Morotskaka med philadelphiaglasyr

Morotskaka med philadelphiaglasyr
Morotskakan har en härlig smak av citron.

Ingredienser:

Du behöver följande ingredienser till detta recept morotskaka med philadelphiaglasyr.

2 ägg
200 g strösocker
1 dl olja
150 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pressad citronsaft
Lite salt
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
Ca. 2 dl russin
70 g valnötter, hackade
125 g Philadelphia ost
Lite citronsaft
1, 5 dl florsocker

Tillvägagångssätt för morotskaka med philadelphiaglasyr:

Vispa ihop ägg, strösocker och olja i SpeedyChef.
Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt.
Hacka valnötterna i HerbChopper.
Riv morötterna i Multikvarnen
tillsätt nötter tillsammans med morötter, russin och citronsaft.
Det hela blandas väl innan det hälls ned i silikon pajform.
Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min.
Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften.
Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0