Team Gravity!


Citronlemonad

Läste ett fint och tänkvärt citat:

Ibland kan livet, trots att man anstränger sig, bjuda på citroner.
Då har du två alternativ;
Du kan göra en sur min eller göra en god lemonad :-D

Så nu gör vi lemonad:

Ingredienser

5 citroner
½ dl socker
2 dl vatten

Gör så här

Tvätta 5 citroner ordentligt i varmt vatten.

Skala det ytterst gula på skalet.(så lite vitt som möjligt.)

Pressa ur saften ur citronerna.

Blanda citronskal och saft med ½ dl socker och
2 dl vatten.

Rör om tills sockret smält.

Ställ svalt och låt lemonaden dra i ca: 30 minuter.
Sila saften.

Späd till lagom styrka (ev. 3 dl vatten ) = en smaksak.

Servera med massor av is och citron
i skivor eller klyftor.

Hummersoppa

Recept på hummersoppa
2 msk olivolja
2 msk paprikapulver
500 gram hummer/hummerstjärtat/kräftstjärtar etc.
3 dl vitvin eller sherry
3 dl vatten
1 buljongtärning (t.ex. fiskbuljong)
3 schalottenlök eller små gul lökar
2 lagerblad
1-2 dl grädde
1 krm socker
Salt och peppar

Pilla ur hummerköttet ur skalet (spara detta) och lägg det i kylen. Värm upp oljan i en gryta och tillsätt paprikapulvret, låt steka 1 min.

Krossa hummerskalen lite och lägg ner dem i grytan, låt steka ett par minuter.

Hacka löken grovt och tillsätt denna tillsammans med vin, buljong, vatten och lagerblad. Låt soppan koka i 45 min på svag värme.

Sila hummersoppan genom en silduk, så alla skalbitar osv. försvinner. Häll tillbaka soppan i grytan och koka upp den. Tillsätt grädden och smaka av med socker, salt och peppar.

Lägg ner hummerköttet i soppan och låt koka i 5 min.

Servera soppan medan den är varm.


Tack!

Nu är Big Weeks över för i år.
Tupperware 50 år i Sverige!
Vi vill tacka alla som hjälpt oss att fira och som bidragit till det fantastiska resultatet.
Kent som peppat, svarat på frågor, lånat ut demoprodukter och funnits till hands.
Alla 15 konsulenter från Team Gravity som jobbat och haft demonstrationer.

Alla 68 värdinnor som bjudit gäster, fixat fika och öppnat sitt hem för TupperwareParty.
Alla 598 gäster som deltagit på Team Gravitys demonstrationer.

Det är ni som gjort vår succé och och ni har varit betydelsefulla för oss, allihop!
Team Gravity har uppnått alla sina mål. med råge.


Jelloring

Ett exempel på hur det dukade bordet kan se ut om man har en jelloring eller två.

Nu kommer rekryterna!

Grattis Tessan!

Välkommen Maria!

All Time Sales Record

Big Weeks gav alla tiders försäljnings rekord i:
Tupperware Nordic
Tupperware Sverige
Shippet Birka
Team Gravity

och då har vi ändå två dagar kvar.................

Dela med dig!

Vi har nu ännu en möjlighet att få denna fina Jubileumsjacka!

eller en kamera
(ev något modernare modell än denna)
Mer info inom kort.

Exclusivt specialerbjudande denna helg!

Vår nya mycket uppskattade produkt Easy Delight till försäljning!

natuligtvis medföljer recepthäftet

Endast 179:-
hör av dig senast söndag kväll om du vill ha en eller flera,

Jag använde den tidigare idag då min dotter och mitt barnbarn bjöds på lunch.
Theodor valde en omelett med bara tomat i och Alexandra valde en med tomat och ost och en med salami, tomat och chilimarinerade vitlöksklyftor.

Klarat shipmål!

Jag har just fått förhandsinformation från Birkas högkvarter som har en direktlinje till Team Gravitys högkvarter.
Birka har klarat shipmålet!
Vilket innebär att vi alla som jobbat i Big Weeks får:

Registrering.

