OGRÄSPAJ
för att döva samvetet planerar jag att göra ogräspaj
istället för att rensa ogräs
Antal portioner: 4
Ingredienser
Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
0.5 dl kesella
Fyllning:
5 dl kirskål (har du en ogräsfri tomt kan du ta bladspenat)
5 dl nässlor (ja, är du utan nässlor kan du köra spenat här också)
0.5 st finhackad gul lök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
mycket svartpeppar
3 st ägg
3 dl mjölk
8 st körsbärstomater i halvor
150 g getost
Gör så här
1. Dra på ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen.
2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i QuickChef III
Ner med kesellan och blanda till en slät deg.
3. Tryck ut degen i Silikon pajform.
In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.
4. Förgrädda pajen i 10 minuter.
Under tiden sköljer du kirskål och nässlor i Salladslungan.
5. Finhacka vitlök och lök i HerbChopper fräs sedan löken och allt det gröna i smöret. Krydda och smaka av lite.
6. Blanda ägg och mjölk i Snabbshakern och krydda lite där med.
7. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten.
8. Lägg tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter.
9. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.