Bärpaj
Ingredienser
Pajskalet:3 dl vetemjöl
150 smör
1 tsk bakpulver
1 dl socker
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1-2 dl bär
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1/2 dl socker (1 dl till sura bär)
Gör så här

Rör ner de torra ingredienserna


Tryck ut pajdegen med handen så att det bildas en liten kant ytterst i Silikon Pajform

Rör ihop creme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker.

Tillsätt bären sist och häll ut i formen.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Den är god som den är både ljummen och kall men kan även serveras med glass eller vaniljsås
Kladdkaka med lingonparfait
Kladdkaka med lingonparfait
Ingredienser
Lingonparfait
2.5 dl matlagningsyoghurt
6 st äggulor
50 g honung
2 dl strösocker
2.5 dl vispad grädde
2.5 dl frusna lingon
Kladdkaka
2 st ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
0.5 krm salt
1.5 dl vetemjöl
1 dl smält smör
Garnering
1 knippe citronmeliss
1 msk florsocker
Gör så här
1. Lingonparfait:
Mixa lingon och yoghurt slätt.
Vispa äggulor, honung och socker slätt och vitt.
Tillsätt yoghurt och gräddsmetarna till den vispade grädden och rör försiktigt till allt blandats ordentligt.
Fyll i silikon 7 muffins och frys in.
Ta fram en liten stund innan servering.
2. Kladdkaka:
Blanda alla ingredienser och vispa till en slät smet.
Grädda i cirka 20 minuter i Silikon Pajform.
Garnera med citronmeliss och florsocker
GI Kladdkaka
GI Kladdkaka
Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
0.5 dl dinkelmjöl
150 g valnötter
1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl svarta sesamfrön till att bröa formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.
2. Skölj Silikon Pajform i kallt vatten och ”bröa” den med svarta sesamfrön.
3. Smält chokladen i MicroPlus kannan och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter
(då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Servera med lättvispad grädde.
Glutenfri kladdkaka
Glutenfri kladdkaka
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
(kokosflingor att "bröa" formen med)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Om du vill ha kokossmak på kakan så bröa Silikon Pajform med kokosflingor.
3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig.
Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.
4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i kaksmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Timjan- och pepparstekt kalv med sallad på varma primörer
1 kg kalvstek | |
1 tsk salt | |
2 tsk svartpeppar | |
2 msk timjan, plockad färsk | |
Sås
1 st liten gul lök | |
0,5 msk smör | |
1 dl vitt vin | |
2 dl vatten | |
0,5 st hönsbuljong | |
1 dl vispgrädde | |
1 krm salt | |
1 krm |
Primörsallad
0,75 d vattenl | |
2 msk smör | |
1 msk olivolja | |
12 st morötter | |
100 g haricots verts | |
12 st sparrisar, färska gröna | |
18 st kokta färskpotatisar | |
12 st rädisor | |
6 st salladslök | |
2 msk skånsk senap | |
0,5 tsk salt | |
1 krm svartpeppar | |
1 dl dill |
Tillagning:
Putsa kalvsteken och skär den på mitten till två avlånga bitar.
Bind upp köttet med krympt bomullssnöre och krydda med salt, peppar och timjan.
Lägg köttetet i en UltraPlus och stek mitt i ugnen 40 – 60 minuter
tills innertemperaturen är 65°, köttet ska vara rosa.
Ta ut och låta köttet vila ca 10 min utan lock.

2. Sås:
Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör utan att den tar färg.
Tillsätt vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår.
Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde. Koka ihop till hälften.
Smaka av med salt och peppar.



3. Primörsallad:
Koka upp vatten, smör och olivolja i en vid kastrull.
Skär eller klyfta morötterna och skär haricots vertsen i sneda bitar.
Lägg ner morötter och haricots verts i kastrullen och sjud 3 min under lock.
Skär sparrisen i sneda bitar, lägg ner i kastrullen och sjud ytterligare 2 min under lock.
Halvera potatis och rädisor och strimla salladslöken.
Lägg potatis, rädisor och salladslök i kastrullen med de övriga grönsakerna och sjud tills de är varma.
Smaka av med senap, salt och peppar.



5. Servering:
Skär köttet i skivor.
Värm och mixa såsen skummig.
Lägg upp köttet på tallrikar med den ljumma primörsalladen och sås.
Strö över dill och servera.


