En blogg om Tupperware!
Nyheter, aktuella erbjudanden & produkter från Tupperware, men framför allt presenteras senaste nytt ifrån TEAM GRAVITY.
Erbjudanden, demotips, recept och mycket mer. Lämna gärna egna förslag.
I Team Gravity ingår just nu: Teamledare: Kent,
Konsulenter: Gunila, Lisbeth, Maria,Malin, Caroline, Lena, Britt-Marie, Monica, Jojo.
Dessutom har vi ett tätt samarbete med Team Z
Teamledare: Lulu,
Skölj riset i multisil tills vattnet är klart. Häll riset i EasyRice och tillsätt vattnet. Sätt på locket och tillred i microvågsugn vid 800 watt i 15 minuter. Låt vila 5 minuter och rör runt med degskrapan.
Ta bort ananasskalet med U-series Kockkniv och skär ananasen i små tärningar i MandoChef.
Bryn räkorna i olivolja i T chefseries Stekpanna i 2 minuter, tillsätt ananasen samt sockret och bryn rätten i 3 minuter.
Ta stekpannan från värmen, tillsätt ris, salt och peppar och låt svalna.
Tillsätt dressing före servering.
Smaksätt med dina favoritkryddor.
Alla produkter som nämns i receptet finns i vårt magasin.
EasyRice och multisil har vi specialpris på de kommande 4 veckorna
men bara denna vecka har vi halva priset på dem endast 219:- för båda :)
Smält smöret i mikro-kannan. Vispa under tiden ägg och socker poröst i en vispskål. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner tillsammans med mjölken. Tillsätt det smälta smöret. Häll tillbaka i mikro-kannan.
Grädda i mikron 3-5 minuter, beroende på mikrons effekt.
Exempel: 750w 3 min.
Tillsätt gärna citron eller någon annan smak.
Ett tips: Blanda bananlikör, florsocker eller kaffe och florsocker.
Min absoluta favorit i Tupperwares sortiment är UltraPro!
För drygt 12 år sedan fick jag min första, det var föregångaren ,till den nyvarande och den hette då UltraPlus.
Den var ljusblå och jag vågade inte riktigt använda den för att den inte skulle se begagnad ut när jag visade den på demo. Den var ju så bra sa dom och det sa ,jag också nr jag höll demo.
Jag sålde visserligen ingen men många lyssnade och tittade på priset och tyckte att det var ju dyrt, den dyraste produkten i sortimentet faktisk.
Men snart skulle den byta färg till grafitgrå och då fick jag en i nya färgen att visa och den ljusblå fick flytta in i mitt kök eftersom den blev "oduglig" som visningsex.
Och som jag älskade den.
Jag ska berätta mer om hur jag sedan verkligen kunde demonstrera den och verkligen sprida UltraPlus och UltraPro över hela området där jag håller Tupperwaredemonstrationer vid ett senare tillfälle men nu ska jag ge er det första receptet som jag gjorde.
Texas Kyckling.
7 msk/30g cornflakes
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
50g/1 dl ströbröd
½ tsk kajennpeppar
½ tsk curry
2 kvistar persilja
2 dl naturell yoghurt
4/520g kycklingbröst
4 msk majsolja
salt
peppar
Förvärm ugnen till 210grader
Häll cornflakes i QuickChef och krossa med knivarna
Pressa vitlöken med vitlökspressen och häll i QuickChef
Tillsätt lök, ströbröd,kajennpeppar,curry, persilja och yoghurt och mixa i QuickChef
Krydda med salt och peppar färskmalt från Orient Kryddkvarn
Dela kycklingbrösten i 2 delar med Kockkniven och pensla med olja
Höll innehållet från QuickChef i Vispskålen och lägg i kycklingbitarna
Sätt på locket och skaka noga så att bitarna täcks med blandningen
Lägg kycklingbitarna i UltraPlus och strö över resten av kryddblandningen
Tillaga i ugn i 35 minuter tills ytan blivit mörkt gyllene och spröd
Servera med ris
Nu har vi ju lita andra produkter, UltraPlus är utbytt mot UltraPro
QuickChef mot ExtraChef och vi kokar numer alltid ris i EasyRise men testa den tycker jag.
15 st marshmallows • Mät upp cornflakes med din T-Bar Måttsked och häll dem i Pro Baking Skål 1,5 l.
• Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
• Smält smöret i T chefseries™ Kastrull 2,4 l och tillsätt marshmallows. Låt marshmallows smälta under omrörning.
• Häll cornflakes i grytan med smälta marshmallows och choklad. Blanda med Degskrapa.
