Adventskalender

Nu är det mindre än en månad kvar till julafton.
Tupperware Nordic har en adventskalender på facebook där du kan ge bort fina Tupperwareprodukter till en vän.
Du gör det genom att nominera en vän och ge en kort motivering i kommentarsfältet under bilden.
Det kommer att lottas ut 4 produkt i varje land och den första utlottningen sker 1 december.
Då är det en Fusionmaster och kanske är det din vän som får den.
 

Winter Kick off

Nu är vi här igen.
Scandic Infra City för att få veta vad som är på gång i Tupperware närmaste tiden och för att lära oss lite nytt.
Kent och jag kom i går eftermiddag skönt att vara installerad i god tid och nu visar det sig att det var ett bra val.
Något signalfel gör att flera av våra kollegor söderifrån sitter fast på tåg eller i ersättningsbussar. Då är det skönt att sitta i lugn och ro på sitt rum.
Regional Sales Director Finland & Sweden på Tupperware Nordic A/S Virpi Valkonen  och Ingrid Brunvathne med titeln Scandinavian Field Training Manager på Tupperware Nordic A/S
är de som ska lära oss en massa nytt tillsammans med Sveriges Distributörer Mona, Malin, Ann-Sofie, Mia Nanna, Agneta och Ulrika.
Vi åt en god middag igår kväll, jag kan verkligen rekommendera denna restaurang med service lite utöver det vanliga och fantastisk vällagad mat, detta trots att det var helt fullsatt och folk köade för att få ett bord.
Det fick bli en försenad födelsedagsmiddag till Kent
Ann-Sofie och Nanna skvallrade redan igår om att det var många fina saker som skulle presenteras idag, de hade blivit överraskade flera gånger då de gått igenom programmet och en av sakerna var tydligen så bra att "vi alla applåderade" Ni må tro att jag är nyfiken och förväntansfull.
 
Denna är från förra årets möte, i år har de bara en liten klädd gran.

Grönsaksstöt

Veckans gästgåva är en grönsaksstöt.
Perfelt när man gör potatismos, rotmos eller andra pureer.
Förr tog jag elvispen till potatismoset men det är jättesvårt att vispa lagom, det blir så lätt klister av moset om man vispar bara lite för mycket.
Jag använder den även när jag ska steka köttfärs dom varit frusen.
Ni vet hur svårt det är att få den fina konsistensen med fina stekta korn av köttfärsen, det blir lätt stora shok av sammansatta köttfärsbitar. då tar man grönsaksstöten i stekpannan och mosar runt lite så är det perfekt sedan.
OBS att den inte är någon stekspade och inte tål att vara kvar i pannan utan man får vara öits snabb.
Vår garanti för material och fabrikationsfel gäller ju inte om den blir värmeskadad.
Jag har inte själv provat att mosa avocado till guacamolen men har hört att den ska vara jättebra till det.
 

Hushållsassistent

Idag åkte köksmaskinen fram.
Jag har en gammal hushållsassistent, den jobbade jag mig till från Tupperware genom att rekrytera 1996.
Annette Johansson hette hon som startade och jag fick denna som då var mycket modern och hette matgeni.
De första åren använde jag den mycket men nu har vi så många bra köksmaskiner i vårt sortiment att den sällan kommer fram. Det var nog flera år sedan den senast luftades, den står ju längst in i ett skåp tillsammans med alla sina märkliga tillbehör. Känner ni igen det?
Men idag skulle jag äntligen göras eget bredbart smör.
Jag förstår inte varför jag inte gör det oftare, det är ju inte svårt bara man fått fram maskinen.
½ kg smör
5 dl vatten
5 dl rapsolja
Man låter med fördel smöret bli rumsvarmt eller skär det i minder bitar, sätter i knivarna i maskinen och mixar smöret länge. Det ska bli vitt.
Häll i vattnet och fortsätt mixa.
Sist har man i rapsoljan under fortsatt mixning och när det är absolut jämn konsistens och ljus färg häller man upp det i burkar och ställer in i kylen.
Jag fyllde smöret i lilla kombismartsetet.
I en av dem strödde jag ett lager flingsalt överst.
Naturligtvis går det bra att göra smöret i ExtraChef men det blir många drag med snöret för i maskinen tar det minst 20 minuter.
 

