Middag på 25 minuter


1 färsk kyckling
dina favoritkryddor


Sätt ugnen på 200 grader

Krydda kycklingen och lägg den i Ultra plus med locket på.
Kör i microugnen på full effekt i ca 12 minuter.
Lägg över kycklingen på Ultra plus locket och ställ den i ugnen i 8 minuter.
Skyn som är kvar i Ultra plus reds av med ev. lite mjöl och matlagningsgrädde till en underbart god sås i microugnen.
Stick i kycklingen för att se att den är genomstekt.
Servera med ris som du tillagar under tiden.

Hela denna rätt tillagas på mindre än 25 minuter inklusive tiden för uppvärmning av ugn och att göra sås.

Quorn med rotfukter

  • Quorn med rotfukter

    Ingredienser
    4 pers

    4 quornfiléer
    6 rödbetor
    4 potatisar
    2 morötter
    1/2 kålrot
    10 cm purjolök
    örtsalt
    peppar

    Sås:
    1/4 gul paprika
    5 cm purjolök
    örtsalt
    sambal oilek
    1 dl creme fraise
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Skala rotfrukterna med universal grönsaksskalare
  • Dela rotfukterna i bitar och klyftor och lägg dem i UltraPlus 3 l.
  • Lägg quornfiléerna övanpå och krydda.
  • Sätt in UltraPlus i ugnen i 40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. (Tiden beror på storleken på bitarna)

         

  •  Sås:
  • Hacka purjolök och paprika fint i mini QuickChef.
  • Blanda med creme fresh och kryddor.

Vild kyckling

Vild kyckling

1 kyckling
1 klase rönnbär
kryddor

Lägg i kycklingen och rönnbärsklasen i UltraPlus.
Krydda
Sätt in i ugn i 220 grader ca 40 minuter (eller tills det luktar mat)


Omelett- lätt som en plätt.

3 ägg
6 msk mjölk
peppar

Skaka allt i snabbshakern
Häll i MicroPlus 1 l
Grädd i Micron 2-3 min på full effekt


Alternativ:
Hacka 2 skivor smörgåsskinka i Mini QuickChef
och blanda i smeten

Hacka lök och paprika i Mini QuickChef
och blanda i smeten

Hacka tomat och kiwi i Mini QuickChef
och blanda i smeten

Gravity News V44

Gravity News V44

 

Hej kollegor!!!                                               

                                                                  

Vi välkomnar 3 nya konsulenter till Team Gravity

Linda som startade vecka 43 – Elin och Sofia som börjar i vecka 44

 

Vi går nu in i november och snart står julen inför dörren. Vi kommer som vanligt med nya fräscha erbjudanden till våra värdar/värdinnor och deras gäster.

 

Vi har fått ett Julmagasin till vår hjälp som gäller i veckorna 45-53 förutom de vanliga försäljningskampanjerna vecka 44-47 och 48-53.

 

Dessutom så har vi extra aktivitet i vecka 45 och 48 med möjlighet för oss att jobba oss till fina produkter, så vi lägger lite extra krut på de veckorna. Mer om det kommer ni att få ta del av på teammötet den 2:e november.

 

Vecka 45 har vi ju fått en shiputmaning som ni fick per mejl i ett Breaking News förra veckan. Alla aktiva (3500:-) får en MicroGourmet (värde 1200:-) en helt ny produkt till micron som jag har haft möjligheten att testa under ett par veckor och den är superbra – förutsättningen är att vi når 264 avhållna demon i Birka under vecka 45. Så datera mera!!!

 

Se också flyer Mega Dating Weeks 44-48 – där ni kan få snygga Optimum Kaffe behållare för dateringar ni gör i januari – Sätt ert mål – hur många vill ni ha - PLANERING!!!

 

Dateringar:

 

Vi jobbar förstås vidare med dateringar, som ju är grunden i vår verksamhet.

Använd blomman som bifogas på fil.

Fyll den med namn och ring sedan de tilltänkta värdarna/värdinnorna och erbjud dem att få hålla en demo, de ska känna att de är utvalda.

 

Blomman är även en hjälp till den värd/värdinna som ni bokar, så använd den i värdinneförberedelserna, de är som ni vet A & O.

 

Dels blir det lättare för värden/värdinnan att hitta gäster med lite större spridning (inte bara släkten och vänner) och det ökar försäljningen vilket i sin tur ger honom/henne fler produkter genom värdinnekampanjen och det höjer garanterat ditt demosnitt.

 

Arbeta också med gästlista T254 eller be att värdinnan mejlar den till er. Skicka sedan ut aktuella flyers till alla gäster, en personlig inbjudan gör att fler kommer.

 

 

Detta gäller i veckorna framöver:

 

Tackgåva i vecka 44-47 är en helt ny produkt som vi ger våra värdar/värdinnor möjlighet att prova, det är en ProBaking Vispskål 1,5 l + Stor Degskrapa. Se till att jobba för att värden/värdinnan når en försäljning på minst 3500:- så får han/hon ytterligare en ProBaking Vispskål fast på 3 l.

 

Den snygga Columbus 1,5 l i svart/lavaröd går vidare som alternativ tackgåva i vecka 44-47.

 

I vecka 45 ger vi alla gäster en speciell gåva – en Avanti Degskrapa i limegrönt.

 

Vi som teamledare och konsulenter har också möjlighet att jobba till oss Tupperware-produkter och andra prylar under V 45, se flyer, Mega Week och i BirkaNytt. Sätt upp ett mål för vad du vill ha.

 

 

Vi startade en ny poängjakt på senaste teammötet, den går från vecka 35-53 och ställningen efter vecka 43 är:

 

Poängjakten V 35-53

 

Gunila Carlsson 55 Poäng

Jenny Bard 53 poäng

Gunnel Åberg 36 Poäng

Sandra Åberg 28 Poäng

Linda Gabrielsson 16 Poäng

 

 

Rekrytering:

 

OBS!!!!

Ny rekryteringskampanj I vecka 44-47 se flyer på bif. Fil.

 

Vi behöver fler konsulenter i Birka och givetvis också i vårt team, ju fler vi blir ju lättare går det, syns man inte så finns man inte. Så lämna era namnförslag till mig, så sköter jag kontakten med dem och ser till att de kommer igång.

 

Så jobba extra hårt med rekrytering i perioden V 44-47, det tjänar både teamet och ni själva på.

 

OBS!!! Rekryteringskampanj i veckorna 44-47 gäller ej de första 8 veckorna då man jobbar i J I T Y B.

 

 

Kom ihåg 3 av 5, en datering – minst ett namnförslag i veckan och att ringa mig på teletiden söndagar, VIKTIGT!!!.

 

 

Nytt teammöte blir det måndagen den 2:e november kl. 19.00 hemma hos mig i Klocket. Det blir nedräkningar för oktober, högst försäljning i V42 och till den som har flest bekräftade dateringar i sin bok till och med V 53, samt lite tilltugg. Ta med ett glatt humör och bjud gärna med några gäster som kan tänkas vara intresserade av att veta mer om Tupperware.

 

OBS!!! NYA JULMAGASINET, NOVEMBER OCH DECEMBER KOMMER OCKSÅ ATT PRESENTERAS FÖR ER OBS!!!.

 

Nästa veckoträff i Norrköping (Träffpunkten) är onsdag 18:e november kl.18.30.

Det är alltid inspirerande att komma på träff och det bjuds som vanligt på fika.

Samma sak här, bjud gärna med värdar/värdinnor eller andra gäster som är intresserade av en stunds trevlig samvaro.

 

Bonus till er som tar med sig en eller flera gäster på sälj- eller teammöten.

 

Kolla även in Team Gravity’s blogg som är under uppbyggnad.

Här finns Gravity News, info om Tupperware, recept, filmer (YouTube) och mycket mer ska det bli.

Kom gärna med egna tips som vi kan lägga upp eller skriv i kommentarsrutan.

Gå gärna in varje dag och kolla om det finns några nyheter man kan ha nytta av som konsulent. Här är länken till bloggen, http://teamgravity.blogg.se/

 

 

Kom ihåg att ni är ”I’m possible” – Bäst alltså.

 

Har ni frågor så tveka inte RING!!! Jouren 0736368724

 

It’s Mega Dating Now!!!

