En blogg om Tupperware!
Nyheter, aktuella erbjudanden & produkter från Tupperware, men framför allt presenteras senaste nytt ifrån TEAM GRAVITY.
Erbjudanden, demotips, recept och mycket mer. Lämna gärna egna förslag.
I Team Gravity ingår just nu: Teamledare: Kent,
Konsulenter: Gunila, Lisbeth, Maria,Malin, Caroline, Lena, Britt-Marie, Monica, Jojo.
Dessutom har vi ett tätt samarbete med Team Z
Teamledare: Lulu,
Gott Nytt År!
Team Gravity önska alla ettGott Nytt År!
Mottot för 2010 är Tupperware in every HOME! Och vårt mål för 2010 är dubbelt upp!
Har någon missat att planera för matlagningen inför nyårsmiddagen så kommer här ett enkelt tips.
Lägg en oxfilé och goda kryddor i UltraPlus och sätt in i ugnen på 200 grader Skala och skiva potatis tunnt och lägg i en annan Ultraplus tillsammans med kryddor och grädde. Vispa 2 paket vaniljvisp och blanda med 2 krossade dajm och frys i jelloring eller silikonform. Garanterat gott och väldigt enkel tillagning.
Polenta är ett grovmalt majsmjöl (en tjock majsgröt) som används i den norditalienska matlagningen. Den är en bra ersättning för ris, pasta eller potatis. Polenta serveras oftast som mjuk polenta eller som stekt, där man låter den stelna, skär den i skivor och steker den i olja i en panna. Polenta är mycket bastant och passar därför utmärkt till smakfulla tillbehör, vilt kött eller kryddig sås.
Servera polentan i denna rätt med detsamma medan den är varm och mjuk. Anrätta med svampblandningen på toppen och servera tillsammans med kött. Om man föredrar stekt polenta låter man den stelna och steker den i skivor.
4 personer
Ingredienser 200 g polentamjöl 7 dl vatten 50 g riven parmesanost Salt och peppar 4-5 msk olivolja Olja till stekning 200 g svamp (t ex champinjoner, kantareller) 1 vitlöksklyfta 3 tomater 1 tsk rosmarin 1 tsk rödvinsvinäger
Häll polenta i EasyRice tillsammans med 7 dl vatten. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i ca 4 min vid 800 W.
Häll i riven parmesan, salt, peppar och oljan i polentan. Är den för tjock tillsätts lite vatten.
Skär svampen i skivor och stek i lite olja i en panna. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta.
Hacka tomater grovt och stek.
Tillsätt rosmarin, rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
Häll svampblandningen ovanpå den tillagade polentan.
Couscous är gryn som framställs av durumvete och har den stora fördelen att den ska tillagas under mycket kort tid. Den är därför perfekt som ett snabbt tillbehör. Denna fräscha sallad är lämplig som tillbehör till allt sorts kött och fågel. Den passar även utmärkt till grillat och du kan även ha den med i matsäcken ev med lite rester av kyckling i. Salladen kan göras färdig i förväg och blir godare om den får stå och dra lite.
4 pers
Ingredienser 3,5 dl couscous, 4 dl vatten 1/2 dl lime- eller citronsaft salt och peppar 3 tomater 1 grön paprika 1 dl bredbladig persilja, 1 dl färska myntablad 1 rödlök 1/2 dl olivolja
Häll couscous i EasyRice med vattnet. Sätt på lock och tillaga i mikrovågsugn i ca 3 min. på 800 W.
Häll lime- eller citronsaft över couscousen när den är färdig.
Rör om och krydda med salt och peppar.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Hacka tomater tillsammans med paprika, persilja, mynta och rödlök i Quick Chef III.
Blanda de hackade grönsakerna med olivolja i couscousen och låt salladen stå en stund före serveringen, så att alla smaker hinner blandas.
Använd salladen som tillbehör till olika typer av kött och fågel.
Nu är Big Weeks igång, de nya erbjudanden som gäller finns nu på www.tupperware.se ni som har fått nyhetsbrev observera att länkarna går till den danska sidan med text på danska och priser i danska kronor. Välj hellre www.tupperware.se
Nu närmar vi oss Big Week´s 2010 De största veckorna i Tupperware, med de bästa gåvorna och erbjudanden. I vecka 53-1 kan vi erbjuda ett set med rosa Optimun till kanonpris. Dessa behållare kan användas till "ALLT" Har du något tips som du vill dela med dig till oss andra? Skriv då en kommentar eller skicka ett mail till [email protected]. Vi lottar ut optimum bland de som ger bra tips.
