Förfest

Nu har vi tillbringat några timmar i baren och restaurangen tillsammans med kollegor, de flesta från Göteborg.
Hälsat, uppdaterat oss om vad som hänt sedan sist, och skvallrat lite.
Åt en matbit tillsammans med några "gamla vänner" utbytte åsikter och smaskade i oss gott och blandat.
 
Fick en liten hint av ett par distributörer som kom sprängfyllda med nyheter från distributörkonferensen som varit under dagen, det kommer att vara massor av nyheter som presenteras imorgon och enligt Kinna och blir det kanonbra. Nanna var sprudlande glad och verkade ha en plan på hur framtiden skulle bli så bra så bra. Fredrik såg ut som han hade huvudet alldeles fullt av framtidsplaner.
Nu ska vi snart dra oss mot rummet för att vara riktigt utvilade när det börjar på riktigt imorgon.
 

Mot Seminar

En av de absolut bästa sakerna med Tupperwarejobbet är konferenserna.
Utbildningen naturligtvis, Tupperware har mycket bra utbildning och vi lär oss alltid mycket på konferenserna.
Inte bara saker som man har nytta av som konsulent utan mycket som man har nytta av i många andra jobb och i privatlivet.
Vi har ju förstått att det kommer att presenteras mycket nytt och det är man ju alltid nyfiken på.
Om jag har fattat rätt så kommer det att vara lite nya saker som har med nya konsulenter att göra. Jag jobbar ju mycket med att hitta och lära upp nya kollegor så det är jag nyfiken på.
Joan kommer att hålla det hela och henne gillar jag, kommer säkert att bli bra, Hon är ju dansk men pratar så att jag förstår, det är bra.
Hotellfrukost är ju enligt mig en av de bästa sakerna här i livet så jag ser ju fram mot två frukostar och särskilt ska jag njuta av den imorgon då vi inte har någon tidspress. Kan det bli bättre?
Men just nu ser jag mest fram mot att träffa alla härliga kollegor i från hela vårt avlånga land.
Jag återkommer och ni kommer antagligen att traditionsenligt  få se några matbilder.
Har sett några bilder på FB från dem staffen och distributörer som redan börjat sitt arbete.
Slit och släp, stackarna har redan börjat sitt jobba.
 
 
hmmm
 

Det kommer mera....

Som du kan se i förra inlägget så har vi bra erbjudanden denna vecka.
Specialpris på fina saker och en skalare till gästerna.
Men veckan efter och i 4 veckor i april har vi andra erbjudanden.
Kolla här så får ni se vad som komma skall.
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2014/Tryksacker/1414052/
Vi fokuserar på grönsaksförvaring och är du intresserad av gåvorna för värdar och värdinnor så hör av dig så fixar vi en tid.
 
 

Bästa skalaren!

Bäst i test.
Kom på en demo denna vecka och du har chans att få en så att du själv får testa.
Är du inte bjuden på någon demo?
Hör av dig till mig så fixar vi det!

Om en vecka.........

Idag är det söndag, nästa söndag kommer vi att sitta på konferens.
Kent och jag åker upp redan på fredagen, den kvällen kommer att ägnas åt vila och vi ska bara njuta av god mat och förhoppningsvis kommer vi att träffa ett gäng goa kollegor som också valt att komma lite tidigare.
Lördag morgon kommer att vara sovmorgon och hotellfrukost, det är två av dom saker jag uppskattar mest.
Till lunch ska alla teamledare med respektive vara samlade och efter lunchen börjar SEMINAR.
Jag ser verkligen fram mot att få lära mig mer, bli peppad och få se vilka fina prestationer mina kollegor i Sverige har gjort.
Lördagkvällen kommer att vara en fin middag och under den blir det hedringar av alla de slag, jag vet att Kent kommer att få hedring för att Team Gravity under 2013 uppnådde Vanguard cirkel.
Söndag börjar ju med ytterligare en hotellfrukost och så här dag sitter vi och suger åt oss ännu mer kunskap.
Ohh vad jag längtar!
Nu ska jag ta en titt i garderoben och se hur kläderna har skött sig, risken finns att klänningen jag tänkt använda har krympt sedan sist.
Bilden är från förra konferensen.
 

Världsvattendagen!

Vad har du gjort för att hedra dagen?
 

Vatten, bara vanligt vatten

VÄRLDSVATTENDAGEN
Den 22 mars 2014 uppmärksammar vi Världsvattendagen för 21:e året i rad.
FN instiftade denna dag 1993 för att få människor i hela världen att fokusera uppmärksamheten på vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens
vattentillgångar. Vi är alla – både människor, djur och växter, beroende av att ha tillgång till rent vatten. I en värld där vatten förorenas, försuras, övergöds och överutnyttjas till industriella syften, istället för att vårdas och vara den livgivande resurs som
den borde vara, har vi alla ett ansvar att slå vakt om vår gemensamma hotade naturresurs: VATTNET!
Runt om i världen engagerar sig människor, och samlas till olika arrangemang den 22 mars
varje år, för att kräva ett större ansvarstagande och bättre skydd av vattnet på vår jord!
Du kan vara med – även här i Sverige behöver vattnet skyddas!