Kent


Glass

1 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk socker

Vispa ägg och socker i SpeedyChef
Vispa grädden i Snabbshakern
Vänd ned grädden i äggsmeten

Variation:
Hackad choklad och/eller nötter
Bär
Inlagd frukt

Blandningen hälls i formar med lock och ställs i frysen över natten
1 portion räcker till Glassformarna
5 portioner räcker till Jello Ring

Grönsakssoppa

Grönsakssoppa

50 g morötter
50 g selleri
75 g purjolök
15 g smör
1/2 liter buljong
1/4 tsk basilika
1/4 tsk timjan

Skala rotfukterna med Grönsaksskalaren

Lägg i QuickChef monterad med knivarna och hacka
 
Skär purjolöken i skivor och lägg dem i Salladsslungan, skölj och slunga
Lägg alla grönsaker tillsammans med smöret i MicroPlus kannan
Full effekt i 5 minuter
Tillsätt övriga ingredienser och koka ytterligare 5 minuter
Smaka av med salt och peppar


Söta Snöbollar

Söta Snöbollar (25 st)

25 g nougat,
200 g marcipan,
150 g vit choklad,
50 g kokosflingor

• Skär nougaten i små tärningar.

• Rulla kulor av marsipanen med en nougattärning i vardera.

• Lägg chokladen i MicroPlus Kanna 1 l och smält den försiktigt i mikrovågsugnen vid max 800

20 sek åt gången: Rör i chokladen efter 20 sek, tillbered i 20 sek till om nödvändigt o s v.

• Sänk ner marsipankulorna i chokladen med hjälp av en tandpetare så att de täcks helt. Lyft upp

dem och låt överflödig choklad droppa av. Lägg kulorna på Bake-to-Basics Degunderlägg.

• Rulla kulorna i kokosflingor med hjälp av en gaffel.

• Lägg de färdiga snöbollarna i kylskåp i KombiSmart med kylelement och låt dem stelna helt före servering


Vid uppnått mål vecka 45 får alla aktiva denna.



Boka in demo vecka 45 så att vi säker får den!
Jag har haft möjlighet att prova den och den är fantastisk!

Sälj för 6000:- vecka 45 och få denna


och mycket mera..... bl.a. MicroGourmet

Tilltugg till glöggen

Snart är det dags för glöggträffar.
Vad kan vara enklare än att träffas över en glöggryta och tugga på något gott.

Ost till pepparkaka
100 g Philadelphia ost
70 g Ädelost
2-3 msk gräddfil

Montera knivbladen i QuickChef
Mixa ostarna och häll gräddfilen i tratten tills du får lagom krämig konsistens
Lägg på en pepparkaka och njut till glöggen.

Dip

Till röran:
1 burk stora vita bönor
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Till dekoration:
färsk oregano
chilipulver

Till servering:
bagett eller tacochips

Öppna burken med Konservöppnaren
Skölj bönorna
Montera knivarna i QuickChef
Lägg alla ingredienser till röran i QuickChef
Mixa
Dekorera
Servera

Snabbtårta

3 tårtbottnar
3 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt
kallrörd vaniljkräm
3 dl mjölk
4-500 g marsipan

Gör vaniljkrämen, mjölk och pulver skakas i Snabbshakern
Lägg första tårtbotten på brickan till Exclusiv Festbox
Lägg sylt på understa botten med degskrapan, lite tjockare i mitten
Lägg på en botten och lägg på vaniljkrämen, lite tjockare i botten.
Vispa grädden i QuickChef alt. SpeedyChef och lägg grädden på nästa botten, lite tjockare i mitten
Kavla ut marsianen till yttersta ringen på degunderlaget, lyft degunderlaget, lägg det med marsipanen ner över tårtan och rulla av degunderlaget.
Jämna till med degskrapan runt om gör att ev. rosor av marsipanen och dekorera samt använd florsocker att dekorera med genom Mått&Stö.

Produkter som använts:

Snabbshker
Exclusive Festbox
Degskrapa

QuickChef III
Kavel
Degunderlag
Mått&Strö

Laxmousse

  • Laxmousse

    Förrätt eller aptitretare för 8 pers

    200 g Laxfilé utan skinn
    2 liter kokande fiskbuljong
    100 g rökt lax
    30 g mjukt smör
    1 dl vispgrädde
    1 citron
    8 skivor rostat bröd
    8 skivor lime som halveras
    1 paket vattenkrasse

    Lägg laxfiléerna i colandern och sätt ner den i Vispskålen.
  • Häll buljongen över fisken
  • Sätt på locket från Mini Vispskål i vispkransen
  • Vispkransen sätts på colandern och laxen ångas i 15 minuter.
  • Lyft upp Colandern, medan vattnet rinner av. Låt fisken svalna.
  • Häll ut vattnet ur Vispskålen.
  • Montera kniven på QuickChef och tillsätt laxen.
  • Pressa citronen på Citruspressen och mät upp 1 msk saft och häll i QuickChef.
  • Tillsätt rökt lax, smör samt grädde i QuockChef och mixa tills konsistensen blivit en grov mousse.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Gör 8 cirklar i brödet med ett Avanti Glas.
  • Fördela Moussen på brödet med degskrapan och dekorera med lime och vattenkrasse.

Produkter som används:
QuickChef III
Bake-to-Basics Vispskål 3,5 l med colander
Bake-to-Basics Mini Vispskål 6,5 dl
Bace-to Basics Citruspress Set
Degskrapa


Kokos knäck

Kokos knäck

 

1 dl Strösocker

1 dl Sirap

1 dl Krämig kokosmjölk

 

 Koka allting i MicroPlus kannan, under omrörning ca 6-7 minuter, tills det håller kulprovet.

Häll upp i sikikonfor 19 toppar, låt stelna.

 
OBS: Microplus kannan är avsedd för tempraturer upp till 200 grader, knäck kan bli ända upp till 300 grader. Jag har aldrig hört talas om att någon misslyckats med knäckkokningen men man ska veta att man gör det på egen risk och att garantin inte gäller om den skadas av värmen.


Lime Geléhallon

Silikonform 19-toppar

MicroPlus kanna 1 lit

Degskrapa

Lime Geléhallon

 

19 st                    Gelehallon

1 kaka                Vit choklad med limesmak

25-50 g               Kokos fett

 

 

Placera ett geléhallon i varje topp i Silikonform 19-toppar.

 

Smält choklad och kokosfett i MicroPlus kannan – var aktsam eftersom choklad smälter ”från insidan” så att du inte bränner den.

 

Häll choklad och kokosfettet över geléhallonet och låt stelna.


Vild kyckling

1 kyckling
1 klase rönnbär
kryddor

Lägg i kycklingen och rönnbärsklasen i UltraPlus.
Krydda
Sätt in i ugn i 220 grader ca 40 minuter (eller tills det luktar mat)


Mini Quick Chef Erbjudande!



I Oktober är det 20% rabatt!
Vecka 45 specialpris Mini Quick Chef+Vitlökspress 399:-

Tupperware bäst till förvaring av mat!

De har missuppfattat rekomendationen om handdisk.
Även de av glas blir repiga av maskindiskmedel


ECO Bottle Teaser 1

Passa på möjligheten att få dessa flaskor vecka 44 45

Quorn med rotfukter

  • Quorn med rotfukter

    Ingredienser
    4 pers

    4 quornfiléer
    6 rödbetor
    4 potatisar
    2 morötter
    1/2 kålrot
    10 cm purjolök
    örtsalt
    peppar

    Sås:
    1/4 gul paprika
    5 cm purjolök
    örtsalt
    sambal oilek
    1 dl creme fraise
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Skala rotfrukterna med universal grönsaksskalare
  • Dela rotfukterna i bitar och klyftor och lägg dem i UltraPlus 3 l.
  • Lägg quornfiléerna övanpå och krydda.
  • Sätt in UltraPlus i ugnen i 40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. (Tiden beror på storleken på bitarna)

         

  •  Sås:
  • Hacka purjolök och paprika fint i mini QuickChef.
  • Blanda med creme fresh och kryddor.


Rödbetssallad

Rödbetssallad

2 rödbetor
1 äpple
Grekisk yoghurt
Hel pepparot
Socker
Salt
Vitpeppar

Montera den grova insatsen i Multikvarnen och riv rödbetorna och äpplet
Montera den fina insatsen i Multikvarn och riv pepparroten
_Yoghurten smakas av med pepparrot, salt, peppar oxch socker.
De rivna rödbetorna och äpplet vänds i yoghurten.