Nu är det hög tid att registertar er, konsulenter!
Registrera er på Tupperware Nodic´s Big Week´s site.
Knappa in namn och "slutsumman på bankpåsen" på de värdinnor där försäljningen blev min 5000:-
Det blir under kvällen lottdragning och värdinnan har chans att vinna bl.a. Tupperwareprodukter till ett värde av 5000:-
Registera dig även till Webinaret.
Det är begränsat antal platser men ännu finns det gott om platser kvar.
Du som konsulent deltat i lottdragning av "dörrpriser" det ena priset har ett värde av 50000:-
Såg du?
Femtiotusen kronor!
Förra året vann jag ett av priserna så jag vet att man har vinstchans.

Davos 2012: Tupperware boss gives a veteran's advice

http://www.bbc.co.uk/news/business-16749827

Ett tips!

Tänkte dela med mig av ett tips på att ta tillvara "demorester"
Om er man kommer hem från Tupperwaredemo med vispad grädde i SmootChopper
och hackade hasselnötter i HerbChopper
så plocka fram en burk med frusna hallon och blanda i grädden
och strö nätterna över.
Det blir en jättegod glass till fikat!

Paellapanna 2

Andre man in i Paellapanneklubben från Team Gravity är:
Kent Andersson

Fortsättning följer........

Teamwork i Team Gravity!!!!!

Nu har veckans post kommit, som vi har väntat.
Listan var nästan lika fin som efter vecka 1.

1:a Teamförsäljning: Team Gravity och Kent Andersson.
men sen kommer vi till det bästa på listan.

Top 5 KONSULENTER: PERSONLIG FÖRSÄLJNING
1    Maria Lembke            Gravity
2    Lulu Zetterqvist            Gravity
3    Anette Engstrand            Hjortarna
4    Anna-Lisa Perhamn            Batsea
5    Gunila Carlsson            Gravity
Vi var dessutom med på Top 5 demosnitt

Allra bäst!
MVP Most Valued Person denna vecka:
”Veckans  Bästa” , MVP  V3 är Maria Lembke, Team Gravity som startade som konsulent v 48 och hade högst pers försäljning i v 3. Hon har  hittills i BW avhållit 9 demo , 7 inbokade till v 4, Paella pannan är på plats och har dessutom har hon högst försäljning av alla konsulenter i BW hittills, och nu kommer även dateringarna till februari att komma Stort Grattis Maria!

Bring it on!

Paellapanna

Först in i Paellapanneklubben från Team Gravity är:
MARIA LEMBKE

men flera av oss är hack i häl på Maria

Teamwork i Team Gravity!!!!!

Bomber och granater vilket teamwork denna vecka.
Kent sitter och studsar på stolen med telefonen i handen.
Här blir det uppnådda mål och personliga rekord på löpande band.

Fler siffror väntas in men hittills har:
4 konsulenter slagit sina personliga rekord
6 konsulenter har uppnått Big Week´s försäljningmål med råge
6 konsulenter har uppnått demomålet
Teamet har slagit sitt veckorekord och uppnått både demomål och försäljningsmål för Big Week´s.
Och vi har hela nästa vecka kvar för att krydda med lite extra


I´m possible!!!!


Microgratäng med färg

Ingredienser:
500 g potatis
Salt och peppar
2 msk cream fraiche
1 pkt bacon
2 st gula lökar
Potatisen skalas och skivas
Blandas med kryddor och cream fraich.
Strimla bacon och lägg i UltraPro locket och kör i micron i 3 minuter.
Ta bort dem
Skiva löken i tunna ringar, kör dem i det överblivna fettet från baconet, i 2 minuter.
Varva lök potatis i UltraProbehållaren.
Strö över bacon.
Kör i micron i ca 15 -20 minuter på högsta effekt.

Oxkött med potatismos och citronskal

Ingredienser:
1,5 kg potatis
1,5 dl mjölk
1 msk olja
salt och peppar
2 scharlottenlökar
3 lökar
500 g oxkött
150 g riven ost
skal av 1 citron

Värm ugnen till 200 grader.
Skala potatisen och skär i kvartar. Koka mjuk
Häll potatisen i BtB Vispskål 3,5 liter.
Mosa med grönsaksstöten.
Rör ner mjölk och olja i moset med degskrapan och krydda med salt och peppar.
Hacka löken fint och bryn i pannan.
Bryn därefter köttet. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen i UltraPro Lasagnefat och lägg hälften av den rivna osten ovanpå. Fördela potatismoset med degskrapan.
Lägg locket på UltraPro och tilllaga i ugnen i 20 minuter. Fördela resten av osten över moset. Tillaga i ytterligare 10 minuter tills rätten är gyllenbrun. Riv citronskal och strö över rätten.
Servera med grönsallad.

