Rabarberpaj med krämig fyllning

Ingredienser

2 ½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl créme fraiche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Ugn: 200º.

Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa i QuickChef III med knivarna. Tillsätt vatten genom tratten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

Kavla med liten kavel ut degen i en Silikon pajform,   
och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Riv mandelmassan i Multikvarnen 
Ansa och skär rabarbern i små bitar.
Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker med vispen monterad i QuickChef III

Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Häll creme fraiche smeten över det hela.

Grädda mitt i ugnen ca 30-­40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.
Bjud vispad grädde eller glass till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0