Kalvstek och potatisgratäng

Kalvstek och potatisgratäng

Ingredienser
4 pers

Kalvstek:
1 morot
1
zucchini
1 potatis
2 små majrovor
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
1,2 kg kalvstek
olja till pensling

Potatisgratäng:
500 g bakpotatis
1 purjolök eller lök
1 msk olja
salt och peppar
3/4 dl 15% grädde

Förvärm ugnen till 210 grader

Skala grönsakerna till kalvsteken med universal Grönsaksskalare.
Skär dem i tunna skivor.
Lägg grönsakerna, kryddade med timjan, i UltraPlus 3 liter
Strö över salt och peppar.
Lägg kalvsteken ovanpå, strö över salt och peppar igen och pensla köttet med olja.

Förbered gratängen genom att skära potatis och purjolök i bitar.
Fördela i UltraPlus-locket.
Häll över oljan och strö salt och peppar över.
Häll över grädde.
Plasera locket på UltraPlus-behållaren och sätt alltihop i ugnen Tillaga i 60 minuter i 210 grader
Servera med grönsallad.

Ugnsbakad torskfilé

Ugnsbakad torskfilé

Ingrediense
4 pers

" fänkål (ca 600 g) eller vit sparris
4 små lökar
1 msk olivolja
150 g bacontärningar
2 tomater
8 torskfiléer
salt och peppar
1/2 tsk limeskal

förvärm ugnen till 170 grader

Skölj fänkålen och skär den grovt på Skärbrädan.
Skala löken och hacka den i Mini Quick Chef.
Lägg grönsakerna i Ultra Plus 3 l. och blanda dem med olivolja.

Stek bacontärningarna i en panna och häll av fettet.
Skär tomaterna i tärningar och fördela dem och bacontärningarna ovanpå grönsakerna i Ultra Plus
Blanda väl med Rörskeden.

Lägg filéerna ovanpå grönsakerna och strö salt, peppar samt limeskal, rivet på Bake-to-Basics Rivjärn.
Lägg lock på och tillaga torsken i 170 grader i ca 15 minuter, eller tills fisken är genomstekt.

Servera med ris.

Nudlar med marinerad oxfilé

Nudlar med marinerad oxfilé

ingredienser:
4 pers

1 scharlottenlök
250 g champinjoner
2 pakrika
2 msk olja
500 g oxfilé i strimlor
1 dl mjöl
1 tärning oxköttbuljong
17ja
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 dl vatten
salt och peppar
150 g böngroddar

Skär scharlottenlöken i tärningar. champinjonerna i skivor och paprikan i stavar.
Lägg ner i UltraPlus 3 liter och tillsätt olja.
Blanda samman med rörskeden, sätt lock på och tillaga 5 min i microvågsugn på 750 W.
Lägg köttet i Bake-to-Basic Vispskål 3,5 l.
Strö över mjöl och blanda

Smula buljongtärningen i Snabb Shaker och tillsätt soja, pressad vitlök, honung, vatten, salt och peppar.
Sätt lock på, skaka ihop blandningen ordentligt och häll över det strimlade köttet.

Tag UltraPlus ur microvågsugnen och tillsätt köttet med blandningen från Snabb Shakern samt böngroddarna.
Rör ihop med Rörskeden.
Sätt lock på och tillred i microvågsugnen i 15 min på 750 W.
Hacka 1 paprika fint och fördela som dekoration över rätten.
Låt rätten dra i 5 minuter före servering

Tupperware changing lives - One home at a time


Chokladmousse á la Alexandra

 
Chokladmousse  1 portion
1 ägg 
60g choklad 
 
Vispa äggvitan i Speedychef till fast skum
Smält choklad i MicroPlus kannan
Rör ner äggulan i chokladen med lilla degskrapan 
Blanda samman allt
Fördela i efterrättskålar eller i större form.
Gott m hallon o grädde till, även gott att blanda i hackade valnötter i smeten, mums :D

Magic weeks rekrytering!

Nu hälsar vi ytterligare en kollega välkommen till Team Gravity.

Välkommen Elin!

Nu finns novembers erbjudande på www.tupperware.se

Nytt nyhetsbrev!
Nu finns novembers erbjudande på www.tupperware.se

Kolla in!!!

http://www.twn-video.com/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=84&video_id=5


Nu har vi alla möjligheten att få MicroGourmet!

Nu har vi alla möjligheten att få MicroGourmet!

Alla som är aktiva i vecka 45 får en MicroGourmet
under förutsättning att Birka når sitt mål.

Nu gäller det att se till att Birkas mål uppnås.

Så här gör vi det bäst:
*Boka in demo i vecka 45! (Hur många har du möjlighet att avhålla?)

*Lämna namnförslag till Teamledaren.
 Ju fler vi blir desto lättare att nå målet. Dessutom kan du ju få en resa till Monte Carlo.

Mer info om detta kommer inom kort!


Fisk med tomat och purjo



1 fiskblock 400 g
1 tomat
10 cm purjolök
Örtsalt

Skär fisken i kuber och lägg i undre delen av 101 MicroGourmet
Skiva tomaten och lägg över fisken
Toppa med purjolöksringar
Krydda med örtsaltet 

Kör 14 minuter i Micron på full effekt.

Severa med ris och en kall sås

Köttfärsbiffar med fetaost

400 g köttfärs
150 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 ägg
salt
peppar

Blanda köttfärs och fetaost i Quickchef III med knivarna
Pressa i vitlöksklyftorna
Blanda med ägg och krydda

Forma biffar och stek i stekpanna.
När biffarna är klara häller man i 1/2 dl vatten i pannan
fyll på med 1 dl grädde och smaka av med kryddor.

Servera biffarna med gräddskyn, kokt potatis och lingon.



Det som blev över efter middagen blev en matlåda

Fisk och potatis i 101 MicroGourmet



4 potatisar
2 fiskfileér
1 salladsblad
salt
peppar

Skala potatisen med universal grönsaksskalare
Skiva potatisen och lägg i undre delen av 101 MicroGourmet
Lägg salladsbladet i övre delen och lägg fileérna på bladet
Salta och peppra
Fyll vatten i bottenskålen
Kör i Micron i 16 minuter på full effekt

Det blir super gott!!!!


Namnförslag

Man kan vara annorlunda och passa utmärkt som konsulent



Lyssna på Aunt Barbara´s svar på hur mycket hon tjänar

Tänka sig att sälja för över 100 000.......dollar

Aunt Barbara


Aunt barbara är en av mina favorit konsulenter i Tupperware
Tyvärr tillhör hon/han inte Team Gravity.

Lock


I botten på många av Tupperware´s burkar finns en bokstav
Samma bokstav finns på fliken på locken

A = lock 215
B = lock 238
C = lock 227
D = lock 294
E = lock 295
F = lock 296
G = lock 297
H = lock 733
I = lock 304
K = lock 201
R = lock 1928
X = lock 228
Y = lock 229
Z =lock 230

Reservdelslista

En snabbare väg till att hitta reservdelar till Tupperwares nuvarande och tidigare sortement

http://www.twndist.com/spareparts/.


Falukorvsgryta med nudlar

Falukorvsgryta med nudlar
4 personer
Tid: 20 minuter
1 gul lök 500 g falukorv
2 msk smör
1 paket italiensk tomatsås med créme fraiche från Kelda
salt och peppar
250 g äggnudlar
1 påse frusna grönsaker

Hacka löken i QuickChef.
Skär korven i tärningar
Stek löken i smöret utan att den tar färg.
Bryn korven
Häll över såsen, krydda och låt koka upp.
Koka nudlarna
Stek grönsakerna
Servera

Färsrisotto med chilisås

Färsrisotto med chilisås

2 personer
tid: 20 minuter

1.5 dl fullkornsris
3.5 dl vatten
400 g nötfärs
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 påse djupfrysta Wokgrönsaker
1 msk neutral rapsolja
1 knippe persilja
1 dl sweet chilisås
400 g körsbärstomater

Mät upp ris och vatten i Easy rise  
Koka i micron på 750 min i 20 minuter

Stek färs och lök i olja. Salta och peppra
Woka grönsakerna i olja.
Hacka persiljan i QuickChef.
Blanda ris, färs, ris och persilja
Servera med chilisås och tomaterna

CURRYKRYDDADE PILGRIMSMUSSLOR OCH RÄKOR






CURRYKRYDDADE PILGRIMSMUSSLOR OCH RÄKOR
4 pers.