Äppelmuffins!
Äppelmuffins!
Smält 125 g smör och låt det svalna.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker.

Blanda 4 dl mjöl och 2 tsk bakpulver.

Rör ner 2 dl mjölk och det avsvalnade smöret i ägg-och sockerblandningen.

Tillsätt mjölet och blanda samman.
Fyll formarna nästan upp till kanten.

Fyllning:
75 g riven mandelmassa,
1 äpple.

Fördela hälften av den rivna mandelmassan i formarna.
Riv även äpplet och lägg ner det så det sjunker ner i smeten i formarna.
Strö över resten av mandelmassan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min i 200 grader.
Isterband med senapsstuvad potatis
4-6st Goda isterband
10st medelstora potatisar
ca 5dl mjölk
ca 4dl grädde
1st gullök
salt och peppar
3msk god grovkornig senap
Gör så här:
Hacka potatisen i mindre bitar

och hacka löken fint,

lägg i en kastrull och slå på grädden och mjölken så det täcker potatisen.

Koka på medelvärme tills stuvningen kokat ihop och potatisen är klar.

Smaka av med salt, peppar och senap.
Stek isterbanden i smör tillsammans med lite färsk timjan.

Servera alltsammans med goda inlagda rödbetor.
Rör-ihop-kaka med bär
125 g |
smör |
2 dl |
brun farin |
2 dl |
vetemjöl |
1 tsk |
bakpulver |
2 st |
ägg |
3 dl |
bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär |
1 dl |
mandelspån |
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i Micropluskannan
och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i Silikon pajform.
Strö över bär och mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt kakan svalna något i formen innan den lossas.
Servera den ljummen, gärna med en klick vaniljglass.
LAXMOUSSE
5-6 dl kokt lax
2-2,5 dl majonäs
2 dl vispad grädde
2 msk senap (fransk 1 tsk)
0.5 dl chilisås
0.5-1 dl hackad purjolök
dill
2 tsk italiensk salladskrydda
salt
peppar
7-8 gelantinblad
matolja
Finfördela fisken

Vispa grädden hårt

Blanda samman allt och smaka av med kryddor
Blötlägg gelantinbladen väl, krama ur och smält på svag värme

Rör ner det i laxsmeten.
Pensla Jelloformen med matolja

Häll i smeten i formen och låt stå kallt minst 5 timmar

Kan frysas.
Servera som förrätt med romsås
Finhacka lök

Blanda med röd rom och creme fresch
Ananasfromage i Jello Ringen
Ananasfromage i Jello Ringen
3 ägg
4,5 msk socker
1 mellanstor burk krossad ananas
8 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Häll av spadet från ananasen.
Tag vara på spadet !
Blötlägg gelatinet i ananasspadet.
Rör ner ananasen i äggsmeten, häll sedan i det smälta gelatinet och rör till sist ner den vispade grädden.
Häll smeten i en Jello Ring och ställ den i kylen.
Ta ut och stjälp upp fromagen och garnera med tex citronmelissblad
Matjesill i Jello Ringen
Matjesill i Jello Ringen
4 dl grädde
2 burkar matjesill
1 dl dill
1 dl gräslök
½ dl chilisås
Vispa grädden.
Skär sillen i små bitar.
Hacka dill och gräslök.
Blanda allt väl i en skål.
Slå upp röran i en vattensköld Jello Ring.
Ställ in i frysen.
Vid servering så låt Jello Ringen stå framme minst ½ timme innan.
Servera färskpotatis till.
Tupperware smörgåstårta i Jello Ringen
Tupperware smörgåstårta i Jello Ringen
1-2 franskbröd
4 hårdkokt a ägg
4 skivor skinka
250 g sparris
250 g champinjoner
1 burk ananas
1-2 dl majonäs
grillkrydda
Häll bort spadet från svampen och ananasen.
Hacka skinka, svamp, ägg, sparris och ananas mycket fint.
Rör ihop och krydda.
Blanda ner majonäsen. Smula ner inkromet från franskan.
Häll allt i Jello Ringen, låt detta stå i kylen minst 10 timmar.
Dekorera i mitten med vindruvor eller annan frukt.
Mexikansk Räkrätt
Mexikansk Räkrätt
4 pers.
Koka ris
slå riset blandat med lite gelatinpulver i en Jello Ring.
Sätt på locket, låt stå för att stelna.
Lägg gärna ett vått hushållspapper ovanpå locket.
Under tiden lagas räkröran:
2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm cayennepeppar
300-400 g skalade räkor
½ dl koncentrerad apelsinjuice + 1 dl vatten
Fräs lök och champinjoner, strö över mjöl och rör om.
Tillsätt hackad paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor.
Låt koka i 8-10 min.
Tillsätt räkor, juice, vatten och låt detta bli genomvärmt.
Stjälp upp risranden i en Låg Trio och töm räkröran i mitten. Servera med bröd och sallad.
Kaviarrand
Kaviarrand
5 hårdkokta ägg
½ lök
7 blad gelatin (lös upp enligt bruksanvisning)
3½ dl Creme Fraische
3 msk majonnäs
300 gr ofärgad kaviar
225 gr skalade räkor
2 knippen dill
1 citron
Ägg och lök hackas fint.


