sockerkaka med ananas
125 g smör
3 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 liten brk krossad ananas inklusive spadet
finrivet skal av ½ citron
Gör så här:
1. Rör smör och socker poröst.

Rör ner ett ägg i taget.
2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i blandningen under varsam omrörning.

3. Tillsätt ananasen + spad och det rivna citronskalet.


4. Häll smeten i Silikonformen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 º i ca 50 min.
Låt kakan stå och "vila" en stund innan den stjälps upp.
Kakan är jättegod och om man vill lyxa till det extra så är ju aldrig vispad grädde fel.

bake cake
På bakecake.blogg.se finns en tävling som Team Gravity deltar i
http://bakecake.blogg.se/2010/may/bakase-5-recept-goodiebag-fran-dr-oetke.html?_tmp=8b55b4309934b048ffad48ca67d7a9d53e372176
Sommarbål
Koka vatten och fyll istärningsbehållaren med det

Lägg gärna ett blad eller bär i varje isbit.
(när vattnet kokar försvinner syret vilket ger glasklare isbitar, dessutom fryser kokt vatten fortare än kallt)
Skiva jordgubbarna med äggdelaren

Blanda allt i en skål

och avsluta med Sprite straxt innan servering
Gravity växer
och till Team Gravity
Grattis Elin till rekryten, du kan verkligen prata för jobbet
(Elin har du funderat på att klättra på karriärstegen?)

Jordgubbspaj
Jordgubbspaj
En frasig mördegsbotten fylls med jordgubbar och en krämig fyllning på ägg, socker och crème fraiche.

Gör så här
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
Mördegsbotten:
50 g socker
100 g smör, kallt
150 g vetemjöl
1 st ägg
Fyllning:
3 st äggulor
2 dl crème fraiche
3 msk strösocker
250 g jordgubbar (eller hallon eller andra bär)
1 tsk florsocker
1. Mördegsbotten:
Mixa all mördegsingredienser utom ägget i QuickChef III i cirka 10 sekunder, tills degen är storgrynig.
2. Slå i ägget och mixa ihop.
3. Kavla ut degen med Minikaveln i Silikon pajform, låt den gå upp lite över kanten.
Nagga väl med handtaget på kaveln
4. Ställ pajen i en rund CoolSmart, sätt på locket och pys, frys i 30 minuter
5. Ta ut pajskalet och grädda det i 200 graders ugn i cirka 10 minuter.
6. Fyllning:
Vispa ihop äggulorna i QuickChef, tillsätt crème fraiche och socker och vispa ihop till en jämt smet.
Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.
7. Sätt in pajen på mittfalsen i ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen stelnat lite.
8. Pudra över florsocker och låt svalna.
Chokladmaränger
2,75 dl socker
50 g mörk choklad
Dela äggen med hjälpredan ner äggvitorna i Bake-to-basic måttomix

(mina ägg var väldigt små så det gick åt 4 ägg)
blanda i sockret
fyll Bake-to-basic Probaking med hett vatten

sänk ned måttomix i vispkransen och vispa med elvisp samtidigt som socker och äggvita värms till drygt fingervarmt
Smält chokladen i MicroPlus kannan

Vänd ner chokladen försiktigt i äggsmeten

Klicka ut smeten på Silikon bakunderlag

Grädda i ugn 130 grader i 60 minuter

Päronpaj
Pajdeg:
150 g smör,
4 dl vetemjöl,
1 tsk vaniljsocker,
1 msk strösocker,
1 litet ägg
Fyllning:
4 mogna päron,
lite pressad citron,
250 g smulad mandelmassa,
2 små ägg
Pensling: 3 msk sirap
Mixa ihop smör, mjöl, vaniljsocker och socker tills allt smör är inarbetat i Quick Chef med knivarna.
Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg och sätt på locket och ställ den i kylen i cirka 1 timme.
Kavla ut degen i en låg Silikon pajform.

med hjälp av Minikaveln

Låt degen gå upp en bit på kanten och nagga bottnen.
Skala päronen med Universal Grönsaksskalare

dela dem i halvor och ta bort kärnhuset med TupperChef Örtkniv.

Skiva dem tunt med Rivjärnet

Pensla päronen lätt med citron så att den inte mörknar.

Vispa ihop mandelmassan med äggen, i QuickChef med vispen monterad.

Klicka ut massan över päronen.
Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.
Pensla päronen/pajen med sirap så fort den kommer ut ur ugnen.