1 zuccini
1 gurka
1 paprika
1 tsk färsk chili
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk maizena
2 msk vatten
2 msk curry
salt och peppar
3/4 dl grädde
300 g räkor
300 g pilgrimsmusslor

Riv zucchinin och hälften av gurkan på Bake-to-Basics Rivjärn Julenne-insats
Skär paprikan i stavar och hacka chilin fint.
Lägg grönskerna i UltraPlus 3 liter och pressa vitlöken med Vitlökspressen.
Tillsätt olja och tillaga i 5 min i microvågsugn på 750 W med locket på.

Blanda maizena, vatten, curry, salt och peppar i Bake-to-basics Vispskål.
Häll över grönsakerna.
Tillsätt grädden.
Rör runt och tillaga i 4 min på 750 W med lock till såsen är jämn.

Lägg räkor och pilgrimsmusslor i grönsaksblandningen.
Lägg på locket igen och tillaga i 3-5 min på 750 W.

Låt rätten vila i 2 min före servering.
Skär resten av gurkan i tärningar och dekorera rätten.

Servera med ris, blanda ev. ner gurkmeja i riset.

Bananmuffins

Bananmuffins

14 st.

2 st bananer skalade och delade i bitar  
100 gram smör  
2 dl strösocker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tskbakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil eller filmjölk  

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Använd QuickChef med kniven monterad.
  3. Blanda banan, margarin och socker till en pösig smet. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Fördela smeten i 2 st silikonform 7 muffins.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Rekrytering!

Välkommen i Team Gravity Linda!

Grattis Jenny som lämnat namnförslaget!
Nu kan du välja någon av de "rosa produkterna"
vi fortsätter ringa dina övriga namnförslag,
för en resa till Monte Carlo skulle väl inte vara fel?

Marias Guacamole

  Marias Guacamole
2 mogna avokado
2 vitlöksklyftor
2-3 dl Creme fraise
1-2 tsk tacosås

Dela avokadon och lägg i Quick Chef III   
pressa vitlöksklyforna med vitlökpressen
och kör några rundor med kniven till avokadon är i bitar.
Bland i Creme fraise och smaka  av med tacosås.

Mexikansk Salsa

  Mexikansk Salsa

En handfull Cilantro/ bredbladig persilja
½ dl skivade Jalapeno
½ lök 3 vitlksklyftorr – pressdae med vitlökspressen
1 burk krossade tomater
Saften av 1 lime
1 Avokado
1 tsk havsalt

Blanda allt i Quick Chef lll till en jämn konsistens.
Servera med Tacochips i Allegra serverings center

Gravity News V42

Gravity News V42

 

Hej kollegor!!!                                               

                                                                  

 

Dateringar:

 

Vi jobbar förstås vidare med dateringar, som ju är grunden i vår verksamhet.

Använd blomman som bifogades på fil i Gravity News V39.

Fyll den med namn och ring sedan de tilltänkta värdarna/värdinnorna och erbjud dem att få hålla en demo, de ska känna att de är utvalda.

 

Blomman är även en hjälp till den värd/värdinna som ni bokar, så använd den i värdinneförberedelserna, de är som ni vet A & O.

 

Dels blir det lättare för värden/värdinnan att hitta gäster med lite större spridning (inte bara släkten och vänner) och det ökar försäljningen vilket i sin tur ger honom/henne fler produkter genom värdinnekampanjen och det höjer garanterat ditt demosnitt.

 

Arbeta också med gästlista T254 eller be att värdinnan mejlar den till er. Skicka sedan ut aktuella flyers till alla gäster, en personlig inbjudan gör att fler kommer.

 

 

Detta gäller i veckorna framöver:

 

FridgeSmart 3,6 l går vidare som tackgåva i V 40-43.

 

V 40-43 så gäller ju den snygga Columbus 1,5 l i svart/lavaröd som tackgåva, jobba för att värden/värdinnan når en försäljning på 3500:- så får han/hon ytterligare 3 st Columbus.

 

 

V 42 kan alla som kommer på demo köpa UltraPro som är en vidareutveckling av UltraPlus, den finns i 2 respektive 3,5 liter och säljs till intropris och får då också en Grönsaksstöt (potatismosare) på köpet, se flyer.

 

Värden/värdinnan kan köpa (1 ex) av ett Rundlett-set (1 – 1,5 – 2 liter) för 299:- i V 42 och alla gäster får en hjärtnyckelring, se flyer.

 

I V 42 erbjuder vi också ett set med redskap, visp – tång – rörslev – serveringsked för endast 349:- som passar utmärkt tillsammans med UltraPro.

 

Se även PowerBooster V 42 som ni fick i mejl i veckan – Termos – Knivar – Momento-setet.

 

Vi som teamledare och konsulenter har också möjlighet att jobba till oss Tupperware-produkter och andra prylar under V 42, se flyer, go pro och i BirkaNytt. Sätt upp ett mål för vad du vill ha.

 

 

Vi startade en ny poängjakt på senaste teammötet, den går från vecka 35-53 och ställningen efter vecka 41 är:

 

Poängjakten V 35-53:

 

Jenny Bard 40 poäng

Gunila Carlsson 34 Poäng

Gunnel Åberg 25 Poäng

Sandra Åberg 21 Poäng

Jane Sjöblom 10 Poäng

 

 

Rekrytering:

 

OBS!!!!

Magic Weeks V 42-43 – Magic Free Bag. Se utsänt mejl med bifogad fil.

 

THINK PINK!

 

Vi behöver fler konsulenter i Birka och givetvis också i vårt team, ju fler vi blir ju lättare går det, syns man inte så finns man inte. Så lämna era namnförslag till mig, så sköter jag kontakten med dem och ser till att de kommer igång.

 

Så jobba extra hårt med rekrytering i perioden V 40-43, det tjänar både teamet och ni själva på.

Det är klart att du villa ha ett set med rosa Optimum. Se bif. Fil.

 

OBS!!! Rekryteringskampanj i veckorna 40-43 där man får fina gåvor. Gäller ej de första 8 veckorna då man jobbar i J I T Y B.

 

 

Kom ihåg 3 av 5, en datering - ett namnförslag i veckan och att ringa mig på teletiden söndagar, VIKTIGT!!!.

 

 

Nytt teammöte blir det måndagen den 2:e november kl. 19.00 hemma hos mig i Klocket. Det blir nedräkningar för oktober, högst försäljning i V42 och till den som har flest bekräftade dateringar i sin bok till och med V 53, samt lite tilltugg. Ta med ett glatt humör och bjud gärna med några gäster som kan tänkas vara intresserade av att veta mer om Tupperware.

 

Nästa veckoträff i Norrköping (Träffpunkten) är onsdag 21:e oktober kl.18.30.

Det är alltid inspirerande att komma på träff och det bjuds som vanligt på fika.

Samma sak här, bjud gärna med värdar/värdinnor eller andra gäster som är intresserade av en stunds trevlig samvaro.

 

Kolla även in Team Gravity’s blogg som är under uppbyggnad.

Här finns Gravity News, info om Tupperware, recept, filmer (YouTube) och mycket mer ska det bli.

Kom gärna med egna tips som vi kan lägga upp eller skriv i kommentarsrutan.

Gå gärna in varje dag och kolla om det finns några nyheter man kan ha nytta av som konsulent. Här är länken till bloggen, http://teamgravity.blogg.se/

 

 

Kom ihåg att ni är ”I’m possible” – Bäst alltså.

 

Har ni frågor så tveka inte RING!!! Jouren 0736368724

 

THINK PINK!!!

Kent


Chilitryffel

Chilitryffel


ca 25 st

Ingredienser
1 dl vispgrädde
2 msk margarin
3/4 dl Mörkt Muscovadoråsocker
175 g mörk choklad 70 % kakaohalt
1/2 tsk röd chili
Röd chili till garnering


Bryt eller hacka chokladen i bitar.
Koka upp margarin, grädde, sockret och chili i MicroPlus kannan.
Blanda i chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet.

Låt svalna något.
Fyll därefter tryffeln i squeese-it eller spritspåse och spritsa ut i formar eller små strutar. Garnera med en liten bit chili.
Förvara svalt.