Recept

Tycker ni att det är dåligt med nya recept här?
Jag förstår er.
Jag kan bara hänvisa er till den lilla sökrutan till vänster, skriv in ett eller ett par ord så kommer det upp förslag på vart i bloggen du hittar gamla recept.
Eller så kollar nu här: http://www.tupperware.se/tupperware-live-recepter
Där hittar ni Tupperware Nordics recept

Microfiber dukar

Vi har fantastiska Microfiberdukar och precis som med mycket annat måste man ha kunskap om hur man använder dem för att få största möjliga nytta av dem.
Därför tänkte jag förklara lite om microfiberdukar.
Ett microfiber ar ett riktigt tunnt fiber, 100 gånger tunnare än ett hårstrå.
I detta supertunna fiber gör man skåror in och det är dom som liksom "skär" bort smutsen.
Du får med det som sitter mot underlaget och inte bara drar över, det innebär att du verkligen får det rent och bakteriefritt. Har du använt "billiga" dukar så har de kanske inga, en eller två skåror, våra dukar har 16 eller 32 skåror och i något fall 64. Det innebär skillnad.
Förutom microfiber så är det fler material och det som är viktigt är halten av polyamid, det avgör hur mycket vatten respektive fett den suger åt sig, minst 20% polyamid behöver den innehålla.
Sedan har vävningen stor betydelse, det är därför somliga är våffelmönstrade och vissa långhåriga.
När de har använts tvättar man dem i tvättmaskinen på 60 grader. Var noga med att inte använda sköljmedel, tvätta ur sköljmedelsfacket så inga rester finns kvar, sköljmedel förstör dukarna då det stänger skårorna i microfiberna och använd helst inte tvättmedel med blekmedel, det förkortar livslängden på dukarna. Jag tvättar ca en maskin i veckan med dukar och tvättar bara microfiberdukar i den maskinen, blandar man annan tvätt i bör man helst lägga dukarna i en tvättpåse så att de inte får fiber från andra textilier i sig.
Jag har ju ganska många dukar då jag som konsulent fått prova andra dukar som inte kommit till försäljning ännu.
 
Just nu har vi ett speciellt set till försäljning.
Den understa är en Kockhandduk.
Den använder man som en "släng"
Precis som kockarna har man den när man utför arbete i köket till ALLT,
Torkar av bänken, den sopar bort smulor och den suger upp vätska, man torkar händerna och redskapen.
Fungerar perfekt att torka disken. Har du kalkrikt vatten får du bort alla vita märken och den suger upp fett så fingeravtryck försvinner.
Då jag jobbade i ett cafe vid Göta Kanal som var inrymt i en riktigt gammal loge var där jättemycket frömjöl. Jag torkade av diskar och glassboxar, de blev fria från frömjölet och handduken helt gul, jag gick ut och rystade av den och allt försvann och jag kunde fortsätta.
Nästa duk är Fönsterduken.
Den har jag provat till max.
När den kom ny jobbade jag på Ringarums Busstrafik och Wärdshus,
Vi putsade 500 rutor i veckan, då räknar jag både bussframrutor, backspeglar, restaurangfönster och glasdörrar. På bussfönster finns det massor av saker. Morgontrötta resenärer sover mot fönstren, somliga med otvättat hår somliga med mycket spray och annat i håret. Vi hade länge försökt med Microfiberdukar för yrkesstädare men det funkade inte, de krävde så mycket vatten eller medel så duken blev blöt innan en buss var gjord och då funkade de inte. Tvättmaskinen och torktumlare gick jämt för att fixa till dom.
Jag fick en duk från Tupperware och jag tvättade den en gång i veckan helt fantastiskt!
En liten sprejflaska med vatten och en droppe diskmedel som jag sprejade lite försiktigt på de värsta fläckarna gjorde att duken håll sig lite lite fuktig.
Hemma blöter jag ett hörn av duken lite och tar ett varv med duken över fönstret och viker sedan torra sidan till och putsar till det känns att det är glatt, då är rutan ren utan flammor.
Mitten duken är en Universalduk.
Den använder man till ALLT, lite grövre rengöring.
Torkar rent spisen efter att man stekt, man får bort allt fett som sitter kvar i duken och man får bort fastbrännda saker också. Man kan avsluta med att torka ren glaset över fläkten trots att man har duken full av fett, inget smetas av där utan fettet sitter i duken tills man sköljer ur det.
Badkaret blir skinande rent efter att man torkat det med universalduken, Där är det verkligen bra att man liksom känner när det är rent och glatt,man behöver inte kolla från olika vinklar för att se om man kommit åt överallt. Skåpsluckor och köksbänkar. Den här är min disktrasa helt enkelt.
Använd den inte på saker som riskerar att repas, tex glasögon eftersom den är lite tuffare.
Nästa är en Skurduk, den tuffaste av dem alla.
Den är perfekt till att rengöra kastruller och ugnsformar,
Den tar bort fastbrända saker bättre än svinto och annat utan att repa. Våra kastruller och stekpannor är spegelblanka och det vill man ju att de ska fortsätta varaoch det är dom med den här.
Översta duken är en disksvamp.
Med den kan man diska helt utan diskmedel om man vill.
I vårt ordinarie sortiment har vi 2 set med microfiberdukar.
Köksset som förutom Disksvamp, Universal duk och skursvamp innehåller en diskhandduk och en duk för rostfritt stål.
Diskhandduken suger upp vatten, den kan suga upp och behålla 1 liter vatten, man kan krama ur vatten och fortsätta torka sina fina glas utan att de lämnar våta ränder.
Enklast torkar man sin disk genom att bara öppna luckan på diskmaskinen och lägga handduken överst, den suger åt sig vattent och man har torr disk att plocka ur maskinen.
Den till rostfritt stål är perfekt att putsa och polera med, den suger inte upp något vatten utan den suger åt sig fett. Alla blanka ytor blir fria från fingeravtryck. Här används den oftast till att putsa glasögon och telefonens skärm.
Hushållsetet innehåller förutom fönsterduken en dammtrasa och en golvduk.
Dammtrasan binder dammet och behåller det tills jag rystar av den,
Man dammarbara som vanligt och allt damm sitter i trasan, inget virvlar upp och landar igen när jag vänder ryggen till.
Golvduken använder jag som universalduken ungefär, när det är större ytor och mer som ska rengöras eller så lägger jag den över golvmoppen och kör runt ett varv.

