Tupperware Kastruller och stekpannor


Skinkstek med äppeltoner och pepparrot

Ingredienser

1 kg skinkstek
Salt, efter smak
Vitpeppar, nymald, efter smak

2 msk dijonsenap
2 st äpplen, gärna Ingrid Marie
6 st mandelpotatisar, skalade och klyftade
1 knippe salladslök, grovt skuren

Till servering
Pepparrot, nyriven
Äppelmos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Salta, peppra och pensla steken med dijonsenap.

3. Skala och riv äpplena.

4. Lägg äpplena i botten på en UltraPro.

5. Lägg steken ovanpå och lägg på locket.

6. Låt stå i ugnen ca 1 timme.

7. Fördela potatisklyftor och lök runt steken efter en timme och fortsätt steka i ugnen ytterligare ca 30 minuter eller tills köttet är 80–85 grader.


Fruktginos

Antal portioner: 4
Ingredienser

200 g vit choklad
1 pkt björnbär, frysta
2 st bananer
3 st nektariner
1 pkt mango, fryst

Till servering, om du vill
God vaniljglass

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala bananen och skiva den i skivor, dela nektarinerna i mellanstora bitar.

3. Strö ut bananen, mangon, björnbären och nektarinen i en UltraPro.
     Använd inte locket.

4. Riv chokladen i Multi bordskvarn och strö ut den över frukten.

5. In med formen i ugnen i ca 7 minuter, men du måste passa så att chokladen inte bränner!

6. Ät den gärna med en god vaniljglass eller njut som den är.


Youghurtglass

1.5 dl naturell mild yoghurt
0.5 st banan 
1 dl fryst frukt eller bär

Lägg allt i QuickChef III och mixa
Klart!
De frusna bären gör att glassen fryser på direkten.

Universal knivar


Dessa knivar precenterades på Jubilee, jag ser verkligen fram mot att få testa dem.
De har en väldigt speciell slipning "utan skarv"

Tupperware T.S. Slice and Dice


En produkt jag inte har.
Hoppas den kommer!

Min absoluta favoritprodukt


Salad on-the-go tackgåva vecka 39


SpeedyChef


Tupperware RedDot Design Team of the Year


Jubilee 2010

Minns och drömmer mig tillbaka

Välkommen


Tupperware Brands Boys and Girls club


Lte sugen på tårta?


kastruller


Ny produkt

Dessa har jag men har tyvärr inte hunnit prova ännu

Ny produkt

Den här köpte vi förra veckan och provar för full med basilika i

Ny produkt

Denna kan vi jobba oss till i vecka 42

Ny produkt

Den här har jag! Och har gjort mycket goda Müslibars

Ny produkt

Denna jobbade jag mig till förra veckan

Ny produkt

Vill ha!!!

Smoothie i Snabbshaker


Det kan knappast bli enklare

Jubilee 2010


Ytterligare en film från Jubilee i Köpenhamn.

Tupperware everyware


Müsli-bar

Müsli-bar

1 dl mandlar
3 dl müsli
0,75 dl flytande honung


We Will Rock You


Ugnstekt kyckling med thailändskt kryddsmör

2-4 portioner berodende på hur stor kycklingen är och hur mycket ni äter!

Ingredienser:

Kyckling                1 hel
Smör                     50 g
Ingefära                1 tumme stor
Vitlöksklyfor          2 st
Chilifrukt               1 st
Citrongräs            1 st
Kaffir lime blad    3-4 st
Salt                        2 tsk
Korianderfrön      1 msk
Spiskummin        1 tsk
Salt
Peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Låt smöret rumstempereras.
Lägg de torkade kaffir lime bladen i blöt i ljummet vatten några minuter.

Finhacka alla kryddor i HerbChopper och blanda med smöret  

Dela kycklingen i två delar så att det blir två halvor.
Skär några 1/2 cm djupa skåror i brösten och låren.  
Lägg i UltrPro med skrovet nedåt.
Klicka kryddsmöret över kycklingen och gnid in det skårorna i bröst och lår.

Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter.
Servera med Jasminris och en sötsur sås.

