GI Kladdkaka
GI Kladdkaka
Kladdkaka behöver inte vara onyttigt. Här hittar du en bra GI-variant som smakar underbart.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
0.5 dl dinkelmjöl
150 g valnötter
1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl svarta sesamfrön till att bröa formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och valnötter i en skål.
2. Skölj Silikon Pajform i kallt vatten och ”bröa” den med svarta sesamfrön.
3. Smält chokladen i MicroPlus kannan och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”.
Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter
(då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Servera med lättvispad grädde.