Creme Fraische och majonnäs blandas ihop.


Därefter tillsätts kaviar, ägg, lök, räkor, dill och citronsaft.

Den upplösta gelatinen hälls i en tunn stråle i kaviarblandningen.
Blanda allt väl och häll över i Jelloringen,

som placeras på en kall plats ca 2 timmar tills innehållet har stelnat
Kokosglass med kanel
Kokosglass med kanel
5 dl vispgrädde
4 äggulor
50 gr riven kokos
6 msk florsocker
3 tsk kanel
Vispa grädden.
Vispa ägg-gulorna luftigt tillsammans med florsocker och kanel.
Vänd i äggmassan och kokosflingor i grädden.
Häll glassen i Trollformen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
Chokladglass med marängbotten
Chokladglass med marängbotten
3 äggulor
75 gr florsocker
120 gr mörk choklad
5 dl vispgrädde
100 gr maränger
ev 3 msk cognac
Äggulor och florsocker vispas.
Chokladen bryts i mindre bitar och smälts tillsammans med 5 msk grädde.
Chokladmassan kyls ner och rörs ihop med äggmassan.
Tillsätt ev cognac.
Grädden vispas och blandas försiktigt ner i chokladblandningen.
Tillsätt lite i taget.
Blandningen hälls ner i Jelloring.
Marängerna krossas och strös ovanpå och trycks ner lite.
Sätt på locket och ställ Jelloring i frysen med stora locket uppåt.
Glassen fryses i 3 – 4 timmar.
Dekorera glassen med hackade nötter och ev med riven choklad.
Mandelrand med bärsås
Mandelrand med bärsås
4 dl standardmjölk
2 dl socker
3 dl skållad, hackad mandel
korn av 1 vaniljstång
6 gelatinblad
5 dl vispgrädde
Sås:
300 gr vinbär eller annan bärsort
150 gr socker
Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten.
Koka socker, mjölk, mandlar och vaniljkorn ca 1 min. under omrörning.
Ta av grytan från värmen och smält de avrunna gelatinbladen i mjölkblandningen.
Låt blandningen svalna och rör om lite då och då.
När blandningen börjar stelna rörs den hårdvispade grädden försiktigt i.
Skölj Jelloring med kallt vatten och häll i krämen.
Ställ i kylskåp minst 8 timmar.
Låt svalna.
Servera till mandelranden
Laxmousse
Laxmousse
350 gr färskrökt lax i skivor
500 gr färskrökt lax i små bitar
2 dl vispgrädde
saft från 1 citron
2 msk Creme Fraische
2 äggvitor
200 gr stenbitsrom
½ dl finklippt gräslök
½ finhackad lök
dill, mald vitpeppar
6 gelatinblad
Pensla Jelloring med olja och klä formen med laxskivor
låt lite lax hänga ut över kanten.
Finfördela de små bitarna med grädde, Creme Fraische, äggvita, gräslök, dill, citronsaft och vitpeppar.
Vänd laxmoussen med stenbitsrommen och den finhackade löken.
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem.
Rör de varma gelatinbladen tillsammans med ett par skedar laxmousse.
Vänd gela-tinbladen i resten av moussen och häll den i den laxbeklädda formen.
Vik över laxskivorna över moussen.
Sätt på locket och ställ i kylskåpet fyra timmar.
Jordgubbsfromage
Jordgubbsfromage
4 äggulor
¾ dl socker
4 dl vispgrädde
6 gelatinblad
1 msk apelsinsaft
korn av 1 vaniljstång
400 gr jordgubbar
Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa jordgubbarna till puré.

