Limegodis

Limegodis

Ca 40 st

2 dl vispgrädde

3 dl socker

100 gram  Smör

200 gram vit blockchoklad

rivet skal av 1-2 limefrukter

 

Blanda grädde, socker och smör i MicroPLuskannan.

Låt det koka under omrörning i ca 5 minuter.

Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta i gräddblandningen.

Smaksätt med limeskal.

Häll smeten i en oljad Silikonform Rund.

Ställ den kallt, gärna över natten, så att chokladen stelnar.

Skär upp i bitar. Förvara i kylen.


Chokladtryffel med konjak

Chokladtryffel med konjak

Ca 25 st

225 gram mörk choklad

1 dl vispgrädde

1-2 msk konjak, rom eller likör

chokladströssel

 

Bryt chokladen i bitar.

Lägg i MicroPluskannan och häll i grädden.

Värm försiktigt under omrörning så att chokladen smälter.

Smaksätt med konjak.

Låt svalna och stå kallt så att chokladmassan stelnar.

Forma små kulor med hjälp av två skedar eller tryck i Silikon 19 toppar.

Rulla sedan i chokladströssel.

Förvara kallt.


Glöggbollar

Glöggbollar

Ca 40 st

100 g margarin

1 dl strösocker

1 dl russin

1 tsk vaniljsocker

2 msk kako

2 msk vinglögg

4 dl havregryn

Hackad mandel till garnering

 

Rör ihop rumsvarmt margarin med socker i en vispskål.

Rör i resterande ingredienser utom mandeln.

Rulla trinda små bollar  och rulla dom i hackad mandel.

Lägg varje boll i en liten knäckform.

Förvara i kyl eller frys.


Vaniljkola

Vaniljkola

2 dl vispgrädde

3 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

1 dl ljus sirap

2 msk glykos

100 gram smör

 

Smält smöret i MicroPluskannan.

Tillsätt alla övriga ingredienser.

Koka tills det håller för kulprovet.

Häll upp på Silikon Bakunderlag och låt svalna.

Klipp sedan i önskad storlek och förvara kallt.

OBS Microkannan tål 200 graders värme och kola kan bli ända upp till 300 grader varm så man gör kolan "på egen risk" Garantin gäller bara om man använder den inom rekomenderade tempraturer.


Moccakola

Moccakola

3 dl vispgrädde

½ dl ljus sirap

3 dl socker

2½ msk snabbkaffe

 

Blanda allting i MicroPluskannan och koka tills den håller för kulprovet, ca 1 timma.

Häll ut på Silikon Bakunderlag och låt massan stelna.

Skär i lagom stora bitar (men INTE med vass kniv!) och förvara svalt.

OBS Microkannan tål 200 graders värme och kola kan bli ända upp till 300 grader varm så man gör kolan "på egen risk" Garantin gäller bara om man använder den inom rekomenderade tempraturer.


Fudge

Fudge

5 dl mjölk

50 gram smör

1 tsk salt

2 msk vaniljsocker

1½ dl kakao

8 dl socker

 

Blanda mjölk, socker, salt och kakao i MicroPluskannan.
Koka upp och låt det koka tills den håller för kulprovet.

Tillsätt smör och vaniljsocker.
Rör ordentligt, gärna vispa, tills smeten har svalnat och även tjocknat en smula.

Häl upp i Silikonform rund och låt det stelna.

När den sedan är kall så skär du upp lagom stora bitar som sedan ska förvaras kallt.


Randiga praliner

Randiga
Smält vit choklad (4-8 rutor) i Microplus kannan på ca 350W ½ minut i taget.
Rör om mellanåt.
Häll i Spritsbollen eller Spritspåsen och ta den lilla tyllen och skruva på.
Spritsa lite hit och dit i varje topp, jag spritsar över hela formen, strunta i att det kommer på kanterna.

 

Smält brun choklad samt lite kokosfett (1 msk ca) och häll i när du kylt den vita att stelna.
Klipp till marsmallows i lagom bitar och tryck ner i den bruna chokladen.
Tag hjälp av en tandpetare eller liknande för att täcka med choklad i "botten" (överst alltså!)


Chokladtryffel med citronakvavit 2x19 toppar

Chokladtryffel med citronakvavit 2x19 toppar

1,25 dl vispgrädde

350 g mörk choklad, gärna Valhrona

75 g osaltat smör

3 cl brännvin, Gärna Aalborg Jubileums Citron

Koka upp grädden.
Riv chokladen i Multikvarnen. 
Häll den varma grädden över den rivna chokladen och rör om med degskrapan till en slät massa.
Tillsätt smör och akvavit när chokladmassan är ljummen.
Låtchokladen stå i kylen med tätt lock tills den stelnar.
Forma chokladen till en rulle.
Skär 30 bitar och rulla varje bit till en kula.
Lägg i kylen.
Vid servering rulla kulorna i kakao

Enkel tryffel med pepparmint

Enkel tryffel med pepparmint

2 1/2 dl grädde
250 g mörk choklad 
1 droppe pepparmintessens      
kakao



Koka upp grädde i en kastrull.
Smält ner chokladen.
Häll i en form och ställ kallt.
Rör i droppen pepparmintessensen 
Forma bollar och rulla i kakao.

Enkel tryffel med mandelmassa

Enkel tryffel

2 1/2 dl grädde
250 g mörk choklad
50g mandelmassa       
kakao

Koka upp grädde i en kastrull.
Smält ner chokladen.
Häll i en form och ställ kallt.
Riv mandelmassan i multikvarn med grova rivinsatsen
Blanda ned i tryffeln. 
Forma bollar och rulla i kakao. 


Enkel tryffel

Enkel tryffel

2 1/2 dl grädde
250 g mörk choklad       
kakao


Koka upp grädde i en kastrull.
Smält ner chokladen.
Häll i en form och ställ kallt.
Forma bollar och rulla i kakao.


Nötpralin


Nötpralin

19 hasselnötter

50 g Vit choklad

50 g Mörk choklad

25 g kokosfett

Smält den vita chokladen i 1509 Microplus Kanna i 30 sek i micron på full effekt

Lägg en nöt i botten på silikon 19 toppar.
 
Fyll halva toppen med vit choklad.
Låt stelna i kylen.

Smält den mörka chokladen med resten av fettet på samma sätt

Fyll resten med mörk choklad.
Låt den stelna igen.

Vänd ur dem försiktigt och spritsa eventuellt vita chokladstreck över.


Rischoklad

Rischoklad

-100g mörk choklad

-rispuffar eller cornflakes

Smält chokladen i 1509 MicroPlus kannan med locket på i 30 sek, rör om, smält osv.
Rör i rispuffarna.
Häll i smeten i Silikonform rund (eller 19 toppar).
Kyl den i frysen


Ischoklad

Ischoklad ca: 25 st

-100g vit choklad

-50g kokosfett

För variation lägg russin eller hackad mandel eller nötter i formarna innan ni fyller på dem.

Smält allt i 1509 Micropluskannan med locket på i ca 30 sekunder, rör om, smält, osv. till det är klart
fyll på i ischokladformar.
Kyl dem så stelnar de snabbare!


Pepparkakskola

Plocka fram:
1509 MicroPluskannor, 
569 Liten Degskrapor/slickepottar,
2st Silikon 19 Toppar,
Silikon pensel.
 

Pepparkakskola

Supergoda kolor som snabbt kokas ihop i mikron. De smakar lite som pepparkaksdeg, fast ännu godare. Detta är en ganska liten sats, men koka hellre flera omgångar än att dubblera den. Malda pepparkakskryddor finns att köpa som färdig kryddblandning i de flesta butiker.
Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 5 min Färdigt på: 15 min

100g mörk choklad
1 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
0.5 dl ljus sirap
1 tsk malda pepparkakskryddor

1.Börja med att lägga in Silikon 19 Toppar i frysen för nedkylning.
2.Smält sedan chokladen i en 1509 MicroPluskanna och pensla den med 570 silikon pensel på ”väggarna” i Silikon 19 Toppar. Detta bildar ett choklad-skal runt pepparkakskolorna.
3.Lägg in 19 Toppar i frysen igen för att chokladen skall stelna och kallna.
4.Mät upp alla ingredienser i 1509 MicroPluskannan.
5.Sätt in kannan i mikron på full effekt (ca 750 w) i 5 minuter.
3.Rör om i kolan med degskrapan och låt koka ytterligare 1-2 minuter tills smeten har tjocknat och känns lite seg. Skulle kolan mot förmodan fortfarande vara rinnig kan du mikra smeten ytterligare någon minut.
4.Skeda upp kolan i formarna med silikonpenselns skedfunktion, fyll på med choklad överst och låt stelna.
Ploppa ut dem och förvara svalt.
Om man klipper ut två fina kartongbitar (ev laminera dem om man har möjlighet) så får det plats 3 lager med 19 på varje i en Delikat. Snygg, god och praktisk julklapp!

Toblerone

Toblerone

100g mörk choklad
100g ljus choklad
10g kokosfett eller hellre nougat då den har samma funktion men är MYCKET godare
50g sötmandel skållad och hackad
2 msk flytande honung

1.Smält choklad & fett i 1509 MicroPluskannan ca 1-1,5min.
2.Blanda ihop alltsamman med 569 Liten degskrapa, häll upp i Silikon 19 Toppar.


Bailey moccatoppar

Bailey moccatoppar

19 st.

Väldigt god pralin med Baileysmak

Ingredienser

150 g mörk choklad min 60%
100 g vit choklad
3 msk Bailey
3 msk vispgrädde
2 tsk frystorkat kaffe (kan uteslutas)

Dekoration:
50 vit choklad (kan uteslutas)

     
Gör så här:
Smält den mörka chokladen i 1509 Microplus kanna 2 minuter i micron på full effekt.

använs 571 Sikilon Pensel och pensla silikonform 19 toppar noga med chokladen och ställ i kylskåp.
Upprepa proceduren efter 5 min.