OPTIMUM SET 0,5 L, 1,3 L, 2,1 L 2,9 L, 4,6 L Pris 499:-
Hos teamledaren för Team Gravity har det serverats Julfrukost till släkten i dag. Det var något av en "förstärkt frukost, gränsande till julbord. På frukostbordet fanns: Risgrynsgröt Julskinka Julvört Julknäckebröd Smör ost Sill Leverpastej Sylta Rökt lax Gravad lax Rökt ål Köttbullar Prinskorv Janssons frestelse Barnjansson (utan ansjovis) Kålpudding Revbensspjäll Omelett med svampstuvning Ägghalvor Rödbetssallad och lite andra tillbehör Till detta har används följande Tupperware produkter Plus några produkter som inte finns i ordinarie sortiment
Det är bara två veckor kvar av 2009 och nästa vecka börjar jul och nyårsfirandet.
Jag vill passa på och tacka alla i Team Gravity för de insatser som gjorts under året ser fram mot 2010 och Big Weeks med tillförsikt.
Jag tänker tillbaka på året som gått och minns några fantastiskt roliga demo – några med kanonförsäljning – jag fångar upp känslan jag hade då och tar den med mig in i 2010 – gör det ni också – det är alltid lättare när man startar med en positiv känsla inombords.
Vi träffar ju många (släkt och vänner m.fl.) i och med jul och nyårshelgerna så ta chansen till att presentera Er själva och Tupperware och boka demo i januari, bygg för framtiden. Håll också utkik efter tänkbara kollegor, lämna namnförslag till mig. Det finns många som vill ha lite guldkant på tillvaron.
Årets sista försäljningsperiod vecka 48-53 är ju den tid då vi fortsätter att lägga grunden för en riktigt bra start på 2010 och BIG WEEKS - V 1-4!!!
Vi fortsätter också att jobba med Julmagasinet fram till vecka 53 (Julmagasinet finns bara på den PDF-fil ni fått via mejl, så ni får skriva ut ett ex. att ta med och visa för de du träffar under helgerna – order till lagret v53 – leverans tidigast i v2) förutom den vanliga försäljningskampanjen vecka 48-53.
Alla i Team Gravity som avhåller minst sex demonstrationer i BIG WEEKS – V 1-4 - 2010 kommer att premieras av mig.
Glöm inte bort att ha en JULSTUGA hemma i vecka 51-52 – Bjud in alla årets värdar/värdinnor eller andra vänner och bekanta på glögg och pepparkaka eller silltallrik – Boka in dem till BIG WEEKS i första hand men även till senare datum givetvis. Varje datering är pengar på banken.
Dateringar:
Vi jobbar förstås vidare med dateringar, som ju är grunden i vår verksamhet.
Använd blomman som bifogas på fil.
Fyll den med namn och ring sedan de tilltänkta värdarna/värdinnorna och erbjud dem att få hålla en demo, de ska känna att de är utvalda.
Blomman är även en hjälp till den värd/värdinna som ni bokar, så använd den i värdinneförberedelserna, de är som ni vet A & O.
Dels blir det lättare för värden/värdinnan att hitta gäster med lite större spridning (inte bara släkten och vänner) och det ökar försäljningen vilket i sin tur ger honom/henne fler produkter genom värdinnekampanjen och det höjer garanterat ditt demosnitt.
Arbeta också med gästlista T254 eller be att värdinnan mejlar den till er. Skicka sedan ut aktuella flyers till alla gäster, en personlig inbjudan gör att fler kommer.
Detta gäller i veckorna framöver:
Tackgåva i v 48-53 är förutom ProBaking 1,5 l + degskrapa som går vidare som alternativ är Spacemaker med lock i cherryrött värden/värdinnan får 2 st. 1 l och 1,6 l. Blir försäljningen 3500:- eller mer finns möjlighet att välja ytterligare 4 st, 3,5 dl – 1 l – 1,6 l – 2,2 l. Så se till att han/hon jobbar för det. Glöm inte att lagret måste ha ordern söndag i v53 och att första leverans sker i v2
BIG WEEKS:
Vi ger alla våra gäster en jättefin gåva dessa veckor - en Exclusive Serveringsskål på 4,5 dl.
