Varför finns där ingen is till punchen?

I morgon är det nyårsafton!
En viktig ingrediens till ett lyckat nyårsfirande är isbiten.
För att få snygga glasklara isbitar som inte smälter så snabbt så ska du koka vattnet innan du fryser det.
Koka upp vattnet i en kastrull, de flesta vattenkokare slår av för snabbt så att syret inte hinner koka ur.
Ge vattnet ett riktigt uppkok, det räcker inte med den första bubblan.
Fyll istärningsbehållaren genom kapsylen med vatten upp till det markerade maxstrecket. Stäng kapsylen och ställ in behållaren plant i frysen.
Du får snyggare, mer hållbara isbitar och du spar dessutom energi när du fryser in varmt vatten istället för kallt.
Det visste redan Aristoteles på Antiken.
 
Ett extra festligt tips är ju att lägga ett vackert bär eller blad i varje behållare.
Tänk på att använda ätbara saker som dekoration om du har glupska vänner.
Till champagnen är det viktigt med rena glas, det finns det nu forskning på:
http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8201163

Timjandoftande chèvreknyten

ca 14 st
10 minuter+ 6 minuter i ugnen
 
1 litet paket filodeg
150 g chèvre
2 1/2 dl grädde
1 ägg
2 äggulor
peppar
timjan
Dela filodegen i små ark och lägg arken i silikonformen 7 muffins
Rör samman grädde, ägg, äggulor och peppar
Fyll filodegsknytena med blandningen och smula ner osten i varje hål
Baka i 200 grader varm ugn i ca 6 minuter.
Dekorera med timjan
Knytena kan serveras ljumma eller kalla.

Tonfiskröra a la Alexandra

2 burkar tonfisk (i vatten)
10-15 cm squarsh
10 cm purjolök
1 stor morot
1 gul paprika
250 ml ostsås
1-2 msk olja
svartpeppar
salt
Hacka grönsakerna
Fräs grönsakerna i oljan några minuter.
Blanda i tonfisken och krydda
Blanda i ostsåsen och koka upp.
Servera till pasta eller ris.
 

Mellandagsrea!

Vill du göra ett klipp utan att behöva trängas med andra hysteriska shoppare.
Ta mellandagsrean här hos oss.
Några av Tupperwares storsäljare till mellandagsreapris!
Endast t.om 6 januari : 1047:-
rekommenderat cirkapris 1496:-
spara 450:-

Sista minuten klappen

Idag har jag julhandlat!
och jag var inte ensam.
Största delen av tiden tillbringade vi i bilköer till och från köpcentrum, på parkeringarna letandes efter parkeringsplats samt i kassaköer.
Om du ännu inte är klar med julklappsinköpen så har jag ett tips.
Ge bort ett presentkort på Tupperware.
Vi skickar över ett fint presentkort med summan du vill ge bort och du betalar när din vän får sina saker.
Är du smart så bokar du en Tupperwaredemonstration i januari så får du ju fina gåvor samtidigt som dina vänner hämtar ut sina julklappar.
Hör av dig så berättar vi mer.

Årets köttbullar klara

vill du ha receptet?
Skriv "plastmorfars köttbullar" i sökrutan så kommer förra årets recept upp.

Tomatpaj

I kväll har vi provat ett nytt recept rån MandoChef broschyren.
Jättegott och mycket enkelt att göra.
Ingredienser:
Deg:
250 g mjöl (4,5 dl)
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 dl vegetabilisk olja
1 dl varmt vatten
Fyllning:
2 tsk dijongsenap
100 g parmensanost
400-500 g tomater
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
1 msk oregano
1/2 msk olivolja
 
Lägg mjöl, salt och bakpulver i Junior Vispskål 3 l och rör om med degskrapan.
Gör ett hål och häll i oljan och vattnet.
Sätt på locket och skaka.
Ta av locket och knåda tills degen är elastisk.
Tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs.
Strö ut lite mjöl på Bake-to-Basics Degunderlag och kavla ut degen me kaveln.
Placera Silikonform Rund 2,4 l på ugnsgallret och placera degen i formen
 
Pensla senapen på degen med Silikon Pensel, riv parmensanosten i Multikvarnen och strö över.
Skär tomaterna i skivor på MandoChef 7 mm och lägg dem ovanpå osten.
Krydda med salt, peppar, oregano och olivolja.
Grädda pajen i 30-35 minuter vid 210 grder och servera genast.
 

Snöbollar

Snöbollar

1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk smör
200 g vit choklad
6 msk kokosflingor
1 dl florsocker

Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka
Rör ner smöret i grädden.
Smält chokladen i ett vattenbad
Rör ner chokladen i gräddblandningen
Blanda i kokosen och rör ordentligt
Häll upp smeten på ett fat för att stelna i kylen ca 10-15 min
Forma små bollar av smeten och rulla dem i florsocker
Förvara dem svalt

T-Chef Stekpanna

Vilken tur att jag har den här stekpannan
.
Den var överraskande bra till att bryna kålen till kålpuddingen.
Jag har alltid tyckt att det är jättesvårt att få mycket färg på kålen utan att den bränns.
Jag tror tamejtusan att kålen blev perfekt!
 
(Kålpuddingen gör jag ju sedan i UltraPro i ugnen)

Servofix

 
 Viken tur att man har denna nu i juletider!
Den går varm nu!
Vi kokar klart risgrynsgröten i Servofix!
Vi lägger de färdigstekta köttbullarna så fettet droppar ner genom gallret.
Lutfisken blir perfekt kokt i Servofix.
Vi kokar julkorven i Servofix så slipper vi få den sprucken.
Färdigstekta prinskorvar läggs också i Servofix.
Vi tinar räkorna i servofix så blir de både fina och goda.
Potatisen håller sig varm i Servofixen så vi får varm potatis även när vi tar om på julbordet, andra, tredje och fjärde gången. vi kan även koka klart potatisen i Servofix om platsen på spisen behövs till annat.

