Couscoussallad

Couscoussallad

 

Couscous är gryn som framställs av durumvete och har den stora fördelen att den ska tillagas under mycket kort tid. Den är därför perfekt som ett snabbt tillbehör. Denna fräscha sallad är lämplig som tillbehör till allt sorts kött och fågel. Den passar även utmärkt till grillat och du kan även ha den med i matsäcken ev med lite rester av kyckling i. Salladen kan göras färdig i förväg och blir godare om den får stå och dra lite.

4 pers

Ingredienser
3,5 dl couscous,
4 dl vatten
1/2 dl lime- eller citronsaft
salt och peppar
3 tomater
1 grön paprika
1 dl bredbladig persilja,
1 dl färska myntablad
1 rödlök
1/2 dl olivolja

  • Häll couscous i EasyRice med vattnet. Sätt på lock och tillaga i mikrovågsugn i ca 3 min. på 800 W.
  • Häll lime- eller citronsaft över couscousen när den är färdig.
  • Rör om och krydda med salt och peppar.
  • Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Hacka tomater tillsammans med paprika, persilja, mynta och rödlök i Extr Chef
  • Blanda de hackade grönsakerna med olivolja i couscousen och låt salladen stå en stund före serveringen, så att alla smaker hinner blandas.
     

kycklingfiléer med potatisfat

kycklingfiléer med potatisfat

 

Följ med på den ”gröna” vågen och köp Tupperwares strömlösa köksmaskiner. Laga snabbt den här goda middagsrätten med hjälp av Time Savers-serien!

Fyllda panerade kycklingfiléer med potatisfat

Till 4 pers

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • Fyllning – örtostkräm
  • Cirka 1 näve färska basilikablad
  • Cirka 1 näve persilja
  • Cirka 1 näve gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g naturell färskost, Philadelphia Original eller något annat märke
  • 4 msk crème fraîche 13 %
  • 1 knivsudd salt och peppar
  • 1 tsk citronsaft
  • Panering
  • 60 g parmesanost
  • 40 g hasselnötter
  • 2 tsk stött paprika
  • 1 ägg

Potatisfat

  • Cirka 12 medelstora, kokta, kalla potatisar (ca 800 g)
  • Cirka 60 g färska babyspenatblad
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Resten av den färdiga örtostkrämen
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 180 ºC varmluft.

  2. Häll basilikablad, persilja och gräslök i Herb Chopper tillsammans med vitlök.

  3. Sätt locket på Herb Chopper och hacka ingredienserna fint.

  4. Häll innehållet från Herb Chopper och resten av ingredienserna i ExtraChef med knivinsats och blanda.

  5. Riv parmesan och nötter i Multikvarn.

  6. Ta behållaren av Multikvarn och blanda paprika i de rivna ingredienserna. Häll blandningen i Click n´Shake och lägg på gallret.

  7. Vispa ihop ett ägg i en skål.

  8. Skär en ficka i varje kycklingfilé, lägg dem på gallret i Click n´Shake .

  9. Pensla kycklingfiléerna med ägg, sätt på locket och vänd så  de blir panerade med parmesanblandningen.

  10. Lägg filéerna i locket till UltraPro 3,3 l.

  11. Lägg en stor matsked örtostkräm i varje kycklingfilé.

  12. Skär den kalla kokta potatisen i skivor med hjälp av Äggdelare.

  13. Skölj spenatbladen i Salladsslunga.

  14. Lägg lite av den skivade potatisen i UltraPro 3,3 l, sedan spenaten och sist resten av potatisen (spenaten ska täckas av potatisen).

  15. Häll ägg, mjölk och resten av den färdiga örtostkrämen i Speedy Chef II och blanda.

  16. Häll blandningen över potatisen och spenaten. Krydda med salt och peppar, lägg på skålen som lock.

  17. Ställ kycklingfiléerna och potatisfatet i ugnen och tillaga i ca 20 min. i 180 ºC varmluft.

  18. Servera med tomatsallad.

 


Vad blir det för mat

 

Nu är det vår!

