Tuppkaka

Tuppkaka

Du behöver

Kakan

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Knappt 1 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 75 g smör/margarin
  • 1 dl socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • kokos

Gör så här

Sätt ugnen på ca 175 grader

.

Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef.

Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.

häll smeten i Silikon Pajform
Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.

När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.

Glasyren:

Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.

Slutligen strö över rikligt med kokos över kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0