Ägghalvor med sidfläsk och brödkrutonger
5 st | ägg |
---|---|
300 g | sidfläsk, rökt, i bit |
3 st | formbröd, skivor, vitt |
1 msk | olivolja |
1 krm | salt |
1 st | friséesallad, litet huvud |
2 tsk | olivolja |
1 tsk | rödvinsvinäger |
0,5 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | olivolja |
1 tsk | rödvinsvinäger |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Koka upp och sjud sedan äggen 6 minuter. Spola dem i kallt rinnande vatten.

2. Fläsk: Skär sidfläsket i cm tjocka stavar. Stek fläsket gyllenbrunt.
Lägg på hushållspapper för att avlägsna överflödigt fett.

3. Bröd: Sätt ugnen på 150°.
Skär bort kanterna på brödet och grovhacka det med en vass kniv. Blanda brödet med olivolja
och salt. Rosta brödet på plåt, i mitten av ugnen, 15-20
minuter, tills de fått fin färg.
4. Sallad: Skölj salladen i kallt vatten. Slunga den i salladsslunga. Hacka grovt och blanda den med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar.

5. Servering. Skala och dela äggen, lägg på sidfläsk och sallad.
Avsluta med brödkrutongerna.
Kommentarer
Trackback