Hipp hipp HURRA på din da´

Idag fyller han år, vår teamledare i Team Gravity.
 
Han firar det som vanligt med att ha en Tupperwaredemonstration.
 

Chokladens dag.

Idag är det shokladens dag och jag har många recept på praliner på bloggen.
Här hittar du recept till 19 toppar.
http://teamgravity.blogg.se/category/recept-19-toppar.html
som är perfekt att göra pralinerna i.
Vi har just nu erbjudande på den och annat man behöver vid pralintillverkning.
 

MicroWave Tryckkokare

Denna vecka ger vi våra värdinnor möjlighet att prova vår nya produkt.
Hittills har bara konsulenter haft den.
Jag har provat den under en tid och är mycket nöjd, jag gillar ju när man på ett snabbt och enkelt sätt får god och vällagad mat.
Jag har gjort Risotto, Gulasch, Ärtsoppa och många olika köttgrutor med gott resultat i samtliga fall utom ärtsoppan men den ska jag återkomma till vid senare tillfälle.
Senaste dagarna har jag provat ut det perfekta grötreceptet.
Första försöket gjorde jag enligt samma recept som jag använder när jag gör risgrynsgröt i Servofix.
Den blev lite stabbig.
Nästa gjorde jag enligt receptet på rispaketet men med öite extra ris.
Receptet säger 1,5 dl grötris, 3 dl vatten och 6-7 dl mjölk. Jag tod 2 dl ris.
5 minuter på full effekt i micron och sedan 20 minuter på 350 w.
Då blev det perfekt konsistens.
 

Ädelostkräm till pepparkakorna

 
70 g ädelost
100 g philadelphiaost
2 msk cream fraiche
Mixa först ädelosten fyll sedan på med övriga ingredienser och mixa till krämig konsistens.
Använd med fördel SmoothChopper.
Den ingår i startväskan så alla konsulenter har den, du kan också få en.
Jag berättar gärna hur.
 
 
Halv sats går utmärkt att göra i HerbChopper.
Den har vi just nu specialpris på, 100:- rabatt.
Dubbel sats görs i ExtraChef som du kan få genom att bjuda ihop dina vänner till en Tupperwaredemo innan jul.
 
 

Välkommen Julia!

Vi hälsar Julia välkommen till Tupperware och till Team Gravity!
 

Julklappstips 1

Den perfekta julklappen är ju den som vara och ger glädje långt efteråt.
För ungefär 20 år sedan gav jag bort en termos till en liten flicka som ville ha saker till sin "kista" hon hade redan börjat planera för att flytta hemifrån.
Hon fick en termos!
För ungefär 10 år sedan hade jag en demo hos henne, hon bodde då i en liten stuga med sin sambo och lilla dotter. När gästerna gick ut i köket för att hämta fika såg de hennes Tupperwaretermos och flera av dom sa "ooh har du en sådan termos" och hon svarade att hon fått den för länge sedan och då förstod jag nog inte riktigt hur bra present jag fick men nu är jag mycket glad för den varje dag"
I somras såg jag en bild på henne och deras 3 barn som var på väg till ett knytkalas och i korgen de bar såg jag termosen sticka upp.
Ger du bort en Tupperware produkt i julklappa så är det stor chans att du kommer att je 20 års vardagsglädje.
Just nu finns den termos hon fick som julspecial.
Men vi har också en nyare variant av termos i vårt sortiment.
 