Helstekt fläskkarré fylld med knaprigt örtsmör

Ingredienser:

Benfri fläskkarré i bit        1,5 kg
Smör                                   25 g
Gul lök                                 1/2
Bacon                                  1/2 paket
Vitlöksklyftor                        4 st
Färsk timjan                       1/2 kruka
Färsk mynta                       15 blad
Salt (kryddsmöret)            1 tsk
Salt (runt fäskkarrén)       2 tsk
Svartpeppar



Gör så här:

Börja med kryddsmöret.
Låt smöret bli rumstempererat.
Hacka lök, bacon, vitlök, timjan och mynta.
Blanda smöret med de hackade ingredienserna samt salt och peppar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Salta och peppra fläskkarrén runt om.
Skär 4-5 ordentliga skåror några centimeter ned i köttet så att det blir "gropar" där kryddsmöret kan tryckas ned. Skär också ca 1 cm djupa skåror i köttet tvärs mot de djupare skårorna.
Gnid in kryddsmöret ordentligt i skårorna.

Lägg köttet med skårorna uppåt i UltraPro

Köttet behöver nästan 2 timmar i ugnen.

Servera gärna köttet med kokt potatis.
Ett mycket gott tillbehör är rödvinskokt söt rödlök

Sjömansbiff

600 g högrev eller fransyska
4 lökar
salt
svartpeppar
12 potatisar
5 dl porter
timjan

Skär köttet i strimlor
Skala och skiva lök och potatis
Varva kött, potatis och kryddor i UltraPro
Häll över porter och låt stå i ugn 1 1/2 timme i 200 grader

Pastagratäng med tonfisk

Pastagratäng med tonfisk

4 port

  • kokt pasta motsvarande 4 portioner
  • 1 liten squash
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • några klyftor färsk vitlök
  • 1 burk tonfisk
  • 1 burk passerade tomater
  • en halv burk creme fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • curry, styrka och mängd efter smak
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 1-2 dl riven ost

Hacka lök och vitlök,
skär squashen i tärningar
och grovriv moroten.
Fräs grönsakerna i fettet, pudra över curry och låt fräsa någon minut till.
Häll över tomaterna och creme fraichen samt ha i tonfisk och buljongtärning.
Låt koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
Bland såsen med pastan och häll allt i UltraPro 3,5 L,
strö över osten
och gratinera i 200 grader ca 15-20 minuter tills gratängen bubblar och har fått fin färg.


Äppelkaka

Ingredienser till 10 bitar:

1 kg äpplen
saften av 1/2 citron
1 1/2 dl socker
3 ägg
180 g smör
2 1/2 dl mjöl
1 knivsudd salt
1 tsk bakpulver
Ev 2 tsk kanel

Förvärm ugnen till 200 grader
Skala äpplena
Skär äpplena i 8 klyftor
Pressa citronsaft över så att de inte mörknar
Smält smöret
Blanda alla ingredienser, sist vänds äpplena ner
Häll allt i UltraPro 2 liter
Grädda med locket på i 40 minuter
Ta ut kakan och låt den vila 5 minuter innan den vänds upp.
Servera kakan kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.

Detta recept är från det fina recepthäftet som i september medföljer då man köper en UltraPro.
vi har just provbakat och vårt omdömme blev tyvärr:
Den behöver vi inte baka fler gånger.

Diablo-kyckling

  • 1,2 kg kyckling
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk sechuanpeppar
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 tsk salt (efter smak)  
  • 0,25 dl finhackad körvel
  • 0,25 dl finhackad kyndel
  • 0,25 dl finhackad oregano

    Lägg kycklingen i UltraPlus
    Stöt samtliga peppersorter i mortel och krydda kycklingen
    Laga i ugnen 200 grader tills det luktar mat i köket (ca 1 timme)
    Hacka örterna i Miniquickchef
    strö dem över kycklingen och låt dem vara med de sista minuterna i ugnen.
    servera med ris kokt i Easy Rice.