 
Nu finns vår/sommar magasinet på nätet.
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2014/Magasin/VrSommar/VrSommar/
En bra funktion i den nya versionen är sökrutan där du kan skriva in namn eller nummer på den produkt du vill se och får då upp rätt sida.
Bra för oss med seg dator eller telefon.
 
 
 

Lök- och potatissoppa

Ingredienser, 3-4 personer
 
3 lökar
2 vitlöksklyftor
500 g potatis
2 msk färska eller frysta örtkryddor
(gräslök, persilja eller körvel)
7 dl grönsaksbuljong
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
2 msk vispgrädde
 
1, Hacka lök och vitlök fint i HerbChopper och hälli MicroWave Tryckkokare.
2, Skalapotatisen med Universal Grönsaksskalareoch halvera. Häll dem i MicroWave Ytyckkokare.
3, Häll över buljong, tillsätt örtkryddor och stäng locket.
4, Tillred i microvågsugn vid 900 watt i 15 minuter. Låt soppan vila tills trycket fallit. Det tar ca 10minuter.
5, Mixa soppan i ExtraChef med knivsats och smaka av med salt, peppar och grädde.
 

Det kom ett mail!

Ett kort meddelande:
"Jag behöver en SmoothChopper pronto. Hur gör jag?"
Ett sådant meddelande måste man ju svara på direkt, Kent ringde upp.
Det visade sig vara en familj som bodde långt ifrån oss men som var på resande fot och just nu på väg in i Östergötland.
De hade glömt sin SmoothChopper hemma och visste inte hur de skulle klara sig utan.
De behövde den för att barnen skulle få mat!
Jag som använder Tupperwares produkter till allt förstår precis hur det är när man inte har sina favoritprodukter.
Trots att de var många mil från oss skulle de åka extra till Norrköping för att köpa en ny.
Nu fick jag ett SMS:
"Den är underbar o vi använder den varje dag. :)
Just nu har vi en bäbis och kör vad som helst i den så hon kan äta.
Sluta aldrig sälja den. Kram"
Tupperware Chansing lives!
 

Click n’ Shake

Förra året var den en nyhet, nu finns den åter i ordinarie sortiment.

Click n’ Shake

Perfekt för marinering och panering.
Boka en grilldemo så du och dina vänner har möjlighet att skaffa den i god tid innan sommarens alla grillkvällar.

CARE 4 FOOD

Nu och i 5 veckor framåt fokuserar Tupperware på mitt favoritämne.
Care for food. Ta vara på maten.
Man kan kalla mig snål men jag föredrar att kallas klimatsmart.
Var tredje matkasse vi handlar hem kastas direkt i soporna.
Det är verkligen ett slöseri på alla de vis.
Samtidigt som det finns människor som inte har tillräckligt med mat så slänger vi vår, alla transporter som går åt för att frakta maten från tillverkaren till butiken, från butoken till mittkök och från soprummet till tippen.
Ta hand om maten så får vi en bättre värld!
 
http://www.tupperware.se/produkter/care-4-food

Vi väntar

Nu väntar vi spännt på att kunna visa nya vår/sommar magasinet för eralla.
Vi har fått hem de nya fina magasinen.
Ett helt nytt utförande, nya fina bilder. Tydliga bilder och mycket bra information,tips och många mått finns angivna.
Några nyheter och några sommarfavoriter som återkommit.
Vill du ha ett magasin att bläddra i så hör av dig så skickar vi ett till dig,
Eller håll utkik här: http://www.tupperware.se/produkter
Det dyker upp där inom kort.
Eller ännu hellre, hör av dig och boka ett datum så kommer vi hem till dig och dina vänner så får ni se alla nyheter och vi har helt säkert något riktigt bra att lära er om hur man bäst använder produkterna.
Här hittar du de erbjudanden som vi fokuserar på just nu:
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2014/Tryksacker/1409003/

Jag har köpt plastpåsar.