Vispgrädde, Bailey och kaffe blandas i kastrull tills kaffepulvret har lösts upp.
Värm.
Den vita chokladen bryts i bitar och läggs i.
Rör runt med 569 Liten degskrapa tills smeten är likartad och chokladen har smält.
Ställ smeten i kylskåp i 5-10 min.

Fördela den vita chokladsmeten i alla hålen. Lämna plats till chokladlocket. Ställ formen i kylskåpet.

Smält åter den mörka chokladen.
Täck försiktigt hålen med chokladen med 569 liten degskrapa och ställ i kylskåp i 15 min innan topparna vänds ut.

Smält vit choklad till dekoration.
Fyll den smälta chokladen i 577 B2B Squeeze-it eller 568 spritspåse monterad med tyllen med litet hål.
Dekorera topparna med ett zigzag mönster av vit choklad.

Hallontryffel

 

Ingredienser (19 st.)

250 gram blockchoklad, mörk
125 gram hallon
0.5 dl hallonsaft
1 dl grädde
3 msk strösocker

Gör så här

  1. Montera 1408 Grov Rivsats i 1406 Multikvarn och riv chokladen eller hacka den med kniv.
  2. Blanda övriga ingredienser i en liten kastrull och låt koka 15 minuter på svag värme.
  3. Sila och fortsätt koka tills det reducerats till 1/5 dl.
  4. Rör ned chokladen med 569 Liten degskrapa i den varma hallontryffeln och rör tills allt smält. 
  5. Fördela smeten i silikonform 19 toppar.
  6. Låt stelna svalt.

Tupperwaresockerkaka

Tupperwaresockerkaka

75 g smör

2 ägg, ej alltför stora

1 dl socker

1/2 krm salt

Lite citronsaft, flaska går bra

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

Cocos/ströbröd att strö kannan med

Smält smöret i 1509 Micropluskannan.

Vispa ägg och socker pösigt gärna i 571 SpeedyChef.

Blanda ner resterande ingredienser och häll sist ner smöret. Smörj kannan med 570 Silikon Pensel och strö den med Cocos/ströbröd.

Häll ner smeten och grädda på full effekt med locket på i ca 2 till 3 min. Testa med en sticka att den är klar.

Detta recept är framtaget för Microplus kannan men även denna får bättre konsistens om den gräddas i silikonform som läsaren Alexandra påpekade till Chokladkakan.
Tack för tipset Alexandra!


Tårtkräm

Tårtkräm

5 dl mjölk

2 msk maizenamjöl

4 msk socker

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

Häll alla ingredienser i 1509 Micro Plus kannan och vispa ihop med 1476 plastvisp.
Ställ Micro Plus kannan i mikron 4 min på 850 W.
Ta ut krämen och vispa den.
Ställ Micro Plus kannan i mikron i 4 min på 850 W,
vispa igen och ställ den kallt.


Mikrokola

 

Mikrokola

50 g smör eller margarin

¾ dl mjöl

1 ¼ dl socker

¾ dl sirap

1 msk kakao

Blanda i allt i 1509 Micro Plus kannan utan att röra om och sätt in i mikron på full effekt i ca 1 min. Tag ut och rör om med 569 Liten degskrapa och ställ in igen på ca 3 min full effekt.

Häll ut smeten i en Silikon 19 Toppar eller på 597 Silikon bakunderlag och låt stelna. Skär i bitar innan den blir för kall.

OBS Microkannan tål 200 graders värme och kola kan bli ända upp till 300 grader varm så man gör kolan "på egen risk" Garantin gäller bara om man använder den inom rekomenderade tempraturer.


Gravity News V39

GravityNews V39

 

Hej kollegor!!!

 

Jag får börja med att tacka konsulenter och gäster som deltog på säljmötet 16/9.

Det var mycket trevligt och vi hade 3 värdar/värdinnor på nedräkning som fick några extra produkter med sig hem.

Vi fick också information och demotips inför oktober V 40-43.

 

Detta händer den närmaste perioden.

 

Dateringar:

 

Vi jobbar förstås vidare med dateringar, det är ju grunden i vår verksamhet.

Använd blomman som bifogas på fil.

Fyll den med namn och ring sedan de tilltänkta värdarna/värdinnorna och erbjud dem att få hålla en demo.

Blomman är även en hjälp till den som ni bokar, så använd den i värdinneförberedelserna, de är som ni vet A & O.

Dels blir det lättare för värden/värdinnan att hitta gäster med lite större spridning (inte bara släkten och vänner) och det höjer garanterat ert demosnitt.

Arbeta också med gästlista T254 eller be att värdinnan mejlar den till er. Skicka sedan ut aktuella flyers till alla gäster, en personlig inbjudan gör att fler kommer.

 

 

Detta gäller i veckorna framöver:

 

Vi går nu in i V 39 och vi har fått möjlighet att erbjuda

Kvartetterna (1,2 – 2,6 – 4 liter) i set om 3 eller 9, samma som vecka 37, samma pris 1 set 519:- och 3 set 1399:-.

 

Vi har fått ett verktyg att boka på till V 39, alla gäster får en minirundlett 6 dl, se tidigare utskick via mejl från mig (lagret).

 

Vecka 35-39 så gäller ju också 2,6 l Kvartett som alternativ tackgåva.

 

FridgeSmart 3,6 l är ordinarie tackgåva under samma period, jobba även här med värdinnestegen steg 2, 3500:-. Värden/värdinnan får ju då ytterligare 3 st FridgeSmart.

 

Vi säljer en helt ny produkt till specialpris, KombiSmart en vidareutveckling av Kombi Kyl 7 dl med galler och ett kylelement.

Vi själva har möjligheten att köpa en termosmugg 1 st/demo för 49:- den kan säkert vara bra att ha i framtiden.

 

 

V 40-43 så gäller ju den snygga Columbus 1,5 l i svart/lavaröd som tackgåva, jobba för att värden/värdinnan når en försäljning på 3500:- så får han/hon ytterligare 3 st Columbus.

 

 

V 42 kan alla som kommer på demo köpa UltraPro som är en vidareutveckling av UltraPlus, den finns i 2 respektive 3,5 liter och säljs till intropris och får då också en Grönsaksstöt (potatismosare) på köpet, se flyer.

 

Värden/värdinnan kan köpa (1 ex) av ett Rundlett-set (1 – 1,5 – 2 liter) för 299:- i V 42 och alla gäster får en hjärtnyckelring, se flyer.

 

I V 42 erbjuder vi också ett set med redskap, visp – tång – rörslev – serveringsked för endast 349:- som passar utmärkt tillsammans med UltraPro.

 

Vi som teamledare och konsulenter har också möjlighet att jobba till oss Tupperware-produkter och andra prylar under V 42, se flyer, go pro och i BirkaNytt. Sätt upp ett mål för vad du vill ha.

 

Vi startade en ny poängjakt på senaste teammötet, den går från vecka 35-53 och ställningen efter vecka 37 är:

 

Poängjakten V 35-53:

 

Gunila Carlsson 17 Poäng

Jenny Bard 13 poäng

Sandra Åberg 10 Poäng

Gunnel Åberg 10 Poäng

Jane Sjöblom 7 Poäng

 

Denna vecka hälsar vi Diana välkommen till Team Gravity.

 

 

Rekrytering:

 

Vi behöver fler konsulenter i Birka och givetvis också i vårt team, ju fler vi blir ju lättare går det, syns man inte så finns man inte. Så lämna era namnförslag till mig, så sköter jag kontakten med dem och ser till att de kommer igång.

 

OBS!!! Rekryteringskampanj i veckorna 37-39 där man får fina gåvor. Gäller ej de första 8 veckorna då man jobbar i J I T Y B.

 

Kom ihåg 3 av 5, en datering - ett namnförslag i veckan och att ringa mig på teletiden söndagar, VIKTIGT!!!.

Se er teletid på adresslista som bifogas på fil.

 

 

Nytt teammöte blir det torsdagen den 1:e oktober kl. 19.00 hemma hos mig i Klocket. Det blir nedräkningar för september samt lite tilltugg. Ta med ett glatt humör och bjud gärna med några gäster som kan tänkas vara intresserade av att veta mer om Tupperware.

 

Nästa veckoträff i Norrköping (Träffpunkten) är onsdag 7:e oktober kl.18.30.

Det är alltid inspirerande att komma på träff och det bjuds som vanligt på fika.

Samma sak här, bjud gärna med värdar/värdinnor eller andra gäster som är intresserade av en stunds trevlig samvaro.

 

Kolla även in Team Gravity’s blogg som är under uppbyggnad.

Här finns Gravity News, info om Tupperware, recept, filmer (YouTube) och mycket mer ska det bli.

Kom gärna med egna tips som vi kan lägga upp eller skriv i kommentarsrutan.

Gå gärna in varje dag och kolla om det finns några nyheter man kan ha nytta av som konsulent. Här är länken till bloggen, http://teamgravity.blogg.se/

 

 

Kom ihåg att ni är ”I’m possible” – Bäst alltså.

 

Har ni frågor så tveka inte RING!!! Jouren 0736368724

 

FAST FORWARD!!!

Kent


www.tupperware.se

Nu finns oktober månads erbjudanden utlagsa på www.tupperware.se

Chokladkaka

Chokladkaka

50 g margarin

1 ägg

1/5 dl socker

1 dl mjöl

½ msk vaniljsocker

1½ msk kakao

Smält fettet i 1509 MicroPlus kannan.
Vispa ägg och socker poröst i 571 SpeedyChef eller skaka i 534 Snabbshaker.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten med 569 liten degskrapa.
Vänd i fettet och häll smeten i MicroPlus kannan.