Förtrollade stenbumlingar

Förtrollade stenbumlingar

 

Ingredienser

100 g smör eller margarin

1½ dl Florsocker med chokladsmak

3 dl havregryn

2-3 msk starkt, kallt kaffe

 

Garnering

3 dl Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg

 

Rör matfett och Florsockret poröst i QuickChef.
 Tillsätt havregryn och kaffet.

 

Forma till runda bollar som rullas i Pärlsockret.
Förvara i kylskåp.

 

 

Färgat pärlsocker

Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen.
Blanda i pärlsocker.
Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunnt lager.
Låt torka.
Dela eventuella klumpar med en gaffel.
Förvara torrt.


Milkshake

Milkshake 2 glas

 

Ingredienser

1/2 banan

1½ dl jordgubbar

2½ dl mjölk

1½ dl jordgubbsglass

2 msk Vit Sirap

 

Blanda samtliga ingredienser i en QuickChef med knivarna och kör tills det är slätt.
Häll upp i två glas.
Servera med sugrör.


Avocadomousse med tigerräkor


Avokadomousse:
2 avokado utan sten och skal
2 msk limesaft
1 msk crème fraiche 15%
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2 msk röd paprika (finhackad)
2 gelatinblad, uppblött i kallt vatten
Salt och peppar
Olja till pensling

Dressing:
3 msk lök (finhackad)
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche 15%
1 dl majonnäs
4 msk ketchup
1 tsk paprika
Salt och peppar

Dekoration:
12 stekta tigerräkor utan skal,
Dill,
Salladsblad,
Lime

Gör så här:
Smält det uppblötta gelatinbladet.
Mosa ingredienserna till moussen med Grönsaksstöt till en jämn blandning.
Rör till sist i det smälta gelatinbladet.
Silikonform 7 muffins penslas med lite matolja och moussen fylls i formen.
Ställ i kylskåp i minst 3 timmar.
Häll ingredienserna till dressingen i Snabb Shaker och skaka noga.
Vänd ut moussen och dekorera med sallad, limefrukt, dill och tigerräkor.
Servera med dressingen. - Moussen är lämplig till nachos eller till grillad kyckling.

Filé i Curry

Filé i curry

Till 4 pers.

800 g fläskfilé
200 g creme fraiche
1 msk maizena
1 msk mjölk
1-2 tsk curry
1 tsk salt
1 rivet äpple
25 g smör
10 ml citronsaft
1 förpackning färsk pasta (tagliatelle) 


Gör så här:
Skär köttet i skivor och stek i smör på en panna i ca 5 min.
Medan köttet steker blandas maizena med mjölk i MicroPlus-kanna och creme fraiche tillsätts.
Rör samman med Degskrapa.
Blanda i curry, salt och äpple.
Placera MicroPlus-kanna med lock i mikrougn och tillaga i 2 min i 500W.
Ta MicroPlus-kanna ut micron och rör med detsamma i såsen.
Kör ytterligare i 1 min. i 750W.
Rör med detsamma och låt stå en stund medan tallrikar eller serveringsfat dukas upp.
Lägg färskkokt tagliatellepasta och kött på tallrikarna/fatet och häll över såsen.
Pressa citronsaft över rätten och servera.


Design


Guacamole demo




Guacamole 

  

2 avokado

2 vitlöksklyftor

2 dl crème fraiche

Några tsk salsa sås valfri styrka och efter egen smak

 

Dela avokado och gröpa ur innehållet.

 

Mixa tillsammans med pressad vitlök i Quick Chef III.

 

Tillsätt sen crème fraiche och salsa sås och blanda.

Servera till nacho chips eller vanliga kex.

Kan med fördel även användas som tillbehör till grillat kött.


20% rabatt i oktober


Mjölkskummare


Vecka 42 finns denna till försäljning tillsammans med sockerskål och gräddkanna för endast 299:-

Guacamole

Guacamole

                                                                   

2 avokado 

2 vitlöksklyftor

2 dl crème fraiche

Några tsk salsa sås valfri styrka och efter egen smak

 

Dela avokado och gröpa ur innehållet.

 

Mixa tillsammans med pressad vitlök i Quick Chef III.

 

Tillsätt sen crème fraiche och salsa sås och blanda.

Servera till nacho chips eller vanliga kex.

Kan med fördel även användas som tillbehör till grillat kött.


Kokosmuffins med nötter och choklad

Kokosmuffins med nötter och choklad

 

Ingredienser till 14 st

 

2 ägg á 60 g

2 dl (175 g) socker

2 tsk vaniljsocker

125 g smör

3,75 dl (125 g) kokosflingor

1 dl (50 g) mjöl

1,5 dl (100 g) hasselnötter

100 g mörk choklad

 

Ägg, socker och vaniljsocker vispas i 538 Mått&Mix.

Smält smöret i 1509 MicroPluskannan.

Låt det svalna och rör ner i äggsmeten tillsammans med kokosflingor och mjöl.

Montera 1408 den grova insatsen i 1406 Multikvarnen och hacka chokladen.

Montera den fina insatsen i Multikvarnen och hacka nötterna.

Rör ner den hackade chokladen och nötterna i smeten med 1476 Vispen och

häll i 595 Silikonform 7 Muffins så att de fylls till ¾.

Grädda i en förvärmd ugn vid 200oC i 25 min


Lätt tårta

Lätt tårta

½ liter vispgrädde

1 marängbotten

1 tårtbotten

ca 6 äpplen (gärna Cox Orange)

Lite mörk choklad

 

Grädden vispas i 1402 QuickChef.

Montera 1408 den grova rivsatsen i 1406 Multikvarnen och riv äpplena.

Vispgrädden och äpplena blandas med 1467 Degskrapan.

Häll hälften av fyllningen på tårtbottnen och lägg en marängbotten ovanpå.

Bred ut resten av fyllningen.

Riv lite choklad på den grova insatsen och garnera tårtan.


Havregrynskulor

Havregrynskulor

3 dl (120 g) havregryn

40 g smör

1 dl (40 g) kakao

1½ tsk Nescafé

60 g marmelad, t ex apelsin, plommon

Florsocker

Mandelessens, romessens + lite vatten

 

Montera den 1408 grova rivsatsen i 1406 Multikvarnen och riv havregrynen.

Montera insatsen med klingor i 1402 QuickChef och blanda alla ingredienserna.

Rör ner vattnet tills det har fått rätt konsistens.

Smaka av med mandelessens och florsocker.

Rulla till småkulor och ställs i kylskåpet




Rödbetssallad

Rödbetssallad

2 rödbetor

1 äpple

Grekisk yoghurt 10%

Hel pepparrot

Socker (kan ersättas med sötningsmedel)

Salt, vitpeppar

 

Montera den 1408 grova rivsatsen i 1406 Multikvarnen och riv rödbetorna och äpplet.

Montera den fina rivsatsen i Multikvarnen och riv pepparrot.

Yoghurten smakas av med pepparrot, salt , peppar och socker.

De rivna rödbetorna och äpplet vänds ned i yoghurten.


Barnmat- Fisk med potatis och tomat

1 liten bit fisk
1 potatis
1 tomat
1 msk grädde
dill

Skala potatis och skär i tjocka skivor.
Lägg i allt Mikropluskannan.
Koka på full effekt i mikron 2 minuter, rör om och koka sedan ytterligare 2 minuter.
Häll över i Quick-chef och mixa med knivarna till lagom konsistens.


Barnmat - Mellanmål

Barnmat - Mellanmål

1 Äpple
1 Päron
1 dl vaniljyoghurt

Skala äpplet och päronet med universal grönsaksskalare.

Dela i klyftor och ta bort kärnhuset.
Lägg i MikroPlus kannan och kör på full effekt i mikron några minuter.
Häll över i QuickChef behållaren och mixa blandningen med knivarna.
Låt svalna.
Byt till vispen och blanda i vaniljyoghurten.


PANNKAKSSMET



5-8 st

Sätt på vingen på QuickChef

Mixa:
2 ägg
2 dl mjöl
0,5 dl olja
1 tsk salt

Montera tratten och tillsätt under omrörning
5 dl mjölk i en tunn stråle

KRYDDAD DRESSING



Tillbehör till råkost eller kall fisk

Sätt på vingen på QuickChef
Mixa:
1,5 dl créme fraiche
1 knivsudd saffran
1 tsk salt
1 knivsudd peppar

Montera tratten
Tillsätt:
0,5 dl olivolja
Mixa tills konsistensen är jämn.