Vispa äggulorna vita med socker och vanilj.

Vispa grädden fast.
Blanda äggmassan med purén.

Vänd i vispgrädden i jordgubbsblandningen.

Smält gelatinbladen med apelsinsaften.

Vänd det lätt avkylda gelatinet i jordgubbsskummet.
Häll fromagen i Trollformen och ställ den i kylen i 4 timmar.

Vänd över på Trollformens serveringsfat och dekorera med frukt eller vispgrädde
Rotfruktmos
Rotfruktmos
800 gr potatis i tärningar
150 gr persiljerot i tärningar
150 gr palsternacka i tärningar
25 gr smör
100 gr mjukost
ett knippe finhackad gräslök
Salt och peppar
Lite olja
Koka rotfrukterna i en stor gryta i 25 min.
Häll av vattnet och mosa rotfrukterna tillsammans med smör och mjukost.
Blanda i finklippt gräslök och krydda med salt och peppar.
Pensla formen med ett tunt lager olja och häll rotfruktmoset i formen.
Sätt på locket och pys det. Låt stå några minuter under en handduk, för att bevara värmen.
Ta av locket och vänd över moset på ett serveringsfat.
Servera till gryträtter.
Tupperwares Vaniljglass
Tupperwares Vaniljglass
2 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 äggvitor
Äggulorna och florsockret vispas ljust och skummande i SpeedyChef.
Vaniljsockret tillsätts.
Grädden vispas fast och rörs försiktigt ner i äggen.
Vispa vitorna hårt och vänd i dom sist.
Blandningen hälls i Trollformen eller Jelloringen
fryses i ca 6 timmar innan den är klar för servering.
Dekorera med färska bär.
Vaniljglassen kan även smak-sättas med t.ex hackad Dajm, sylt eller punsch.
Citronpannacotta med granatäpple
Antal portioner: 6
Ingredienser
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
4 dl grädde
1 st citron, rivet skal
0.5 st citron, saften
2 tsk florsocker
0.5 st granatäpple
Gör så här
1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.
4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.
5. Lägg i gelatinbladen och blanda om.
6. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
7. Ställ kallt i minst 2 timmar.
8. Gröp ur fröna från granatäpplet.
9. Vid servering
Fördela granatäppelkärnorna över pannacottan.
Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad
Ett GI recept
Ingredienser
Kyckling
4 st kycklingfiléer
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
50 g färskost med vitlök och örter
0.5 kruka färsk salvia
Tandpetare
0.5 st citron, rivet skal och saft
Medelhavssallad
1 st squash
1 st aubergine
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
50 g ruccola
8 skivor lufttorkad skinka
0.5 st citron, rivet skal och saft
0.5 kruka salvia
25 g rostade pinjenötter
1. Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm.
3. Strö över salt och peppar.
4. Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.
5. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
6. Lägg rullarna i UltraPlus Lasagnefat.
7. Strö citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
8. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
9. Sallad
Skär squash och aubergine i skivor på längden.
10. Skala och finhacka vitlök.
11. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
12. Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
13. Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med Silikon bakunderlag.
14. Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 175 grader.
15. Låt vila på plåten en stund.
16. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.
17. Blanda ner skinkan i salladen.
18. Vid servering
Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.
Kalvcarpaccio med tryffelolja
Ingredienser
2 tsk tryffelolja
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
25 g färsk ruccola
1 dl pinjenötter
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
50 g pecorino- eller parmesanost, riven
Gör så här
1. Frys in köttet i 2 timmar.
2. Skiva köttet tunt med hjälp av T chefseries™ Pro Kockkniv.
var noga med att den är nyslipad och vass
3. Fördela skivorna på tallrikar och häll över tryffelolja.
4. Strö på salt och svartpeppar.
5. Lägg lite ruccola över köttet.
6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under några minuter.
7. Strö nötterna över salladen.
8. Häll över olivolja och vinäger och toppa med riven ost.
Ett GI recept!
Nötkaka med kanelchokladtryffel
75 g smält smör
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g mörk choklad
1/2 dl grädde
1/2-1 tsk kanel
Mal nötterna i Multikvarnen.

Smält smöret i MicroPlus kannan.

Tillsätt mjöl, socker, ägg och nötterna.
Rör till en jämn smet.

Häll upp i Silikon Pajform.

