Persiljesallad

Persiljesallad
2 knippen persilja
1 rödlök
1 citron
3 msk god olivolja
1-2 msk akaciehonung eller socker
Salt och peppar

Pressa ner citronsaften i Bake-to-basic Citruspress 
Finhacka rödlöken i HerbChopperoch rör ner den i citronsaften.
Låt löken stå och dra sig i ca 15 min, så blir löken lite mjukare och mildare i smaken.

Plocka persiljebladen från stjälken, hacka dem och lägg dem i skålen med lök och citronsaft.

Tillsätt olivolja och smaka av med honung/socker, salt och peppar.


MÜSLI BARS i T-bars

1/2 mått mandlar hackas i HerbChopper
och rostas i T-Chef Stekpanna
tillsammans med 3/4 mått flytande honung i minst en minut så att vätskan kokar ur honungen
Blanda ner 3 mått Musli
gärna från detta resept http://teamgravity.blogg.se/2011/february/musli-fran-hjarnkoll.html#comment
Fyll i T-bars formen
tryck till med måttet och låt kallna i kylen.


Fruktsallad

Blev sugen på något gott att äta i TV-soffan
Tittade i fruktskålen
och passade på att prova den nys SmoothChopper som jag fick hem i onsdags

1 SmootChopper
1 Universalkniv
1 Liten degskrapa
1 Apelsinskalare
2 desserskålar
1 apelsin
1 banan
några björnbär
lite mandel eller andra nötter
1 bit choklad
1 dl vispgrädde


Skalade och delade frukten och fördelade i dessertskålarna
Hackade några mandlar, valnötter och en bit choklad i SmoothChopper med knivarna
strör det över frukten och monterar vispen i SmoothChopper
Vispar 1 dl grädde och häller överst.


Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost

Ingredienser

Gör så här

 

1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Blanda ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 10 minuter.
3. Koka potatisen
4. Rör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en UltraPro. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
6. Lägg löken runt om köttfärsen, häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Sätt in ytterligare ca 20 minuter.
7. Servera köttfärsbiffen med potatis

Ett recept från ICA.se


Middagsförslag till imorgon


Tupperwar är mer än plast


Mûsli från hjärnkoll

Från boken Hjärnkoll på maten (skriven av Martin Ingvar och Gunilla Eldh)
kommer detta recept på Mûsli,   



blanda
1 liter fiberhavregryn
1 liter rågflingor
1 hg grovhackade mandlar och/eller hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl råsocker
2 dl vatten
1/2 dl olja

Smörj plåten med ola innan du brer ut blandningen på en bakplåt med höga kanter.
Rosta i 200 graders ugn i ca 1/2 timme under omrörning.
Tillsatt frukt efter behag då det kallnat något

Jag använde:
1 dl russin
10 hackade aprikoser
1 msk gojibär
2 msk torkade tranbär

Nu ska vi äta Yoghurt med Mûsli och göra Mûsli bars

Energi bars med nötter

1-2 dl nötter (osaltade såklart!)
2 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl torkade aprikoser
1 dl linfrön
0,5 dl valfri juice
3 st äggvitor
200 g smält mörk choklad

Hacka nötterna och blanda dem med de övriga torra ingredienserna. Häll över juicen och rör om. Separera äggvitorna från gulorna och vispa äggvitorna lätt.Blanda i äggvitan och rör om ordentligt. Forma dem i T-bar och lägg de på en plåt. Grädda i 125 grader i ca 25 minuter. Smält chokladen och bred övernär de kallnat.

Energi bars

 Med jordnötssmör
4 st

1½ dl fiberhavregryn
1½ dl proteinpulver, choklad
1½ msk kakao
50 g jordnötssmör
½ dl sojamjölk
nötter av valfri sort till garnering

Blanda havregryn, proteinpulver och kakao.
Tillsätt jordsmöret och blanda ihop.
Tillsätt sojamjölken och knåda till en jämn massa.
Fyll i T-bar och pressa med stämpeln.
Hacka nötterna, tryck ner dem i massan så att de fastnar.
Ställ i kylen i ett par timmar.

Snabb yoghurt dessert

150 g frusna bär
2 dl vanilj youghurt
montera knivarna i QuickChef III

Mixa.


T-Bar

I dag rapporterar medierna om den stora mängd socker som finns i bars som rekommenderas av bantningsbranchen.
Just nu har vi ett erbjudande på Tupperwares T-bar!
Gör dina Energi-bars själv, så vet du exakt vad de innehåller.


http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2011/Trycksaker/1107033/

Tupperware´s kastruller


Gäller även vecka 7


699:-

Thousand island dressing

Thousand island dressing
3 dl cremè fraiche
1 msk. majonnäs
2 msk. ketchup.
1 msk. Finhackad rödlök
1-2 msk finhackad ättiksgurka
Salt och peppar

Hacka rödlök och ättiksgurka i Herb Chopper
Rör samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


Alla hjärtans dag

I dag är det alla hjärtans dag. Förhoppningsvis har du redan uppvaktat de som ska uppvaktas annars har vi snabba enkla recept på praliner som är gjorda på ett kick Sök i rutan på praliner Annars har du det allra enklaste här Smält lika delar blockchoklad och nogat i MicroPlus Kannan i Micron kör 20 sekunder åt gången Fyll små formar eller silikon 19 toppar med blandningen och låt kallna Kanongott och enkelt.