Jag använder ju Tupperware till all förvaring av mat mm men ibland använder jag även engångsförpackningar.
Då jag började jobba med Tupperware i november 1993 så hade jag nyligen köpt många plastpåsar, plast och aluminiumfolie. Plastpåsarna började att ta slut efter 15 år men i december 2007 flyttade jag ihop med Kent som hade några rullar.
Nu hade även de tagit slut.
Så idag när jag var på ÖoB så passade jag på att storhandla fryspåsar.
Jag köpte 3 förpackningar för 25:-.
Om du fortfarande läser min blogg om så där 10-20 år så ska jag berätta nästa gång jag behöver köpa påsar.
Plastfolie har jag kvar massor av men kommer snart att använd då det snart är dags att sätta fröer och eftersom jag inte skaffat något riktigt drivhus använder jag plastfolie som tak på mina lådor första tiden.
Aluminiumfolie har jag också kvar massor, använder bara när jag putsar silver och det gör jag inte så ofta så det kommer jag inte att göra slut på någonsin om jag inte hittar något annat användningsområde.

dse

Tupperware är en av 11 medlemmar i direct selling europe
http://www.directsellingeurope.eu/
Kolla in filmen på startsidan.

Tänkte baka lite

Hittade ett bra recept på nätet.
http://www.haugen-gruppen.se/blogg/246/honungslimpa.aspx
 

Potatissoppa med lax och vit choklad

En otroligt god potatissoppa som jag bar gjort p demo en gång men flera gånger hemma.
Från Tupperwares receptkalender 2005
 
 
Förrätt för 4 personer
1 pressad vtlöksklyfta
1 hackad lök
2 msk smör
4 dl vispgrädde
5 dl hönsbuljong
500 g potatis, skalad och skuren i tärningar
salt och peppar
200 g laxfilé
75 g vit blockchoklad
 
 
Sautera vitlök och lök i smöret i en kastrull
Tillsätt grädde, buljong och potatis.
Koka tills potatisen blivit mjuk (ca 20 minuter)
Mixa soppan tills den har fått slät konsistens.
Smaka av med salt, peppar och 25 g choklad.
Ånga laxen i microvågsugn i 2 minuter vid 750 watt.
Krydda laxen med salt och peppar och dela den i bitar.
Servera soppan med laxbitar.
Till servering hyvlas resten av chokladen över soppan.
 
 
 
 
 
 

Nöjda kunder

Jag har ingen hushållspappershållare.
Jag har haft en som satt i en vägghylla som jag hade på väggen i köket förr.
Tupperware har en hållare som alla säger är bra, jag har aldrig provat den.
Hittills denna vecka är det 4 gäster som köpt den av mig.
Snart är jag övertalad och får skaffa en, om alla andra har så måste ju jag också ha en.
Eller?
Jag har aldrig visat, demonstrerat eller rekommenderat den till någon på demo.
Jag vet ingen annan Tupperwarekonsulent som gör det på sina demonstrationer heller.
Ändå är det en storsäljare.
Varför?
Jo för att den liksom alla andra Tupperwareprodukter är en riktigt bra produkt som är andamålsenlig och som underlättar vardagen.
Nöjda kunder berättar för sina vänner vad de är nöjd med, de vill gärna dela med sig och hjälpa sina vänner att också förenkla vardagen.
Ju fler som skaffar den ju mer ökar efterfrågan.
 
 

Sötpotatis i currysås

Förberedelsetid:10 minuter
Tillagning: 12 minuter vid 600 watt
Vilotid 3 minuter
Ingredienser 2-3 personer
1 burk (4 dl) kokosmjölk
2-3 tsk curry
1/2-1 tsk grön currypasta
500 g sötpotatis
1 färsk chili
100 g sockerärtor
 
1. Häll kokosmjölk, curry och grön currypasta  i MicroCook 2,25 L och rör om med degskrapan.
2, Skala potatisen med Universal Grönsaksskalare och halvera dem med U-series Kockkniv. Ta bort kärnorna ur chilin och hacka den i mindre bitar. Lägg potatis och chili i kokosmjölken och lägg på locket. Tillred i microvägsugn vid 600 watt i 6 minuter.
3, Tillsätt sockerärtor eller morötter skurna i stavar, och tillred i ytterligare 6 minuter vid 600 watt.
4, Låt maträtten vila i 3 minuter och servera som tillbehör till kyckling eller fisk.
 