Grädda i 200 grader i ca 17 minuter.
Hacka chokladen i HerbChopper.

Koka upp grädden i MicroPluskannan på högsta effekt i ca 45 sek.

Tillsätt chokladen och rör tills smeten är jämn.

Smaksätt med kanel
Häll tryffeln över nötbotten och låt svalna.
Bärmoothie
Fruktsmoothie
En påse frusna hallon eller jordgubbar (400g)
4 saftiga apelsiner
3 bananer
Evt socker
Pressa apelsinerna med Bake-to-basics Citruspress
Häll saften i QuickChef III.
Tillsätt frusna bär och bananerna.
Kör alltsammans till lagom konsistens.
Är smoothien sur kan du eventuellt tillsätta socker.
Prova även att ersätta hallonen med fryst och tärnad ananas eller mango.
Du får då en mer exotisk smoothie.
Glutenfria limpor
som jag gärna delar med er alla
Tupperwares produkter är ju särskilt bra för matallergiker
i en metallform finns ju en skarv som kan gömma gluten, nötter eller annat från förra baket.
Tupperwares produkter är porfria så inget stannar till nästa bak.
Man blandar:
10dl glutenfritt grovmjöl,
3 tsk brödkryddor(inte nödvändigt),
1dl nötter,
1dl pofiber,
1dl fibrex,
1tsk salt,
2dl krossat linfrö och
2dl solroskärnor.
Tillsätt
1l yoghurt,
2dl lingon,
2dl sirap och
4tsk bikarbonat.
Allt blandas och hälls i Tuperware långa silikonformar.
Grädda i 175grader i 1 timma.
Perfekt med silikonformen som det bara är att använda som dom är utan smörjning
Låt brödet svalna en stund innan de stjälps ur.
Går jättebra att frysa och då gärna skivat
.




Tack Inga-lill
Optimum Erbjudande i VIP-club
Tupperware galleri i Orlando
Fantastiskt
OBS brödet ska förvaras utan påse i BreadSmart
En Taste demo
Tupperware in every HOME!
Kasslergratäng
Kasslergratäng
För 4 personer.Ingredienser
500 g kassler3 dl kokt ris
1 purjolök hackad
2,5 dl grädde
1-2 dl chilisås
1 dl majonäs
1,5 dl riven ost
Gör så här

och lägg i botten på UltraPlus Lasagnefat.

Skär purjon i skivor och skölj och slunga den ren i Salladslungan

Skär kasslern i bitar. Lägg den hackade purjon på riset sedan kasslern.
Riv osten i Multikvarnen

Vispa grädden i SpeedyChef

och blanda i chilisås, majonäs och ost.

Bre över kasslern.
Grädda i ca.20 min i 200 grader.
Rabarbersaft
Rabarbersaft
Ingredienser
3 kg rabarber (skurna i bitar)3 st citroner ( i skivor)
50 gr citronsyra
4 liter kokt vatten
600 gr socker/liter avrunnen saft
Gör så här

Häll över citronsyran och det heta vattnet.
Låt stå med locket på svalt ställe i två dygn
Sila bort rabarberna och häll i sockret.
Rör ibland och låt vara tills det löst sig.
(några timmar)

Eftersom det ej är något konserveringsmedel
i så är det rätt bra att frysa saften

Rabarberpaj med krämig fyllning
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl créme fraiche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa i QuickChef III med knivarna

Kavla med liten kavel


och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Riv mandelmassan i Multikvarnen

Ansa och skär rabarbern i små bitar.

Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker med vispen monterad i QuickChef III

Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Häll creme fraiche smeten över det hela.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.
Bjud vispad grädde eller glass till.
Jag säger bara:

Djävulskyckling
1 hel kyckling, ca 1,3 kg
1 tsk salt
2–3 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
rivet skal och saft av 1/2 citron
Olivsås:
1,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl tapenade
Sätt ugnen på 200C.
Lägg kycklingen i UltraPlus

Hacka persilja och vitlök i HerbChopper

Pressa citronen och riv skalet på Bake-to-basics citruspress

Blanda ned citronen och kryddorna i det finhackade örterna och bred över kycklingen

Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min
Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.
Jordgubbspaj
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g smör
Lägg ett lager Jordgubbar i Silikon Pajform

