Tuppkaka
Tuppkaka
Du behöver
Kakan
- 2 ägg
- 2 dl socker
- Knappt 1 dl hett vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr
- 75 g smör/margarin
- 1 dl socker
- ½ msk vaniljsocker
- 1 äggula
- kokos
Gör så här
Sätt ugnen på ca 175 grader
.
Vispa ägg och socker poröst i SpeedyChef.
Blanda i vattnet och RÖR ner bakpulvret och mjölet.
häll smeten i Silikon Pajform
Grädda i mitten av ugnen tills kakan lossnar från kanterna.
När kakan är klar stjälp upp kakan och häll glasyren över den.
Glasyren:
Häll ner alla ingredienserna i en kastrull och värm på samtidigt som du rör om. Glasyren är klar då smöret smält.
Slutligen strö över rikligt med kokos över kakan.
Kommentarer
Trackback