Eller så går ni in på vår blogg – http://teamgravity.blogg.se där hittar ni alltid mycket smått och gott – titta in en gång per dag om inte annat så för statistikens skull.
Om det mot förmodan skulle vara så att värden/värdinnan inte vill ha en HerbChopper så kan hon välja SpaceMaker, Moduletter eller Optimum för 420:- ur Magasinet – man väljer en av sorterna – skulle summan bli högre så betalar man mellanskillnaden ned till 420:-.
Poängjakten rullar på i vecka 35-53 och ställningen efter vecka 50 är:
Gunila Carlsson 98 Poäng
Jenny Bard 69 poäng
Gunnel Åberg 63 Poäng
Sandra Åberg 52 Poäng
Elin Fransson 36 poäng
Linda Gabrielsson 29 Poäng
Rekrytering:
Vi behöver fler konsulenter i Birka och givetvis också i vårt team, ju fler vi blir ju lättare går det, syns man inte så finns man inte. Birka är det Ship som har störst tillväxt just nu. Så lämna era namnförslag till mig, så sköter jag kontakten med dem och ser till att de kommer igång.
Kom ihåg 3 av 5, en datering – minst ett namnförslag i veckan och att ringa mig på teletidensöndagar, VIKTIGT!!!.
Nytt teammöte blir det måndagen den 29:e januari kl.19.00 hemma hos mig i Klocket – Hjalmar Lundgrens 92.
Det blir hedringar för utförda prestationer under Big Weeks och vi kommer även att följa kampen om Norden via ett Webinar från Köpenhamn. Givetvis så bjuds det på fika och tilltugg.
Nästa träff i Birka är den 6:e januari uppe på Västermo Bygdegård kl. 12-15 – vi samåker dit anmälan kan ske via mejl eller via inbjudan ni fått på Facebook.
MISSA INTE DETTA – TUPPERWARE IN EVERY HOME!!!
Det är alltid inspirerande att komma på träff och det bjuds som vanligt på fika.
Samma sak här, bjud gärna med värdar/värdinnor eller andra gäster som är intresserade av en stunds trevlig samvaro.
Bonus till er som tar med sig en eller flera gäster på sälj- eller teammöten.
Kolla även in Team Gravity’s blogg minst en gång per dag.
Här finns Gravity News, info om Tupperware, recept, filmer (YouTube) och mycket mer ska det bli.
Kom gärna med egna tips som vi kan lägga upp eller skriv i kommentarsrutan.
Gå gärna in varje dag och kolla om det finns några nyheter man kan ha nytta av som konsulent. Här är länken till bloggen, http://teamgravity.blogg.se/
Kom ihåg att ni är ”I’m possible” – Bäst alltså.
Har ni frågor så tveka inte RING!!! Jouren 0736368724 - 01169424
Nu kan vi hälsa Maria välkommen till Team Gravity. Grattis till ditt beslut att bli vår kollega. Och grattis Jenny som hittat Maria. En fin gåva kommer snart till dig.
Smält smöret i MicroPlus kannan Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef Sikta ner mjölet i äggsmeten och rör ner mannagryn och smör Fyll 2 minimuffinsformarna nästan upp till kanten. Grädda i 10 minuter i 175 graders ugn
I går var det julstuga hemma hos Teamledaren i Team Gravity! Då några blev förhindrade att komma så blev vi till slut 11 stycken och några hade gäster med sig. Naturligtvis demonstrerades den fantastiska HerbChopper
Som döptes om till Lille Hebbe Den är ju tackgåva i Januari. Värdinnor som bjuder många gäster och lägger ned lite extra jobb kan även få Lille Hebbes storebror QuickChef III
Dessutom demades några av de erbjudanden som gäller under Big Weeks.
Sedan serverades Tomtegröt och skinksmörgås. De som hittade mandlarna fick naturligtvis "dörrlotterna" Sedan verkade det som möjligheten att fynda på vårt "lager" av utgångna produkter och visningsex var dagens höjdpunkt. Jag hoppas att alla hade lika trevligt som jag hade.
På söndag blir det årets sista "julstuga" då bjuds det på "silltallrik" Sillen håller som bäst på att bli inlagd i diverse olika röror, och jag kan avslöja att somliga är himelskt goda.
Det finns några platser kvar till söndagen, så det är bar att höra av sig om någon är intresserad.