Smält smöret i MicroPlus kannan

Blanda i mjöl,socker, bakpulver och salt
Rör ihop till en deg och lägg den som ett lock över jordgubbarna
Grädda i 200 graders ugn i 20-25 minuter
Servera med vaniljsås.
Morotskaka med glasyr
Morotskaka med glasyr
2 ägg.
200 g strösocker.
1 dl olja.
150 g vetemjöl.
3 tsk bakpulver.
2 tsk pressad citronsaft.
Lite salt.
3 tsk kanel.
3-4 dl riven morot.
Ca. 2 dl russin.
70 g valnötter, hackade.
125 g Philadelphia ost
Lite citronsaft.
1½ dl florsocker.
Vispa ihop ägg, strösocker och olja i SpeedyChef.
Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt med liten degskrapa.
Hacka valnötterna i HerbChopper
och riv morötterna i Multikvarn,
tillsätt nötter, morötter, russin och citronsaft.
Det hela blandas väl innan det hälls ned i Silikon pajformen.
Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min.
Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften.
Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.
Kiwikick fruit shot
2 avokado
5 dl äppeljuice
Ta fruktköttet ur skalen på frukterna och mixa i QuickChef III

Blanda ner juicen

Servera till frukost.
Enkel Kasslerlunch
Tomater
Ost
Pizzakrydda
Varva skivor av Kassler

och tomat

i UltraPlus

riv över osten

och krydda med pizzakrydda
Gratinera i ugnen
Servera med pressad potatis

Lille Hebbe till försäljning i April
Det gäller att välja rätt yrke!
Fruktig tomatsallad
Fruktig tomatsallad
1 mango
3 Litchi
6 tomater
1 purjolök
1 tsk färskriven ingefära
saften från en ½ lime
Salt och nymald peppar
Skala mangon och ta bort kärnan, skär fruktköttet i mindre bitar.
Skala litchi frukterna och ta ur kärnorna och skär fruktköttet i lagom stora bitar.
Klyfta tomaterna.
Purjolöken skäres i fina skivor och slungas i Salladslungan.
Blanda alla ingredienserna i en skål och pressa limesaften över.
Salta och peppra efter smak och behag
Potatissallad med koriander
Ingredienser
1/2 kg kokta färskpotatisar, kalla
1 st rödlök
1 huvud isbergssallat
1 kruka koriander, färsk
Dressing:
1 tsk spiskummin, malen
salt och vitpeppar, malen
Gör så här
1. Dressing: Blanda samman olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar i Snabbshakern.
2. Skala löken och skär den i strimlor.
Strö över salt och låt ligga i 10 minuter.
Skölj bort saltet. Skölj sallatsbladen i Salladslungan
Strimla dem fint.
3. Bottna ett serveringsfat med sallaten.
Skiva potatisen i Äggdelaren och vänd ner dressingen i potatisen och blanda ner lök och koriander.
Lägg ovanpå sallatsbladen.
Nässelpesto
Nässelpesto
Ingredienser
5 dl brännässla
1 dl olivolja
0.5 dl pinjenötter
några bitar parmesanost
några nypor havssalt
1 st skalad vitlökskyfta
OGRÄSPAJ
för att döva samvetet planerar jag att göra ogräspaj
istället för att rensa ogräs
Antal portioner: 4
Ingredienser
Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
0.5 dl kesella
Fyllning:
5 dl kirskål (har du en ogräsfri tomt kan du ta bladspenat)
5 dl nässlor (ja, är du utan nässlor kan du köra spenat här också)
0.5 st finhackad gul lök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
mycket svartpeppar
3 st ägg
3 dl mjölk
8 st körsbärstomater i halvor
150 g getost
Gör så här
1. Dra på ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen.
2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i QuickChef III
Ner med kesellan och blanda till en slät deg.
3. Tryck ut degen i Silikon pajform.
In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.
4. Förgrädda pajen i 10 minuter.
Under tiden sköljer du kirskål och nässlor i Salladslungan.
5. Finhacka vitlök och lök i HerbChopper fräs sedan löken och allt det gröna i smöret. Krydda och smaka av lite.
6. Blanda ägg och mjölk i Snabbshakern och krydda lite där med.
7. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten.
8. Lägg tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter.
9. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.
Snabb blåbärsglass med sega flarn
Flarn:
1/2 dl strösocker
2 äggvitor
1 tsk salt
1/2 dl vetemjöl
Glass:
250 g frusna blåbär
2 dl turkisk yoghurt
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispar strösocker äggvitan i SpeedyChef.