Erbjudande!


Erbjudande vecka 3 och 4 - EasyRice och EasyPasta



KÖP EASY RICE OCH FÅ EN EASY PASTA PÅ KÖPET - ENDAST 279:-
Kontakta oss eller din närmaste konsulent

EASY RICE RECEPT

EASY RICE RECEPT
OBS! Alla tider är cirkatider, recepten är testade vid 750 W i mikrovågsugn.
Salt och andra kryddor tillsätts efter tillagning förutom i grötrecepten.

Fullkornsris (ICA)            
2 portioner          
3,5 dl vatten           
1,5 dl ris           
Koka i ca 25 min i micro      

Jasminris (ICA)           
2 portioner           
3 dl vatten          
1,5 dl ris          
Koka i ca 10 min i micro       

Basmatiris (ICA)           
2 port           
4 dl vatten           
2 dl ris          
Koka i ca 10 min i micro      

Råris (FREBACO 10 min)       
2 port           
2 dl vatten           
1 dl ris          
Koka i ca 8 min i micro    

Matris (ICA)           
2 portioner           
4 dl vatten           
2 dl ris          
Koka i ca 10 min i micro       

Röda linser (GO GREEN)       
2 portioner
4 dl vatten           
2 dl linser           
Koka i ca 8 min i micro       
Koka i ca 7 min i micro
Kornris (FREBACO)       
2 portioner           
2,5 dl vatten
1,5 dl kornris           
Koka i ca 8 min i micro      
1,5 dl vatten
Bulgur           
2 portioner           
2 dl vatten           
1 dl bulgur           
Koka i ca 5 min i micro     

Couscous (ICA 5 min)
2 portioner
2 dl vatten
2 dl couscous
Koka i ca 2,5 min i micro

Morghabiah (FREBACO)
2 portioner
5 dl vatten
1,5 dl kulor                                                                 
Koka i ca 20 min i micro

Matvete (FREBACO)        
2 portioner
2,25 dl vatten
1 dl vete
Koka i ca 11 min i micro

Qinoua (FREBACO)
2 portioner
2,5 dl vatten
1 dl qinoua
Koka i ca 12 min i micro

Mannagrynsgröt
1 portioner
2 dl mjölk
2 msk mannagryn
Koka i ca 3,5 min i micro

Gröt av havregryn, korngryn eller qinoua
Gör som beskrivningen på paketet
Tillsätt gärna torkad frukt i gröten
Kanel eller kardemumma är också gott som krydda


Äppelmos
1 portioner
1 medelstort äpple
0,5 dl vatten
Skala i skiva äpplet
Vill du ha kräm, blanda 1 tsk potatismjöl i 0,5 dl vatten
Häll vätskan i moset rör om och koka ytterligare 1 min

Lingonsylt
5-6 dl frysta lingon
0,5 dl vatten
Koka i ca 7 min i micro
Tillsätt 3 dl socker, rör om och låt det koka i 1,5 min
Häll på rengjord glasburk – Kanonlätt och enkelt

Risgrynsgröt
2 portioner
1,5 dl vatten
0,75 dl ris
1 krm salt
Blanda vatten ris och salt i en kastrull, koka upp och rör om
Koka på svag värma i ca 10 min
Häll riset i EasyRice och tillsätt 4 dl mjölk,
koka i ca 25 min i micro halv effekt, ca 400 W


Bröd i UltraPro Cocotter 5 dl

20 g jäst
3 dl vatten
1/2 msk salt
500 g mjöl
Lös upp jästen i jummet vatten i Pro Baking 3 l och tillsätt saltet.
Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen med rörsleven.
Täck degen med locket och låt den jäsa till dubbel storlek i 60 minuter
Knåda degen väl med rörsleven och fördela den i 2 st UltraPro Cocotter 5 dl.
Gräddas på 200 grader i ca 30 minuter

Enkel helstekt fläskkotlett

  1. Ett enkelt men ändå lite lyxigt sätt att tillreda hel fläskkotlett på.
  2. Ingredienser till ca 6 port
  • 1 kg benfri fläskkotlett
  • 2 msk havssalt
  • nymald svartpeppar
  • smör eller olivolja
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär grunda snitt genom fettkappan om den är kvar.
  3. Bind ev. runt med steksnöre för en rundare form.
  4. Gnid in hela fläskkotletten med salt och peppra och lägg i UltraPro.
  5. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.
  6. Ta ut och låt vila under lock i 10-15 minuter.

