Rabarberpaj med krämig fyllning
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl100 g smör
2 msk socker
2 msk kallt vatten
Fyllning:
100 g mandelmassa
400 g rabarber
2 dl créme fraiche
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Ugn: 200º.
Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa i QuickChef III med knivarna
. Tillsätt vatten genom tratten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
Kavla med liten kavel
ut degen i en Silikon pajform,
och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Riv mandelmassan i Multikvarnen
Ansa och skär rabarbern i små bitar.
Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker med vispen monterad i QuickChef III
Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Häll creme fraiche smeten över det hela.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.
Bjud vispad grädde eller glass till.
Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa i QuickChef III med knivarna

Kavla med liten kavel


och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
Riv mandelmassan i Multikvarnen

Ansa och skär rabarbern i små bitar.

Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker med vispen monterad i QuickChef III

Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Häll creme fraiche smeten över det hela.
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat.
Bjud vispad grädde eller glass till.
Kommentarer
Trackback