Grädda i ca 3 min på full effekt, (pröva dig fram) den skall vara kladdig.

Servera gärna med glass eller grädde!


Jordgubbsylt

Jordgubbssylt

300 gr frusna jordgubbar

2 dl socker

Saften ifrån ½ citron

Lägg i jordgubbar och citronsaften i 1509 MicroPlus kannan, in i mikron i 6 min på 850 W,
Tillsätt socker och rör ihop.
Ställ kannan i mikron i 1min på 850 W.
Låt kallna till nästa dag.

Jordgubbar kan bytas ut mot andra bär men prova dig fram med tiden, de flesta bär har kortare tid än jordgubbar .

300 g hallon skall t.ex. ha ca 4 min på 650 W.


Bearnaisesås

Bearnaisesås

4 hackade schalottenlökar

1 dl vitvinsvinäger

200 gr kallt smör

4 äggulor

5 tsk dragon

salt och peppar

Hacka lökarna i 1405 MiniQuickChef och häll lök, vinäger och 4 tsk dragon i 1509 MicroPluskannan.
Sätt kannan i mikron i ca 5 min på 600 W.
Sila ifrån lökarna och häll tillbaka vinägern i kannan.
Tillsätt smör och 1 tsk dragon.
Värm 1 min på 600 W.

Vispa i äggulorna och värm såsen i 50 sek på 600 W.
Vispa såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Värm ev. såsen i 10 sek på 600 W.


Grundsås

Grundsås

50 g smör

4 msk mjöl

4 dl mjölk

4 dl buljong efter smak

salt och peppar

Häll smör och mjöl i 1509 MicroPlus kannan. Ställ i mikron i 1 min 850 W.
Rör i buljong och mjölk i redningen.
Ställ kannan i mikron i 8 min 850 W.
 Rör såsen och tillsätt ev. följande:

 

Fiskrätter: citron, senap eller hackade kryddor

Kötträtter: svamp, Crème fraiche eller grädde

Bechamel: riven ost och muskot

Pasta/ris: tomatpuré, riven lök, vitlök, timjan och mejram


Äppelmos





500 gram äpplen
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten

Skala äpplena med 1419 grönsaksskalare och skär i klyftor med 1434 Kockkniv
Häll alla ingredienser i 1509 Microplus kanna.
Kör kannan i micron i 5 minuter på 850 W.
Rör äppelmoset med 1471 Visp och ställ att kallna.



På bilderna är det en halv sats



Tina räkor i Servofix

Lägg 500 gram frusna räkor med skal i insatsen till Servofix.
Ställ insatsen med räkorna i diskhon och häll kokande vatten direkt över och låt vattnet rinna genom.
Sätt insatsen i behållaren och sätt på locket.
Låt stå i 10 minuter.
Nu har du perfekt upptinade räkor, kalla och med all smak kvar. Kan lätt förväxlas med färska räkor.

Fisk i Servofix

Ånga mindre fiskbitar t ex fiskfilé eller laxkotletter.
Koka i en gryta upp vatten och tillsätt t ex , salt, hela pepparkorn, ättika/citronsaft, timjan, persilja, lagerblad och lök.
Lägg fisken i insatsen och häll över den varma fisklagen.
Fisklagen ska täcka fisken.
Sätt på locket och fisken är färdig efter ca 20 minuter Vid 400g fisk
(500 gram=30 minuter.)

Fisken blir hel och fin då den inte kokar sönder.
Vitaminer och mineraler samt äggviteämnen finns kvar i fisken,
det som annars är svårt att diska bort från kastrullkanten 

Risgrynsgröt

3 dl grötris
8 dl vatten
1 liter mjölk
1/2 tsk salt
socker och kanel

Koka upp riset med vattnet  och lite salt i ca 15 minuter.
Tillsatt mjölk och koka upp blandningen.
Värm upp Servofixen med varmt vatten.
Häll över gröten i Servofix.
Sätt på locket och lägg en handduk om för att hålla värmen.
Låt gröten stå i ca 1 1/2 timme.
Lyft inte locket under tiden.
Servera med socker, kanel och mjölk

Enkel lunch för 1 person



Skala och skiva 2-3 potatisar och lägg i botten.
Lägg en kycklingfilé ovanpå, salta och peppra.
Rör ihop 1 dl créme fraiche med kryddor och 1/2 buljongtärning och bred över kycklingen.
Kör i microugnen full effekt 8-10 min.

Middag på 25 minuter



1 färsk kyckling
dina favoritkryddor


Sätt ugnen på 200 grader

Krydda kycklingen och lägg den i Ultra plus med locket på.
Kör i microugnen på full effekt i ca 12 minuter.
Lägg över kycklingen på Ultra plus locket och ställ den i ugnen i 8 minuter.
Skyn som är kvar i Ultra plus reds av med ev. lite mjöl och matlagningsgrädde till en underbart god sås i microugnen.
Stick i kycklingen för att se att den är genomstekt.
Servera med ris som du tillagar under tiden.

Hela denna rätt tillagas på mindre än 25 minuter inklusive tiden för uppvärmning av ugn och att göra sås.

Silltårta

Silltårta är given på midsommarens fester men även till höstens träffar.






Produktförslag:

Quick Chef eller Mini QC

Degskrapa

Vippskål

Festbox

SILLTÅRTA.

1 burk creme fraiche
2 - 3 msk majonnäs
1 -2 msk senap
3 hårdkokta ägg (hackas)
1 dl purjolök (hackas)
1 dl dill eller ½ dl dill + ½ dl persilja
1 burk matjessill (hacka eller klipp i små bitar)
Hönökaka eller Polarkaka,  4 halvbottnar

Rör ihop alla ingredienserna och fördela hälften av detta mellan kakorna.
Lägg ihop och fördela resten ovanpå. Garnera med vad du har. ex. sallad

i småbitar, gurka, tomater, paprika, svart kaviar, ägg, citron o s v.

Kan med fördel göras dagen före.

Beskrivning till momento som vi delade ut i vecka 37 till värdinnorna


Easy rice

EASY RICE RECEPT

OBS! Alla tider är cirkatider, recepten är testade vid 750 W i mikrovågsugn.

Salt och andra kryddor tillsätts efter tillagning förutom i grötrecepten.

 

Fullkornsris (ICA)                                                         Matvete (FREBACO)

2 portioner                                                                     2 portioner

3,5 dl vatten                                                                   2,25 dl vatten

1,5 dl ris                                                                         1 dl vete

Koka i ca 25 min i micro                                                Koka i ca 11 min i micro

 

Jasminris (ICA)                                                             Qinoua (FREBACO)

2 portioner                                                                     2 portioner

3 dl vatten                                                                      2,5 dl vatten

1,5 dl ris                                                                         1 dl qinoua

Koka i ca 10 min i micro                                                Koka i ca 12 min i micro

 

Basmatiris (ICA)                                                           Mannagrynsgröt

2 port                                                                             1 portioner

4 dl vatten                                                                      2 dl mjölk

2 dl ris                                                                            2 msk mannagryn

Koka i ca 10 min i micro                                                Koka i ca 3,5 min i micro

 

Råris (FREBACO 10 min)                                            Gröt av havregryn, korngryn eller qinoua

2 port                                                                             Gör som beskrivningen på paketet

2 dl vatten                                                                      Tillsätt gärna torkad frukt i gröten

1 dl ris                                                                            Kanel eller kardemumma är också gott som krydda

Koka i ca 8 min i micro

 

Matris (ICA)                                                                 Äppelmos

2 portioner                                                                     1 portioner

4 dl vatten                                                                      1 medelstort äpple

2 dl ris                                                                            0,5 dl vatten

Koka i ca 10 min i micro                                                Skala i skiva äpplet

                                                                                      Vill du ha kräm, blanda 1 tsk potatismjöl i 0,5 dl vatten

Röda linser (GO GREEN)                                             Häll vätskan i moset rör om och koka ytterligare 1 min

2 portioner

4 dl vatten                                                                      Lingonsylt

2 dl linser                                                                       5-6 dl frysta lingon

Koka i ca 8 min i micro                                                  0,5 dl vatten

                                                                                     Koka i ca 7 min i micro

Kornris (FREBACO)                                                    Tillsätt 3 dl socker, rör om och låt det koka i 1,5 min

2 portioner                                                                     Häll på rengjord glasburk – Kanonlätt och enkelt

2,5 dl vatten

1,5 dl kornris                                                                  Risgrynsgröt

Koka i ca 8 min i micro                                                  2 portioner

                                                                                      1,5 dl vatten

Bulgur                                                                            0,75 dl ris

2 portioner                                                                     1 krm salt

                                                                                       4 dl mjölk

2 dl vatten                                                                Blanda vatten ris och salt
                                                                                 i en kastrull, koka upp och rör om

1 dl bulgur                                                                Koka på svag värma i ca 10 min

Koka i ca 5 min i micro                                              Häll riset i EasyRice och

                                                                                     tillsätt 4 dl mjölk,

                                                                                  koka i ca 25 min i micro

                                                                                    halv effekt, ca 400 W

Couscous (ICA 5 min)

2 portioner

2 dl vatten

2 dl couscous

Koka i ca 2,5 min i micro

 

Moghabiah (FREBACO)

2 portioner

5 dl vatten

1,5 dl kulor

Koka i ca 20 min i micro


Vecka 42 nästa storvecka

På säljträffen igår, peppades vi inför vecka 39 då det är många bra erbjudanden till gäster,värdinnor och konsulenter.

Nästa storvecka är 42, då är det återigen bra erbjudanden.