Tomater i ugn

Tomater i ugn
5-6 stora röda tomater
Lite olivolja
2 tsk hackad färsk basilika
2 tsk hackad färsk rosmarin
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka örterna i HerbChopper.

Tvätta tomaterna och skär ett kryss i toppen på varje tomat.

Sätt ner tomaterna i en UltraPro med krysset uppåt.

Häll lite olja över tomaterna och strö kryddorna på toppen.

Sätt in tomaterna i ugnen i ca 15 min, tills de börjar bli mjuka.

Servera tomaterna som tillbehör eller som en egen förrätt.


Kristinas vegitariska pastagratäng

Delar med mig av ett vinnarrecept som vår kollega i Motala komponerat.



Nu kickar vi igång veckan med vårt andra supergoda vinnarrecept från "Vegetariska Vardagskocken" - Kristina Levinsson's Middagskorvsgratäng. Stort tack till Kristina och smaklig måltid till alla er andra!

Valfri pasta för 4 portioner
300g Quorn Middagskorv
1 gul paprika
2 gula lökar
10 cm purjolök
70 g soltorkade tomater
olja eller smör

Gratängsås:
2 dl crème fraiche
1 dl krossade tomater
1/2 dl sweet chili sås
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
200 g riven ost

Koka pastan. Dela lök, purjolök, paprika och soltorkade tomater i små bitar, fräs i stekpanna med olja eller smör i ca 10 min.
Skiva Quorn Middagskorv och stek skivorna väl i stekpannan.
Blanda alla ingredienser till såsen. Lägg pastan i en ugnsform tillsammans med grönsakerna, varva med middagskorvskivorna. Häll över gratängsåsen, strö över den rivna osten.
Gratinera i ca 15 min mitt i ugnen i 225 graders värme.

Extra Extra


BARA UNDER VECKA 3-4
Köp EasyRice och bli då också erbjuden EasyPasta!
Pris: SEK 279
Kontakta en konsulent för att höra mer.

Söndagsstek!

Idag har dagen gått på halvfart.
Det finns fortfarande julpynt som ska hitta vägen ner i kartonger och en hel del annat att göra.
När det började bli dags för mat tog jag fram en bit högrev som jag tänkte göra grytbitar av.
"Lägg i den hel" sa Kent och då gjorde jag det.
1 bit högrev ca 1,5 kg
1 gul lök
salt och peppar
ner i
efter ett ag skalade jag några potatisar
och ner i grytanmed potatisarna
och ner i soffan med mig.
Sen ringde dottern att de var på väg och då kunde vi ju bjuda på söndagsstek.
In med ärtorna i micron
och i med grädden i såsen, duka fram pressgurka och rönnbärsgelé.
Nu är det nästan sent att sova middag va?

Nu ska vi ut och leta rekryter!


Dags att växa lite igen.

Simultankapacitet

Vi har slappat lite idag på eftermiddagen både Kent och jag.
Kent lade sig för att läsa lite och somnade straxt, då intog jag soffan för att slötitta på TVn.
Innan jag bäddade ner mig under pläden tog jag en sväng till köket för att lägga kycklingen i UltraPro och placera den i ugnen.
Efter ett tag vaknar Kent och efter att ha kollat datorn för att veta vad som hänt i världen medan man sovit så kom han ner för trappan.
" Och du lagar mat ser jag" säger han när han hittar mig i soffan "själv har jag bokat demo"
Livet är ganska enkelt när maten lagar sig själv och värdinnorna mailar in och ber om demo.

Big Week i Team Gravity

Vi var ju på årsträff i fredags och fick veta att Team Gravity gjort ett riktigt bra 2011.
(1:a i Vanguard, 1:a i rekrytering)
Men vi har gjort en riktig rivstart i vecka 1 2012
Detta resulterade i att VI (eller Kent) blev MVP i Birka.
Här är motiveringen:
”Veckans  Bästa” , MVP  V1  är Kent Andersson, Gravity som KICKSTARTADE sitt team i v 1 62% aktivitet och bäst försäljning i shippet, hela 30% av Birkas omsättning. Grattis!


