Rekryter, rekryter

I går var vi på säljmöte i Norrköping.
Vi fick se mycket fina produkter som kommer under sommaren.
Många nya produkter som är verkliga nyheter och en del gamla godingar tillbaka i nya fina färger.
Min personliga favorit ät Stor Multikanna 2 liter som jag haft förfrågningar på i 15 år.

Med på mötet fanns en gäst, det var Jenny som bjudit med sin vän Johanna.
Nu är Johanna vår kollega!
(Ingen kan väl motstå alla fina produkter som kan bli var konsulents egendom under sommaren)

Välkommen till Team Gravity Johanna och Grattis Jenny!
(Vi ska prata teamledarjobb Jenny)

Eter ett telefonsamtal idag har en annan Johanna blivit konsulent.
Välkommen till Team Blåklint Johanna och grattis Emma.
(Ett steg mot Jubelee Emma)
(Ett steg mot konferens i Köpenhamn Elin)

Team Blåklint´s blogg

Team Gravity har ju vuxit och delat sig,
Det nya Teamet heter Team Blåklint.
Vi önskar Elin och alla hennes Blåklintar LYCKA TILL!
Även blåklintar har en blogg http://www.teamblaklint.blogg.se/
Titta in på den!

Tips!

Naturligtvis ska du inte släpa hem massa skräp från affären.
Gör så här då du handlar!


Sill med kryddgrönt

6 portioner

Ingredienser:

  • 2 frp Abba 5-minuterssill (à 420 g)

Sås:

  • 1 msk lag från sillen
  • 1 dl färska gröna örtkryddor t.ex. persilja, basilika, dill, gräslök, oregano, mynta, citronmeliss
  • 2 dl creme fraich
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk svensk  senap t.ex. Slotts
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar

Gör så här:

Skär upp sillförpackningarna och ta ut sillfiléerna.
Ta en matsked av lagen och häll i QuichCef III 
Resten av lagen kan du hälla ut.

 

Klipp sillfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en Hissa upp.

 

Hacka kryddorna fint i HerbChopper och lägg i dem i QuickChef III.
Häll på crème fraiche, majonnäs, senap, salt och vitpeppar.
Mixa alltsammans till en slät ljusgrön sås.

 

Häll såsen över sillen och ställ kallt i några timmar eller till nästa dag.

http://www.summerjump.dk/index.php/herbchopper-recipe-competition/sill-med-kryddgrc3b6nt


Nytt inför sommaren

Om du är konsulent så registrera dig och logga in på www.summerjump.dk
där kan du se bl.a sommarkatalogen och många recept
är du inte konsulent?
Vi kan hjälpa dig att bli det!
(annars får du fråga någon som redan är konsulent som säkert gärna berättar för dig)

Grillade och marinerade grönsaker

4 portioner:
1 kg aubergin, squash, rödlök och paprika

1 msk kapris
1 dl olivolja
2 tsk flingsalt
1-2 vitlökskluftor
2 msk citronsaft
svartpeppar

Skär aubergin och squash i tunna skivor med rivjärnet
skala löken och dela i klyftor och paprikan i bitar.
Grilla eller stek grönsakerna utan något fett
Lägg grönsakerna i Iso-Duo
Finhacka vitlöken i MiniQuickChef
Blanda alla ingredienser till marinaden i Snabbshakern
häll marinaden över grönsakerna och låt dra i 30 minuter.
Servera som ensamrätt med ett gott bröd eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Tranbärskicken

Tranbärskicken

Den här smoothien är en riktig antioxidantbomb. Tranbär har en mycket stark antioxiderande verkan och är så nyttigt att du gärna kan äta det flera gånger i veckan.
2 portioner:

2 st apelsin
1 st banan
4 tsk tranbärspulver (torkat/malt) eller 1 dl torkade tranbär
4 msk proteinpulver
En gnutta stevia
4 dl vatten

1. Skala apelsin och banan och skär ner dem i QuickChef III.

2. Tillsätt allt annat och mixa väl.


Hurtbullen

Hurtbullen

Ingredienser till ett bröd
2dl fiberberikade havregryn
5dl vetemjöl
1dl krossade linfrön
1dl russin ( eller annan torkad frukt)
1dl grovhackade hasselnötter
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl mild yoghurt
1/2dl flytande honung
1/2dl lingonsylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör i yoghurt, honung och sylt.
Skölj en UltraPlus med kallt vatten och häll i smeten
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Äpple


PO


Baba Ganoush

En smarrig aubergineröra.

2 st aubergine

1 msk tahini (kräm av sesamfrön)

2 vitlöksklyftor

1/2 citron

lite olivolja

salt och peppar


Picka hål på auberginerna och lägg dom i UltraPlus och in i ugnen i 200 grader, ca 15-20min eller tills de är mjuka.

Ta ut auberginen och skala dem.
Ta ev bort en del av kärnorna.
Kör i QuickChef III tillsammans med tahinin och olivoljan.
Pressa i vitlöken och citronen.
Smaka av med salt och peppar. Mums!