Fin gåva till alla gäster, erbjudande till värdinnan och min favoritprodukt i förbättrat utförande till mycket bra pris,
Men det allra bästa i vecka 42 var ju för oss konsulenter! Tänk på att erbjuda alla dina vänner att också bli konsulent så att de också kan få samma förmåner.

Hela perioden 40-43 är ju kanon

Inte bara de fina lavadärgade columbus som Kent är alldeles såld på utan också
20% rabatt på de nya läckert röda produkterna på sidorna 7-8-9

Det var riktigt trevligt på träffen igår, inte minst för att vi var många från Team Gravity där.
Vi var 5 Konsulenter, 1 Rekryt, 1 Värdinna och en Värd.
8 från Teamet som består av 6 konsulenter, DET ÄR BRA!

Nästa gång träffas vi på Teammöte den 1 oktober 19:00

Tupperware - giftfri plast

Återigen har det diskuterats om mjukgörare, ftalater DBP. BPA 
Denna gång har tester gjorts på skor av plast och nu återkallar tillverkarna dessa.
Förra gången handlade det om plast som vi förvarar och äter mat i t.ex nappflaskor.
Den gången återkallades inte produkterna utan tillverkarna sa
att de ska försöka hitta en ofarligare produkt inom något år.
Ftalater påverkar bl.a fortplantningen och ger fosterskador.
Den kan även ge påverkan på hjärnan och cellbildningen.
Naturligtvis bör vi inte komma i kontakt med DBA varken med fötter eller händer (plasthandskar innehåller DBP)
Men framförallt bör inte vår mat förvaras i giftig plast.


TUPPERWARE ÄR OCH HAR ALLTID VARIT GIFTFRI PLAST!
TUPPERWARE ANVÄNDER INTE FTALATER. DBP. BPA

De flesta andra tillverkare använder ftalater men i de mängder som är tillåtna enligt Svensk lag, då kan de märka produkten med symbolen glas och gaffel som betyder godkänt för matförvaring.
Dessa gränsvärden är dock omdiskuterade och i många länder är de helt förbjudna sedan bevis framkommit på hjärnskador och mycket förhöjd cancerrisk.

VÄLJ GIFTFRI PLAST




Festlig paj i Silikon brödform

Festlig paj i Silikon brödform

 

500 g köttfärs

2 gula lökar

Salt, peppar

½ dl tomat puré

1 köttbuljong tärning

1 dl vatten

2 msk soya

1 röd+1 grön paprika

1 ½ dl riven ost

3 smördegsplattor eller hemgjord pajdeg.

3 ägg

2 – 3 dl grädde

Salt o peppar

 

Fyllningen går att göras antingen i en stekpanna eller i Ultra plus 3l

 

Bryn köttfärs och hackad lök, blanda ner salt, peppar och tomatpuré. Smula ner buljongtärningen och späd med vattnet, rör ner soya. Hacka paprikorna och rör ner. Låt grytan koka ihop på spisen ca 20 min. I Ultra Plus ca 12 min i micro på 850W. Låt röran svalna av lite och rör ner osten.

 

Kavla ut smördegsplattorna och klä formen, fyll med köttfärsröran. Vispa ihop ägg och grädde och häll i formen.

Grädda i ugn på 225 grader i ca 40 minuter.

Låt pajen svalna av lite grann och stjälp upp på ett fat och garnera med tomatklyftor och gurkstavar.

 

Lycka till

 

Maria


Ravioli

Fyllda raviolis med kräftstjärtar i
paprika- och chilicreme-fraiche



Ingredienser:

Deg:

 

3 dl vetemjöl

 

1dl durummjöl

 

2 st ägg

 

1 st äggula

 

Salt

 

Äggvita till pensling

 

 

 

Fyllning:

 

1 burk kräftstjärtar cirka 150 gram utan lag

 

2 msk tomatpuré

 

2 msk hackad gräslök

 

1 msk creme fraiche (från burken nedan)

 

1 äggula

 

1 burk creme fraiche smaksatt med paprika och chili

 

 

 

Hacka kräftstjärtarna och blanda med tomatpuré, gräslök, äggula och creme fraiche.

 

 

 

Blanda och knåda alla ingredienserna till degen noga i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l på Bake-to-Basics Degunderlag. Lägg degen i en lufttät Optimum 2,9 l. Kavla ut degen tunt på Bake-to-Basics Degunderlag med Bake-to-Basics Brödkavel med hjälp av lite mjöl. Dela degen i två delar. Strö Ravioli Maker med mjöl och lägg den ena delen deg ovanpå. Fyll blandningen i Ravioli Maker med hjälp av Degskrapa och placera lite fyllning i vardera hål. Pensla kanterna med vatten med hjälp av Silikon Pensel. Placera den andra delen deg ovanpå, pressa lätt med händerna och kavla ut försiktigt med Bake-to-Basics Brödkavel över Ravioli Maker så att degen formas. Ta bort överskjutande deg och använd till nästa portion. Placera CoolSmart 3 l ovanpå Ravioli Maker och vänd så att kakorna ramlar ner i behållaren. Placera på Silikon Bakunderlag i en förvärmd ugn vid 200 C i 8-10 minuter.

 

Blanda med creme fraichen. Garnera med gräslök.


HALLONDRÖMMAR

HALLONDRÖMMAR

6 port

 

250 g frysta hallon

2 dl vispgrädde

1,25 dl florsocker

40 g maränger ( spara några till dekoration)

 

* Montera kniven i Quick chef. Tillsätt frysta hallon och florsocker och mixa tills frukten har skurits i bitar.

* Lägg marängerna i Mått& mix. Krossa dem med grönsaksstöten och häll i Quick chef.

* Tillsätt grädden och mixa tills smeten blivit fasst som glass.

* Servera i Rundlett Dessertskålar och dekorera med maränger.


Klassisk Hallonpaj

Klassisk Hallonpaj 
     
En lättlagad hallonpaj som smakar gott till kaffet.

 

Ingredienser för 6 personer

3,5 dl (200 g) mjöl
1 dl (50 g) florsocker
150 g smör
1 äggula
75 g mörk choklad (kan uteslutas)
300 g röd vinbärsgelé
500 g hallon

Garnering:
Hackad choklad

Tillbehör: Creme fraiche som har blandats med vaniljsocker efter smak.

• Blanda mjöl och florsocker i Bake-to-Basics Vispskål.
• Smält smör i MicroPlus Kanna och rör samman det med mjöl och florsocker med hjälp av Degskrapa.
• Vänd försiktigt ner äggulan i blandningen och låt vila i 15 min i kylskåpet.
• Tryck ut degen i Silikon Pajform och grädda i förvärmd ugn i
200°C i 15-20 min.
• Hacka chokladen i Multikvarn och strö över den varma bottnen. Låt bottnen svalna.
• Smält gelén i vattenbad. Detta görs genom att hälla varmt vatten i Bake-to-Basics Vispskål
3,5 l. Montera vispinsatsen. Häll gelén i Bake-to-Basics Vispskål 6,5 dl och placera skålen i vispinsatsens ring.
• Mosa en matsked hallon i den smälta gelén.
• Lägg de resterande hallonen i pajbottnen och häll över den flytande hallon- och geléblandningen.
• Garnera ev med lite hackad choklad. Servera med creme fraiche som har blandats med vaniljsocker.


Caesar sallad till 4 personer

Caesar sallad till 4 personer

 

 

 

2 buntar Romansallad                

4 brödskivor   

Parmensanost 

Smör/olja
                                                    

Dressing:                                    

5 sardeller                                  

½ dl olja

4 tsk pressad citron

1 tsk Dijonsenap

2 äggulor

2 vitlöksklyftor

 

Mixa dressingen i Quick Chef.

 

Slunga salladen

 

Smält smör i Microplus Kannan och skär brödet i fyrkanter.



Blanda med smöret och rosta dem i ugnen på Silikon Degunderlag.

 

Riv osten i Multikvarnen.

 

Arrangera läckert i Elegance 3,2 l.

 

Lycka till


Stressade mammans fläskpannkaka

 STRESSADE MAMMANS FLÄSKPANNKAKA  DÄR DU KAN BYTA MÅTT O MIX TILL SPEEDY CHEF

200 gr bacon eller sidfläsk + 4 dl mjölk + 3 dl mjöl + 4 ägg +1 tsk salt

Klipp bacon eller sidfläsk i små bitar med TC sax. Lägg i MicroPlus kanna o kör i micron ca 1 – 2 min.

Börja med mjölk o mjöl, vispa samman med Visp till en jämn smet i Mått & Mix. Vispa sedan i äggen och saltet.

Strö bacon/fläsk i botten på Rund Silikonform, häll på smeten.

Grädda i 200 grader ca 20 min.

Servera med lingonsylt

Tips: kör frysta lingon med lite socker i Microkannan

Inköpslista:                                               Produkter:

Mjöl                                                          1441 TC sax

4 ägg                                                        538 Mått&Mix

mjölk                                                         1464 Visp

salt                                                           592 Rund Silikonform

200 gr bacon/ rimmat sidfläsk                 1460 Stekspade

                                                                 1509 MicroPlus Kanna


Frisk dressing i Speedy Chef

 

Blanda 1 msk strösocker i grädden. Vispa grädden lätt i Speedy Chef. Tillsätt 2msk citronsaft genom tratten och vispa ytterligare lite.

Dressingen är god till stekt rödspätta eller spröd isbergssallad.

 

Frisk dressing i Speedy Chef

1 dl Vispgrädde

2 msk Citron

1 msk Strösocker

 

 


Dilldressing i Speedy Chef

 

 

Speedy Chef till snabb, rolig och lätt matlagning. Behöver ingen el och kan därför användas överallt. Ett fantastiskt köksredskap som kan vispa äggvitor, grädde, dressingar, deg till mjuka kakor, omelett och mycket annat.

