Rabarbersaft
Rabarbersaft
Mycket god och enkel - perfekt en varm sommardag.
Ingredienser
3 kg rabarber (skurna i bitar)3 st citroner ( i skivor)
50 gr citronsyra
4 liter kokt vatten
600 gr socker/liter avrunnen saft
Gör så här
Varva rabarber och citroner i en Maxi Vispskål
Häll över citronsyran och det heta vattnet.
Låt stå med locket på svalt ställe i två dygn
Sila bort rabarberna och häll i sockret.
Rör ibland och låt vara tills det löst sig.
(några timmar)
Eftersom det ej är något konserveringsmedel
i så är det rätt bra att frysa saften

Häll över citronsyran och det heta vattnet.
Låt stå med locket på svalt ställe i två dygn
Sila bort rabarberna och häll i sockret.
Rör ibland och låt vara tills det löst sig.
(några timmar)

Eftersom det ej är något konserveringsmedel
i så är det rätt bra att frysa saften

Kommentarer
Trackback