250 g pepparkakor + 100 g till rullning av bollar 4 msk kakao 2 ägg 1 1/4 dl florsocker 1 msk äkta vaniljsocker 75 g smör 2 msk Grand Marnier
SÅ GÖR DU:
1. Dag 1: Vispa i Speedychef ägg tillsammans med florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn smet. 2. Kör pepparkakorna i QuickChef III så att det blir smulor. 3. Smält smöret i MicroPlus kannan. 4. Blanda äggsmeten med 250 g av pepparkakssmulorna och det smälta smöret samt likören. 5. Forma till en jämn smet och lägg i en skål med lock och ställ i kylen över natten.. 6. Dag 2: Forma bollar av degen och rulla dem i pepparkaks-smulor. Servera eller spara i kyl.
3 ägg, 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 75 g smör, 1½ dl vetemjöl, ½ dl kokosflingor, 1 tsk bakpulver, 2 bananer, ev 100 g smält choklad för garnering
Vispa ägg, socker och vaniljsocker i Quick Chef III med vispinsats.
Smält smör i mikrovågsugnen i MicroPlus Kanna 1 l.
Häll mjöl, kokosflingor och bakpulver i äggsmeten och blanda. Häll i smöret och blanda.
Mosa bananerna med Grönsaksstöten och häll dem i Quick Chef III och blanda.
Placera 2 Silikon Mini Muffinsformar eller Silikon Mini Stjärnformar på ett bakgaller och fyll formarna. Fyll hålen ända upp i Mini Stjärnform men fyll endast upp hålen till ¾ i Mini Muffinsform.
Grädda vid 175º C i ca. 25 min. tills alla muffins är gyllene och färdigbakade.
Smält ev choklad och garnera de nybakade muffinsen.
Silikon Miniformar säljs uteslutande på demonstrationer under vecka 48 till 50
2 ägg 1 ½ dl socker 1 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad 1 krm salt 50 g smör 1 3/4 dl mjölk 100 g mörk choklad 1 krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk kakao nutella
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst i SpeedyChef. Smält smöret i MicroPlus kannan. Blanda i mjölken i smöret Grovhacka chokladen och salt i HerbChopper, blanda med smält smör och mjölk. Blanda ner chokladsmeten med äggsmeten och sikta ner mjöl, bakpulver, kakao. Fyll formarna till hälften, klicka i en liten klick nutella och fyll upp formen Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter i 175 grader.
Alternativt fyller man formen och dekorerar med nutella när den har svalnat.
Pasta med grillade vintergrönsaker och fattigmanspesto
2 person Ingredienser
2 st pata portioner, gärna fullkorn
1 st fänkål
0,5 st röd paprika
1 st rödlök
1,5 msk vitlöksolja eller olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta
6 st oliver
3 st anjovisfiléer
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Pesto
1 st rostad skiva vitt bröd
3 msk persilja
Tillagning
Bröd och persilja i stället för dyr parmesan och basilika och pyttelite olivolja ger en god fattigmanspesto.
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i Iso-Duo Servofix. 2. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor på bake-to-Basics rivjärn. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken grovt i Herb Chopper. Blanda grönsakerna med oljan i en bunke. Låt marinera 5–10 min. Ta upp grönsakerna och fräs dem på medelvärme 5–8 min, rör om då och då. Blanda i pastan, oliverna och ansjovis (Hacka anjovisen först) och låt allt bli varmt. 3. Smula ner brödskivan i bunken från grönsakerna. Hacka persiljan och blanda i den också. Vänd runt för att ta vara på vitlöksoljan. 4. Servera pastan i varma tallrikar med fattigmanspesto.
Klassisk sillinläggning som går snabbt och enkelt att göra med hjälp av färdigköpt inläggningssill.
Ingredienser
4-6 port
1 förpackning 5-minuterssill, 420 g 1 rödlök 1 liten morot 1 bit pepparrot 15 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 4 lagerblad
Gör så här
Låt sillen rinna av i Minimax durkslag med en minimax skål under och spara lagen. Klipp sillen i 2 cm breda bitar. Skala lök och morot med grönsaksskalaren och skiva dem med Bake-to-Basics rivjärn. Hacka pepparroten i Herb Chopper. Krossa pepparkornen grovt. Varva sillen med sin lag i Hissa upp med lök, morot, pepparrot, peppar och lagerblad. Låt stå i kyl minst ett dygn.