MILKSHAKE

En nyttig förfriskning

Sätt klingorna på QuickChef


Mixa: 1 banan
1 tsk vaniljsocker

Byt ut klingorna mot vingen
Montera tratten och tillsätt
2 dl kall mjölk

Severa ev med glass

MAJONNÄS


Sätt på vingen på QuickChef

Mixa:
1 äggula
1mskDijonsenap
0,5 dl olja
Montera tratten och tillsätt
2 dl olja i en fin stråle under omrörning
Mixa tills konsistensen är likartad.
Avsluta med lite citronsaft.

KRYDDSÅS


Till kött, fisk m.m.

Sätt klingorna på QuickChef
Blanda:
10 syltade cornichoner
3 dragonkvistar eller 1 msk torkad dragon
1 hårdkokt ägg
3 persiljekvistar
Tillsätt:
Majonäs och mixa tills konsistensen är jämn och passande.

TOMATSÅS


Till pasta, pizza, salsa eller fisk.

Sätt på klingorna på QuickChef

Hacka:
5 mellanstora tomater
1 lök
8 basilikablad eller 1 msk torkad basilika
1 vitlöksklyfta
2 persiljekvistar
1 tsk salt
1 knivsudd peppar
Montera tratten och tillsätt:
0,5 dl olja under omrörning


PANAD TILL GRÖNSAKER


Till potatis, tomater eller squash

Sätt på klingorna på QuickChef
Mixa:
1 skorpa
0,5 dl mjölk
0,25 dl olja
1 ägg
2 skivor skinka
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 knivsudd peppar
Panera grönsakerna och stek


FRUKTSÅS

Till kaka, glass eller andra desserter

Sätt klingorna på QuickChef
Mixa
200 g färsk frukt (sköljd och skalad)
Tillsätt:
1 dl socker
0,75 dl grädde eller creme fraiche


SMOOTHIE



Läckert mellanmål

Sätt klingorna på QuickChef
Mixa:
1 persika utan kärna
1 banan
2-3 jordgubbar
Tillsätt:
1 dl naturell yoghurt
1 1/5 dl socker
1 msk honung

KRYDDSMÖR



Till skaldjur, sniglar och kött.

Sätt på klingorna på QuickChef
Mixa:
250 gram smör
3 vitlöksklyftor
8 persiljekvistar
1 tsk salt
1 knivsudd peppar.

Kan frysas, blir fint i 19 toppar

Lättlagad mat för små barn


4-6 portioner

2 kycklingbröst
2 1/2 dl vatten 2 morötter
1 litet broccolihuvud (ca 200 g)
30 g osaltat smör
Ev. körvel, persilja eller någon annan färsk krydda

Lägg kycklingbrösten i 1511 MicroPlus Rund 2,25 l.
tillsätt 2 dl vastten.
Sätt på lock och tillaga kycklingen i microugn i 8 min. i 850 W.

Skala under tiden morötterna med 1419 Universal grönsaksskalare
och skär dem i skivor med 1431 TupperChef Universalkniv. Skär broccolin i små buketter.

Ta ut MicroPlus ur microvägsugnen och lägg morötterna och broccolin brevid kycklingen.
Tillsätt 1/2 dl vatten.
Sätt på lock och tillaga i microvägsugn i ca 7 min. i 850 W. eller tills grönsakerna är tillräckligt mjuka.

Skär kycklingköttet i lagom stora bitar.
Servera en portion kyckling med grönsakerna i en TupperCare skål med 1 tsk smör.
Blanda finhackade örter i smöret om du vill ha mer smak.
Rätten kan varieras med blomkål, potatis eller andra grönsaker.

För de minsta finfördelas maten 1405 Mini QuickChef.
Frys in portionsvis i Coolsmart.

Madeleinekakor

Madeleinekakor med vanilj och rosenvatten
(8 stora + lite smet att äta direkt ur skålen, hurra!)

175 grader

2 ägg
75 g strösocker
1 vaniljstång (fröna)
75 g mjöl
1 tsk bakpulver
80 g smält smör

Glasyr:
200 g florsocker
0,5 dl hett vatten
1/3 tsk rosenvatten
pyttelite röd karamellfärg

Gör så här:

Sätt på ugnen.
Vispa ägg, socker och vanilj i 571 SpeedyChef.
Sikta ner mjöl och bakpulver med512 MåttochStrö.
Vispa samman, bara till det blandas.
Rör ner det smälta smöret.

Fördela smeten i madeleineformen. 
Baka i 10 minuter, eller tills de är genombakade och har lite färg.

3. Sikta florsockret.
Rör ner vatten, färg och rosenvatten och rör till en slät glasyr.
Glasera kakorna två gånger med570 Silikon Pensel.
Låt torka emellan.
Klart!


Glutenfria Kanelbullar

Glutenfria Kanelbullar 

Ca 40 st. 
50g jäst
75g margarin eller smör ,
5 dl mjölk ,
1-2 msk psylliumskal ,
1 dl socker ,
1 tsk kardemumma ,
1/2 tsk salt ,
1 ägg ,
1,3 liter fin glutenfri mjölblandning .

Fyllning
50g margarin eller smör ,
1 msk malen kanel .

Pensling :
ägg .
Garnering :
Pärlsocker .

Ugnstemperatur 250 C

Smula jästen i 549 Vippskål 3 l,
smält matfett i 1509 MicroPlus kannan tillsätt mjölken och värm till 37 C finger varmt
häll degspadet över jästen och rör med 1473 rörslev eller 1467 degskrapa
 tills den löser sig tillsätt psylliumskalen och låt stå 10 min.
Tillsätt socker , kardemumma, salt, ägg, och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen väl med rörsleven.
Låt stå och jäsa med locket på i 20 min.

Fyllning:
Rör samman matfett, socker och kanel till en jämn smet. 
Arbeta degen väl igen och häll upp den på 559 Degunderlägg
 och kavla ut med 558 Brödkavel 
till ca 1 cm tjocklek 
bred på fyllningen och rulla ihop den som en rulltårta, det går lätt genom att lyfta Degunderlaget. 
skär rullen i ca 3 cm bitar placera dom i bullformar och täck över dom låt jäsa 30 minuter till.
Pensla med uppvispat ägg
 och garnera men pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 250 C 8-10 min.

Matmuffins

Matmuffins

Ingredienser:
4 ägg

2 dl lättyoghurt
50 g margarin
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning:

½ rödlök
½ broccoli
soltorkade tomater
gröna oliver
fetaost

Produkter: MicroPluskannan, Mini QuickChef, Mått och Mix, Snabb Shaker, Bake-to-Basic Vispskål, Silikon 7 Muffins alt. Silikon Brödform

Muffinsfyllningen:

  • Skölj broccolin och koka den mjuk i MicroPluskannan.
  • Hacka oliverna i Mini QuickChef.
  • Dela fetaosten i mindre bitar, och gör det samma med de soltorkade tomaterna.
  • Hacka löken i Mini QuickChef.
  • Fräs löken i stekpannan tills den är mjuk.
Muffinssmeten:
  • Vispa ihop ägg och yoghurt i Mått och Mix.
  • Mät upp vetemjölet, salt och bakpulver i Snabb Shaker.
     Häll upp i Bake-to-Basic Vispskål.
  • Blanda ihop allt och rör ihop smeten.
  • Häll i broccolin, löken, oliverna och de soltorkade tomaterna i smeten. Klicka i Silikon Muffinsform
    (eller Brödform), grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.
     Kan även gräddas i microvågsugn men får inte samma bruna gräddning.

Bruten Choklad och havrekaka


Bruten Choklad och havrekaka

Ca 15 bitar

Ingredienser:
150 g Mörk blockchoklad
125 g smör
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
0,75 dl socker

Produkter: Kockkniv, Bake-to-Basic Vispskål, Micropluskanna, Silikon Bakunderlag, Degskrapa

Gör så här:

  • Mät upp havregrynen i Bake-to-Basic Vispskål.
  • Hacka chokladen i bitar med Kockkniven.
  • Smält smöret i MicroPluskannan och häll över havregrynen. Låt stå i någon minut.
  • Blanda i resten av ingredienserna.
  • Bred ut på Silikon Bakunderlag på plåt ca 2 cm tjockt.
  • Baka i ugn på 200º i ca 20 minuter.
  • Låt svalna och bryt sedan i bitar.