Visst var vi bäst!
Titta bara på topplistan över konsulenter!!!!
KONSULENTER: PERSONLIG FÖRSÄLJNING
1    Maria Lembke            Gravity
2    Birgitta Nilsson            Hjortarna
3    Therese Lundin            Gravity
4    Lulu Zetterqvist            Gravity
5    Gunila Carlsson            Gravity
Nu fortsätter vi i samma anda nästa vecka, och nästa, och nästa.....

Längtar!


Löksoppa i UltraPro

Idag hade vi fått ett nytt recept från TupperwareNordic
Det var på Löksoppa och verkade mycket enkelt och jag hade alla ingredienser hemma.
Med andra ord så serverades det Löksoppa i Team Gravitys högkvarter idag.

Löksoppa i UltraProTM

Ingredienser

4 personer

  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 stora lökar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Lite färsk eller torkad timjan
  • Salt och peppar

Ett snabbt och enkelt recept på löksoppa – här med bröd serverat som tillbehör.

Tillvägagångssätt

1: Sätt ugnen på 180 °C.

2: Skär löken i tunna skivor med U-series Sågtandad Universalkniv.

3. Lägg i lök samt 3 dl av buljongen i UltraProTM Rund 1,5 l eller 2,5 l. Pressa ner vitlök med Vitlökspress i blandningen. Lägg på lock och värm det i mikrovågsugn i 6 minuter på 600 watt. Har du inte tillgång till en mikrovågsugn kan du istället sautera löken i en klick smör i en gryta eller panna.

4. Tillsätt resten av buljongen och därefter timjan, salt och peppar. Värm sedan UltraProTM Rund i ugnen utan lock i cirka 10 minuter.

Baka ett bröd i UltraProTM Rund 1,5 l eller 2,5 l, skär upp det, och gör sedan vitlöksbröd av det, som bakas i ugnen samtidigt som soppan.

Tillbered dina favoriträtter i UltraProTM - produkterna är fina som de är, så du kan också servera direkt från dem.

Ett snabbt och enkelt recept på löksoppa – här med bröd serverat som tillbehör.

Tillvägagångssätt

1: Sätt ugnen på 180 °C.

2: Skär löken i tunna skivor med U-series Sågtandad Universalkniv.

3. Lägg i lök samt 3 dl av buljongen i UltraProTM Rund 1,5 l eller 2,5 l. Pressa ner vitlök med Vitlökspress i blandningen. Lägg på lock och värm det i mikrovågsugn i 6 minuter på 600 watt. Har du inte tillgång till en mikrovågsugn kan du istället sautera löken i en klick smör i en gryta eller panna.

4. Tillsätt resten av buljongen och därefter timjan, salt och peppar. Värm sedan UltraProTM Rund i ugnen utan lock i cirka 10 minuter.

Baka ett bröd i UltraProTM Rund 1,5 l eller 2,5 l, skär upp det, och gör sedan vitlöksbröd av det, som bakas i ugnen samtidigt som soppan.


Som vanligt blev det ju några små ändringar från orginalreceptet när jag gjorde soppan.
Jag hade inte stora lökar så det blev 5 små gula lökar.
Eftersom det är förkylningstider och vi vill hålla oss friska så blev det 5 stora vitköksklyftor.
Min ugn står alltid på 200 grader så även denna fick samma temperatur.
Jag använder locket på i UltraPro´n hela tiden för jag vill verkligen inte riskera att behöva rengöra ugnen.
Jag gräddade små färdiga bagetter som jag hade i frysen.
Nästa gång ska jag använda den på 2,5 liter då det blev ganska fullt och lätt att spilla med 1,5 liter.
Den blev jättegod men nästa gång ska jag lägga på ett par minuter då jag tyckte att löken kunde ha varit mjukare.


Birkas Årsträff i Västermo

Ja idag var vi 8 st representanter från Team Gravity som deltog i Birkas årsträff.
Det blev hedringar för året som gått och Team Gravity var ju naturligtvis på scenen för vi har gjort ett riktigt bra år.
I Vanguardförsäljning var vi 1:a
I Team Rekryter var vi 1:a
I demosnitt kom vi tyvärr utanför 5 i top listan
Dessutom har vi uppnått Teamledarbilen!
Tack till Team Gravity´s konsulenter som tillsammans gjort detta resultat.