Skala lökarna och hacka dem i QuickChef III eller skär tunna skivor på Bake-to-Basics Rivjärn. Skala potatisen med grönsaksskalaren och gör julienne strimlor med Rivjärnet. Lägg hälften av potatisen i UltraPlus 2 liter. (Eller gör dubbel sats i UltraPlus Lasagnefat) Fördela anjovis och lök ovanpå och lägg på resten av potatisen. Häll på grädden och lite av anjovisspadet (efter smak) Lägg på smöret i klickar Grädda Jansson tills potatisen är mjuk med locket på.
Mammas köttbullar i all ära, men har du provat de här? Plastmorfars Köttbullar!
Ingredienser
200 st
3000 g köttfärs 70% nöt-30% fläsk 1 dl ströbröd 1 1/2 dl vispgrädde 6 små gula lök 3 ägg 1 msk salt 1 tsk malen kryddpeppar smör till stekning
Gör så här
Blanda ströbröd med grädde. Låt det svälla 5-10 min. Hacka lökarna fint i Herb Chopper Blanda färsen, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör tills färsen är smidig och väl blandad. Häll smeten i Spritspåsen och klicka ut jämna köttbullar på degunderlaget, eller trilla dem till fina bullar Stek dem några i taget, i smör. Skaka pannan så att de blir jämnt brynta. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta, 5-10 min. Eller klicka ut dem direkt i UltraPlus Lasagnefat och sätt in i ugn 200 grader i 30 minuter.
Låt sillen rinna av och klipp den i ca 2 cm stora bitar. Hacka dillen fint med Herb Chopper. Blanda crème fraiche, senap och dill. Vänd ner sillen. Låt stå i kyl och mogna ett dygn innan servering.
Skär sillen i bitar. Skala och hacka löken i Herb Chopper. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Blanda sill och sås. Ställ i kyl för att mogna ca 1 dygn före servering. Hållbar 1 vecka i kyl.
Ost och lime ger ny, spännande smak åt vår älskade sill.
Ingredienser
4 port
1 förpackning 5-minuterssill 2 dl gräddfil 1 dl riven Svecia rivet skal och saft av 1 lime
Gör så här
Låt sillen rinna av i Minimax durkslag och klipp den i bitar. Riv osten i multikvarnen med grova insatsen Blanda gräddfil och ost. Riv limeskalet och pressa limsaft med Bake-to basic citruspress. Vänd ner sillen. Gott till kokt ägg och hårt bröd.
Smakminnen från barndomens sillsallad, här i en krämigare version.
Ingredienser
4 port
2 burkar matjessill, à 200 g 1/2 äpple 2 inlagda rödbetor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk hackad gul lök 1 msk hackad ättiksgurka 1 msk hackad gräslök
Gör så här
Låt sillen rinna av i Minimax durkslag. Hacka alla ingredienser utom sillen i små tärningar i Herb Chopper. Blanda äpple och rödbetor med crème fraiche och rör i lök, gurka och sill. Låt sillen stå kallt före serveringen. Garnera med äpple, rödbetor, gurka och gräslök.
Tål temperaturer upp till 200 grader, endast i mikrovågsugn Vrid locket så ångan släpps ut lättare Ta av locket från Dig för att undvika att Du bränner Dig på ångan
Idéer för MicroPluskannan:
Koka grönsaker, färska som frysta. Till frysta behöver man endast lite eller inget vatten. Till de färska får man tillsätta lite vatten utifrån vilken grönsak man kokar. T ex. behöver potatis och morötter lite mer vatten än andra. Koka med locket på, och prova dig fram med koktiden utifrån din egen mikrougnseffekt och mängd du kokar.
Koka grönsakssoppa.
Koka ris, prova ett vanligt recept till den rissort du använder. Koka först upp vatten, salt och ev. en skvätt olja på högsta effekt. Rör sedan ner riset och fortsätt tillagningen på den lägsta tillagningseffekten, ca 10-15 min.
Smält smör och värm degvätska.
Smält blockchoklad, använd inte högsta effekt för då kan chokladen brännas lätt.
Smält blockchoklad, rör ner lite jordnötssmör och Cornflakes (ev. lite lätt krossade), tills du tycker proportionerna blir bra. Skeda upp i Silikon 19 Toppar eller bullformar och ställ kallt. Jättegoda till kaffet.