Värdinnegåva v7 och 8


Vid en försäljning på minimum 3500:-

Vill ha!!!


T-Bar

Ni får ge er till tåls lite till men nästa vecka börjar vi att sälja denna T-Bar
Jag har ett jätteenkelt recept på Bounty som också görs i denna produkt.

Men skynda dig att beställa, den 27 februari är sista chansen.
Kolla in den nya fina MicroPlus Kannan. Mix n`Wave. Den kan du få i mars.

Epic cruise

Kryssning som vi jobbar på att få delta i :

Kent: JOBBA, JOBBA!

Tastedemo

På måndag ska Kent träffa sina "gamla" arbetskamrater.
De ska äta lite gott och tjejerna har bestämt att Kent ska laga maten.
Det tar han som en invitation att hålla en tastedemo.
Demoväskan är packad, inköpslistan skriven.
Menyn:
Laxtoast
Kyckling med rostade rotfrukter
Hemgjord glass.

Hacka 200 g kallrökt lax fint i QuickChef III
Blanda i 2 dl vispgrädde och vispa till lagom konsistens.
Fyll smeten i Squeez-it och spritsa på rostat kantskuret bröd.


Krydda 2 kycklingen med goda kryddor och lägg i UltraPro 5,7 L
Sätt 3,3 L UltraPro ovanpå och fyll med skalade delade rotfrukter
t.ex. kålrot, rödbetor, palsternacka, morot, potatis, lök och paprika
Krydda och sätt locket överst och in i 200 graders varm ugn.
Till sås hackas 1 charlottenlök fint i HerbChopper
och blanda med cream fraich och krydda med salt och peppar.
En salsa på sallad, gurka, tomat och lite lök och ev chili är också gott till den görs också i QuickChef. 


Fyll ca 3 cm upp i QuickChef III med frusna bär 1/2 dl florsocker
hacka bären lite och fyll tratten med vispgrädde
fortsätt att hacka samtidigt som en fin stråle grädde rinner ner
det brukar bli lagom med ca 2 dl grädde så är glassen frusen och klar
Om man gör glassen i förväg fryses den med fördel in i Silikon muffinsformarna.
Hacka lite valnötter och lite choklad och strö över glassen då den serveras.

Årets första teammöte

Nu har årets första teammöte avslutats i Team Gravity.
Även om vi inte riktigt uppnådde teammålet i Big Weeks (det fattades 5 demo)
så var det flera som gjort fina resultat.
Ingen uppnådde heller högsta nivån i stegen så tyvärr blir inte Team Gravity representerat på slottsbalen.
Elin väntar ivrigt på sin SmoothChopper,
Kent väntar ivrigast på sin BlingBling T-shirt.
På kvällen möte hade vi lite tastedemo.
Pasta Rosso enligt receptet i februariflyersen serverades.
Rekrytering pratades det också, en resa till Belgien hägrar ju för oss alla,
tröstpriset en lila MicroGourmet är ju inte illa det heller.
Vi provsmakade morötter kokte i den, vilken skilnad det blir på grönsaker när de ångkokas däri.
Tänk vad tiden går, på nästa teammöte kommer det att handla om sommarmagasinet.



Eco-Pure flaskan

En liten hälsning från Tupperware Brands.
ECO-Pure flaskan som vi gett bort till alla gäster i Januari har stor inverkan på morgondagen.
Inte nog med att jag har en giftfri flaska som håller tätt i min väska,
den har också inverkan på växthuseffekt och mycket mer.
Det vi gör idag har betydelse imorgon. 

Jobba, jobba, jobba

Morötterna duggar tätt i Tupperware nu
De skulle vara trevligt att resa med Tupperware i sommar.
Ett besök på fabriken i Aalst i Belgien har jag längtat efter länge

och som grädde på moset en konsert



BRYAN ADAMS, SHAKIRA EN SIMPLE MINDS OP TW CLASSIC 2011
thumb

TW Classic is in 2011 aan zijn 10de editie toe. Het dagfestival in Werchter is een klassieker geworden en heeft een vaste stek op de festivalkalender veroverd.  De feestelijke 10de TW Classic vindt plaats op zaterdag 9 juli 2011. En de eerste klinkende namen zijn nu een feit! Hits en meer hits komen er van Bryan Adams, Shakira en Simple Minds!


Svart QuickChef III


Vill du ha den här?
Var värdinna vecka 5 eller 6

MicroGourmet


Visst är det läcker färg.
Är du konsulent? Då kan du få en.
Vill du bli konsulent? Jag berättar gärna hur du gör.

RSS 2.0