 

Skynda, skynda

Nu är det bråttom!
Ni få en riktigt fin välkomstgåva.
Allt du behöver göra är att svara JA till att prova Tupperwarejobbet och tala om det för oss innan kl 24 inatt.
 

Hos en konsulent nära dig inom kort.

I vecka 9 kommer vi att börja sälja denna "nya" matlåda till micron.
Den kommer att finnas till försäljning i 5 veckor.
Här följer en demonstration av en kollega från USA.
Se och lär:
 

Små aptitretare med ostkräm

Ett härligt och välsmakande alternativ till en förrätt. Servera ostkrämen på små minitoast, som tillbehör till en lunch eller som smörgåsfyllning.
Ingredienser för 6 personer
200 g färskost t ex philadelphia
4 msk färskhackad basilika
2 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater i olja
salt, peppar
1 pkt minitoast
Garnering
Basilika
 
Sila av oljan från tomaterna och skär dem i strimlor.
Hacka basilika och de skalade vitlöksklyftorna i HerbChopper.
Montera vispen i ExtraChef, häll i färskosten, tomaterna, basilikan och vitlöken.
Blanda till en mjuk kräm.
Smaka av med salt och peppar och bred krämen på minitoast.
Garnera med basilika.
 
 

Alla hjärtans dag.

Idag är det ju alla hjärtans dag.
Skulle du vilja ha en riktigt kramgo nalle med hjärta på magen?
Säg bara till så hjälps vi åt så vi får var sin.

Riktiga Gelehallonhjärtan

Nu är det dags att plocka fram pralinformarna igen.
(om du plockat bort dem efter julpralintillverkningen)

Ca 30 st 

10 gelatinblad
200 g hallon, djupfrysta (100 g hallonpuré)
2 ½ dl strösocker
knappt 1 dl vatten
½ dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra

Dekoration
strösocker

silikonformar
matolja

GÖR SÅ HÄR

1. Pensla formarnamed ett tunt lager olja. (det är inte nödvändigt, de släpper ändå)

 

2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

3. Tina hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät hallonpuré.

4. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen.

5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader på medelvärme. Rör om då och då.

6. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna.

7. Låt dem stå i rumstemperatur och stelna i 3−4 tim.

8. Lossa godiset ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem i strösocker.


Ni har väl inte missat?

Februari månads erbjudanden:
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2014/Tryksacker/1406002/
Special endast vecka 8:
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2014/Tryksacker/1408015/
och vårt ordinarie sortiment:
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2013/Magasin/TU13AWSE/
 
Allt gäller fram till 23 februari!
Sedan är det nya tider och våren är här med vår/sommarmagasinet och nya erbjudanden.
 
Visst är det läckra skålar?
 
OBS Välkomstgåvorna gäller bara fram till 16 februari
 

Ledig dag.

Idag har vi varit helt lediga båda två.
Jag har inte varit utanför dörren alls.
Kent har varit ute två gånger, först till postlådan för att hämta morgontidningen och sedan på ett litet möte.
Jag har ägnat mig åt tvättstugan och så lite matlagning.
Det är ju inte så betungande när man har rätt redskap.
Jag är evigt tacksam att man har dom, jag skulle inte vilja ligga vid en brygga med ett klappträ för att få rena kläder. Nu stoppar jag bara in dom i luckan, trycker på knappen, byter plats på dem och s har jag rena torra kläder. Helt fantastiskt!
Samma sak med matlagningen, min mormor lagade sin mat på en järnspis och hennes farföräldrar hade inte ens det utan grytan hängde direkt över elden.
Nu ska jag berätta hur jag lagat min mat idag.
Lunch
4 potatisar
2 morötter
1 fiskblock
örtsalt och pepparmix
skala potatis och morot
4 dl vatten
dela potatisen i 1 cm skivor och morötterna i 2 cm bitar
dela fiskblocket i 4 delar
vatten i undre skålen, potatis och morot i mellanvåningen och fisk i övre.
Några varv med pepparkvarn och salt överst och in i micron 16 minuter på full effekt.
 