Vispa ner i tesked salt och 1/2 dl vetemjöl.
Häll ut smeten i 4 långsmala ränder på Silikon Degunderlag.

Baka i ugnen på 200 grader i 5-6 minuter.
Rulla ihop flarnen till små strutar och låt svalna.
Till glassen mixar du de halvtinade blåbären, yoghurt, florsocker och vaniljsocker i QuickChef III.

Fyll de sega flarnen med den nymixade glassen.
Magic Cube® - Tupperware
Rödlöksost
Rödlöksost
1 fp Philadelphiaost
1 fp creme fraiche
salt, citronpeppar
½ röd lök
En knippa dill
Baguette eller kex
Blanda crème fraiche och Philadelphia osten i QC III. Salta och peppra efter
tycke och smak. Hacka röd lök och dill
i Herbchopper. Servera ur t.ex Elegance Serveringsskålar, dekorera med t ex citron och dill. Skär upp Baguetten med Brödkniven och servera i Vågformad Elegance skål.
Italiensk tomatsås
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk timjan
salt
peppar
1 tsk socker
Garnering:
parmensanost
Skala löken och dela i 4 delar.
Öppna burken med Konservöppnaren

Hacka löken i HerbChopper

Pressa vitlöken i Vitlökspressen

Häll lök och vitlök i MicroPlus kannan tillsammans med 2 msk vatten

Tillaga under lock vid 600 watt i 4 minuter, rör om några gånger under tillagningstiden.
Tillaga ytterligare 4 minuter vid 750 watt.
Tillsätt tomater, puré och timjan
Tillaga ytterligare 3 minuter vid 750 watt
Smaka av med salt, peppar och socker
Riv parmensanost i Multikvarn och strö över såsen

Servera denna hemgjorda tomatsås till pasta, kiött, fisk eller grönsaker.
Laxrulle
Laxrulle
1 påse fryst spenat
3 ägg
1 burk keso
1 stort paket rökt lax
Slunga ur vattnet ur den upptinade spenaten i Salladslungan.
Vispa ihop äggen och spenaten i Probaking med
Häll äggsmeten i Silikon pajform.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 8 min.
Skär laxen i små bitar och rör ihop med keson.
Bred ut keso/lax röran på spenatomeletten.
Rulla samman till en rullad.
Päronchokladkaka
2 msk vatten
2,75 dl (150 g) vetemjöl
1,25 dl (100 g) socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 st ägg
2 dl vispgrädde
5 dl crème fraiche
!. Sätt Minimax sil i Pro Baking skålen


2.Öppna burken med Konservöppnaren och häll frukten i Minimax sil så att saften silas bort

3. Skär frukten i tärningar med kockkniven

4. Bryt chokladen i bitar och lägg i MicroPlus kannan tillsammans med vattnet. Sätt på lock och tillaga i 1 1/2 min vid 750 watt i microvägsugn

5. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och ägg i Probakingskål och vispa med vispen

6. Blanda grädde och frukttärningar i den smälta chokladen i MicroPlus kannan med Degskrapan och häll i smeten.

7. Fördela smeten i Silikon Brödform och ställ i Micron

8. Tilllaga i 2 1/2 min vid 500 watt och ytterligare 5 1/2 min vid 750 watt.
9. Låt kakan vila i 10 minuter innan den vänds ut.
10. Servera kakan varm med créme fraiche.
Reggie Bush hos Rachael Ray
En riktig man i köket kräver riktiga köksprodukter i köket!
Tuppkaka
Tuppkaka
Du behöver
Kakan
- 2 ägg
- 2 dl socker
- Knappt 1 dl hett vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
- 75 g smör/margarin
- 1 dl socker
- ½ msk vaniljsocker
- 1 äggula
- kokos
Gör så här
Sätt ugnen på ca 175 grader
.
Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef.
Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.
häll smeten i Silikon Pajform
Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.
När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.
Glasyren:
Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.
Slutligen strö över rikligt med kokos över kakan.
Frukost med Tupperware
Denna film handlar om hur morgonen blir då man äter frukost med Tupperware!
Rysk film
synd att man inte förstår vad de säger
Morotskaka med philadelphiaglasyr
Du behöver följande ingredienser till detta recept morotskaka med philadelphiaglasyr.
2 ägg
200 g strösocker
1 dl olja
150 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pressad citronsaft
Lite salt
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
Ca. 2 dl russin
70 g valnötter, hackade
125 g Philadelphia ost
Lite citronsaft
1, 5 dl florsocker
Tillvägagångssätt för morotskaka med philadelphiaglasyr:
Vispa ihop ägg, strösocker och olja i SpeedyChef.
Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt.
Hacka valnötterna i HerbChopper.
Riv morötterna i Multikvarnen
tillsätt nötter tillsammans med morötter, russin och citronsaft.
Det hela blandas väl innan det hälls ned i silikon pajform.
Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min.
Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften.
Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.
Nougatkladdkaka
Herberts Nougatkladdkaka
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
75 g mörk choklad
ca 75 g nougat
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa socker och ägg poröst i SpeedyChef

- Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Smält smöret i Micropluskannan.

- Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
- Smält den mörka chokladen i Micropluskannan och blanda ner i smeten.

- Häll ner smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.
- Ta ut kakan och riv över ett jämnt lager med nougat.

- Dekorera med lite frukt eller bär
Kladdig kladdkaka
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i Micropluskannan

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst i SpeedyChef

- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i silikon pajform

- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
- Låt svalna och servera med grädde eller glass
- (Har du bråttom så kan du grädda kakan 5 minuter i micron, det blir inte riktigt lika gott men väldigt snabbt)
Bettans råkostsallad
1/2 kg morötter
1 purjolök
1-2 röda paprikor
1 1/2 dl rapsolja
1 2/2 dl vitvinsvinäger
italiensk salladskrydda
Kör vitkål i QuickChef III

Riv morötterna i Multikvarnen

kör purjolök i QuickChef III

och slunga i Salladslungan

Värm olja och vinäger i MicroPlus kannan

Blanda råkosten och slå över den heta lagen i Elegance skål

Kan ätas direkt men är ännu godare efter någon dag och den står sig i flera veckor med locket på i kylen.
Ägghalvor med sidfläsk och brödkrutonger
5 st | ägg |
---|---|
300 g | sidfläsk, rökt, i bit |
3 st | formbröd, skivor, vitt |
1 msk | olivolja |
1 krm | salt |
1 st | friséesallad, litet huvud |
2 tsk | olivolja |
1 tsk | rödvinsvinäger |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | olivolja |
1 tsk | rödvinsvinäger |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Koka upp och sjud sedan äggen 6 minuter. Spola dem i kallt rinnande vatten.

2. Fläsk: Skär sidfläsket i cm tjocka stavar. Stek fläsket gyllenbrunt.
Lägg på hushållspapper för att avlägsna överflödigt fett.

3. Bröd: Sätt ugnen på 150°.
Skär bort kanterna på brödet och grovhacka det med en vass kniv. Blanda brödet med olivolja
och salt. Rosta brödet på plåt, i mitten av ugnen, 15-20
minuter, tills de fått fin färg.
4. Sallad: Skölj salladen i kallt vatten. Slunga den i salladsslunga. Hacka grovt och blanda den med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar.

5. Servering. Skala och dela äggen, lägg på sidfläsk och sallad.
Avsluta med brödkrutongerna.
Ägghalvor med spritsad fyllning
Gröp ur gulan och mosa tillsammans med klippt gräslök

löjrom och en klick vispad grädde

Dekorera äggen med blandningen

Ägghalvor med kallrökt lax
Skär tunna skivor av kallrökt lax och citron

Gör rosetter av laxen, dekorera äggen med lax, citron och riv pepparrot över

Ägghalvor med löjrom
lägg en klick löjrom på varje halva.
hacka rödlök fint i MiniquickChef

dekorera med löken och en dillkvist
.
Ägghalvor med anjovis
öppna anjovisburken med konservöppnaren

Rulla ihop anjovisfileerna och lägg på äggen
dekorera med lite klippt gräslök

Ägghalvor med räkor
- 2 hårdkokta ägg
- 2 msk crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- 1 nypa vitpeppar
- 1 krm salt
- 4 räkor
- ¾ msk röd stenbitsrom
- 4 små dillkvistar
Gör så här:
Skala äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg på elegance vågformat fat.
Blanda crème fraiche och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
Klicka ut på ägghalvorna med hjälp av Squeeze-it.
Skala räkorna och lägg en räka på varje ägghalva.
Lägg en klick rom ovanpå och garnera med en dillkvist.