Tisses smörgåstårta och kladdkaka

Tisses Smörgåstårta

och kladdkaka på menyn imorgon

Ingredienser till kladdkakan

12-16 port

100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en MicroPlus kannan.
Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i Silikon pajform.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
Servera med grädde.

När jag kom hem efter en trevlig kväll i utanför Linghem hade Kent förberett morgondagens fika

Mojito ananassalsa

Ingredienser
1 st färsk ananas
1 kruka mynta
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk cacacha eller ljus rom

Gör så här

1. Skala och hacka ananasen i ½ cm stora tärningar.

2. Hacka myntan

3. Blanda ananas, råsocker, mynta och cacacha i en skål.


Krämig ädelostdressing

Ädelostdressing passar bra som tillbehör till de flesta rätter med kyckling eller ljust kött.
Den passar också bra till sallader av grönsaker.
Ingredienser
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
50 g ädelost

Gör så här

1. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs. Smula ner ädelosten. Rör till en jämn sås.


Avokado- och fetaostkräm

Ingredienser
1 st avokado, mogen
100 g fetaost
1 tsk citronsaft, färskpressad
2 dl naturell turkisk yoghurt, 10 %
svartpeppar, grovmalen
ev. lite salt

Gör så här

1. Kärna ur och skala  avokadon och lägg den i SmoothChopper.

2. Smula ner fetaosten och tillsätt citronsaft samt lite av yoghurten.

3. Mixa ihop alltsammans till en slät sås.

4. Tillsätt resten av yoghurten.

5. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.



Guacamole

Ingredienser
2 st mogna avokado
1 st tomat
1 st liten chili eller 0.5 tsk sambal oelek
1 st vitlökklyfta
1 msk pressad citron
2 krm salt
0.5 krm svartpeppar
kajennpeppar

Gör så här

1. Dela, kärna ur och hacka chilin fint i SmoothChopper.

Blanda ner avocado, tomat, pressad vitlök pressad citron och kryddor och mixa till fin konsistens.

2. Servera till tacos eller chips.


Ett Citat

Ett citat från vår förre Nordic- Chef Stein-Ove Fenne:
"Empty pockets never held anyone back.
Only empty heads and empty hearts can do that."
Please make every MOMENT in 2012 MATTER!!!

Sommarbär- och basilikasmoothie

Till  portioner behöver du:
2 dl lättyoghurt
1 dl mjölk
25 g hallon (frusna eller färska)
25 g jordgubbar (frusna eller färska)
25 g blåbär (frusna eller färska)
1 tsk honung
1 knippe färsk basilika
Mixa alla ingredienser, servera och njut

Smoothie med granatäpple och melon

Till 4 portioner behöver du:

1 liter vaniljyoghurt
1 banan
½ honungsmelon
1 granatäpple
½ citron

Skala banan och melon, och dela dessa i ett par bitar.

Riv skalet på citronen och mixa det ihop med banan, melon och yoghurt till en slät smoothie.

Häll upp i glas och fördela kärnorna från granatäpplet mellan de fyra glasen.


Björnbärssmoothie

Till 1 portion behöver du:
1½ dl yoghurt eller filmjölk (gärna med nyttiga bakterier)
½ dl frysta björnbär
½ banan
1 pressad apelsin
knappt 1 tsk vaniljsocker

Mixa alla ingredienser till en slät smoothie och servera på en gång.


Gott nytt smoothieår! Vi vill önska alla ett gott nytt år! Nu laddar vi om för ett 2012 fullspäckat med smarriga smoothies! december 31st, 2011 | Postad i Övrigt | Ingen kommentar Smoothie med vit choklad och saffran Nu när julen faktiskt börjar n

Till 1 stort glas behöver du:
1 fryst banan
1 citron
1 apelsin
1 dl fryst mango
2 dl apelsinjuice
1 passionsfrukt

Börja med att skala citron och apelsin.

Om du vill kan du skära ut skinnfria klyftor för att bli av med det vita, annars går det bra att låta skinnet sitta kvar.

Mixa alla ingredienser utom passionsfrukten.

