Glutenfri kladdkaka

 Glutenfri kladdkaka

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
(kokosflingor att "bröa" formen med)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Om du vill ha kokossmak på kakan så bröa Silikon Pajform med kokosflingor.

3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.

4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i kaksmeten.

5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0