Servera gärna med lite god vaniljvisp

Lättlagad kall sås
Lättlagad kall sås
1½ dl chili sås
1dl matolja
1msk vinäger, röd eller vit
1tsk worchestersås
1msk senap
vitlök efter smak
1 gul lök
½ grön paprika
½ röd paprika
Blanda de blöta ingredienserna med Quick Chef, använd propellern, häll sedan över till en stor skål.
Hacka grönsakerna i Quick Chef och blanda ner dem i skålen med de övriga ingredienserna.
Gott att servera till grillat.
Glass i QuickChefIII
Men jag gör pricis tvärtom, bären först och grädden sedan.
(Naturligtvis kan man använda yoghurt om man vill hålla igen på grädden)
Riktigt god efterrätts glass blir det med hjortron.
Kall sås
Cream fraich
persilja
vitlök
salt
peppar
Hacka persilja och vitlök fin t

Blanda i cream fraich
Smaka av med kryddor
Tupperware "Lady"
Det verkar vara ett vinnande konsept i USA
Glass i QuickChefIII
Jag förstår ju inte språket i filmen men har gjort liknande glass många gånger.
Jag mixar frukten eller bären pricis som flickan i filmen
men jag fyller i grädden genom tratten så det blir en fin stråle
Någon vanilj eller socker använder jag inte.
(Det går att använda Yoghurt om man vill ha en smalare variant)
Nu kan vi samla grytor!!!
Köttfärspaj
Köttfärspaj
Ingredienser till köttblanidningen:
1 grön paprika
4 deciliter riven ost
2 stjälkar bladselleri
3 deciliter gröna ärtor
1 lök
450 gram nötfärs
½ tsk peppar
3 msk hackad dill
1 msk smör
1½ tsk örtsalt
1 burk krossade tomater
1 msk vetemjöl
Ingredienser till degen:
4 msk vatten
5 deciliter vetemjöl
1 tsk salt
175 gram smör
1 ägg (för pensling)
Så tillagar du degen:
Lägg smöret i QuickChef III kör några varv tillsätt salt och vetemjöl och blanda väl.
Häll i lite vatten och arbeta ihop degen till en bra konsistens.
Ställ degen att vila i kylskåpet.
Så tillagar du köttfärsen:
Stek köttfärsen i en stekpanna i lite av smör.
Hacka löken, sellerin och paprikan till små bitar i QuickChef III och häll ner dem i stekpannan.
Blanda vetemjölet och lita av tomaterna och häll ner i stekpannan
tillsammans med resten av tomaterna, ärtorna, dillen, salt och peppar.
Blanda ihop och låt stå en stund.
Ta ut degen ur kylen och kavla ut hälften av den i Silikon pajform.
Häll i köttfärssåsen och strö den rivna osten över.
Kavla ut den resterande degen till en cirkel och gör ett nät med hjälp av Liten brödkavel.
lägg över köttfärsen som ett lock.
Pensla locket med ägget.
Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 45 min.
Länk
http://www.youtube.com/tupperwarebrands
Pastagratäng med tonfisk
Pastagratäng med tonfisk
4 port
- kokt pasta motsvarande 4 portioner
- 1 liten squash
- 1 morot
- 1 gul lök
- några klyftor färsk vitlök
- 1 burk tonfisk
- 1 burk passerade tomater
- en halv burk creme fraiche
- 1 tärning grönsaksbuljong
- curry, styrka och mängd efter smak
- salt och peppar
- smör att steka i
- 1-2 dl riven ost
Hacka lök och vitlök,
skär squashen i tärningar
och grovriv moroten.
Fräs grönsakerna i fettet, pudra över curry och låt fräsa någon minut till.
Häll över tomaterna och creme fraichen samt ha i tonfisk och buljongtärning.
Låt koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.
Bland såsen med pastan och häll allt i UltraPlus Lasagnefat,
strö över osten
och gratinera i 200 grader ca 15-20 minuter tills gratängen bubblar och har fått fin färg.
Hamburgare med bröd
I går blev det hamburgare i Team Gravitys högborg.
Hamburgare:
600-700 g nötfärs | |
1msk Sambal oilek | |
Salt och peppar Solrosolja |
|
Hamburgerbröd:
25 g jäst | |
6 dl vatten 37 grader | |
2 tsk salt | |
13 dl vetemjöl | |
vatten till pensling |
HAMBURGERBRÖD:
Finfördela jästen i en bunke.
Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och sikta i mjölet.
Arbeta degen i några minuter tills den har satt sig.
Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa under lock i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela degen och forma den till lagom stora bullar genom att snurra i Avantiglas
Lägg bullarna på plåt täckt Silikon bakunderlag
och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10–15 minuter.
Pensla med vatten
och grädda sedan bröden i 5 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt)
och grädda bröden i ytterligare cirka 15 minuter.
Låt dem svalna på galler utan bakduk
HAMBURGARE:
Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar.
Blanda i i msk sambal oilek och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till burgare i Hamburgerpressen.
Pressa hårt så att de håller samman under grillningen.
Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen.
Grilla dem i 2–3 minuter på varje sida.
De får gärna vara lite rosa inuti.
Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat.
Bred på senap och eventuellt ketchup.
Servera med coleslaw.
Mandel och blåbärstårta
Jag har svårt att tro att det finns något mer onyttigt än detta, men gott var det.
300 g mandelmassa
3 ägg
2 dl vispgrädde
blåbär
Riv mandelmassan i multikvarn

