Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
0.5 dl kesella

Fyllning:
5 dl kirskål (har du en ogräsfri tomt kan du ta bladspenat)
5 dl nässlor (ja, är du utan nässlor kan du köra spenat här också)
0.5 st finhackad gul lök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
mycket svartpeppar
3 st ägg
3 dl mjölk
8 st körsbärstomater i halvor
150 g getost

Gör så här

1. Dra på ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen.

2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i QuickChef III  
Ner med kesellan och blanda till en slät deg.

3. Tryck ut degen i Silikon pajform.
In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.

4. Förgrädda pajen i 10 minuter.
Under tiden sköljer du kirskål och nässlor i Salladslungan.

5. Finhacka vitlök och lök i HerbChopper fräs sedan löken och allt det gröna i smöret. Krydda och smaka av lite.

6. Blanda ägg och mjölk i Snabbshakern och krydda lite där med.

7. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten.

8. Lägg tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter.

9. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.


Snabb blåbärsglass med sega flarn

4 personer.
Flarn:
1/2 dl strösocker
2 äggvitor
1 tsk salt
1/2 dl vetemjöl

Glass:
250 g frusna blåbär
2 dl turkisk yoghurt
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker


Vispar strösocker äggvitan i SpeedyChef.  
Vispa ner i tesked salt och 1/2 dl vetemjöl.
Häll ut smeten i 4 långsmala ränder på Silikon Degunderlag.
Baka i ugnen på 200 grader i 5-6 minuter.
Rulla ihop flarnen till små strutar och låt svalna.

Till glassen mixar du de halvtinade blåbären, yoghurt, florsocker och vaniljsocker i QuickChef III.
Fyll de sega flarnen med den nymixade glassen.

Magic Cube® - Tupperware


Rödlöksost

Rödlöksost

 

1 fp Philadelphiaost


1 fp creme fraiche


salt, citronpeppar

½ röd lök

En knippa dill

 

 

Baguette eller kex

 

Blanda crème fraiche och Philadelphia osten i QC III. Salta och peppra efter

tycke och smak. Hacka röd lök och dill

i Herbchopper. Servera ur t.ex Elegance Serveringsskålar, dekorera med  t ex citron och dill. Skär upp Baguetten med Brödkniven och servera i Vågformad Elegance skål.


Italiensk tomatsås

Ingredienser till 4 personer

1 stor lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
salt
peppar
1 tsk socker
Garnering:
parmensanost

Skala löken och dela i 4 delar.
Öppna burken med Konservöppnaren
Hacka löken i HerbChopper
Pressa vitlöken i Vitlökspressen
Häll lök och vitlök i MicroPlus kannan tillsammans med 2 msk vatten
Tillaga under lock vid 600 watt i 4 minuter, rör om några gånger under tillagningstiden.
Tillaga ytterligare 4 minuter vid 750 watt.
Tillsätt tomater, puré och timjan
Tillaga ytterligare 3 minuter vid 750 watt
Smaka av med salt, peppar och socker
Riv parmensanost i Multikvarn och strö över såsen
Servera denna hemgjorda tomatsås till pasta, kiött, fisk eller grönsaker.

Laxrulle

Laxrulle
1 påse fryst spenat
3 ägg
1 burk keso
1 stort paket rökt lax

Slunga ur vattnet ur den upptinade spenaten i Salladslungan.
Vispa ihop äggen och spenaten i Probaking med
Häll äggsmeten i Silikon pajform.  
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 8 min.
Skär laxen i små bitar och rör ihop med keson.
Bred ut keso/lax röran på spenatomeletten.
Rulla samman till en rullad.


Päronchokladkaka

420 g päron på burk130 g mörk choklad
2 msk vatten
2,75 dl (150 g) vetemjöl
1,25 dl (100 g) socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 st ägg
2 dl vispgrädde
5 dl crème fraiche

!. Sätt Minimax sil i Pro Baking skålen
2.Öppna burken med Konservöppnaren och häll frukten i Minimax sil så att saften silas bort
3. Skär frukten i tärningar med kockkniven
4. Bryt chokladen i bitar och lägg i MicroPlus kannan tillsammans med vattnet. Sätt på lock och tillaga i 1 1/2 min vid 750 watt i microvägsugn
5. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och ägg i Probakingskål och vispa med vispen
6. Blanda grädde och frukttärningar i den smälta chokladen i MicroPlus kannan med Degskrapan och häll i smeten.
7. Fördela smeten i Silikon Brödform och ställ i Micron
8. Tilllaga i 2 1/2 min vid 500 watt och ytterligare 5 1/2 min vid 750 watt.
9. Låt kakan vila i 10 minuter innan den vänds ut.
10. Servera kakan varm med créme fraiche.

Reggie Bush hos Rachael Ray


En riktig man i köket kräver riktiga köksprodukter i köket!

Tuppkaka

Tuppkaka

Du behöver

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Knappt 1 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 75 g smör/margarin
  • 1 dl socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • kokos

Gör så här

Sätt ugnen på ca 175 grader

.

Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef.

Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.

häll smeten i Silikon Pajform
Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.

När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.

Glasyren:

Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.

Slutligen strö över rikligt med kokos över kakan.


Frukost med Tupperware

Det går en reklamfilm på TV som visar vad som kan hända om man handlar på Willys.
Denna film handlar om hur morgonen blir då man äter frukost med Tupperware!

Rysk film

Intressant film!
synd att man inte förstår vad de säger

Morotskaka med philadelphiaglasyr

Morotskaka med philadelphiaglasyr
Morotskakan har en härlig smak av citron.

Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept morotskaka med philadelphiaglasyr.

2 ägg
200 g strösocker
1 dl olja
150 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pressad citronsaft
Lite salt
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
Ca. 2 dl russin
70 g valnötter, hackade
125 g Philadelphia ost
Lite citronsaft
1, 5 dl florsocker

Tillvägagångssätt för morotskaka med philadelphiaglasyr:

Vispa ihop ägg, strösocker och olja i SpeedyChef.
Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt.
Hacka valnötterna i HerbChopper.
Riv morötterna i Multikvarnen
tillsätt nötter tillsammans med morötter, russin och citronsaft.
Det hela blandas väl innan det hälls ned i silikon pajform.
Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min.
Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften.
Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.


Nougatkladdkaka

Herberts Nougatkladdkaka

Ingredienser

100 g smör

2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
75 g mörk choklad
ca 75 g nougat

Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader.

- Vispa socker och ägg poröst i SpeedyChef

- Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.

- Smält smöret i Micropluskannan.

- Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.

- Smält den mörka chokladen i Micropluskannan och blanda ner i smeten.

- Häll ner smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.

- Ta ut kakan och riv över ett jämnt lager med nougat.

- Dekorera med lite frukt eller bär


Kladdig kladdkaka

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader


- Smält smöret i Micropluskannan

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst i SpeedyChef

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i silikon pajform

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.

- Låt svalna och servera med grädde eller glass

- (Har du bråttom så kan du grädda kakan 5 minuter i micron, det blir inte riktigt lika gott men väldigt snabbt)

Bettans råkostsallad

1/2 kg vitkål
1/2 kg morötter
1 purjolök
1-2 röda paprikor
1 1/2 dl rapsolja
1 2/2 dl vitvinsvinäger
italiensk salladskrydda

Kör vitkål i QuickChef III
Riv morötterna i Multikvarnen
kör purjolök i QuickChef III
och slunga i Salladslungan
Värm olja och vinäger i MicroPlus kannan
Blanda råkosten och slå över den heta lagen i Elegance skål
Kan ätas direkt men är ännu godare efter någon dag och den står sig i flera veckor med locket på i kylen.

Ägghalvor med sidfläsk och brödkrutonger

5 st ägg
300 g sidfläsk, rökt, i bit
3 st formbröd, skivor, vitt
1 msk olivolja
1 krm salt
1 st friséesallad, litet huvud
2 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 krm svartpeppar, nymald
1. Ägg: Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten så det täcker.
Koka upp och sjud sedan äggen 6 minuter. Spola dem i kallt rinnande vatten.
2. Fläsk: Skär sidfläsket i cm tjocka stavar. Stek fläsket gyllenbrunt.
Lägg på hushållspapper för att avlägsna överflödigt fett.
3. Bröd: Sätt ugnen på 150°.
Skär bort kanterna på brödet och grovhacka det med en vass kniv. Blanda brödet med olivolja
och salt. Rosta brödet på plåt, i mitten av ugnen, 15-20
minuter, tills de fått fin färg.
4. Sallad: Skölj salladen i kallt vatten. Slunga den i salladsslunga. Hacka grovt och blanda den med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar.
5. Servering. Skala och dela äggen, lägg på sidfläsk och sallad.
Avsluta med brödkrutongerna.

Ägghalvor med spritsad fyllning

Skala äggen och dela i halvor
Gröp ur gulan och mosa tillsammans med klippt gräslök
löjrom och en klick vispad grädde
Dekorera äggen med blandningen



Ägghalvor med kallrökt lax

Skala äggen och dela i halvor
Skär tunna skivor av kallrökt lax och citron
Gör rosetter av laxen, dekorera äggen med lax, citron och riv pepparrot över 
 




Ägghalvor med löjrom

Skala äggen och dela i halvor
lägg en klick löjrom på varje halva.
hacka rödlök fint i MiniquickChef
dekorera med löken och en dillkvist

.


Ägghalvor med anjovis

Skala äggen och dela i halvor
öppna anjovisburken med konservöppnaren
Rulla ihop anjovisfileerna och lägg på äggen
dekorera med lite klippt gräslök




Ägghalvor med räkor

  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 4 räkor
  • ¾ msk röd stenbitsrom
  • 4 små dillkvistar

Gör så här:

Skala äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg på elegance vågformat fat.

Blanda crème fraiche och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
Klicka ut på ägghalvorna med hjälp av Squeeze-it.

 

Skala räkorna och lägg en räka på varje ägghalva.
Lägg en klick rom ovanpå och garnera med en dillkvist.


RSS 2.0