Browniemix i burk

Hittade ett julklappstips som lämpar sig ypperligt att kombinera med en Tupperwareburk!
Brownie med tre sorters choklad. Fyll en fin glasburk med ingredienserna till en dekadent brownie - perfekt present eller julklapp!
 
Tips

Recept att skicka med burken

150 g smält smör
3 st stora ägg
4 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljextrakt

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj en ugnsform. Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl.
3. Smält smöret och låt det svalna något.
4. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet.
5. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.

Ingredienser
En fin burk som rymmer 1 l
0.5 tsk salt
2.5 dl mjöl
0.5 tsk bakpulver
0.75 dl kakao
1.5 dl farinsocker
1.5 dl strösocker
0.75 dl mörk choklad, hackad
0.75 dl mjölkchoklad, hackad
0.75 dl vit choklad, hackad
100 g valnötter eller pekannötter
Övriga ingredienser 150 g smält smör
3 st stora ägg
4 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljextrakt
 

Gör så här

1. Blanda salt, mjöl och bakpulver i en skål.

2. Varva ingredienserna i följande ordning (packa ingredienserna hårt) i en ren och torr burk:
1/2 av mjölblandningen, kakao, resten av mjölblandningen, farinsocker, strösocker, mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad, valnötter/pekannötter.Se till att skicka med instruktioner till den som får burken i present!

3. Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.

4. Smörj en ugnsform. Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl.

5. Smält smöret och låt det svalna något.

6. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet.

7. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.



VentSmart

Tur Att man har dessa nu så att man kan handla grönsaker innan alla andra ska julhandla i affärerna!
 

Från Team Gravity

Idag skänker vi alla en extra tanke till Marie Eek!
 

Tupperware I'mpossible


Detta erbjudande är så bra att det tål att upprepas!


Extra Tackgåva!

Visst är den fin i svart?
Du får den som extra tackgåva om du är värd/värdinna för en tupperwaredemo senast den 16 december.
Naturligtvis får du även ordinarie tackgåva, hemlig gästgåva och massa info och tips.
Kom igen nu.... du ska ju ändå dricka glögg med vännerna i veckan!

Chèvrebollar

Ingredienser
200 g chèvre
100 g philadelphiaost, eller annan färskost
2 dl torkade tranbär, gula russin, pekannötter eller gräslök, finhackade

Gör så här

1. Blanda chèvre och färskost i QuickChef III.

2. Låt stå i kylskåpet en stund tills röran har stelnat och går att rulla till bollar.

3. Hacka bär, nötter och örter i HerbChopper.

4. Rulla chèvrebollarna i tranbär, russin, pekannötter eller gräslök så att de täcks.

 


Årets julklapp!

sista beställningsdag för detta pris och leverans före jul söndag 16/12

Först till kvarn.....

Det finns fortfarande några få set kvar av detta fina set.

Ett enkelt recept - Tre olika soppor

 

Kyckling i ugn

Ingredienser

1,5 kg kycklingdelar
1 citron
0,5 g saffran
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1,5 tsk spiskummin
1 tsk kanel
2 rödlökar
20 torkade aprikoser
1,5 dl mandel
 
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg kycklingdelarna i UltraPro 3,3 L och pressa över citronsaften.
3. Stöt saffranet tillsammans med saltet och strö blandningen över kycklingen. Strö över svartpeppar, spiskummin och kanel.
4. Skala och skär löken i tunna klyftor och fördela den och aprikoserna runt kycklingen.
5. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 1 timma.
6. Rosta mandlarna i en stekpanna tills de fått färg och börjar dofta.
Servera kycklingen tillsammans med ris eller couscous och strö de rostade mandlarna över.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Snittar till glöggen

Jag fick ett tips!
Har inte hunnit testa själv ännu men det lät gott.
" Prova mjukt tunnbröd,gör en rulle med gorgonzola utrört i creme fraiche efter egen smak,strö krossade pepparkakor på gorgonsolasmeten rulla ihop,skär snittar till glögg,"

Sista chansen, några timmar kvar

Sista chansen om du vill handla några av dessa erbjudanden innan jul.
Gäller så långt lagret räcker
Naturligtvis har vi andra erbjudanden som gäller ända fram till jul.
www.tupperware.se
 
 

Tät förvaring

Jag tror inte att vi förstår hur otroligt bra Tupperwares lock är.
Redan 1938 registrerade Earl Tupper sin första firma, man hade kommit på ett sätt att göra giftfri plast och han tog patent på det 100%täta locket, vårt klassiska runda pyslock.
Fortfarande är Tupperware ensamma om att ha ett 100 % tätt lock som du kan försluta själv bara genom att pysa locket.
Idag, i slutat av år 2012 gör OBH Norica reklam för sin nya maskin Vacuum sealer som suger ur luften ur plastpåsarna. http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matberedning/vakuumfrpackning/obhnordica-vacuumsealersteel7951/175237.6984/#tabs
Det innebär att de nu, efter 75 år kommit på en maskin som fungerar som våra gamla tupperwareburkar.
Giftfritt har de inte tänkt på ännu......
 
Vi rekommenderar inte att förvara frukt och grönsaker i 100% täta behållare eftersom olika grönsaker behöver olika mycket lufttillförsel för att må bra. Där är FridgeSmart bäst just nu och om du kommer på en demonstration i januari kommer du att få höra om VentSmart som är vår nya serie med behållare till grönsaksförvaring.
 

RSS 2.0