Blanda massan med ett ägg i taget

Häll smeten i Silikonform

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Vispa grädden

Strö över blåbär och ät.
ECO- flaskor
Knivar
Viktväktarbullar
Viktväktarbullar
För 80-100 personer.Ingredienser
100 g margarin, gärna lätt2 dl lätt kesella
1 l mjölk
100 g jäst för söta degar
8 krm salt
1 dl vit baksirap
2 tsk kardemumma
ca 2,8 l vetemjöl
Gör så här

Smula jästen i snabbshakern och häll över lite av smör/mjölkblandningen och blanda till jästen har löst sig.

Blanda i de torra ingredigenserna och resten av mjölkblandningen och blanda till en slät deg i ca 5 min.

Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 min.
Knåda degen lite innan du börjar baka ut till bullar eller längder genom att kavla lagom bitar deg till avlånga plattor 20 x 30 cm.


Bred på lite lätt margarin på degplattan och strö sedan över socker och kanel i önskad mängd. Rulla i hop till en \"rulltårta\" och skär bitar som läggs i pappersformar.


Jäs bullarna övertäckta i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg blandat med några droppar vatten och strö över pärlsocker eller flagad mandel.

Grädda i ugn 200 gr (varmluft) 225 gr (vanlig) i ca 8 min eller till bullarna fått fin färg.

Ät dem nygräddade med ett glas iskall mjölk och frys in resten om du hinner innan alla gått åt. :-)

Maya´s smala rabarberkaka
För 8-10 personer.
En smalare variant på rabarberkaka utan att ge kall på smak och njutning
Ingredienser
3 ägg2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
5 stänger rabarber
Potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1-3 msk strösocker
Gör så här
Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en måttomix

Smaka gärna på rabarberna innan hur sura de är, sura rabarber kräver lite mer socker.
Slå i socker till fyllningen och sätt på locket.
Skaka runt rabarnerna i sockerblandningen så de blir \"marinerade\"
Tillsätt Potatismjöl så det inte är \"rinnigt\"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i ägg smeten.

Slå i smeten i Silikon Pajform och stick ner så många rabarbebitar att hela formen fylls.

Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.

Servera men vaniljvisp eller glass.

Jätte gott!
Grattis och välkommen!
och hälsar Kicki välkommen till Team Gravity!