Chilicorn carne

Chilicorn carne  med ris anv  Microplus produkterna !! ca 5-6 portioner

500-600 gr köttfärs lägg i microplusrund stor eller i micropluskannan
( ta lite mindre ca 400gr till kannan  )
häll på en påse mix chilicorn carne
häll på ca 1,5dl vatten sätt in i micron locket alltid på .
Kör på  full effekt ca 700w i 7 min .

Ta ut ur micron -
anv grönsaksstöten och tryck ut köttfärsen så den delar sig ,
häll på 1-2burkar  vitabönor + 
1 burk championer,
1röd /grön  paprika ,
lök mm ta vad du önskar fyll på med
2 dl vatten rör om och kör i ytterligare 7 min på full effekt .
Låt stå på eftervärme ngr min ,färdigt att servera lycka till!!

Servera med enbart bröd eller ris..


GREKISKT LANTBRÖD MED FYLLNING I SILIKONFORMAR!

GREKISKT LANTBRÖD MED FYLLNING I SILIKONFORMAR!

1 påse grekiskt lantbröd, eller valfritt finns olika sorter.

25 gr jäst+ 6dl ljummet vatten + lite olivolja.

Blanda ut jästen och gör en deg , röres i ca 5 min .
Låt jäsa  30 min.
Baka ut

Fyll tex med valnötter, basilika, fetaost, soltorkade tomater, oliver,persilja mm
Fyll två silikon brödformar, låt jäsa i ytterligare ca 20 min .
Pensla med vatten, lite olja,ev.strö på valfritt tex valnötter,solrosfrön,mm

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min i 200gr.


Perfekt sås till glass lätt och smidig

1 burk kondenserad mjölk,
100 gr mörk choklad ( block)
1-2msk Jordnötsmör med bitar i ,
 

Lägg allt i microkannan kör i ca 2-3 min på full effekt!  
Ta ut rör om och servera till glassen  mums
Perfekt sås till glass lätt och smidig !!!!!!!!


Snabb bärkaka

 SNABB VINBÄR/HALLON/BLÅBÄRSKAKA I MICRON !!!!

Vispa
2 ägg
2,5 dl strö socker poröst i speedychef,
blanda ner
2,5 dl mjöl
75 gr flytande margarin
rör med degskrapan
 tills det blandat sig .

Häll smeten i pajsilikonform
häll i bär tex , hallon, blåbär eller vinbär ..


Sätt in kakan i micron kör i 10 min på full effekt max 750-800w.

Servera med glass eller grädde..


Chokolate Chip Cookies

Chokolate Chip Cookies

Ingredienser
150 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
1/2 tsk bakpulver
200 g mörk choklad 70%
100 g hasselnötter

Produkter:
Bake-to-Basic Vispskål
Silikon Bakunderlag
Degskrapa

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Rosta hasselnötterna i cirka 10 minuter och gnugga bort det mesta av skalet i en torr handduk.
3. Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker krämigt i t ex Bake-to-Basic vispskål.
4. Rör i ägget.
5. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
6. Hacka chokladen grovt och blanda den och hela hasselnötter i smeten.
7. Klicka ut smeten med en matsked på Silikon Bakunderlag och platta till klickarna lite.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter


Spaghetti Bolognaise

Spaghetti Bolognaise

Huvudrätt för 4 personer

Ingredienser:

Tupperwareprodukter:

1 burk hackade tomater

UltraPlus ( 3 liter )

4 msk tomatpuré

Konservöppnaren

2 vitlöksklyftor

Vitlökspress

2 små lökar

Mini QuickChef

500 g nötfärs

Kryddkvarn och kryddbehållare

2 msk olja

Örtkniv

4 msk ketchup

 

2 msk färsk basilika

 

½ tsk cayennepeppar

 

Salt och peppar

 

•  Öppna burken med Konservöppnaren. Häll tomater och puré i UltraPlus.
•  Pressa vitlöken med Vitlökspressen och häll i UltraPlus.
•  Skär löken ett par klyftor. Lägg i Mini QuickChef och sätt på locket.
    Vrid några gånger fram och tillbaka tills löken är ordentligt hackad. Häll i UltraPlus.
•  Nötfärs, olja och ketchup hälls i UltraPlus och blandas med Rörslev.
•  Hacka basilikan fint med Örtkniven och strö över tillsammans med cayennepeppar i UltraPlus.
•  Mal salt och peppar från Kryddkvarnarna över maträtten.
•  Sätt på locket på UltraPlus och tillaga i mikro vid 750 watt i 6 minuter. Ta ut maträtten och rör om. 
   Tillaga i ytterligare 6 minuter vid 750 watt.
•  Ta ut och rör runt, sätt på locket och låt maträtten vila i 3 minuter innan servering.

    Servera med spaghetti.

   
UltraPlus 3 liter Konservöppnare Vitlökspress Mini QuickChef Kryddkvarn

Potatissoppa med spröd Serranoskinka

Potatissoppa med spröd Serranoskinka

8 portioner

Ingredienser:

Tupperwareprodukter:

1 kg potatis

UltraPlus 3 liter

1/2 dl vatten

Grönsaksskalare

400 g rödlök

Örtkniv

3 msk olja

Vitlökspress

3 tsk brunt farinsocker

Grönsaksstöt

2 vitlöksklyftor

Kryddryddkvarn

2 tsk paprikapulver

IsoDuo 2,5 liter

1,25 dl vitt vin

Ev. QuickChef

1 l hönsbuljong

 

Salt

 

Peppar

 

Brödkrutonger

 

80 g Serranoskinka i skivor (Går även att ersätta med bacon)

Gör så här:
•  Skala potatisarna med Grönsaksskalaren och skär dem i tärningar (ca 2x2 cm) med Örtkniv. Häll potatis och vatten i UltraPlus.
•  Tillaga vid 750 watt i 8 minuter. Ta ut och rör runt.
•  Skär löken i klyftor eller tärningar med Örtkniven och häll i UltraPlus. Tillsätt olja och socker.
•  Pressa vitlöken med Vitlökspressen och häll i UltraPlus. Sätt på locket.
•  Tillaga under lock i 3 minuter vid 750 watt. Ta ut och blanda.
•  Mosa potatisarna med Grönsaksstöten och tillsätt vin, buljong och 1 tsk paprikapulver. Rör runt.
•  Tillaga under lock ytterligare 3 minuter vid 750 watt.
•  Smaka av soppan med salt och peppar från Kryddkvarnarna.
•  Anrätta i IsoDuo och dekorera med 1 tsk paprikapulver.
•  Stek Serranoskinkan i en stekpanna tills den blir spröd.
•  Servera med brödkrutonger och spröda Serranoskivor


Fisksoppa

 God fisksoppa

 4 portioner

Ingredienser:
400 g torskfilé (alt. 200 g torskfilé, 200 g laxfilé)
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
5 dl crème fraiche
1 knippe hackad dill
2 st fiskbuljongtärningar
1/2 kg skalade räkor
1 dl vatten

Produkter:
UltraPlus 3 liter
Konservöppnaren
Vitlökspressen

 

Gör så här:
•  Dela fisken i mindre bitar.
•  Blanda i UltraPlus 3 liter tomatkross, fisk, smula ner buljongtärningarna och pressa i vitlöksklyftorna. Kör på 750 watt i ca 5 minuter (tills fisken är klar).
•  Blanda i crème fraiche, vatten och finhackad dill. Kör på 750 watt ca 2 till 3 minuter till.
•  Rör sist i de skalade räkorna och låt soppan bli varm.


Gravity News V40

Gravity News V40

 

Hej kollegor!!!                                               

                                                                  

 

Dateringar:

 

Vi jobbar förstås vidare med dateringar, det är ju grunden i vår verksamhet.

Använd blomman som bifogades på fil i förra Gravity News V39.

Fyll den med namn och ring sedan de tilltänkta värdarna/värdinnorna och erbjud dem att få hålla en demo.

 

Blomman är även en hjälp till den som ni bokar, så använd den i värdinneförberedelserna, de är som ni vet A & O.

 

Dels blir det lättare för värden/värdinnan att hitta gäster med lite större spridning (inte bara släkten och vänner) och det höjer garanterat ert demosnitt.