  • Hurtbullen

    Ingredienser till ett bröd
    2dl fiberberikade havregryn
    5dl vetemjöl
    1dl krossade linfrön
    1dl russin ( eller annan torkad frukt)
    1dl grovhackade hasselnötter
    2tsk bikarbonat
    1tsk salt
    4dl mild yoghurt
    1/2dl flytande honung
    1/2dl lingonsylt

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda de torra ingredienserna.
    Rör i yoghurt, honung och sylt.
    Skölj en UltraPlus med kallt vatten och häll i smeten
    Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
    Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

    Busenkel äppelkaka

    Ingredienser

    1 st ägg
    125 g smör
    1.5 dl socker
    1.5 dl vetemjöl
    2 st äpplen
    1 msk kanel
    3 msk socker
    50 g nötter eller sötmandel
    glass eller vispgrädde till servering

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret i en microplus kannan och blanda i, ägg, socker och mjöl. Rör med liten degskrapa.

    3. Häll smeten i en Ultra Pro 2 liter eller silikon pajform.

    4. Skala äpplena och skär dem i ganska tunna klyftor.

    5. Täck smeten med äppelklyftorna.

    6. Hacka nötterna i Herbchopperoch strö över smeten med lite kanel och socker.

    7. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

    8. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.


    Enkel limpa

    1 limpa:

    5 dl filmjölk

    3 msk mörk sirap

    2 tsk bikarbonat

    1 tsk örtsalt

    50 g mandlar

    1 dl russin

    2 dl solrosfrön

    2 dl havregryn

    2 1/2 dl grovt rågmjöl

    1 dl vetekli

    1 dl vetemjöl

     

    Blanda fil, sirap, bikarbonat och salt i ProBaking skålen.
    Grovhacka mandlarna i HerbChopper och ha i dem tillsammans med russinen i smeten.
    Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör till en jämn, trögflytande smet.
    Häll smeten i Silikon Brödform,
    eller dubbla receptet och häll i UltraPro 3,5 liter  
    Grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 80 minuter.
    Receptet är mycket lätt att ändra, jag tar "vad som finns i skåpet"
    av mjöl,frön,gryn nötter och frukt och det blir (nästan) alltid lika gott.


    Citron och timjan kyckling

    Hel kyckling i ugn med timjan och citron:

    1 färsk kyckling

    1/2 citron

    1/2 dl olivolja

    4 kvistar färsk timjan

    örtsalt

    svartpeppar

     

    Skölj av kycklingen och klappa den torr med lite papper.

    Pressa saften ur citonhalvan med Citruspressen
    Hacka timjan i HerbChopper
    blanda citronsaften med olja, finhackad timjan, örtsalt och peppar.

    Gnid in gycklingen runt om med marinaden och lägg den i UltraPro.
    Ställ in i ugnen i ca en timme i 180 grader.


    Grovt bröd med äpple och youghurt.

    Grovt bröd med äpple och youghurt.

    Ingredienser

    Gott, nyttigt och lättbakat.
    1 stort eller 2 "normala" bröd

    4 dl fiberhavregryn
    6 dl siktat dinkelmjöl
    4 dl fullkornsdinkel
    1 dl krossat linfrö
    1 dl solrosfrön eller pumpafrön
    1 msk havssalt
    4 tsk bikarbonat

    8 - 9 dl naturell youghurt
    3 grovt rivna äpplen
    2 msk honung
    Blanda alla torra ingredienser väl i ProBaking skålen.
    Riv äpplet på Rivjärnet monterat i lockkransen.
    Blanda sedan i youghurt och honung med hjälp av lilla degskrapan.
    Rör om väl och fyll i UltraPro 3,5 liter
    eller 2 silikon brödformar.
    Grädda längst ner i ugnen, 175*, 80 min.
    Brödet går utmärkt att frysa.
    Man kan ju också göra halv sats= ett bröd.

    UltraPro Video med demotips


    bloglovin

    <a href="http://www.bloglovin.com/blog/1236110/teamgravity?claim=y4eea2zn5zy">Följ min blogg med bloglovin</a>


    Omelett i MicroGourmet


    Tortilla-torn

    Nu har jag provat receptet som finns i September´s erbjudande flyers.
    I vanlig ordning har jag gjort det på mitt sätt och här får ni min variant av receptet.