Om du låter skinnet sitta kvar på citronen och apelsinen kan du behöva mixa lite extra så att detta finhackas ordentligt.

Gröp ur passionsfrukten.

Häll upp smoothien i ett högt glas och toppa med passionsfrukt.


Ananas- och kokossmoothie

Till 1 glas behöver du:
2 tsk riven kokos
1 dl fryst ananas
½ pressad lime
1½ dl mild vaniljyoghurt

Om du vill kan du rosta kokosflingorna lite snabbt i en torr varm stekpanna.

Sedan mixar du övriga ingredienser, häller upp i ett glas och strör över lite kokos.


Kaffesmoothie

1 dl kallt starkt kaffe
1 dl mjölk
1 liten mogen banan
ev. 1 tsk farinsocker eller muscovadosocker
kakaopulver

Mixa kaffe, mjölk och banan.

Smaka av och tillsätt socker om du tycker att det behövs.

Häll upp i glas och pudra över lite kakao.


Guldsmoothie på hjortron

Ingredienser
0.5 st banan
1 dl hjortron (frysta går bra)
0.35 tsk gurkmeja
2 msk proteinpulver
1 tsk kallpressad linfröolja
2 dl vatten

Till garnering
Lite hjortron

Gör så här

1. Skala och dela bananen.

2. Mixa alla ingredienser och servera i ett glas.

3. Garnera gärna med några läckra hjortron på toppen.



Gröna kicken

Ingredienser
1 st avokado
1 tsk chlorella
2 msk färsk citronsaft
1 dl äppeljuice
0.25 st äpple till garnering

Gör så här:

1. Dela och kärna ur avokadon.

2. Gröp ur köttet ur halvorna och lägg i SmoothChopper.

3. Blanda i övriga ingredienser och mixa.

4. Häll upp i glas och garnera med äpplen.



Måndag middag

Vi fortsätter med att ta vara på de goda resterna efter nyårsmaten.
I dag var det den underbart goda vinsåsen som behövde lite tillbehör.
Entrecote, grillad tomat, ärtskott och pomme samt ett gott kryddsmör.

Här är receptet på såsen.
Skala 2 gula lökar, hacka och bryn dem i rikligt med smör och 1 msk socker
tills de mjuknar men inte tar så mycket färg.
Fyll på 5 dl buljong, 4 dl rött vin och 2 msk soja.
(har du inte egen buljong är det ok med kalvfond och vatten)
lägg i några hela korn av rose- grön och svartpeppar.
Koka tills knappt hälften av mängden återståt. Det tar några timmar.
Sila av och red såsen med lite majsenamjöl och en skvätt grädde.


FridgeSmart

Denna vecka har vi ett supererbjudande på ett set med FridgeSmart

De är så bra att förvara grönsakerna i för optimal hållbarhet.
Olika grönsaker behöver olika mycket luftcirkulation för att hålla sig fräscha.

Rester efter gäster.

Idag, nyårsdagen, är den dag då det äts allra mest pizza.
Själv tycker jag att denna tiden efter jul är den allra bästa för man har så mycket rester att göra lite nya saker med.
Jag gillar ju inte att laga mat men att fixa till rester är ju snabbt gjort.
Idag blev det en sallad
Gör så här:
Ta salladen som blev över igår
Blanda i paprikan som blev över på ostbrickan
tärna lite av julosten som man nu tröttnat på
Dela några skivor kryddsalamin som är kvar sedan julbordet.
Koka lite pasta
Blanda allt med en halv burk chilimarinerade vitöksklyftor. se till att få med ganska mycket av marinaden.



Happy New Year 2012!


Kräftsoppa

Jag har lovade bort receptet på soppan som var gårdagens förrätt.
Här kommer det:
Kräftsoppa 4 portioner.

Ingredienser:
1 purjolök
1 gul paprika
1 morot
2 msk vatten
2 dl grädde
2 dl mjölk
200 g kräftost
dill
salt
peppar
kräftstjärtar
Skala moroten
och skiva den tunnt
Skär purjolöken i ringar
Skölj och slunga den
Strimla paprikan
Lägg allt i UltrPro 2 liter
Kör i Micron 3 minuter på full effekt.
Rör ner mjölk, grädde, räkost, dill och kryddor och kör i 6 minuter till
Rör ner kräftstjärtarna och kör 1 minut och servera.

RSS 2.0