En smörklick och ett par matskedar vetemjöl som bottenredning och spadet från undre skålen gör såsen, en gräddskvätt och lite kryddor förhöjer den.
 
Middag:
1 kyckling och kryddor i UltraPro
2 dl ris och 4 dl vatten i EasyRise
Grönsaksblandning i MicroGourmet (blomkål, morötter och bönor)
Skyn från kycklingen, en skvätt grädde och en skvätt soja i såskastrullen
och så har man middagen klar.
Eftersom jag har hjälpmedel till allt detta så har jag även hunnit med lite förspilld kvinnokraft, både av den moderna sorten och den äldre.
Uppdaterad på allt som händer på Facebook och en virkad cirkeltröja till äldsta barnbarnet och en stickad kudde hann jag med.
 
 

HerbChopper

Lite "fransk" matlagning.

DATE ME!

 

Nu laddar vi för infoträff

Straxt är det träff.
Inbjudna värdinnor och gäster kommer att få veta mer om Tupperware och om vårt jobb.
Om vi kan visa gästerna vilket fantastiskt jobb vi har att erbjuda så kanske vi har fått några nya kollegor ikväll.
Och vi hr fått dela ut några nallar och UltraPro!
 

After Eight glass

Fick du chokladaskar i julklapp?
Ibland får man fler än man vill ha men så var inte fallet detta år.
Det här hittade jag på en sida för överblivet julgodis men jag brukar ju göra om recepten så jag löste det med att köpa After Eight på extrapris så det är väl på sätt och vis överblivet i butiken.
Ingredienser
3 äggulor
3 msk florsocker
15 bitar After Eight
3 dl vispgrädde
till servering:
200-300 gr hallon.

Vispa äggulorna och florsockret vitt och pösigt i SpeedyChef eller ExtraChef
Sjud blandningen i en kastrull under kraftig omrörning tills den tjocknar.
Ta kastrullen från värman och tillsätt chokladbitarna och låt dem smälta i den varma blandningen.
Låt svalna.
Vispa grädden och blanda den i smeten. Här är det klart bäst med SpeedyChef.
Töm upp i Jelloringen om du vill ha en "glasstårta" vill du ha portionsbitar använder du silikonform 7 muffins eller Cupcakeformen..
Jag har ju hjärtformarna som såldes i januari så jag använde drn.
Frys i ca 4 timmar.

Mixa hallonen i ExtraChef och servera som sås till.
 
 
 
 Den här glassen passar perfekt att göra på en Tupperwaredemonstration.
För att inte ha en maratondemo i 5 timmar (visserligen skulle jag kunna prata i timmar om produkterna men jag ska bespara er det) så gör jag en glass hemma i förväg som vi provsmakar och så tar jag med mig den nya hem så får Kent offra sig och äta upp den.

SpeedyChef!

Idag är det en månad kvar till "Fettisdagen" då behöver man en riktigt bra visp till grädden.
Jag garanterar att denna är både smidigare och snabbare än någon elvisp!
Kolla filmen så får du bl.a. se den nyttiga chokladpudding som jag lärt mig av Alexandra och som vi gjort flera gånger på teammöten.
 

Hallonsmoothie med kiwilock

Ingredienser

4 msk florsocker  
1/2 citron  
8 st kiwi 
4 dl naturell yoghurt  
6 dl  hallon  
2 dl vatten 
 

Tillagning

1. Mixa hallon med yoghurt, florsocker och vatten.

2. Skala och mixa kiwin med saften från citronen.

3. Häll först upp hallonmixen i ett glas och häll sedan försiktigt kiwimixen ovanpå.
 

En vanlig dag på jobbet

After Party!
 
Nu jobbar vi på resor!
 

RSS 2.0