    Ingredienser till 8 st:
    1 liten lök
    1 bit chilli
    1/2 pkt bacon
    4 kokta potatisar (storlek som ett ägg)
    5 ägg
    Salt och peppar

    Hacka lök och Chilli i HerbChopper
    Klipp bacon i små bitar
    Stek bacon, lök och chilli i stekpannan
    Skiva potatisen i äggdelaren
    Skaka äggen och kryddorna i SnabbShakern

    Fördela potatis och baconblandningen samt äggsmeten i Ramekin som hör till MicroGourmet
    Ställ de 8 ramekin i MicroGourmet, fyll botten med vatten och lägg på locket.
    Tillaga i Microvågsugnen i 15 minuter på 750 Watt.
    Låt den stå i 5 minuter innan Tortillatornen vänds ut ur formarna.
    Servera med en grönsallad

    Microgourmet video med demotips


    Hello Kitty!


    MicroGourmet


    Tapenade

    100 g svarta oliver utan kärna
    1 stor vitlöksklyfta
    1 tsk kapris
    1/2 dl olivolja

    Lägg allt i HerbChopper och hacka fint

    Tortilla-torn

    Nu har jag provat receptet som finns i September´s erbjudande flyers.
    I vanlig ordning har jag gjort det på mitt sätt och här får ni min variant av receptet.

    Ingredienser till 8 st:
    1 liten lök
    1 bit chilli
    1/2 pkt bacon
    4 kokta potatisar (storlek som ett ägg)
    5 ägg
    Salt och peppar

    Hacka lök och Chilli i HerbChopper
    Klipp bacon i små bitar
    Stek bacon, lök och chilli i stekpannan
    Skiva potatisen i äggdelaren
    Skaka äggen och kryddorna i SnabbShakern

    Fördela potatis och baconblandningen samt äggsmeten i Ramekin som hör till MicroGourmet
    Ställ de 8 ramekin i MicroGourmet, fyll botten med vatten och lägg på locket.
    Tillaga i Microvågsugnen i 15 minuter på 750 Watt.
    Låt den stå i 5 minuter innan Tortillatornen vänds ut ur formarna.
    Servera med en grönsallad

    Grovt bröd med äpple och youghurt.

    Grovt bröd med äpple och youghurt.Ingredienser

    Gott, nyttigt och lättbakat.
    1 stort eller 2 "normala" bröd

    4 dl fiberhavregryn
    6 dl siktat dinkelmjöl
    4 dl fullkornsdinkel
    1 dl krossat linfrö
    1 dl solrosfrön eller pumpafrön
    1 msk havssalt
    4 tsk bikarbonat

    8 - 9 dl naturell youghurt
    3 grovt rivna äpplen
    2 msk honung
    Blanda alla torra ingredienser väl i ProBaking skålen.
    Riv äpplet på Rivjärnet monterat i lockkransen.
    Blanda sedan i youghurt och honung med hjälp av lilla degskrapan.
    Rör om väl och fyll i UltraPro 3,5 liter
    eller 2 silikon brödformar.
    Grädda längst ner i ugnen, 175*, 80 min.
    Brödet går utmärkt att frysa.
    Man kan ju också göra halv sats= ett bröd.

    Citron och timjan kyckling

    Hel kyckling i ugn med timjan och citron:

    1 färsk kyckling

    1/2 citron

    1/2 dl olivolja

    4 kvistar färsk timjan

    örtsalt

    svartpeppar

     

    Skölj av kycklingen och klappa den torr med lite papper.

    Pressa saften ur citonhalvan med Citruspressen
    Hacka timjan i HerbChopper
    blanda citronsaften med olja, finhackad timjan, örtsalt och peppar.

    Gnid in gycklingen runt om med marinaden och lägg den i UltraPro.
    Ställ in i ugnen i ca en timme i 180 grader.