 

Inspirerande recept du lätt kan använda så du även kan erbjuda demo där ni gör en maträtt. 

Rör Crème Fraiche med dill i Speedy Chef. Tillsätt citronsaft genom tratten i handtaget . Smaka av med senap, salt och peppar.

Servera till en läcker potatissallad med bitar av lax, eller endast  som dip till grönsaksstavar eller chips.

Dill kan ersättas t.e.x  purjolök  eller vitlök.

Dilldressing i Speedy Chef                     

½ l  lätt Crème Fraiche
6 msk fint hackad dill
2 tsk citronsaft
2 tsk söt, mild senap
salt & peppar

 

 


Kokos knäck

Kokos knäck

 

1 dl Strösocker

1 dl Sirap

1 dl Krämig kokosmjölk

 

 

Koka allting i MicroPlus kannan, under omrörning ca 6-7 minuter, tills det håller kulprovet.

Häll upp i knäckformar, låt stelna.

 

PS. Ett hett tips: Göm knäcken för barnen, så hinner du också vara med och smaka J

OBS: Microplus kannan är avsedd för tempraturer upp till 200 grader, knäck kan bli ända upp till 300 grader. Jag har aldrig hört talas om att någon misslyckats med knäckkokningen men man ska veta att man gör det på egen risk och att garantin inte gäller om den skadas av värmen.


White Christmas

White Christmas                                ca 60 bitar

Produkter att använda:

T chef series Universalkniv

Skärbräda

MicroPlus kanna

Degskrapa

Silikon degunderlag

 

 


250 g                   Nougat

1½ dl                  Kokos

200 g                   Vit choklad

 

 

Dela nougaten i ca 60 bitar som rullas till kulor i kokos.

Tryck gärna lite grann, så att kokosen fastnar bättre. Ställ kallt.

 

Smält chokladen i MicroPlus kannan – var observant på att choklad smälter från insidan och ut,

så att du inte bränner den!

 

Doppa de kokosrullade nougatkulorna i chokladen med hjälp av tex 2 gafflar,

lägg de chokladdoppade kulorna på Silikon degunderlag och ställ allt kallt för att stelna.


Lime Geléhallon

Produkter att använda:

Silikonform 19-toppar

MicroPlus kanna 1 lit

Degskrapa

Lime Geléhallon

 

19 st                    Gelehallon

1 kaka                Vit choklad med limesmak

25-50 g               Kokos fett

 

 

Placera ett geléhallon i varje topp i Silikonform 19-toppar.

 

Smält choklad och kokosfett i MicroPlus kannan – var aktsam eftersom choklad smälter ”från insidan” så att du inte bränner den.

 

Häll choklad och kokosfettet över geléhallonet och låt stelna.


Nötkaka med kanelchokladtryffel

Nötkaka med kanelchokladtryffel

 

1½dl malda hasselnötter (ca ½påse)

75g smält margarin

3ägg

2½dl vetemjöl

2dl socker

 

tryffel

200g mörkchoklad

½dl grädde    

½-1tsk kanel

 

Mal nötterna i multikvarnen. Smält margarin i micropluskannan.Tillsätt mjöl socker och ägg och hasselnötter.Rör till en jämn smet. Häll upp i silikonpajform.Grädda i 200grader ca 17 min.

Koka upp grädden i microkannan på högsta effekt i ca 45 sek. Tillsätt den hackade chokladen. Rör tills smeten är jämn.Smaksätt med kanel. Låt svalna.


Lenas potatissallad

Lenas potatissallad till 12 personer

2 kg kokt kall potatis

3 msk kapris

1 dl finhackad gul lök

3 dl vispad grädde

3 dl majonäs

salt och peppar

Skiva potatisen i 1400 äggdelare, hacka löken i 1405 Miniquickchef och vispa grädden i 571 Speedy chef, använd 569 Liten Degskrapa för att blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
Ännu godare och framförallt nyttigare blir salladen om du gör egen majonäs.


Chili chokladkaka

Chili chokladkaka


Ingredienser:
9 ägg
250 g smör
2,75 dl florsocker
250 g mörk choklad minst 57%
1 inlagd jalapeno (efter temperament)
100 g mörk choklad

Smält smör och 250 g choklad i microugn
Skilj äggvitor från äggulor.
Vispa äggulor och florsocker luftigt
Äggvitor vispas hårt.
Choklad och äggsmet vänds med hårdvispade äggvitor.
Hälften av smeten gräddas i rund form (minst 2 liter) vid 160 grader i 35 minuter.
Den andra hälften vänds med 100 g smält choklad samt chili skuren i mycket små tärningar.
Den gräddade choklad botten svalnar och chokladsmeten med chili fördelas på hela kakan.
Kakan ställs i kyl minst 4 timmar så att den är lätt att skära.
Strö över färsk chili skuren i mindre bitar - det smakar härligt och ser fint ut.
Du kan med fördel servera glass eller chilisorbet till.

 


Gravity News V 37

Gravity News V37

Hej konsulenter!!!

 

Det händer mycket nu inom Tupperware så jag kände att jag kanske skulle ta och plita ned några rader, en liten uppdatering så att säga.

 

Detta händer den närmaste perioden.

 

Dateringar:

Vi jobbar förstås vidare med dateringar, det är ju grunden i vår verksamhet.

 

Vi satsar på att få med oss nya demo in i V 39 samt vidare in i oktober.

 

En fantastiskt snygg värdinnegåva presenterades på senaste veckoträffen, en Columbus i svart med lavafärgad rand, grattis till Sandra som vann den och steg 2 på värdinnestegen, totalt 4 stycken (jag har fortfarande plånboken öppen).

Anna-Lena lottade ju ut detta på alla ordar som var på 3000:- eller mer i V 34.

 

Vi går nu in i V 37 som ju är en aktivitetsvecka där vi kan jobba oss till helt nya produkter. Ni har fått flyers på vad ni kan få och jag antar att ni satt upp ett mål.

 

Arbeta med gästlista T254 eller be att värdinnan mejlar den till er. Skicka sedan ut aktuella flyers till alla gäster, det höjer garanterat demosnittet.

 

Detta gäller i veckorna framöver:

Kvartetterna kommer tillbaka som VG i V 31-39 så boka de värdinnor som valde dem i V 11 och 16 så de kan bygga ut sin samling. OBS! Vecka 35-39 så är det bara 2,6 l som är tackgåva. I vecka 37 finns ju också möjligheten för alla våra gäster att köpa dem i set om 3 eller 9.

 

Veckorna 35-43 gäller FridgeSmart 3,6 liter som tackgåva, lägg märke till att värdinnestegen är omgjord, lägsta steg är numera 3000:-, på 3500:- (steg 2) kan värdinnan få ytterligare 3 st FridgeSmart, ett bra sätt att få värdinnan på att höja sitt demosnitt. Alltså jobba med gästlista och värdinnestegen.

 

I V 37 finns en riktigt bra morot för våra värdinnor vid en försäljning på 4000:- eller mer, termos 1 liter + Momento set – gräddkanna, sockerskål och mjölkskummare i vitt och chili, se till att värdinnorna/värdarna jobbar på detta.

Alla gäster får en Multibägare denna vecka.

 

Nu till V 39

Vi har fått ett nytt verktyg att boka på till V 39, alla gäster får en minirundlett 6 dl, se tidigare utskick via mejl från mig (lagret).

Vi säljer en helt ny produkt till specialpris, KombiSmart en vidareutveckling av Kombi Kyl 7 dl med galler och ett kylelement.

 

Vi själva har möjligheten att köpa en termosmugg 1 st/demo för 49:- den kan säkert vara bra att ha i framtiden.

 

Vi startade en ny poängjakt på senaste teammötet, den går från vecka 35-53 och ställningen efter en vecka är:

 

Poängjakten V 35-53:

Sandra Åberg 4 Poäng

Jenny Bard 4 poäng

Gunnel Åberg 3 Poäng

Gunila Carlsson 3 Poäng

Eva Tollander 1 Poäng

Jane Sjöblom 1 Poäng

 

Rekrytering:

Vi behöver fler konsulenter i Birka och givetvis också i vårt team, ju fler vi blir ju lättare går det, syns man inte så finns man inte. Så lämna era namnförslag till mig, så sköter jag kontakten med dem och ser till att de kommer igång.

 

OBS!!! Rekryteringskampanj i veckorna 34-36 och 37-39 där man får fina gåvor.

 

Kom ihåg 3 av 5, en datering - ett namnförslag i veckan och att ringa mig på teletiden söndagar.

 

Det är veckoträff i Norrköping (Träffpunkten) onsdag 16:e september, då presenteras oktobers erbjudanden. Det blir också nedräkning för våra värdar/värdinnor under V 37 så bjud med dem till träffen och givetvis andra gäster ni träffar som är intresserade. För värdinnenedräkningen så ta med bankpåsen det är den summan som räknas.

 

 

Nytt teammöte blir det den torsdagen den 1:e oktober kl. 19.00 hemma hos mig i Klocket. Det blir nedräkningar för september samt lite tilltugg. Ta med ett glatt humör och bjud gärna med några gäster som kan tänkas vara intresserade va att veta mer om Tupperware.

Nu ger vi järnet i V 37 och förstås vidare i september.

 

Kom ihåg att ni är ”I’m possible” – Bäst alltså.

 

Har ni frågor så tveka inte RING!!! Jouren 0736368724

 

YES! – Your Everyday Success!

