Rostade rotfrukter

Skala och dela blandade rotfrukter i klyftor eller bitar
Jag använde:
4 potatisar
1 liten kålrot
4 rödbetor
1 morot
1 charlottenlök
1 paprika
1 liten finhackad chilli
Flingsalt
peppar

Lägg allt i en låg UltraPro och sätt in i ugnen en stund. (ca 45 minuter)


Ärtsoppa till Nyår

För 4 personer

600 g djupfrysta ärter av hög kvalité

6 dl vatten

1 1/2 tärning grönsaksbuljong

1/2 dl skivad morot

1 dl finhackad schalottenlök

färsk basilika

salt och vitpeppar

1 1/2 dl vispgrädde

2 dl torr champagne eller mousserande vin

1. Skala moroten med grönsaksskalaren och skär den i ganska tunna skivor med hjälp av Bake-to basics Rivjärn. Skala och finhacka schalottenlök i HerbChopper.

2. Koka upp vattnet i rymlig kastrull. Smula i buljongtärningarna och se till att de löser sig helt. Lägg därefter i morotsskivor, schalottenlök och ärter. Lägg i 5-6 blad basilika och sjud allt i 10 minuter.

3. Kör soppan helt slät i QuickChef III med kniven monterad. Smaka av med salt och vitpeppar. Så långt kan soppan förberedas.

4. Vispa grädden fast i SpeedyChef. Vänd ner grädden precis före servering. Avsluta med att slå i champagne eller mousserande vin och droppa några basilikablad över. Därefter måste soppan bjudas direkt.


Mellandags REA

Naturligtvis har även vi mellandagsrea
Bara denna vecka: 27december till 2 januari
Bra rabatt på ett set med moduletter.


5 styckna moduletter, en av varje storlek. 499:- (ord pris 885:-)
Hör av dig till din Tupperware konsulent!
Har du ingen egen? Mejla oss på [email protected]

24 december

God Jul, Merry Christmas, Frohe Weihnachten, Joyeux Noël,Весела Коледа,Häid jõule,Maligayang Pasko,Hyvää Joulua,Bo Nadal,Καλά Χριστούγεννα,Bon Nadal,Sretan Božić,Priecīgus Ziemassvētkus, Linksmų Kalėdų,Среќен Божиќ,Selamat Hari Krismas,Wesołych Świąt,Feliz Natal,Crăciun fericit,Veselé Vianoce,Vesel božič,Feliz Navidad,...Veselé Vánoce,Mutlu Noeller,З Різдвом,Boldog Karácsonyt,З Калядамі,Nadolig Llawen :)
önskar vi alla bloggläsare, konsulenter, värdar, värdinnor,  gästeroch Tupperwareanvändare.

23 december

Nu nalkas julen med stormsteg.
Just nu är skinkan i ugnen (i UltraPro)
det är vid dessa tillfällen man är extra glad över sina Tupperware produkter
man funderar på hur människor utan Tupperware gör.
Min största tacksamhet skänker jag just nu till trasorna, vilken lättnad.
De mesta förberedelserna inför morgondagen är gjorda.
I Team Gravitys högkvarter serveras det julfrukost på julaftonsmorgon till släkten i Norrköping.
Sedan bär det iväg åt olika håll.
I dag har vi levererar en hel del sista minuten julklappar
vi har ju en del på våra hyllor och till dem som inte fann det efterfrågade levererades presentkort
som hämtas ut i Januari.


Nu slår vi in de sista klapparna.

Sista chansen!

Nu är det sista chansen att fixa julklapparna från Tupperware.
Vi har öppet hus söndag den 19 december, då finns det möjlighet att handla på vårt lager.
Där finns visningsex och utgångna färger mm.
Söndag kväll sänds årets sista order till lagret, leverans sker onsdag den 22 december.
Vill du ge bort en hållbar julklapp så ska du ta chansen att beställa den från oss.
Vill du ge dig själv den allra bästa julklappen så ska du tacka JA till jobbet som Tupperware konsulent

Allt detta ingår i startkitet om du tackar ja just nu, du får nämligen kastrullen i välkomstgåva
.

Här är december månads erbjudande med kanonpriser på Allegra setet
och fokus på Time savers

En misslyckad bild på Januari månads gåvor, läs mer om dem i vår flyers
Eco Pure flaska till alla gäster, liten degskrapa eller måttset till alla som bokar demo.
Excluseve skålar, QuickChef III eller UltraPro till värdinnorna
och salladsbestick till de med många gäster.
Hör av dig så berättar vi mer!

Januari månads erbjudande!

111111

Stein-Ove berättar om den galamiddag vi jobbar för att komma med på
samt visar några bilder från den kommande medelhavskryssningen.