Grön Tomatsalsa

0,5 kg gröna tomater
1/2 gul paprika
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 msk socker
1/2 färsk röd chili
olivolja
salt, vitpeppar

Mixa vitlök och chili fint i HerbChopper
Mixa tomaterna, paprikan och rödlöken i QuickChef.
Blanda allt i en kastrull tillsammans med socker, olivolja, salt och vitpeppar.
Låt puttra i ca 20 min.
Tips:
Mixa ca hälften av röran med QuickChef för att få en såsigare salsa med bitar i.
Använd mer chili för en hetare smak.

Nu händer det grejer i Team Gravity!

Förra veckan hälsade vi 2 nya kollegor välkomna till Teamet.
Nu kan vi gratulera Elin till ett stort steg i sin karriär,
hon har nämligen tackat ja till att prova jobbet som Teamledare.
Hon tar de två nya konsulenterna med sig och bildar ett eget team
som jag ännu inte fått höra vad det ska heta.
Vi hälsar även denna vecka en ny (nygammal) konsulent välkommen,
och hoppas att Lisbeth ska trivas i Team Gravity. 

Diablo-kyckling

  • 1,2 kg kyckling
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk sechuanpeppar
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 tsk salt (efter smak)  
  • 0,25 dl finhackad körvel
  • 0,25 dl finhackad kyndel
  • 0,25 dl finhackad oregano
  • Lägg kycklingen i UltraPlus
    Stöt samtliga peppersorter i mortel och krydda kycklingen
    Laga i ugnen 200 grader tills det luktar mat i köket (ca 1 timme)
    Hacka örterna i Miniquickchef
    strö dem över kycklingen och låt dem vara med de sista minuterna i ugnen.
    servera med ris kokt i Easy Rice.


    Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

    4 portioner
    • 4 skivor fläskkarré, ca 500 g, eller
    • 4 kycklingfiléer, utbankade
    Marinad:
    • 2 msk konc äppeljuice
    • 2 msk soja
    • 3 msk ingefära, skalad, riven
    • 1 tsk koriander, malen
    • 2 msk olivolja
    Tomatsalsa:
    • 4 tomater, i tärningar
    • 1 rödlök, hackad
    • 3-4 msk mango chutney
    • 1 dl färsk koriander, hackad
    • ½ tsk salt
    • 1 krm peppar

    Gör så här

    Blanda ingredienserna till marinaden i Snabbshakern.
    Lägg köttskivorna i en skål och häll på marinaden.
    Marinera minst 20 minuter i rumstemperatur (var då noga med att pysa locket) eller 2 timmar i kyl.
    Låt köttet stå i rumstemperatur innan det grillas om det har stått i kylen.

    Grilla köttet 3-5 minuter på varje sida och håll det varmt i Iso-Duo Servofix. 
    Hacka tomater, lök och koriander i QuickChef och blanda i övriga ingredienserna till salsan
    och smaka av med salt och peppar.


    Jubelee!

    Nu jobbar vi för att komma med på Tupperware´s konferens som kallas JUBELEE.
    Alla konsulenter i Nordic har möjlighet att kvalificera sig för att delta.
    Jubelee är i år på Cirkus i Köpenhamn och det finns 900 platser.
    Det är en obeskrivbar upplevelse att delta på Jubelee.
    Allt från den säljutbildning av högsta klass man får,
    till den unika Tupperwarestämningen som måste upplevas för att förstå.
    En gala kväll med fin middag och en galen kväll med maskerad under temat cirkus.
    Bara att vara 1 av Tupperware Nordic´s 900 bästa konsulenter är ju en ära.

    Här är ett klipp från Jubelee 2009 i Göteborg.
    Från Team Gravity var det då bara Kent som deltog, i år är vi flera som bestämt oss för att åka.

    En bild på konferensklädsel och en på galen klädsel.

    Vill ha den här också!!


    Minibägaren och besticken har jag redan och vet att de är jättebra.
    Kniven är tillräckligt vass för att skära kött men utan att den repar skålen.

    Vill ha!!!!

    Hittade en film med en ny Tupperwareprodukt som jag vill ha.
    Hoppas att den snart kommer till Sverge,
    och jag är ju konsulent så jag har ju möjlighet att få den först. 
    (Kent berättade om något han sett hos vår distributör, kanse var det denna)

    Mozzarella- och tomatsallad

    4 portioner
    • 250 g mozzarella
    • 4 skivade tomater
    • 50 g soltorkade tomater, marinerade, strimlade
    • 1/2 kruka basilika
    • svartpeppar

    Gör så här

    Låt mozzarellan rinna av och skär den sedan i tunna skivor.
    Varva mozzarella och tomatskivor.
    Strö över basilikablad och soltorkade tomater.
    Strö över svartpeppar.

    Servera gärna salladen med ett gott bröd.


    Avokado- och tomatsallad med oregano och basilika

  • 3 avokado, skalade, klyftade
  • 250 g cocktailtomater, delade
  • 100 g svarta oliver
  • 1 dl oregano, plockade blad
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Gör så här

    Fördela avokado, cocktailtomater och oliver på ett uppläggningsfat.
    Strö över oregano och basilika. Ringla på olivoljan. Salta och peppra.