Kent


GRAVITY´s BULLAR

GRAVITY´s BULLAR

                                                                            

150 g smör

5 dl mjölk

1 pkt gäst för söta degar

1 dl socker

½ tsk salt

1 tsk bakpulver

2 tsk stött kardemumma

12-13 dl vetemjöl

 

Fyllning görs enkelt i Mini Quick chef

100 g rumsvarmt smör 

1 dl socker

2 msk kanel

Alternativ Vaniljkräm. Gör då ett tryck med Spritspåse alt Squeeze-it.

 

Mät upp mjölet i 538 Måttåmix, häll över i 564 Maxi vispskål alt. Blanda ner socker, salt, kardemumma och bakpulver.

 

Smält smöret i 1509 Microplus kanna, fyll på med mjölken och värm i mikrovågsugnen degvätskan fingervarm. Lös upp jästen i degvätskan och häll över i vispskålen.

 

Blanda degen med 564 Silikon skrapa, sätt på locket och pys vispskålen. Sätt vispskålen i varmt vatten i diskhon för att degen skall jäsa i ca 10-12 min. Locket ”hoppar” av när det är färdigjäst.

 

Lägg fyllningen i 561 Spritspåsen eller 577 Squeeze-it och sätt på den raka syllen.

 

När degen är färdigjäst hälls den över på 559 Degunderlag och du börjar rulla bullar med hjälp av Avanti Sugrörsglas. Flytta varje bulle till plåten, det blir ca 30 bullar.

Ta Spritspåsen och stick i varje bulle och kläm i lite fyllning, du kan göra 4-5 stick.

 

Sen penslar du med ägget och om du vill strör över pärlsocker.

 

Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.

 

TIPS: använd Silikonform rund  och gör två ”Gravity´s Pricke Kaka”. Då häller du degen direkt från bunken i formen och gör så många stick med fyllning som du vill ha. Grädda  i neder delen av ungen på 200 grader ca 20 min.

 

 

Lycka till!


Dateringstips

25 Idéer för lättare datering 

  1. Gör gästlista för demonstrationen tillsammans med värdinnan/värden för att säkra ett högre antal gäster.
  2. Fråga värdinnan/värden, före demon, om vilka som hon/han tror kan vara intresserade av att vara värdinna nästa gång ni ses.
  3. ”Belöna” värdinnan när hon har två dateringar klara innan demon startar.
  4. Erbjud en extra gåva till dem, som tar med en extra gäst till demon. Likaså till de som tar med en extra beställning till demon.
  5. Demonstrera en tackgåva, ett steg i Värdinnekampanjen och ev. dateringsprodukt.
  6. Fäst färgglada band och rosetter på tackgåvorna.
  7. Hälsa varje gäst varmt välkommen när de kommer, för att bygga upp en bra relation.
  8. Dema tackgåvan ”privat” för de gäster som kommer tidigare.
  9. Fokusera på värdinnan i början av varje demo. Tacka för att just hon/han är din värdinna/värd. Tacka alltid även en tidigare värdinna.
  10. Gör en kort lek med reklamartiklar som priser – demo ska vara roliga!
  11. Tacka värdinnan/värden genom hela demon. Behandla henne/honom ”kungligt” genom demon.
  12. Gör en superdemo på tackgåva – skapa ett begär för den. Berätta sedan att den ”kostar GRATIS”.
  13. Håll en kort, kul och informativ demo av Tupperwares produkter. Förklara målande hur de spar tid, plats, smak och emballage.
  14. Involvera gästerna i demon.
  15. Erbjud alla gästerna att bli din värdinna/värd nästa gång.
  16. Lär dig svar på de vanligaste dateringsinvändingarna.
  17. Tacka varje gäst för deras deltagande och deras beställning. Var artig.
  18. Låt alla få reda på demons resultat, och tacka för deras beställningar.
  19. Värdinneförberedelse på demon – andra gäster ser vilket stöd och uppmärksamhet kommande värdinnor/värdar får.
  20. Ring dagen efter du daterat och bekräfta/tacka för att demon är bokad.
  21. Var alltid affärsklädd med skor på demo samt gärna med namnskylt.
  22. Ha en målsättning på att prata med minst fem personer per dag, om att vara värdinna/värd för en demo.
  23. Öva på fördelarna med att vara värdinna/värd för en demo.
  24. Se ut och uppträd som en framgångsrik Tuppervare konsulent.
  25. Håll kontakten med dina tidigare värdinnor/värdar – uppdatera dem, när det gäller nya produkter och tackgåvor. Det är service. VIP Klubben

Använd tipsen smart och du har enkla verktyg att datera in de demo du önskar avhålla i kommande veckor. Varje datering är en kommande förtjänst för dig. Ta sen väl hand om dina blivande värdinnor genom att förbereda dem väl.


Choklad är nyttigt!!!

 

Chokladdröm (bakad i Silikonform Rund 2,4 lIngredienser för 6-8 personer

200 g mörk choklad
200 g smör
2 1/4 dl socker
6 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/4 dl mjöl

• Hacka chokladen. Lägg choklad och smör i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Vispa socker och ägg i Mått och Mix. Tillsätt chokladblandningen, vaniljsocker och mjöl och blanda smeten.
• Häll smeten i Silikonform Rund och grädda i 22 min i en förvärmd ugn i 190°C.
• Ta ut kakan ur ugnen. Den ser inte färdigbakad ut i mitten, men det är helt normalt. Låt kakan svalna helt innan den tas ut ur formen.

l

Orangetryffel (gjorda i Silikonform 19 toppar)

100 g mörk choklad
100 g osaltat smör
1 äggula
1 msk grädde
Finrivet skal av 1 apelsin

Överdrag: 50 g mörk choklad

• Lägg chokladen i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Rör ner smöret lite åt gången med Vispen.
• Tillsätt äggula, grädde och apelsinskal och blanda till en jämn smet.
• Häll smeten i Silikonform 19 Toppar och ställ i frysen.
• När chokladen har stelnat hälls lite smält choklad över.
• Ställ tillbaka formen i frysen.
• Servera iskalla.

Nougatkonfekt (gjorda i Silikonform 19 Toppar)

100 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
50 g hackade hasselnötter
40 g hackade pomeransskal

• Lägg nougat och choklad i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Nötter och pomeransskal blandas i. Kan ev hackas i Quick Chef.
• Häll smeten i hålen i Silikonform 19 Toppar.
• Ställ i kylskåp.

* l

Bailey tryffel (gjorda i Silikonform 19 Toppar)

180 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g osaltat smör
1 apelsin
1 citron
Baileys

• Häll grädden i MicroPlus Kannan och värm till kokpunkten i mikrovågsugnen, låt svalna lite.
• Riv skalet av ½ apelsin och ½ citron.
• Vispa nougat, choklad och skal från citrusfrukterna i grädden med Vispen.
• Vispa ner smöret och smaka av med Baileys.
• Fyll tryffeln i Silikonform 19 Toppar.

Hemlagad choklad: (gjorda i Silikonform 19 Toppar)

• Lägg choklad i MicroPlus Kannan och smält i mikrovågsugn.
• Använd Silikon Pensel till att smörja varje hål i Silikonform 19 Toppar med choklad. Ställ till kylning.
• Smörj på ett nytt lager choklad och låt svalna. Det ska vara ca 3 lager choklad så att skalet är så pass tjockt att det inte går sönder när man trycker ut chokladen.
• Häll fyllning i vardera hål. Om det är något som ska stelna, ställs det i kylskåp.
• Smörj till sist med choklad och ställ i kylskåp.
• När chokladen har stelnat trycks chokladen ut.
• Smörj ev lite choklad på toppen och garnera.

Förslag till fyllning:

• Marsipan
• Marsipan med cognac
• Marsipan och nougat
• Tryffel med Baileys
• Tryffel med apelsin
• Marsipan med Nescafé och whisky (Irish Coffee)
• Marsipan med mixade aprikoser och Grand Marnier
• Marsipan med mixade tranbär och Grand Marnier


Multikvarn med två olika insatser

	                    

Multikvarn med två olika insatser

 

Multikvarn är en optimal allt-i-ett-lösning när du ska riva, förvara och servera t ex ost, choklad och grönsaker.

Du undviker spill, eftersom du med hjälp av stämpeln kan riva även den sista ostbiten. Stämpeln skyddar även dina fingrar, eftersom de inte kommer i kontakt med kvarnen. Det medföljer ett tätslutande lock så att du lätt kan förvara dina matrester.

På nolltid kan du göra en lätt och läcker födelsedagstårta med Multikvarnen.




Lätt födelsedagstårta


½ l vispgrädde
1 marängbotten
1 tårtbotten
Ca 6 äpplen (gärna cox orange)
Lite mörk choklad


• Grädden vispas i Speedy Chef.
• Montera den grova rivinsatsen i Multikvarn och riv äpplena.
• Vispgrädde och äpplen blandas.
• Bred ut hälften av fyllningen på tårtbotten, lägg en marängbotten ovanpå och bred ut resten av fyllningen.
• Riv lite choklad på Multikvarnens grova rivinsats och garnera tårtan.


Tupperware Nordic i 47 år


I år firar Tupperware Nordic A/S sin
47-årsdag!

Tupperware Nordic A/S har i 45 år levererat unika produkter till kunderna i Norden och är kända för hög kvalitet och fin design. Tupperware-produkter har följt tidens trender och många av produkterna är populära än idag.

På 60-talet var Matskålar och 6 Portionsskålar i färgerna matt ljusgrönt, rosa, orange, gult, blått och vitt speciellt populära bland kunderna. Till detta hörde Bägare i matchande färger och i olika storlekar. Den största Bägaren användes ofta som stänkflaska till strykjärnet. Wonderskålarna introducerades också på 60-talet och de praktiska skålarna till förvaring och servering är fortfarande mycket efterfrågade idag. De fina Wonderskålarna kan du få i fina sommarfärger till födelsedagspris i födelsedagsveckan.

