Rör-ihop-kaka med bär

Lättare kan det knappast bli. Bara att röra ihop och välja bär efter eget tycke och smak

125 g

smör

2 dl

brun farin

2 dl

vetemjöl

1 tsk

bakpulver

2 st

ägg

3 dl

bär, t ex björnbär, hallon, eller röda vinbär

1 dl

mandelspån

Gör så här

   Sätt ugnen på 200°.
   Smält smöret i Micropluskannan
   och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg.
   Rör till en jämn smet.
   Häll smeten i Silikon pajform.
   Strö över bär och mandelspån. 
   Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
   Låt kakan svalna något i formen innan den lossas.
   Servera den ljummen, gärna med en klick vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0