Banan- och chokladmuffins

Banan- och chokladmuffins
2 mogna bananer
2 ägg
125 gram socker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
200 gram vetemjöl
100 gram smält margarin
125 gram mörk blockchoklad

Glasyr:
1 msk vatten
100 g florsocker
strössel

Starta med att smälta smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Mossa bananerna och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med mjölblandningen och det smälta smöret.

Grovhacka chokladen och rör ner i muffinssmeten.
Fördela smeten i 2 silikon muffinsformar. Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 min.

Då muffinsen svalnat tillagas glasyren. Dekorera varje muffins med glasyr och strössel. Strö på strösslet innan glasyren torkat


Sushi

Boka demo i Maj för att kunna köpa denna sushimaker

En reklamfilm från 1959


Äggröre-recept-av-man-tager-vad-man-haver-karaktär

Äggröre-recept-av-man-tager-vad-man-haver-karaktär

  • Ett gäng överblicna klyftpotatisar
  • 2 ägg
  • 1 skvätt mjölk
  • Lite fetaost

Stek ihop och ät. Hepp!



Påskharar till kaffet

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
2½ dl ljummen mjölk
1 dl flytande margarin
½ dl  Vit Sirap
½ dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
8-10 dl vetemjöl

Garnering och pensling:
1 ägg
Russin
Hasselnötskärnor
Florsocker

Gör så här

Ugn 200 grader.

Smula jästen i en ProBakingskål.

Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt.

Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet.
Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter.

Täck med locket och låt jäsa i 20-30 minuter.

Ta upp degen på degunderlaget och arbeta den smidig.
Dela degen i två delar.

Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp.

Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben.

Sätt samman delarna till harar på en plåt med Silikon Bakunderlag.

Pensla hararna med uppvispat ägg.
Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos.

Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna på galler under duk.
Dofta florsocker över hararna vid serveringen.


Äggsvampar

Ingredienser

Ägg
Tomater
Sallad

Gör så här

Koka äggen.
Skölj och strimmla salladen lägg på ett fat.
Skär av äggen i båda ändar ställ dem i salladen.
Lägg en tomathalva på varje ägg.
Hacka de bortskurna ägg bitarna och strö på tomaterna.
Servera "Flugsvamparna" på Påskmiddagen.

Gravad lax

Gravad lax kan man göra själv. Det är inte alls svårt och kräver inte mycket jobb men det det tar några dagar
Ingredienser:

Gör så här:

Krossa vitpepparkornen i en mortel. Blanda ihop med socker och salt.

Strö hälften av blandningen på botten av en burk. Strö över en näve dill. Lägg på laxen med skinnsidan neråt. Strö resten av blandningen ovanpå och gnid in den med resten dillen.

Sätt på locket och ställ in i kylen och låt stå minst 2 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.

Skär i tunna skivor. Servera.

Om man vill vara på den säkra sidan så bör laxen frysas före eller efter gravning 5 dygn i frysen för att eventuella parasiter ska dö. Rå fisk kan innehålla parasiter som annars dör när man tillagar laxen då den upphettas men eftersom detta ej sker vid gravning så kan man oskadliggöra dem genom frysning istället.


Citron och vitlöksmarinerad lammstek med skysås och rostade rotsaker

Ingredienser:

Marinad:

Skysås:

  • 1 dl stekspad
  • 2 msk balsamvinäger och/eller 1 dl rödvin
  • 1 msk kalvfond

Rostade rotsaker:

  • se länk till recept längst ner.

Gör så här:

Tvätta och riv skalet på citronen. Skär citronen på mitten och pressa ur citronsaften.

Skala vitlöksklyftorna och hacka i små bitar.

Krossa svartpeppar.

Häll alltsammans, alltså citronskal, citronsaft, hackad vitlök, svarpeppar, olivolja och timjan i en skål.

Lägg i lammsteken och sätt på locket. Vänd runt så att marinaden rinner runt.

Låt ligga i kylskåp ½ - 1 ½ dygn.

 

Ta ur köttet ur påsen och skrapa bort det mesta av marinaden (skölj inte).  Sätt i en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen av köttet. Lägg steken i UltraPro 3,5 liter.

Stek i nedre delen av ugnen i 150 grader till termometern visar 65 grader.

Låt köttet liggar framme och svalna i minst 15 minuter. Det kan också ställas in i kylskåp om det dröjer länge innan man ska äta.

Skär köttet i tunna skivor.

 

Skysås: Sås kan göras på skyn direkt när den är varm från ugnen eller efter att skyn stelnat om man ställt in den i kylskåp.

Sila eller ta bort de största bitarna (rester från marinaden) ur skyn med en sked. Häll i en såskastrull. Låt bli varmt så att skyn blir tunnflytande om den är kylskåpskall. Tillsätt balsamvinäger och kalvfond. Smaka av. Du kan även använda rödvin. Låt koka upp och koka på svag värme några minuter. Du kan späda med vatten om du vill ha mindre smak eller hälla på mer rödvin, balsamvinäger och/eller kalvfond om du vill förstärka de smakerna.