På 70-talet var färgen sandalwood, en ljusbrun färg, speciellt modern. Många av Tupperware-produkterna introducerades i den eftertraktade färgen såsom Servofix. Servofix introducerades på 70-talet och kunderna var mycket begeistrade över att de genom att använda produkten kunde spara på el-räkningen. Den populära produkten användes av många för att göra färdigt risgrynsgröten och hålla grönsakerna varma. Produkten Servelett introducerades också på 70-talet i färgen sandalwood, en produkt som är lämplig till förvaring och servering av smör, margarin, ost m m.

På 80-talet blev en ny färg modern. Färgen hette ”burned orange” och den användes bl a till produkten Paraten. Paraten var en skål med ett lock som kunde användas som tallrik. Den var tillverkad av ett kraftigare material än de övriga Tupperware-produkterna på marknaden och blev bland de mest populäraste produkterna på 80-talet.

I takt med en stigande miljömedvetenhet bland kunderna på 90-talet började Tupperware att återanvända material från defekta Tupperware-produkter för att producera produkter som inte skulle användas till matvaror. De nordiska kunderna kunde t ex köpa en Tupperware fönsterskrapa, sopborste och skyffel, påshållare och vinställ i miljövänligt återvinningsmaterial.

De första Tuppeware-produkterna revolutionerade när det gäller förvaring och tillberedning av matvaror och Tupperware-produkter står än idag för kreativ design och kvalitet. I en värld under konstant förändring kommer Tupperware Nordic A/S att fortsätta leverera tidsenliga produkter som uppfyller de nordiska kundernas behov.

Uppfinnaren och igångsättaren Earl Tupper från Berlin, New Hampshire, uppfann och utvecklade det material som idag är grunden för de världsberömda plastprodukterna. I juni månad fyller Earl Tupper 100 år.


Dressing med citron, honung och timjan (minirundlett 6 dl gästgåva i vecka 39)

Inbjudande Sallader
 

	                      


Crisper 2 l är perfekt till förvaring av sallad, grönsaker o dyl. Locket är vätsketätt och behållaren är därför lämplig till förvaring och transport. Det medföljer ett galler som kan användas i botten av behållaren så att kondensvatten samlas under gallret och grönsakerna bevaras torrt, vilket förlänger hållbarheten.





Förvara portioner av frukt och grönsaker, dressingar och desserter i Mini Rundlett 6 dl. Den har samma fördelar som Crisper 2 l och gallret från Crisper 2 l passar i Mini Rundlett så att du kan använda den till mindre portioner sallad, grönsaker o dyl.

Snabb Shaker är oumbärlig när du ska skaka redning, dressing och marinad eller blanda ägg till omelett. Behållaren har en måttskala som går upp till 5 dl så att du kan mäta upp direkt i behållaren och därefter skaka ihop ingredienserna.

Snabb Shakern är det naturliga valet när du ska skaka ihop en lätt och god dressing till salladen.

Dressing med citron, honung och timjan

Ingredienser:
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
2 msk flytande honung (t ex akaciahonung)
Lite färsk timjan (kan ersättas av en knivudd torkad timjan)
Salt och peppar

Pressa vitlöken i Vitlökspressen. Häll i Snabb Shaker tillsammans med de övriga ingredienserna och skaka dressingen.

Dressingen hälls över salladen omedelbart före servering.
 

Sallad med jordgubbar i grädd-dressing

	                      Inbjudande Sallader



Även om sallad är sunt behöver det inte vara tråkigt. Invitera dina vänner till lunch och imponera på dem med en buffé av läckra sallader som t ex sallad med jordgubbar i grädd-dressing och sallad med päron och fetaost.
















Sallad med jordgubbar i grädd-dressing


Sallad:
200 g salladsblad (efter eget val)
500 g jordgubbar
Dressing:
5 msk vispgrädde
3 tsk vit balsamvinäger
1 tsk socker
Salt och peppar

Skölj salladsbladen och slunga dem i Salladsslungan.
Halvera jordgubbarna eller skiva dem i äggdelaren.
Skaka dressingen i Snabb Shaker.
Innan serveringen vänds jordgubbarna i dressingen och anrättas på salladsbladen.


Hallon-spritzer och Iskallt hallonte

Sommarinspiration

 

Hallon-spritzer

Ingredienser:
150 g hallon
1 dl äppeljuice
1 msk honung
1 msk limesaft (kan ersättas med citronsaft)
5 dl tonicvatten
Limeskivor (kan ersättas med citronskivor)
Häll hallon, äppeljuice och honung i en liten kastrull. Koka upp, skruva ner värmen och låt småputtra i 5 min. Filtrera blandningen genom en finmaskig sil. Tryck väl för att få med all saft.
Blanda saften med limesaft och tonicvatten. Häll i Avanti Kanna och fyll med is och skivor av lime eller carambole.
Hallondrinken är brusande och uppfriskande. Den har en svag sötma av honung och har ett stänk av syrlig limesmak.

Iskallt hallonte
250 g hallon
1 obesprutad apelsin
3 msk honung
1,5 msk jasminte-blad
1,5 liter vatten
Citronskivor
Puréa hallonen i Quick Chef. Filtrera dem genom en finmaskig sil. Riv det yttersta orange av skalet på en apelsin och lägg det rivna skalet åt sidan. Skölj och pressa apelsinen.
Häll apelsinsaft och rivet apelsinskal i en kastrull tillsammans med honung och vatten. Koka upp och tillsätt tebladen. Ta bort kastrullen från värmen och låt teet dra i tre minuter. Sila teblade och häll teet i Avanti Kanna tillsammans med hallonpurén. Blanda


Lätt recept på Pizza

 
 
Med Degunderlaget och Dekskäraren från Pizzahjulet får du en perfekt rund cirkel i precis den storlek som du vill ha. Tack vare Multikvarnen blir din hemlagade pizza extra läcker med färskriven ost och du kan skära pizzan i bitar med Pizzahjulet, helt utan besvär.

Lätt recept på Pizza

Gör en lätt och läcker pizza till familjen. Supplera eller ersätt fyllningen med din egen favoritfyllning eller gör en tvådelad pizza med en slags fyllning på den ena sidan och en annan slags på den andra sidan.

Pizza med chorizo och oliver

2 dl ljummen mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 msk socker
2 ägg
1½ dl olja (inte olivolja)
Ca. 7 dl mjöl

Fyllning:
1 burk tomatpuré (70 g)
150 g ost
1 lök, skuren i skivor
150 g chorizo skuren i skivor (kan ersättas av skinkstrimlor)
½ röd paprika, skuren i strimlor
10 svarta oliver
½ tsk. timjan
1 msk olja med ½ pressad vitlöksklyfta


• Häll mjölk i Bake-to-Basics Vispskål och rör i jästen i mjölken med Degskrapan
• Salt, socker, ägg, olja och mjöl hälls i skålen
• Sätt på locket på skålen och skaka degen
• När degen har skakats, sätts skålen med locket på, i varmt vatten för att jäsa.
• När locket ”hoppar av” skålen är degen färdigjäst.
• Kavla ut degen till en stor pizza på Degunderlaget och använd Degskäraren från Pizzahjulet för att skära pizzan i en perfekt cirkel eller fyrkant med hjälp av markeringarna på Degunderlaget.
• Bred ut tomatpuré på botten.
• Riv osten i Multikvarn och strö pizzan med den rivna osten (om osten ligger överst kan vattnet från grönsakerna inte dunsta och pizzan blir mjuk av vätskan)-
• Fördela lök, chorizo, paprika, oliver och timjan på botten.
• Stänk vitlöksoljan över fyllningen och grädda pizzan i 250ºC i ca 15 min.


Hallon- och svartvinbärssmoothie

Hallon- och svartvinbärssmoothie

Ingredienser till 1 person

75 g hallon
1 tsk socker
½ tsk vaniljsocker
5 tsk grekisk yoghurt
1 dl svartvinbärssaft

• Mixa alla ingredienserna i Mini Quick Chef tills konsistensen är krämig.
• Servera i ett Avantiglas och dekorera med hallon.

Grönsaksbullar

Inspiration till barnens matsäck

Förgyll barnens skolstart med lite roligare matsäcksmat, så får de massor av energi.
Servera till exempel en hälsosam grönsaksbulle (se recept nedan) med barnets älsklingspålägg på spröd sallad. Bullen kan göras skojig med ett glatt clownansikte. Lägg riven morot som hår, skär en gurka och använd den som ögon, skär toppen av en tomat och lägg den som näsa, fördela alfalfagroddar i form av en mun och lägg en paprikastrimla i mitten av groddarna.
Du kan också servera olika små smörgåsar skurna i roliga figurer med kakformar.


Nyttiga grönsaksstavar av morötter, gurka, paprika, selleri m.m. blir godare om man serverar dem med nyttig dressing av t.ex. creme fraiche med låg fetthalt som är kryddad med färska örter.

Till dessert blir tandstickor eller spett med flera slags frukter en fin avslutning. Gör till exempel ett spett med en druva, en äpplebit och jordgubbe och ett annat spett med bitar av apelsin, kiwi och päron eller blanda från fruktskålen därhemma.

Grönsaksbullar

Ingredienser till 16 st.

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 dl yoghurt naturell
1½ tsk grovt salt
2½ dl grahamsmjöl (kan ersättas av 2 dl bulgur)
Ca 12,5 dl vetemjöl
250 g grönsaker, t.ex. rödbetor, morötter eller squash
1 ägg

Smula jästen och rör ut den i ljummet vatten i en stor skål. Rör med en grytsked tills jästen har löst sig. Tillsätt yoghurt och salt.