    Tomatsallad

    4 portioner
    • 300 g små tomater
    • 1 rödlök, skuren i klyftor
    • 1 liten aubergine, skuren i 2 cm kuber
    • 1 dl olivolja
    • 3-5 krm salt
    • 1 burk svarta bönor (400 g)
    • 1 burk stora vita bönor (400 g)
    • 1 kruka basilikablad
    • färsk timjan
    • 200 g fetaost i bitar
    • 1 citron, pressad saft
    • flingsalt
    • svartpeppar
    Ugnstemperatur
    • 200º

    Gör så här

    Lägg tomater, lök och aubergine i en UltraPlus lasagnefat.
    Ringla över hälften av olivoljan. Strö på saltet. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.

    Häll bönorna i ett durkslag.
    Spola med kallt vatten.
    Lägg bönorna i en skål.
    Blanda ner tomater, aubergine, rödlök, basilikablad, timjan och fetaost.

    Ringla över citronsaften och resten av olivoljan.
    Strö på flingsalt och svartpeppar.


    Tomatsallad à la Marrakech

    Dressing:
    • 3 msk färsk koriander, finhackad
    • 1-2 msk pressad citron (ca 1/2 citron)
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk flingsalt
    • 2 krm svartpeppar
    • 1/2 kg tomater, skurna i små bitar
    • 1 rödlök, skalad, finhackad

    Gör så här

    Blanda dressingen i en bunke och tillsätt tomater och rödlök. Blanda och servera genast.


    Fransk tomatsallad

    4 portioner
    • 6 tomater, gärna en blandning av olika
    • 2 msk hackad gul lök, rödlök eller gräslök
    • 1 vitlöksklyfta
    • 0,5 dl hackad persilja
    Vinägrett:
    • 1 msk vinäger
    • 2 msk olja
    • 1 msk vatten
    • 0,5 tsk salt
    • 1 krm svartpeppar

    Gör så här

    Skär tomaterna i skivor eller bitar.
    Hacka vitlök fint och sedan löken.
    Blanda vinägretten.
    Blanda tomater, lök, persilja och vinägrett.

    Servera salladen som förrätt med bröd eller till kött-, kyckling-, korv- eller fiskrätter


    Snittar med laxröra

    200g kallrökt lax
    2,5 dl grädde
    toastbröd
    dill

    Lägg laxen i QuickChef III monterad med knivar
    Kör några varv så den delas och häll i grädden och blanda väl.
    Häll röran i Squeese-it
    Kantskär brödet och dela i små snittar.
    Spritsa laxröran på brödet och dekorera med dill

    Teammöte i Team Gravity

    Nu har det varit teammöte i Team Gravitys högkvarter.
    Ett mycket trevligt möte tyckte jag.
    Visserligen brukar vi alltid ha trevliga möten men idag hade vi gäster med oss.
    Och vet ni, somliga tyckte det var så trevligt att de vill vara våra kollegor.
    Team Gravity har denna vecka växt och kan hälsa 2 nya konsulenter välkomna.
    Tidigare har vi hälsat Victoria välkommen och nu kan vi även inkludera Emma.
    Grattis till Elin som hittat dessa trevliga tjejer.
    Elin har nu rekryteringsdelen i kvalifikationen till Jubelee klar.
    Dessutom konferensavgiften betald.
    Jag vet att hon dessutom väljer mellan ytterligare en Ultra Pro och en jättefin duk från GreenGate.
    Vi är 3 stycken från Team Gravity som bestämt oss för att åka på Jubelee, resten funderar fortfarande.

    Kycklingsoppa a´la Chef Stuart O'Keeffe


    Crossiant maker

    Kolla så enkelt man gör crossiant med skinka och ost

    Blog Award!

    Så roligt!

    Vi har fått ett bloggpris och en utmaning

    1. Team Gravity består av 7 Tupperwarekonsulenter, från Valdemarsvik, Norrköping och Finspång.
    2. Team Gravity "föddes" vecka 11 2009 men konsulenterna har sålt i sammanlagt 21 år. 
    3. Team Gravity är ett litet team men trots det så är det vi som säljer allra flest Ultra Plus i shipet.
    4. Team Gravity har Sveriges enda manlige teamledare.
    5. Team Gravity´s namn syftar på gravitationen som är en av förutsättningarna för livet.
    6. Team Gravity´s symbol är ett rött äpple.
    7. Team Gravity har som mål att växa och söker därför nya medarbetare.

    Vi skickar utmaningen vidare till:
    http://nogg.se/gunila
    http://superthiniz.blogg.se
    http://frufransson.blogg.se
    http://nogg.se/katarinajohansson
    http://bevemyrs.blogg.se
    http://singelflickans.blogg.se
    http://dojjanjagandreas.blogg.se
    Allt du behöver göra är att ladda ner bilden, berätta 7 saker om er själva, och ge det vidare till en annan 7 vackra bloggare! 

    RSS 2.0