 

Julstädning

Idag har årets första snö kommit och nu har man insett att det är inte långt kvar till jul.
24 dagar kvar till Första advent.
Dags att börja tänka på julstädningen!
Jag tycker ju ungefär lika mycket om städning som om matlagning. Tråkigt när man håller på men gott när det är klart. Det ska vara så lite arbete och resultatet är viktigt, så lite giftiga tillsatser som möjligt och för det behövs det bra redskap.
Vi har riktigt bra dukar i Tupperware som verkligen underlättar arbetet och som ger ett bra resultat utan massor av kemiska tillsatser.
Vi har fantastiska Microfiberdukar och precis som med mycket annat måste man ha kunskap om hur man använder dem för att få största möjliga nytta av dem.
Därför tänkte jag förklara lite om microfiberdukar.
Ett microfiber ar ett riktigt tunnt fiber, 100 gånger tunnare än ett hårstrå.
I detta supertunna fiber gör man skåror in och det är dom som liksom "skär" bort smutsen.
Du får med det som sitter mot underlaget och inte bara drar över, det innebär att du verkligen får det rent och bakteriefritt. Har du använt "billiga" dukar så har de kanske inga, en eller två skåror, våra dukar har 16 eller 32 skåror och i något fall 64. Det innebär skillnad.
Förutom microfiber så är det fler material och det som är viktigt är halten av polyamid, det avgör hur mycket vatten respektive fett den suger åt sig, minst 20% polyamid behöver den innehålla.
Sedan har vävningen stor betydelse, det är därför somliga är våffelmönstrade och vissa långhåriga.
När de har använts tvättar man dem i tvättmaskinen på 60 grader. Var noga med att inte använda sköljmedel, tvätta ur sköljmedelsfacket så inga rester finns kvar, sköljmedel förstör dukarna då det stänger skårorna i microfiberna och använd helst inte tvättmedel med blekmedel, det förkortar livslängden på dukarna. Jag tvättar ca en maskin i veckan med dukar och tvättar bara microfiberdukar i den maskinen, blandar man annan tvätt i bör man helst lägga dukarna i en tvättpåse så att de inte får fiber från andra textilier i sig.
Jag har ju ganska många dukar då jag som konsulent fått prova andra dukar som inte kommit till försäljning ännu.
Kockhandduk.
Den använder man som en "släng"
Precis som kockarna har man den när man utför arbete i köket till ALLT,
Torkar av bänken, den sopar bort smulor och den suger upp vätska, man torkar händerna och redskapen.
Fungerar perfekt att torka disken. Har du kalkrikt vatten får du bort alla vita märken och den suger upp fett så fingeravtryck försvinner.
Då jag jobbade i ett cafe vid Göta Kanal som var inrymt i en riktigt gammal loge var där jättemycket frömjöl. Jag torkade av diskar och glassboxar, de blev fria från frömjölet och handduken helt gul, jag gick ut och rystade av den och allt försvann och jag kunde fortsätta.
 