 

Servera med rostade rotsaker


Lammstek

Lammstek
1 Lammstek med ben
Rosmarin, salt och peppar

Krydda lammsteken med rosmarin, peppar och salt.
Gnid in kryddorna ordentligt.
Lägg steken i UltraPro 3,5 l och ställ in den i ugnen på 180 grader i 30 min – 1 timme beroende på hur välstekt du vill ha ditt lamm


Anna Skippers proteindrink mot sockerberoende

En drink från programet "Du är vad du äter"
En snabblagad drink som ska öka förbränningen, ge ett jämnt blodsocker och lång mättnadskänsla.
Färdigt på: 2 min
Ingredienser

5 5 msk proteinpulver, vaniljsmak
2 2 tsk psylliumfrö
10 10 st mandlar
1 1 msk kokosfett, extra virgin
3 3 dl vatten

Gör så här

1. Lägg samtliga ingredienser i en blender och kör till en slät smoothie.

Naturligtvis funkar SmööthChopper bäst att mixa i


Janssons frestelse

Ingredienser

3 3 msk smör
1 1 st gul lök
1 1 kg mjölig potatis
15 15 st ansjovisfiléer
3 3 dl vispgrädde
1 1 dl mjölk
Ansjovisspad
0.5 0.5 dl ströbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.  

2. Skär löken i tunna skivor och fräs i smör i 3 minuter så att den får lite färg.

4. Skala potatisen och skär den i grova strimlor.

5. Fyll UltraPro 2 l med hälften av potatisen. Fortsätt med löken och ansjovisen.

6. Täck med resten av potatisen.

7. Häll över grädde, mjölk och ansjovisspad.

8. Toppa med ströbröd och smörklickar.

9. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

10. Låt vila något före servering.


Matjes i glas

Ingredienser

400 400 g matjessill
6 st kokta potatisar
1 st rödlök
1 st ättiksgurka
2 dl gräddfil
0.5 dl hackad dill
2 msk pressad citron
1 tsk finrivet citronskal

Skiva potatisen
Hacka finhacka löken
Riv citronskalet och pressa saften
Rör ihop gräddfil med dill, citronsaft och skal.
Varva i fyra glas bitar av potatis, sill, hackad rödlök och ättiksgurka och gräddfilen.
Garnera med en dillvippa och riv litet citronskal.
Ställ kallt innan serveringen


Full fart!

Nu har Team Gravity kommit in i andra andningen.
Full fart framåt.....

Ostscones

8 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 tsk bakpulver, 100 g smör, 3 dl mjölk, 2-3 dl grovriven ost

Gör så här:

Blanda mjölet med saltet och bakpulvret i QuickChef III monterad med knivarna.  
Lägg ismöret i mjölblandningen och mixa tills smöret är inarbetat.  
Tillsätt till slut mjölken och osten.
Arbeta snabbt ihop till en smet.

Dela smeten i fyra bitar och lägg dem på en plåt med silikon degunderlag.  
Platta ut med fuktig hand till rundlar och nagga lätt med en gaffel.
Skär ett kors i varje bit med en blöt kniv så att den inte fastnar.
Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 12-15 minuter.
De ska få en varm gyllengul färg.
Servera genast.


Verona

Nu är vi 3 st i Team Gravity som är en bit på väg mot Verona.

Favoritprodukter!


Banan och jordgubbs smoothie

Banan och jordgubbs smoothie

1 fryst skivad banan
8 frysta jordgubbar
1 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
1 tsk honung

Mixa först frukt och bär i SmoothChopper, tillsätt sedan övriga ingredienser.
Fyll upp i Avantiglas och drick dem i sugrör. 
Vill du ha extra fluff på toppen så vänta med att tillsätta mjölken tills du hällt upp Smoothien, montera visparna och vispa mjölken med resterna tills det skummar riktigt mycket och toppa med skummet.


Tupperwares teamledare i New York

Senaste POresan som Tupperware gjorde med Temledare

Optimum

Just nu har vi ett fantastiskt erbjudande på denna mångsidiga produkt.

Dessutom finns den i en jättesnygg färg nu

Sushimaker

Nu provas denna produkt för fullt i Tean Gravitys kök.
Senast bakades det kokoskakor med hjälp av MicroGourmet.
Gott tyckte Totte!

Mattips


Vit Kladdkaka med Rom

Vit Kladdkaka med Rom


100 g smör

100 g vit choklad

160 g strösocker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

160 g vetemjöl

½ tsk romessens



Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad MicroPlus kannan. Låt blandningen svalna lite.

Rör socker och ägg lite pösigt i QuickChef III.
Blanda vaniljsocker, salt och vetemjöl i MåttoStrö och sikta ner i smeten.
Tillsätt romessens det avsvalnade chokladsmöret.

Rör samman till en jämn smet och häll i en Silikonform
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.

Låt svalna lite och servera tillsammans med glass och eventuellt lite chokladsås.
Förvara i kylen.


Nyttigt knäckebröd

Nyttigt knäckebröd

2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö kärnor
½ dl linfrö
½ tsk salt

Blanda ingredienserna ovan i en skål.

½ dl olja.
Rör ner i fröblandningen.

