Citronpannacotta med granatäpple
Ett GI recept
Antal portioner: 6
Antal portioner: 6
Ingredienser
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
4 dl grädde
1 st citron, rivet skal
0.5 st citron, saften
2 tsk florsocker
0.5 st granatäpple
Gör så här
1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.
4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.
5. Lägg i gelatinbladen och blanda om.
6. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
7. Ställ kallt i minst 2 timmar.
8. Gröp ur fröna från granatäpplet.
9. Vid servering
Fördela granatäppelkärnorna över pannacottan.
Kommentarer
Trackback