Vit chokladkola med lime

50 g smör
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
100 gram vit choklad
1 lime

Smält smöret i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt grädde, socker och sirap.
Koka utan lock ca 20-30 minuter och rör om då och då.
Kolan är klar när smeten klarar kulprovet (häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård).
Medan du väntar hackar du chokladen
och river det yttersta skalet från limefrukten med ett fint rivjärn.
Ta grytan från värmen och vänta tills den slutat bubbla. 
Blanda ner den hackade chokladen och limeskalet och rör tills chokladen har smält och allt är väl blandat.
Häll upp smeten i en silikonform
Låt den kallna och skär i bitar.
Förvaras kallt.

Mjuk mjölkchokladkola

Mjuk mjölkchokladkola
50 g smör
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
100 gram hackad mjölkchoklad (eller någon annan choklad du gillar, tex Mörk choklad med chili.)

Smält smöret i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock ca 20-30 minuter och rör om då och då.
Kolan är klar när smeten klarar kulprovet
(häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård).
Ta grytan från värmen och vänta tills den slutat bubbla. 
Blanda ner den hackade chokladen och rör tills den har smält.
Häll upp smeten i en liten form klädd med smörpapper
Låt den kallna och skär i bitar. Förvaras kallt.


Logga in!

Nu har Stein-Ove skrivit något riktigt bra på Tupperware Nordic´s Big Week site
Logga in och kolla vad han skriver om  "The Simple Truth of Service".
Har du inte registrerat dig ännu så är det lätt gjort.

Välkommen Micke!

Första gästerna har varit på öppet hus i Tean Gravitys högkvarter.
Vi har ätit risgrynsgröt och skinkmacka, kollat in lagerhyllorna,
diskuterat tomtar, kastruller och Tupperwarejobbet.
Allt slutade med att vi kan hälsa Micke välkommen till Team Gravity.
Nu är vi 3 manliga konsulenter i teamet och jag vet att Micke har rekryter på G.....

Pågår just nu!

                                                    

Välkommen till årets Julstuga hos Team Gravity!

 

Nu går året mot sitt slut och vi vill tacka dig som varit Tupperware värd/värdinna

för en Tupperware demonstration under 2010

 

Under vecka 50 från den 13 till den 19 december har vi öppet hus

Varje eftermiddag/kväll

 

Vi bjuder på lite julfika och visar de fina erbjudanden som är just nu

och de som kommer i Januari.

 

Det kommer även att finnas möjlighet att fynda ur vårt lager

av visnings ex och utgångna produkter.

 

Samt att beställa med fina rabatter för leverans den 22 december

 

Du är välkommen att ta med någon eller några av dina vänner.

 

Du får en liten ”julklapp” för varje gäst du tar med dig.

 

O.S.A. på telefon 011-69424 eller mail [email protected]

Besöksadress Hjalmar Lundgrens gata 92 – Norrköping

Titta gärna in på vår blogg - http://teamgravity,blogg.se


Jordnötskonfekt

Enkel Jordnötskonfekt
ca 25 bitar


150 g mjölkchoklad

1 dl jordnötssmör

(ca ½ dl hackade jordnötter eller pistagenötter)


Smält chokladen i MicroPlus kannan.
Tillsätt jordnötssmöret och låt allt smälta samman.
Se till att det blir väl blandat.

Bred ut massan i ett ca ½-1 centimetertjockt lager i en silikonform.
Strö eventuellt över lite hackade nötter och tryck ner dem lite i chokladen.

Låt det stelna i kylen ca 1-2 timmar innan du skär upp chokladen i bitar.

Senapssill

3 filléer färdiglagad löksill eller 1 burk 5-minuterssill

Marinad:
3 msk strösocker
1 dl dill
2 msk ljus fransk senap
1 dl vanlig senap
1 1/2 dl majonäs
1 1/2 dl créme fraiche
2 msk vinäger

Hacka dillen i HerbChopper
Blanda hälften av dillen tillsammans med sockret i ProBaking skål
Blanda i fransk och svensk senap, majonäs och créme fraiche.
Blanda ner vinägern och resten av dillen.
Klipp sillen i bitar och vänd dem i marinaden
Låt stå minst 2 timmar för bästa smak


Julklappar

Nu har vi just fått in de första beställningarna på presentkort i julklapp.
2 barn som av mamma kommer att få presentkort i sina paket.

Fram till söndag den 19 december finns möjlighet att beställa och få produkter att slå in i paketen,
presentkort kan man få fram till julaftons förmiddag.

Julklappstips!