Rör ned grahamsmjöl eller rå bulgur och tillsätt därefter vetemjöl tills degen är så fast att den kan knådas med händerna (spara 1 dl vetemjöl till utbaket).

Knåda degen slät och smidig. Häll i mjöl tills degen släpper från bordet.

Lägg degen i en skål med en ren kökshandduk över. Ställ degen för jäsning i rumstemperatur i ca 1 timme.

Skala morötter eller rödbetor. Tvätta squashen. Riv grönsakerna på Bake-to-Basics Rivjärn med insatsen för fina strimlor. Knåda in de rivna grönsakerna i degen.

Sätt ugnen på 225°C.

Rulla degen till två rullar och dela dem i åtta stycken vardera. Rulla dem till bollar och lägg dem på Silikon Bakunderlag. Låt bullarna jäsa i 30 minuter.

Knäck ägget i en liten skål och vispa det med en gaffel. Pensla bullarna med ägget.

Ställ bakplåten i mitten av ugnen. Baka i ca 20 minuter. Ta ur en bulle ur ugnen – använd grytlappar. Bullen är färdigbakad när det låter ihålig om man slår på undersidan av den.

Låt bullarna svalna på galler.

Sallad med päron och fetaost

Sallad med päron och fetaost

Sallad:
300 g salladsblad (efter eget val)
2 mogna päron
1 msk olivolja
Salt och peppar
50 g fetaost

Dressing:
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
½ tsk socker
Salt och peppar

Päronen skärs i mindre klyftor, strös med salt och peppar och steks vid hög värme i oljan tills de är gyllene. Låt svalna.
Skölj salladsbladen och slunga i Salladsslungan.
Skaka dressingen i Snabb Shakern.
Innan servering blandas salladsbladen och fetaosten med dressingen. Garnera salladen med päron och servera.

Smaklig måltid!

Hjärtan att fylla Columbus med! (Tackgåva i oktober)

Hjärtsmåkakor

 Läckra hembakade hjärtsmåkakor som man kan njuta till en god kopp te.

Ingredienser:
6 dl (350 g) vetemjöl
180 g mjukt smör
1,5 dl (125 g) socker
1 stort ägg

Garnering:
150 g florsocker
Lite röd karamellfärg
Lite kokande vatten
Socker silverpärlor

1. Smula smör, tillsätt mjöl och socker och knåda degen med det hopvispade ägget.
2. Kavla ut degen i 3-4 millimeters tjocklek och skär ut hjärtan med Degskäraren från Pizzahjulet. Lägg hjärtana på en bakplåt, beklädd med Silikon Bakunderlag och grädda i en förvärmd ugn i 200˚C i 6-8 min. Låt småkakshjärtana svalna på ett bakgaller.
3. Blanda en glasyr av florsocker, karamellfärg och kokande vatten och garnera med rosa glasyr och socker-silverpärlor.

 

Kakor att fylla Columbus med (Tackgåvan i oktober)



Kokossnittar med vanilj (60 st)

Baka läckra, spröda kokossnittar som inte får lov att ligga länge i Columbus.

Ingredienser:
3,5 dl (200 g) vetemjöl
2 dl (75 g) kokosflingor
175 g mjukt smör
1,5 dl (125 g) socker
½ tsk vaniljsocker
½ ägg

Kokosglasyr:
3 dl (150 g) florsocker
0,75 dl (25 g) kokosflingor
Lite kokande vatten

1. Häll mjöl och kokosflingor i Bake-to-Basics Vispskål och smula i smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker och ägg och knåda degen tills den är sammanhängande – tillsätt ev lite mjöl om degen är för klistrig. Ställ degen övertäckt i kylskåpet i ca 1 timme.
2. Strö mjöl på bordet och kavla ut degen i 2 millimeters tjocklek. Skär ut degen med Degskäraren från Pizzahjulet i 6 cm breda längder. Lägg kakorna på en bakplåt beklädd med Silikon Bakunderlag och grädda i förvärmd ugn vid 200˚C i ca. 8 min, tills kakorna är ljusbruna.
3. Blanda glasyr av florsocker, kokosflingor och kokande vatten. Garnera kakorna medan de ännu är varma och skär dem därefter i snittar med Pizzahjulet. Låt kakorna svalna på ett bakgaller.

Lättbakat bröd



25 gram jäst
3,5 dl vatten
1/2 tsk olja
7 dl vetemjöl

Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Ställ i varmt vatten för att jäsa tills locket poppar upp. (ca 10 min)
Häll i en Ultra Plus som är sköljd med vatten och baka ca 45 min i 225 grader (de sista 10 min utan lock)

Tupperware bröd



5 gram jäst (Ja, det ska bara vara 5 gram)
8 dl kallt vatten
1 msk salt
900 g vetemjöl (16 dl)
kan bytas till dinkelmjöl, vanligt eller fullkorn men tillsätt då 2 msk olivolja, i brödet och jäs minst 10 timmar.


Blanda alla ingredienser i en tät Tupperware skål.
Häll i vattnet först och lös jästen, tillsätt salt och mjöl, sätt på locket, skaka innehållet och ställ svalt.
Låt jäsa minst 6 men högst 20 timmar
Om man jäser det i kylskåp ska man ta fram det i rumstempratur 1 timme innan det ska gräddas i ugnen.
Degen ska vara en gröt, inte som en vanlig deg.
Häll degen i Ultra Plus lasagnefat ochg rädda i 230 grader i 40 minuter.

Recept bröd

Medelhavsbröd

* Förberedelse: 10 minutter
* Tillagning: 45 minutter

6 pers

100 g kärnfria svarta oliver
2 ägg
4 msk olivolja
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk socker
1 dl mjölk
150 g fetaost
grovt salt
½ tsk torkad timjan

  1. Börja med att sätta på ugnen på 180º C. Lägg Silikon Brödform på en bakplåt.
  2. Hacka oliverna grovt med TupperChef Universalkniv. Lägg 6-8 hela oliver åt sidan.
  3. Häll ägg och olivolja i Snabb Shaker och blanda tills blandningen skummar.
  4. Häll i mjöl, bakpulver, oliver (förutom de 6-8 hela oliverna), socker, mjölk och blandningen från Snabb Shaker i Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l.
  5. Blanda till en jämn deg med hjälp av Degskrapa.
  6. Fördela degen i Silikon Brödform.
  7. Smula fetaost över och pressa ner de hela oliverna i degen. Strö grovt salt och torkad timjan över.
  8. Baka brödet i ugnen i ca. 50 min. tills ovansidan är gyllenbrun och brödet är klart. Ta ut brödet ur formen med det samma. Servera t ex Spansk tomatsoppa till, medan brödet fortfarande är varmt.

Recept kladdkaka

Gravity’s kladdkaka

 

 

2 ägg

2 dl socker

Ägg & socker röres ihop med

 

125 g smält margarin, man kan ta flytande direkt

1½ dl vetemjöl,

4 msk kakao

1½ msk vaniljsocker

 

Rör ihop i SpeedyChef och häll i runda silikonformen

In i micron 5 min på 750 W

Servera med vispad grädde eller glass.


Ägg i korg

 

Ägg "en cocotte" med bacon och basilika

Brunchrätt för 6 personer (14 st)

14 ägg

7 körsbärstomater

14 skivor/300 g bacon

14 färska basilikablad

• Förvärm ugnen till 200°C.
• Klä två Silikonformar med 1 skiva bacon i varje fördjupning, så att det liknar en korg.
• Knäck ett ägg i varje korg.
• Skär tomaterna i fjärdedelsbitar med T chefseries™ Örtkniv och fördela som dekoration på varje ägg tillsammans med basilikablad.
• Placera formarna i ugnen i ca 20 min.
• Låt korgarna svalna lite innan de vänds ut på Låg Trio.
• Servera äggkorgarna tillsammans med färsk grönsallad.

     

Tupperware produkter: Silikonform 7 Muffins – T chefseries™ Örtkniv – Elegance Serveringsfat 2,4 l.


Saftiga matmuffins ...

Saftiga matmuffins med squash, majs och chili

* Förberedelse: 10 minutter
* Tillagning: 30 minutter

7 st

1 liten squash (ca. 200 g)
2 salladslökar
100 g konserverad majs
2,5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
salt
lite muskotnöt
½ tsk chilipulver
2 msk olivolja
1 ägg
0,5 dl naturell yoghurt

  1. Börja med att sätta på ugnen på 190º C. Lägg Silikonform 7 Muffins på en bakplåt.
  2. Skär squash och lök i stora bitar och lägg bitarna i Quick Chef med knivinsats. Hacka i mindre bitar. Tillsätt majs, mjöl, bakpulver och salt i Quick Chef. Riv muskotnöten i Multi Bordskvarn och tillsätt till resten av ingredienserna. Blanda ihop och ta bort knivinsatsen.
  3. Blanda chili, olja, ägg och yoghurt i Snabb Shaker. Häll blandningen i Quick Chef. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser med Degskrapa.
  4. Fördela degen i Silikonform 7 Muffins. Baka i ugnen i ca. 30 min. tills ovansidan är gyllenbrun och degen är klar.  Låt de färdiga matmuffinsen få kallna i minst 10 min. innan de tas ut ur formen. Serveras varma.

 

Produkter som har använts i detta recept:

Degskrapa

Snabb Shaker 5 dl

Multi Bordkvarn

Quick Chef III

Silikonform 7 Muffins


Easy Rise en nyhet


Tupperware och miljön


Gravitys symbol - rött äpple


Ny blogg till Team Gravity

Vi testar nu nya vägar att nå ut med information om vad som händer i Tupperware i allmänhet
och i Team gravity i synnerhet

Välkommen till vår nya blogg!


RSS 2.0