 

Arbeta också med gästlista T254 eller be att värdinnan mejlar den till er. Skicka sedan ut aktuella flyers till alla gäster, en personlig inbjudan gör att fler kommer.

 

 

Detta gäller i veckorna framöver:

 

Vi går nu in i oktober månad och vi kör nu hårt med de förslag på setförsäljning som ni som var på teammötet fick information om.

Läs mer här http://teamgravity.blogg.se/

 

FridgeSmart 3,6 l går vidare som tackgåva i V 40-43.

 

V 40-43 så gäller ju den snygga Columbus 1,5 l i svart/lavaröd som tackgåva, jobba för att värden/värdinnan når en försäljning på 3500:- så får han/hon ytterligare 3 st Columbus.

 

 

V 42 kan alla som kommer på demo köpa UltraPro som är en vidareutveckling av UltraPlus, den finns i 2 respektive 3,5 liter och säljs till intropris och får då också en Grönsaksstöt (potatismosare) på köpet, se flyer.

 

Värden/värdinnan kan köpa (1 ex) av ett Rundlett-set (1 – 1,5 – 2 liter) för 299:- i V 42 och alla gäster får en hjärtnyckelring, se flyer.

 

I V 42 erbjuder vi också ett set med redskap, visp – tång – rörslev – serveringsked för endast 349:- som passar utmärkt tillsammans med UltraPro.

 

Vi som teamledare och konsulenter har också möjlighet att jobba till oss Tupperware-produkter och andra prylar under V 42, se flyer, go pro och i BirkaNytt. Sätt upp ett mål för vad du vill ha.

 

 

Vi startade en ny poängjakt på senaste teammötet, den går från vecka 35-53 och ställningen efter vecka 39 är:

 

Poängjakten V 35-53:

 

Jenny Bard 31 poäng

Gunila Carlsson 28 Poäng

Gunnel Åberg 22 Poäng

Sandra Åberg 16 Poäng

Jane Sjöblom 9 Poäng

 

 

Rekrytering:

 

Vi behöver fler konsulenter i Birka och givetvis också i vårt team, ju fler vi blir ju lättare går det, syns man inte så finns man inte. Så lämna era namnförslag till mig, så sköter jag kontakten med dem och ser till att de kommer igång.

 

Så jobba extra hårt med rekrytering i perioden V 40-43, det tjänar både teamet och ni själva på.

Det är klart att du villa ha ett set med rosa Optimum. Se bif. Fil.

OBS!!!!! Denna vecka (V40) får den som hittar en ny konsulent en röd Columbus 1,5 l med en autograf av Tupperware’s VD Rick Going.

 

OBS!!! Rekryteringskampanj i veckorna 40-43 där man får fina gåvor. Gäller ej de första 8 veckorna då man jobbar i J I T Y B.

 

 

Kom ihåg 3 av 5, en datering - ett namnförslag i veckan och att ringa mig på teletiden söndagar, VIKTIGT!!!.

 

 

Nytt teammöte blir det måndagen den 2:e november kl. 19.00 hemma hos mig i Klocket. Det blir nedräkningar för oktober, högst försäljning i V42 och till den som har flest bekräftade dateringar i sin bok till och med V 53, samt lite tilltugg. Ta med ett glatt humör och bjud gärna med några gäster som kan tänkas vara intresserade av att veta mer om Tupperware.

 

Nästa veckoträff i Norrköping (Träffpunkten) är onsdag 7:e oktober kl.18.30.

Det är alltid inspirerande att komma på träff och det bjuds som vanligt på fika.

Samma sak här, bjud gärna med värdar/värdinnor eller andra gäster som är intresserade av en stunds trevlig samvaro.

 

Kolla även in Team Gravity’s blogg som är under uppbyggnad.

Här finns Gravity News, info om Tupperware, recept, filmer (YouTube) och mycket mer ska det bli.

Kom gärna med egna tips som vi kan lägga upp eller skriv i kommentarsrutan.

Gå gärna in varje dag och kolla om det finns några nyheter man kan ha nytta av som konsulent. Här är länken till bloggen, http://teamgravity.blogg.se/

 

 

Kom ihåg att ni är ”I’m possible” – Bäst alltså.

 

Har ni frågor så tveka inte RING!!! Jouren 0736368724

 

THINK PINK!!!

Kent


Tonfiskröra

Ingredienser:

2 burkar tonfisk (i vatten)
10-15 cm squash
10 cm purjolök
1 stor morot
1 gul paprika
250 ml ostsås
1-2 msk olja
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
Hacka grönsakerna i 1402 Quick Chefen.
Fräs grönsakerna i oljan i en Tupperware Stekpanna några minuter.
Blanda i tonfisken, krydda.
Blanda i ostsåsen.
Koka upp.

Servera till pasta eller ris.


Röra med Ägg o Skinka i Quick Chef

Quick chef recept

Röra med Ägg o Skinka i Quick Chef

4 hårdkokta ägg.
2 msk Mango chutney
100-200 gram rökt skinka
Ev färsk Basilika efter ”behag”.

Mixa i 1502 Quick Chef till en röra.

Perfekt till Baguetter, på rostat bröd eller i en smörgåstårta.


Microplus kanna 1 liter

Microplus 
 Mikrokola 50 g smör ¾ dl mjöl 1 ¼ dl socker ¾ dl sirap 1 msk kakao Blanda allt i micropluskannan utan att röra om och sätt in den i micron på full effekt ca 1 minut. Tag ut och rör om och ställ in den igen ca 3 minuter på full effekt. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stelna – skär i bitar innan den blivit för kall.

Röda erbjudanden vecka 40-43

Lilla praktiska setet

 

 

 

 

 

                                TupperChef äggdelare

                                                         Ord.pris 189:-

                                                        Extra pris 149:-

QuickChef lll

  Ord.pris 599:-

 Extra pris 469:-

                       

                       Salladsslunga ll

                                      Ord.pris 379:-

                                     Extra pris 299:-

 

 

Extrapris: 917:-

Ordinarie pris: 1.169:-

 

Stora praktiska setet

 

 

 

 

 

 

QuickChef lll                Modulett – Relett set

   Ord.pris 599:-                                      Pris 249:-

  Extra pris 469:-

 

 

                    

 

                               

                            Multikvarn + Grov insats

Salladsslunga ll                    Ord.pris 488:-

     Ord.pris 379:-                             Extra pris 379:-

    Extra pris 299:-

 

 

 

Mini Quick Chef       TupperChef äggdelare

    Ord.pris 299:-                           Ord.pris 189:-

     Extra pris 239:-                         Extra pris 149:-

 

 

 

Extrapris: 1.784:-

Ordinarie pris: 2.203:-


Erbjudanden Vecka 40-43 i Team Gravity

Set 1                         Pris: 698:-   (ord 807:-)
Multikvarn 1406
Grov Rivinsats 1408
Silikonform rund 2,4 liter 592

  


Set 2                         Pris 1095:- (ord 1204:-)
Multikvarn 1406
Grov rivsats 1408
Rund silikonform 592
Grönsaksskalare 1419
Degskrapa 1467
Rörslev 1473


  


  

Set 3                         Pris 1923:- (ord 2162:-)
Multikvarn 1406
Grov rivsats 1408
Rund silikonform 592
Grönsaksskalare 1419
Degskrapa 1467
Rörslev 1473
Quick Chef 3 1402
Microplus kanna 1 l. 1509

 





Morotstårta

Morotstårta

2 stora morötter (3 dl rivna)
1 dl rapsolja
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vanilj
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker

60 g Philadelphia ost
25 g smör
2 dl florsocker


Skala morötterna med 1419 Universal Grönsaksskalare
Montera 1408 Grova rivinsatsen i 1406 Multikvarn
riv morötterna och blanda med oljan
Mät upp mjölet och blanda med kanel, vanilj och bakpulver.
blanda ned i morötterna med 569 Liten degskrapa.
Vispa ägg och soker pösigt i 1402 Quick Chef III monterad med vingen.
Blanda ned äggsmeten i morötterna.
Häll allt i 592 Rund Silikonform 2,4 liter
Grädda i 25 minuter i 175 grader

Smält smöret i 1509 Micropluskannan 30 sekunder i micron
Blanda med osten och florsockret.
bred över morotskakan då den svalnat.

RSS 2.0