• Häll blandningen i de fyra fördjupningarna i din T-Bar Form. Använd måttskeden, fuktad med kallt vatten, för att pressa ihop blandningen.
• Ta ett lock från KombiSmart och lägg över din T-Bar Form. Ställ formen i kylskåpet i ca 1 timme. Därefter är barerna färdiga och kan vändas ut. Doppa ev botten av T-Bar lite kort i varmt vatten innan barerna vänds ut med hjälp av Liten Degskrapa.
Dessa och maränger bjöds deltagarna på Finspångs mässa på igår av oss.
Idag är det exakt 21 år sedan jag blev bjuden på en säljträff för första gången.
Jag minns det som det vore igår.
Den 19 oktober 1993 var det ett säljmöte på Scandic i Norrköping. Alla konsulenter i Safiren hade blivit lovade en produkt om de bjöd med en gäst. Jag hade varit värdinna för en Tupperwaredemonstration och konsulenten, eller säljaren som det hette på den tiden, som jag hade heter Thordis Tangerud och hon bjöd med mig och en annan gäst som heter Tina.
Mötet började klockan 18.30 och alla fick ett lott när man gick in genom dörren, jag satt på första bänken till höger om mittgången, närmast gången, brevid mig satt gruppledaren Annelie Åsberg.
Vivianne som var Safirens distributör pratade och visade vilka saker som var aktuella och så drog hon dörrvinsten och det var jag som vann.
En gruppledare fick sedan gå fram, Bettan Banan som hon kallades eftersom hennes grupp hette Bananerna och hon demonstrera några produkter. Servofixen minns jag särskilt och Floridasetet, jag har all,tid fö,rvarat florida,setet i servofixen sedan dess precis som Bettan föreslog.
Sedan berättade Bettan om jobbet. Om teamledarbilen och en resa hon nyss gjort med Tupperware till Madeira.
Sedan blev det paus och Annelie bjöd på fika och erbjöd mig att bli försäljare.
Jag frågade vad det kostade (ingenting) och hur man slutade (man kunde lätt sluta) och jag tackade ja till att prova jobbet.
Vi bokade ett datum för väskgenomgång och startdemo och bestämde att jag skulle starta i vecka 45.
Dörrvinsten var 4 muggar och 4 tallrikar i olika färger, jag har dom kvar ännu liksom jobbet i Tupperware och jag kommer att berätta mer om min start senare.
Då skulle man haft nybakat bröd till frukost men jag bakar inte så mycket bröd just nu.
Jag jobbar ju med bröd och har tillgång till fantastiskt bröd på jobbet, stenugnsbakat surdegsbröd i alla dess former.
Idag är det torsdag och då finns en av mina favortitlimpor nybakade på jobbet. Gotlandslimpa.
Har man, tur så finns ett annat av mina favoritbröd kvar på gårdagens hylla, 5-korns Levain.
Bor man inte i närheten av Norrköping eller Linköping där Finbageriets bröd finns att köpa så får man baka ett gott bröd själv, det är verkligen inte fy skam det heller.Kanske t.om bättre?
Just nu har vi ett specialerbjudande på Microcook kannan tillsammans med silikonspateln så jag tänkte ge er lite tips på vad man använder den till och hur.
Håll koll här närmaste dagarna så ska ni få många tips.
1 dl ljus sirap,
1 dl riven kokos,
1 dl socker,
3 dl rice krispies,
½ dl vaniljsocker,
½ burk Skippy (jordnötssmör)…
Allt läggs i en kannan och kör 1 minut i micron, rör om och lägger upp i formar.
Ibland så finns det saker som gör så stor skillnad.
När man en gång har provat så kan man inte tänka sig att gå tillbaka till hur man gjorde tidigare.
Salladslungan är en sån sak.
Särskilt märker man skillnaden när man gör en sallad med dressing, den fastnar på ett helt annat vis på salladen när den är slungad.
I med salladen i nätkorgen och spola vatten över, låt gärna ,salladen ligga i vattnet någon minut och lyft sedan upp korgen och häll ut vattnet,, på med locket och snurra.
Kolla vattnet och lukta på det, inte vill du att detta ska vara kvar på salladen när du äter det?
Nu kan du hälla på en god dressing och jämföra med hur din sallad brukar smaka.
Här är ett recept på en supergod dressing och en enkel sallad:
Fräsch päron vinägrett
1mogetmedelstorapäron, utankärnhus 2 mskhackadrödlök 1 kryddmåtthavssalt ½ dlolivolja 3 mskrisvinäger
Lägg allaingredienseri ExtraChefochmixa ihop dem.
Hällöver salladensom du valt.Tex Rödkål, isbergssallad, hackade äpplen och parmensan.