Gästgåvor i veckan som kommer

Vi i Tupperware ger ju alltid bort små gåvor till alla vi träffar somgör något för Tupperware.
I veckan som kommer erbjuder vi vår Universal Grönsaksskalare till alla gäster.
Vi har nu även fått möjlighet att erbjuda Minikvartetten till alla som deltar på en demonstration i vecka 12.
Och du behöver inte ens välja utan kan få båda.
Hör av dig så berättar jag hur du kan få båda!
 

Välkommen Zarah!

Vi hälsar Zarah välkommen till Tupperware och till Team Gravity!
Vi gratulerar Jenny till sin första rekryt!
 

Grillsäsong!

Dricker mogonkaffeoch lyssnar på fåglarna som kvittrar om allt som händer i naturen.
Tittar ut på min lilla täppa och drömmer om alla grillkvällar som är i antågande.
Till alla er som fick Fusion Master i januari har jag massor av tips och för er som inte redan fått den, nu finns den snart till försäljning med introduktionspris.
Hör av dig så bokar vi en demo!
 
En annnan produkt som är smart till grillkvällarna är
för att inte tala om våran Avantiserie i glada färger till serveringen.
Nu ska jag damma av grillen så allt är redo inför grillsäsong!

Chokladbollar

7,5 dl  havregryn
2,5 dl  socker
200 g smör
0,5 dl  kakao
1 msk  vaniljsocker
2 msk  kokt kallt kaffe
2 msk  grädde
Garnering
1 dl  kokos eller pärlsocker
Lägg alla ingredienser i ExtraChef monterad med knivarna.
Mixa till en jämn smet och forma till lagom stora bollar som du placerar på gallret i Click n´Shake.
Häll pärlsockret eller kokos över bollarna, sätt på locket och skaka om så är det klart.
 
 
 

Välkommen Jenny!

Vi hälsar Jenny välkommen till Tupperware och till Team Gravity!
 

Nytt, nytt.....

Det stod på nätet.
Då är det ju sant!

'Gravity' wins seven Oscars


Vad blev det för mat?

Igår var det teammöte för Team Gravity och Team Z
Mycket info, många tips och nedräkningar.
Till fika gjorde vi Semlor.
SpeedyChef att vispa grädden i och spritspåsen för att spritsa den.
Squees-it till mandelmasseblandningen.
Innan mötet när vi styrde upp allt var det dags för mat och något enkelt och lättlagat känndes bäst.
Sedan fick vi besök, en fd säljare som behövde lite uppdatering.
Hon gick hem för att lära sin dotter lite.
Alma-Lucia 4 veckor funderar på vilket datum som passar för demo, hon vill ha nyttig ångkokt mat om ett par månader.
 
 

RSS 2.0