Rör ner 2 ½ dl kokt vatten i smeten. Bred sedan ut den på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda på 150 grader i en timma.
OBS! Ta ut plåten efter 15 min och skär smeten i rutor, så blir det lättare att dela upp knäckebrödet efter att det är färdigbakat.
När knäckebrödet gräddats i en timma, så stäng av ugnen och öppna den och låt knäckebrödet stå kvar där i tills det svalnat.


Mango och ananas salsa

Mango och ananas salsa
½ ananas
½ mango
½ röd chili
1 avokado
1 röd paprika
1 röd lök
½ kinesiska vitlök
½ lime pressad
Salt
Mixa allt i QuickChef III

Välkommen Peter!

Vi häsar ytterligare en konsulent välkommen till Team gravity!
Lycka till Peter!
och Grattis Linda som rekryterat

Sluta-röka-drinken

Ingredienser

1 st grapefrukt, skalad och delad i mindre delar
2 dl vatten
1 tsk riven ingefära
1-2 kapslar Rosenrot Plus

Gör så här

1. Lägg samtliga ingredienser i SmoothChopper och kör till en slät drink

Grapefrukt är rikt på C –vitamin och fibrer och har låg fruktoshalt. Rosenrot är en uppiggande adaptogen som ger energi och skyddar mot de skadliga effekterna av stress. Drinken är uppfriskande och uppiggande, rik på C-vitamin och fibrer.

Receptet är från Anna Skipper och TVprogrammet Du är vad du äter!

Lammstek med pommes boulongere

Ingredienser

1.5 kg lammstek med ben
10 st vitlöksklyftor
grovt salt
vitpeppar
3 msk finhackad rosmarin

Pommes boulongere:
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 msk strösocker
salt
vitpeppar
1 kg potatis (av en mjölig sort), i 0.5 cm tjocka skivor
3 kvistar timjan
3 st lagerblad
1 flaska öl
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör en ficka längs benet och späcka steken med vitlöksklyftor. Gnid in den med salt, peppar och rosmarin.

2. Stek i UltraPro 3,5 liter tills den når en temperatur på 60 grader. Steken är då rosa inuti.

3. Skala Potatisen och skiva den på rivjärnet med den tjockaste sidan monterad.

4. Lägg potatisen i UltraPro. Skala löken och dela den i grova bitar. Lägg lök och örter i formen. Slå över öl, vin och buljong, salta och peppra och blanda om.

5. Stek i ugn, 150 grader i cirka en timme eller tills vätskan är absorberad och potatisen mjuk.


Färs med röda lin­ser

1 st Gul lök  
1 st vitlöksklyfta  
1 msk rapsolja  
300 g nötfärs  
1 tsk torkad rosmarin  
2 msk tomatpuré  
2 msk oxfond  
2 krm svartpeppar  
3 dl vatten  
2 dl röda linser  
1. Skala och finhacka lök och vitlök i Herb Chopper.
    Hetta upp olja i en stekpanna, fräs hacket ca 1 min utan att det tar färg.
    Finfördela ner färs och rosmarin och stek ca 2 min.
    Blanda ner tomatpuré, fond, peppar och vatten, låt det puttra ca 1 min.
2. Blanda ner linserna och låt det hela koka på medelgod värme ca 10 min tills linserna är klara.
    Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det blir för torrt.
    Servera med makaroner, pasta, ris eller potatis

Ceasarsallad

Ceasarsallad
2 stora kycklingfiléer
Romansallad
Vitlökskrutonger
Riven parmesan

Dressing:
2-3 ansjovisfiléer i olja
2 äggulor
Några droppar citron
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk sherry
1 msk riven parmesan
1 dl olja
Salt och peppar

Starta med att tillaga dressingen. 
Lägg alla ingredienser, utom olja i SmoothChopper med knivarna monterade och hacka fint.
Byt till vispen och blanda i oljan, lite i taget, tills dressingen är tjock som majonnäs.
Smaka av med salt och peppar. 
Förvara dressingen i kylskåpet fram till servering.

Lägg kycklingfiléerna i UltraPro 2 liter och krydda dem med salt och peppar.
Tillaga i 200 grader varm ugn. 
Strimla salladen och fördela den i portioner.
Skär försiktigt kycklingen i avlånga bitar med en skarp kniv.
Lägg kycklingbitarna ovanpå salladen.
Ringla dressing och strö parmesan och krutonger på toppen.


Vill du ha nya knivar?

Från Tupperware kan man få mycket bra och just nu har vi alla möjlighet att få nya knivar.
Alla som provar jobbet som Tupperwarekonsulent nu (vecka 14-17) får dessa nya knivar.
Är du redan konsulent så kan du naturligtvis också få dem, du behöver bara dela med dig av jobbet till någon annan.

Hör av dig så berättar vi hur man provar jobbet och får knivarna.

Kladdkaka i Micron

175 gr smör
2, 5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4, 5 dl socker
3 st ägg

Blanda ihop ingredienserna i QuickChef III.  
Fyll Silikon pajform och grädda på högsta effekt i micron i 7-8 minuter.
Lätt som en plätt och dessutom gott.


RSS 2.0