OGRÄSPAJ

Nu är våren här och redan spirar ogräset
för att döva samvetet planerar jag att göra ogräspaj
istället för att rensa ogräs

Antal portioner:
4
Ingredienser

Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
75 g kallt smör
0.5 dl kesella

Fyllning:
5 dl kirskål (har du en ogräsfri tomt kan du ta bladspenat)
5 dl nässlor (ja, är du utan nässlor kan du köra spenat här också)
0.5 st finhackad gul lök
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör
mycket svartpeppar
3 st ägg
3 dl mjölk
8 st körsbärstomater i halvor
150 g getost

Gör så här

1. Dra på ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen.

2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa i QuickChef III  
Ner med kesellan och blanda till en slät deg.

3. Tryck ut degen i Silikon pajform.
In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.

4. Förgrädda pajen i 10 minuter.
Under tiden sköljer du kirskål och nässlor i Salladslungan.

5. Finhacka vitlök och lök i HerbChopper fräs sedan löken och allt det gröna i smöret. Krydda och smaka av lite.

6. Blanda ägg och mjölk i Snabbshakern och krydda lite där med.

7. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten.

8. Lägg tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter.

9. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0