Ett enkelt sätt att göra de sista julklappsinköpen är att kontakta oss.
Vi gör ett fint presentkort med valfri text och valfri summa.
Dessutom ger vi dig en rabatt.
Kontakta oss så berättar vi mer
[email protected]

Lussekatter

Lussekatter
Ingredienser


50 g jäst
1 ägg
150 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella
1,5 g saffran ( tre små påsar)
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
16 dl vetemjöl

Garnering: Russin
Pensling: 1 ägg

1. Smula ner jästen i ProBaking skål
2. Smält smöret i MicroPluskannan, tillsätt mjölken och häll över jästen.
3. Rör så att jästen löser sig med vätskan.
4. Häll i ägg, kesella, nästan allt mjöl, saffran, salt och socker. Rör degen ordentligt tills den släpper från bunkens kanter.
5. Strö lite vetemjöl på degen, lägg över locket och låt jäsa i 30 minuter
6. Arbeta degen smidig på degunderlaget. Dela den i 30 ungefär lika stora delar.
7. Rulla små runda stavar. Forma till en katt genom att vrida ena delen av staven till vänster och andra till höger.
8. Lägg katterna på plåtar med bakunderlag, sätt i ett russin i varje ände. Lägg över handduk och låt jäsa 30 minuter.
9. Pensla katterna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen på 220 grader i cirka 7 minuter.

Pepparkakskola

Pepparkakskola

Ingredienser
2 dl socker
2 dl ljussirap
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
100 gram smör
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 msk mald nejlika

Lägg alla ingredienser i en gryta.
Koka i 20 minuter, rör om med jämna mellanrum.
Gör kulprovet: Doppa en droppe smet i ett glas med kallt vatten. Går det att forma en kula av smeten är den klar. Om inte låt smeten koka en stund till.
Häll upp smeten i en sköljd silikonform.
Ställ den svalt i en timme.
När smeten svalnat. Klipp den i 2 centimeter stora rutor.
Slå in kolan i smörpapper.


Kola

Kola
Ingredienser
100 gram smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Häll alla ingredienser i en kastrull
koka i ca 20 minuter och gör kulprovet genom att droppa lite kolasmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma en kula med fingrarna så är kolan färdig annars koka en stund till. (Ju vidare kastrull du använder ju fortare blir kolan färdig)
Skölj en silikonform med kallt vatten och häll i smeten
Låt kallna och klipp sedan kolan i lagom bitar

Inga ficktjuvar

Nu börjar larmen om julhandelns ficktjuvar
Här kommer ett tips:
Handla julklapparna på en Tupperwaredemonstration.
Du är bara omgiven av dina vänner (och vännernas vänner)
Inga ficktjuvar på våra plastparty!
År du inte bjuden på något party innan jul så hör av dig så fixar vi det!

Julhälsning från Aunt Barbara!


Saffrans kladdkaka

Saffrans kladdkaka
100 g smör
100 g vit choklad
0,5 g saffran
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl

Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret i MicroPlus kannanoch smält sedan ned chokladen i bitar.
Blanda i saffranet. 
Vispa ägg och socker pösigt i SpeesyChef.
Sikta ned vaniljsocker och mjöl.
Häll i smör- och chokladblandningen.
Rör om och häll ned i Silikon Psjform. 
Grädda i ca 10-12 minuter.
Sikta över florsocker vid servering.


Pepparkaks kladdkaka

Pepparkaks kladdkaka 
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

1 dl vispgrädde
1 msk glögg

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i Microplus kannan  
Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef  
Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö  
Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa. 
Vänd ner smöret.
Häll smeten i Silikon Pajform.
Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter.
Låt svalna.
Vispa 1 dl grädde i SpeedyChef och låt en msk glögg rinna ner genom hålet i veven
Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.

Invitation till årets julstuga!

 

Välkommen till årets Julstuga hos Team Gravity!

 

Nu går året mot sitt slut och vi vill tacka dig som varit Tupperware värd/värdinna

för en Tupperware demonstration under 2010

 

Under vecka 50 från den 13 till den 19 december har vi öppet hus

Varje eftermiddag/kväll

 

Vi bjuder på lite julfika och visar de fina erbjudanden som är just nu

och de som kommer i Januari.

 

Det kommer även att finnas möjlighet att fynda ur vårt lager

av visnings ex och utgångna produkter.

 

Samt att beställa med fina rabatter för leverans den 22 december

 

Du är välkommen att ta med någon eller några av dina vänner.

 

Du får en liten ”julklapp” för varje gäst du tar med dig.

 

O.S.A. på telefon 011-69424 eller mail [email protected]

Besöksadress Hjalmar Lundgrens gata 92 – Norrköping

Titta gärna in på vår blogg - http://teamgravity,blogg.se


RSS 2.0