Hushållsetet innehåller dammtrasa fönsterduk och en golvduk.
Dammtrasan binder dammet och behåller det tills jag rystar av den,
Man dammarbara som vanligt och allt damm sitter i trasan, inget virvlar upp och landar igen när jag vänder ryggen till.
Fönsterduken.
Den har jag provat till max.
När den kom ny jobbade jag på Ringarums Busstrafik och Wärdshus,
Vi putsade 500 rutor i veckan, då räknar jag både bussframrutor, backspeglar, restaurangfönster och glasdörrar. På bussfönster finns det massor av saker. Morgontrötta resenärer sover mot fönstren, somliga med otvättat hår somliga med mycket spray och annat i håret. Vi hade länge försökt med Microfiberdukar för yrkesstädare men det funkade inte, de krävde så mycket vatten eller medel så duken blev blöt innan en buss var gjord och då funkade de inte. Tvättmaskinen och torktumlare gick jämt för att fixa till dom.
Jag fick en duk från Tupperware och jag tvättade den en gång i veckan helt fantastiskt!
En liten sprejflaska med vatten och en droppe diskmedel som jag sprejade lite försiktigt på de värsta fläckarna gjorde att duken håll sig lite lite fuktig.
Hemma blöter jag ett hörn av duken lite och tar ett varv med duken över fönstret och viker sedan torra sidan till och putsar till det känns att det är glatt, då är rutan ren utan flammor.
Golvduken använder jag som universalduken ungefär, när det är större ytor och mer som ska rengöras eller så lägger jag den över golvmoppen och kör runt ett varv.
Köksset består av Disksvamp, en duk för rostfritt stål, universal duk samt skursvamp och en diskhandduk.
Disksvampen används när man diskar precis som dom fyrkantiga engångssvampar man brukar använda men här har vi en riktigt effektiv sak. Man kan diska helt utan diskmedel men jag brukar använda en droppe på svampen och det räcker till en stor disk. Man får verkligen rent allt även ugnsformar och kastruller om det inte är allt för fastbrännt.
Den till rostfritt stål är perfekt att putsa och polera med, den suger inte upp något vatten utan den suger åt sig fett.  Alla blanka ytor blir fria från fingeravtryck. På en demo provade värdinnan på sin spiskåpa av rostfritt, halva med denna duk och andra halvan med hushållspapper och spray. Efter att ha sett alla hopkorvade pappersrester fulla med fett på ena halvan och den andra blanka halvan så tog jag duken och putsade demonstrativt mina läsglasögon. Behöver jag berätta att jag sålde många set med microfiberdukar Här används den oftast till att putsa glasögon och telefonens skärm.
Mitten duken är en Universalduk.
Den använder man till ALLT, lite grövre rengöring.
Torkar rent spisen efter att man stekt, man får bort allt fett som sitter kvar i duken och man får bort fastbrännda saker också. Man kan avsluta med att torka ren glaset över fläkten trots att man har duken full av fett, inget smetas av där utan fettet sitter i duken tills man sköljer ur det.
Badkaret blir skinande rent efter att man torkat det med universalduken, Där är det verkligen bra att man liksom känner när det är rent och glatt,man behöver inte kolla från olika vinklar för att se om man kommit åt överallt. Skåpsluckor och köksbänkar. Den här är min disktrasa helt enkelt.
Använd den inte på saker som riskerar att repas, tex glasögon eftersom den är lite tuffare.
Nästa är en Skurduk, den tuffaste av dem alla.
Den är perfekt till att rengöra kastruller och ugnsformar.
Den tar bort fastbrända saker bättre än svinto och annat utan att repa. Våra kastruller och stekpannor är spegelblanka och det vill man ju att de ska fortsätta varaoch det är dom med den här.
Diskhandduken suger upp vatten, den kan suga upp och behålla 1 liter vatten, man kan krama ur vatten och fortsätta torka sina fina glas utan att de lämnar våta ränder.
Enklast torkar man sin disk genom att bara öppna luckan på diskmaskinen och lägga handduken överst, den suger åt sig vattent och man har torr disk att plocka ur maskinen.
 

Skinkpaj

Ingredienser:
1 lök
100g skinktärningar
100g riven ost
4 ägg
1 tsk salt
5 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
 
Ta ut gallret ur ugnen, placera Silikonform rund 2,4 l på det och värm ugnen till 210 grader.
Hacka lök i HerbChopper. Häll den i silikonformen tillsammans med skinka och ost.
Häll ägg, salt, mjölk och mjöl i SpeedyChef och vispa.
Häll blandningen över de andra ingredienserna.
Grädda i 35 minuter.
Servera med en sallad.
 
 
HerbChopper finns just nu att köpa på specialpris.
100:- rabatt.

Lingonsylt

Lingonsylt

5-6 dl frysta lingon

0,5 dl vatten

Koka i ca 7 min i micro

Tillsätt 3 dl socker, rör om och låt det koka i 1,5 min

 

Häll på rengjord glasburk – Kanonlätt och enkelt


Matvete

Matvete (FREBACO)                                                   

2 portioner

2,25 dl vatten

1 dl vete

Koka i ca 11 min i micro i EasyRice

 

RSS 2.0