En blogg om Tupperware!
Nyheter, aktuella erbjudanden & produkter från Tupperware, men framför allt presenteras senaste nytt ifrån TEAM GRAVITY.
Erbjudanden, demotips, recept och mycket mer. Lämna gärna egna förslag.
I Team Gravity ingår just nu: Teamledare: Kent,
Konsulenter: Gunila, Lisbeth, Maria,Malin, Caroline, Lena, Britt-Marie, Monica, Jojo.
Dessutom har vi ett tätt samarbete med Team Z
Teamledare: Lulu,
Varför finns där ingen is till punchen?
I morgon är det nyårsafton!
En viktig ingrediens till ett lyckat nyårsfirande är isbiten.
För att få snygga glasklara isbitar som inte smälter så snabbt så ska du koka vattnet innan du fryser det.
Koka upp vattnet i en kastrull, de flesta vattenkokare slår av för snabbt så att syret inte hinner koka ur.
Ge vattnet ett riktigt uppkok, det räcker inte med den första bubblan.
Fyll istärningsbehållaren genom kapsylen med vatten upp till det markerade maxstrecket. Stäng kapsylen och ställ in behållaren plant i frysen.
Du får snyggare, mer hållbara isbitar och du spar dessutom energi när du fryser in varmt vatten istället för kallt.
Det visste redan Aristoteles på Antiken.
Ett extra festligt tips är ju att lägga ett vackert bär eller blad i varje behållare.
Tänk på att använda ätbara saker som dekoration om du har glupska vänner.
Till champagnen är det viktigt med rena glas, det finns det nu forskning på:
1/2 dl vispgrädde 1 1/2 msk smör 200 g vit choklad 6 msk kokosflingor 1 dl florsocker
Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka Rör ner smöret i grädden. Smält chokladen i ett vattenbad Rör ner chokladen i gräddblandningen Blanda i kokosen och rör ordentligt Häll upp smeten på ett fat för att stelna i kylen ca 10-15 min Forma små bollar av smeten och rulla dem i florsocker Förvara dem svalt
Vi lägger de färdigstekta köttbullarna så fettet droppar ner genom gallret.
Lutfisken blir perfekt kokt i Servofix.
Vi kokar julkorven i Servofix så slipper vi få den sprucken.
Färdigstekta prinskorvar läggs också i Servofix.
Vi tinar räkorna i servofix så blir de både fina och goda.
Potatisen håller sig varm i Servofixen så vi får varm potatis även när vi tar om på julbordet, andra, tredje och fjärde gången. vi kan även koka klart potatisen i Servofix om platsen på spisen behövs till annat.
1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Smörj en ugnsform. Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl. 3. Smält smöret och låt det svalna något. 4. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet. 5. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.
Ingredienser
En fin burk som rymmer 1 l 0.5tsksalt 2.5dlmjöl 0.5tskbakpulver 0.75dlkakao 1.5dlfarinsocker 1.5dlströsocker 0.75dlmörk choklad, hackad 0.75dlmjölkchoklad, hackad 0.75dlvit choklad, hackad 100 gvalnötter eller pekannötter Övriga ingredienser150gsmält smör 3ststora ägg 4mskstarkt kaffe 1tskvaniljextrakt
Gör så här
1. Blanda salt, mjöl och bakpulver i en skål.
2. Varva ingredienserna i följande ordning (packa ingredienserna hårt) i en ren och torr burk: 1/2 av mjölblandningen, kakao, resten av mjölblandningen, farinsocker, strösocker, mörk choklad, mjölkchoklad, vit choklad, valnötter/pekannötter.Se till att skicka med instruktioner till den som får burken i present!
3. Instruktioner Värm ugnen till 175 grader.
4. Smörj en ugnsform. Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl.
5. Smält smöret och låt det svalna något.
6. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet.
7. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.
2. Lägg kycklingdelarna i UltraPro 3,3 L och pressa över citronsaften. 3. Stöt saffranet tillsammans med saltet och strö blandningen över kycklingen. Strö över svartpeppar, spiskummin och kanel. 4. Skala och skär löken i tunna klyftor och fördela den och aprikoserna runt kycklingen.
5. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 1 timma. 6. Rosta mandlarna i en stekpanna tills de fått färg och börjar dofta.
Servera kycklingen tillsammans med ris eller couscous och strö de rostade mandlarna över.
Har inte hunnit testa själv ännu men det lät gott.
"Prova mjukt tunnbröd,gör en rulle med gorgonzola utrört i creme fraiche efter egen smak,strö krossade pepparkakor på gorgonsolasmeten rulla ihop,skär snittar till glögg,"
Jag tror inte att vi förstår hur otroligt bra Tupperwares lock är.
Redan 1938 registrerade Earl Tupper sin första firma, man hade kommit på ett sätt att göra giftfri plast och han tog patent på det 100%täta locket, vårt klassiska runda pyslock.
Fortfarande är Tupperware ensamma om att ha ett 100 % tätt lock som du kan försluta själv bara genom att pysa locket.
Idag, i slutat av år 2012 gör OBH Norica reklam för sin nya maskin Vacuum sealer som suger ur luften ur plastpåsarna. http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matberedning/vakuumfrpackning/obhnordica-vacuumsealersteel7951/175237.6984/#tabs
Det innebär att de nu, efter 75 år kommit på en maskin som fungerar som våra gamla tupperwareburkar.
Giftfritt har de inte tänkt på ännu......
Vi rekommenderar inte att förvara frukt och grönsaker i 100% täta behållare eftersom olika grönsaker behöver olika mycket lufttillförsel för att må bra. Där är FridgeSmart bäst just nu och om du kommer på en demonstration i januari kommer du att få höra om VentSmart som är vår nya serie med behållare till grönsaksförvaring.