Koka äppelkräm, skala och klyfta äpplen ca 2-3 st. Tillsätt ca 1 ½ dl vatten och 1-2 msk socker och koka under lock på full effekt i 4-5 min tills äpplena är mjuka. Blanda ca ½ msk potatismjöl med ¼ dl vatten och rör ner i en tunn stråle. Fortsätt tillagningen under full effekt utan lock ca ½ min tills krämen börjar bubbla.
Koka havregrynsgröt och mannagryns-gröt.
Tillaga mindre rätter mat t ex. barnmat. Koka varmkorv i lite vatten. Koka ev. med ketchup el. chilisås, lök om man vill och red av med grädde el. mjölk till en korvstroganoff.
Koka ihop lite köttfärs med lök och kryddor efter behag för en snabb köttfärssås.
Koka färsk eller frusen fisk. Tillsätt en liten mängd vatten och krydda, tillsätt ev. grönsaker som kan ge god smak t ex purjolök. Koka på full effekt och kontrollera koktiden så den ej blir sönderkokt.
50 g smält smör avsvalnat 100 g philadelphiaost 1 1/2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 tsk limesaft Garnering:
riven choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan i micropluskannanoch låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef. Tillsätt saffran, grädde, smör, limesaft Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i silikonform rund Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till servering.
Krossa karamellerna fint i mortel Blanda grädde, sirap och socker i en T-Chef series kastrull eller annan tjockbottnad kastrull av hög kvalite. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprov eller temperaturen är 122 grader. Koktid 15-30 minuter. Tillsätt karamellkross och smör. fördela smeten i knäckförmar eller i silikon 19 toppar. Låt stelna. Förvara svalt.
Rödbets- och tomatsoppa med ost och oliver 4 port. eller 8 port till förrätt
3-4 rödbetor ca 400 g 1 gul lök 2 msk smör 1 burk krossade tomater ca 400 g 1 liter vatten 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar salt och peppar
150 g apetina vit ost 1 dl svarta oliver 2 dl créme fraiche
Skala rödbetorna med grönsaksskalaren och riv dem med grova insatsen monterad i Multikvarn. Skala löken och hacka de3n i Herb Chopper eller quickChef.
Fräs rödbetor och lök i smör i en gryta utan att det tar färg. Blanda ner tomater, vatten och buljongtärningar. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med smulad ost, oliver och créme fraiche.
Bön- och citronsallad: 500 g kokt potatis 2 citroner (samma som tilll marinaden) 200 g haricots verts 50 g svarta oliver 2 msk olivolja salt och peppar
flingsalt
Gör så här: Riv citronskalet på citruspressens rivjärn över Bake-to-Basics Måttomix och spara resten av citronerna till salladen. Pressa vitlöken i Vitlökspressen och hacka jalapeno och persilja i Herb Chopper Blanda alla ingredienserna till marinaden, sätt på locket och skaka.
Putsa filen från hinnor och lägg den i en rund skål med klassiskt Tupperware lock häll över marinaden, sätt på locket och pys. Marinera köttet i kyl i 1 timme. (Utan 100% tätt lock minst 3 timmar)
Lägg filen i Ultra Plus 3 liter och stek i 40 minuter i 200 grader.
Skiva potatisen i äggdelaren. Skala citronerna med citrusskalaren så allt det vita kommer bort, och skiva dem i tunna skivor.
Blanda potatis, citron, bönor och oliver med olivolja,salt och peppar.
6 dl vatten 50 g jäst 2 msk havssalt 1 msk socker 4 msk rapsolja 500 g vetemjöl 100 g havregryn 100 g rågmjöl 100 g russin 100 g pekannötter uppvispat ägg till pensling
Gör så här: Mät upp vatten i MicroPlus kannan och värm i micron, smula i jästen.
Tillsätt saltet, sockret och rapsoljan. Blanda i Bake-to-Basics Vispskål vetemjölet,havregrynen och rägmjölet.
Tillsätt russinen och pekannötterna. Arbeta in det fingervarma vattnet till en smidig deg i 5-10 minuter. Låt jäsa med locket på i 1 timme.
Ta upp degen på silikon bakunderlaget och dela den i 2 delar. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter och pensla med uppvispat ägg med silikon pense. Grädda brödet i 200 grader ca 1 timme.