Nötkaka med kanelchokladtryffel
1 1/2 dl malda hasselnötter (ca 1/2 påse)
75 g smält smör
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g mörk choklad
1/2 dl grädde
1/2-1 tsk kanel
Mal nötterna i Multikvarnen.
Smält smöret i MicroPlus kannan.
Tillsätt mjöl, socker, ägg och nötterna.
Rör till en jämn smet.
Häll upp i Silikon Pajform.
Grädda i 200 grader i ca 17 minuter.
Hacka chokladen i HerbChopper.
Koka upp grädden i MicroPluskannan på högsta effekt i ca 45 sek.
Tillsätt chokladen och rör tills smeten är jämn.
Smaksätt med kanel
Häll tryffeln över nötbotten och låt svalna.
75 g smält smör
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g mörk choklad
1/2 dl grädde
1/2-1 tsk kanel
Mal nötterna i Multikvarnen.

Smält smöret i MicroPlus kannan.

Tillsätt mjöl, socker, ägg och nötterna.
Rör till en jämn smet.

Häll upp i Silikon Pajform.

Grädda i 200 grader i ca 17 minuter.
Hacka chokladen i HerbChopper.

Koka upp grädden i MicroPluskannan på högsta effekt i ca 45 sek.

Tillsätt chokladen och rör tills smeten är jämn.

Smaksätt med kanel
Häll tryffeln över nötbotten och låt svalna.
Kommentarer
Trackback