    Enkelt limpa

    1 limpa:

    5 dl filmjölk

    3 msk mörk sirap

    2 tsk bikarbonat

    1 tsk örtsalt

    50 g mandlar

    1 dl russin

    2 dl solrosfrön

    2 dl havregryn

    2 1/2 dl grovt rågmjöl

    1 dl vetekli

    1 dl vetemjöl

     

    Blanda fil, sirap, bikarbonat och salt i ProBaking skålen.
    Grovhacka mandlarna i HerbChopper och ha i dem tillsammans med russinen i smeten.
    Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör till en jämn, trögflytande smet.
    Häll smeten i Silikon Brödform,
    eller dubbla receptet och häll i UltraPro 3,5 liter  
    grädda längst ner i ugnen i 180 grader i ca 80 minuter.
    Receptet är mycket lätt att ändra, jag tar "vad som finns i skåpet"
    av mjöl,frön,gryn nötter och frukt och det blir (nästan) alltid lika gott.


    Blomkålsmos!

    1 st blomkålshuvud
    Vispgrädde
    Smör
    Salt & vitpeppar

    Hacka blomkålen i QuickChef III
    och lägg i en kastrull
    Häll i grädde till ca 2 cm i kastrullen
    Koka tills blomkålen är mjuk
    Använd grönsaksstöten för att fåett slätt mos
    Smaka av med smörklick, salt och peppar,

    Nytt startkit

    Nu när vi har fått nytt magasin (finns på www.tupperware.se )
    har vi också fått nytt startkit till de nya konsulenter som provar jobbet.






    Dessa produkter ingår i Quickstart!
    Allt man behöver göra för att få dessa är att hålla 3 demo på sina första 4 veckor!

    Svart vinbärssorbet

    2,5 dl svartvinbärssylt
    2,5 dl vatten
    3 st äggvitor
    2 msk strösocker

    garnering

    1,5 dl grädde
    2 dl vinbär
    12 st citronmelissblad

    Gör så här

    1. Blanda vinbärssylt och vatten och häll blandningen i Jelloringen.
    2. Alt. till svartvinbärssylt, mixa i QuickChef III 2,5 dl svartvinbär med 1,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker.
    3. Ställ formen i frysen tills blandningen är halvfrusen, vilket tar ca. 1,5 timme.
    4. Vispa äggvitorna i SpeedyChef till skum, strö ner socker och vispa en stund till.
    5. Blanda vinbärsmassan med äggvispet ochh häll tillbaka i formen.
    6. Frys blandningen i ytterligare 2-3 timmar och rör om då och då.
    7. Vispa grädden tjock.
    8. Lägg upp sorbeten som fina bollar i vackra glas eller på assietter. Garnera med grädde (grärna spritsad)och vackra bär (svarta/röda vinbär, hallon, blåbär) och gröna blad (citronmeliss eller vinbärsblad)

    Limesorbet

    • 4 dl vatten
    • 1 1/2 dl strösocker
    • 1 dl saft från limefrukt (ca 4 frukter)
    • Till dekor
    • några strimlor av limeskalet
    • Koka upp vatten och strösocker.
    • Låt kallna.
    • Pressa limen på B-t-B Citruspress
    • Blanda med saften.
    • Frys sorbeten.
    • Vispa ibland under infrysningen så att sorbeten blir luftig, fluffig och snöig

    Välkommen

    Vi välkomnar en ny konsulent till Team Gravity!
    Välkommen Simone och hoppas du kommer att trivas hos oss.
    Till er som vill boka demo kan jag berätta att Simone älskar att baka
    så nu har ni chansen att få baktips från henne.

    Choklad-brownies

    Choklad-brownies
    400 g smör
    250 g blockchoklad
    6 ägg
    4½ dl socker
    4½ msk kakao
    4 dl vetemjöl

    Smält samman smör och choklad i MicroPlus kannan.
    Låt det svalna
    Vispa ägg och socker luftigt i SpeedyChef.
    Blanda samman kakao och vetemjöl i MåttoStrö
    vänd ner blandningen i äggsmeten med liten degskrapa.
    Vänd ner den avsvalnade chokladblandningen.
    Det är viktigt att blandningen är helt avsvalnad och att den försiktigt vänds ner inte röres.
    Häll smeten i UltraPro 3,3 liter 
    och grädda i 180 grader i ca 30 min.


    RSS 2.0