Ramslökspesto
Ca 90 g olivolja
1 knippe ramslök (en rejäl bunt helt enkelt)
Flingsalt, svartpeppar
Ca 50 g parmesanost
Kör nötterna i QuickChef III tills de är grovhackade.
Tillsätt olivoljan och kör en liten stund till.
Klipp i ramslöken och kör till en massa.
Riv parmesanosten fint med hjälp av Multikvarnen och rör i.
Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
Vill du ha en lösare pesto, rör försiktigt i mer olivolja.
Använd som vanlig pesto!
Ramslökshummus
(1 skål)
1 burk kikärter
1 knippe ramslök
Rivet skal av ca 1/2 lime (el citron)
Olivolja
Svartpeppar
Mixa kikärter, ramslök och en skvätt olivolja i QuickChef III.
Tillsätt limen i tratten
Smaka av med salt, peppar och ev. mer limesaft.
Är röran för tjock - ha i lite mer olivolja.
Färdigt!
Smördegsinbakad Västerbottensost med Hjortronchutney
Smördegsinbakad Västerbottensost med Hjortronchutney
Det här behöver du (4 port):
Inbakad västerbottensost
2 pkt fryst smördeg à 425 g
300 g västerbottenost
2 äggulor eller 1 ägg
Gör så här:
- Tina smördegen och kavla ut plattorna över CroissantMaker (8 st).
- Riv osten och lägg en boll av ost på vardera degen. Pensla kanten med ägg, rulla ihop från den bredare sidan
- Pensla med ägg och grädda inför serveringen i 175° ca 13 min.
Såhär kan man också göra om man har bråttom:
Kavla ut smördegen på B-to-B Degunderlag. Strö över färdigriven Västerbottensost. Rulla ihop. Skär ”kanelbullebitar” och placera på Silikon Bakunderlag. Pensla med ägg, grädda.
Hjortronchutney
200 g hjortron
1 st stjärnanis
2 msk äppelcidervinäger
3 msk socker
- Koka upp hjortron, stjärnanis, vinäger och socker.
- Låt sjuda 10 minuter.
Ett recept från vår distributör Anna-Lena som åt detta på Valborg och blev så förtjust i det att hon gärna vill dela med sig.
Vi konsulenter som jobbat oss till CroissantMaker använder oss ju av den, ni som missade den kan ju köpa ut den som intro till ett bra pris.
Ni som inte ännu bestämt er för att prova jobbet som Tupperware konsulent får vänta eller köra bråttom varianten som också blir god.
Erbjudande för vecka 20 finns nu på
Förrätt med avokado
Förrätt med avokado
2 stora avokado
300 g djupfrysta räkor med skal
1 msk rödvinsvinäger
4 msk olja
2 tsk kapris
2 tsk persilja (hackad)
1 msk lök (hackad)
2 hårdkokta ägg
1 kryddmått peppar
1 knipe dill
Tina upp räkorna i Iso-Duo Sevofix
Skaka samman olja och vinäger i Snabbshakern
smaka av med salt och peppar.
Hacka kapris, persilja, och lök med MiniQuickChef
Dela äggen och häll ner allt i oljeblandningen.
Blanda ner de skalade räkorna och låt dem ligga i marinaden i ca 1 timme.
Skär avokadorna i halvor och ta ur kärnan.
Lägg upp avokadorna på tallrikar och fyll med räkröran.
Dekorera med dillkvistar.
Servera rostat bröd till.
Sjömansbiff
4 lökar
salt
svartpeppar
12 potatisar
5 dl porter
timjan
Skär köttet i strimlor

Skala och skiva lök och potatis

Varva kött, potatis och kryddor i UltraPlus

Häll över porter och låt stå i ugn 1 1/2 timme i 200 grader
Bisfenol A-fria nappflaskor
Idag rapporteras åter om att Sverge inte vill förbjuda att man använder Bisfenol A
trots att det visar på hormonstörningar hos barnen som får det i sig.
Tidigare har de förbjudits i t.ex. Danmark, Canada och flera andra länder.

Även alla annan plast från Tupperware är fortfarande helt giftfri.
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2010/Magasin/TupperKids/






























Vi jobbar vidare

Müsli -Granola
1,5 dl rågflingor
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
1 dl grovt hackade nötter; hasselnötter, sötmandlar, valnötter
1 msk nyponpulver
0,5 tsk kanel
1 krm salt
1 msk ljust muscovadosocker
2 msk hösthonung
2 msk solrosolja
2 msk vatten
Eventuellt 0,5 dl torkad frukt som rörs i färdig granola.
Beskrivning
Blanda alla ingredienserna.

Blandningen ska kännas lite fuktig.
Smaka av sötman och tillsätt mer socker eller honung efter smak.
Bred ut blandningen på Silikon bakunderlag i en ugnsplåt.

Rosta i mitten av ugn på 175 grader i cirka 25 minuter.
Rör om då och då - så att müslin inte bränns.
Rör ner torkad frukt när granolan svalnat och häll upp i Moduletter

Granola - ugsrostad knaprig müsli.
Granola - en härlig blandning av gryn, frön, kärnor och nötter sötad med honung & muscovadosocker samt lätt kanelkryddad.
Granola är likt Start, men så söt som man väljer att ha den.
Jag föredrar den mindre söt än Start.
Variera granolan genom att variera gryn (veteflingor, kornflingor, kruskakli, vetekli) och nötter efter smak. Smaksätt med kanel, kardemumma eller vaniljfrön.
Rör ner torkad frukt i bitar eller bär i den färdiga granolan, t.ex. äppelringar, dadlar, fikon, aprikoser, russin, sultanrussin, nypon, goji, tranbär, hallon.
Den som gillar kokos kan ta en skopa kokosflingor och blanda ner innan ugnsrostningen
Mango- o hallonsmoothie
Ingredienser
0,25 dl filmjölk
1,5 dl mjölk
0,5 dl mangobitar, frysta
0,5 dl hallon, frysta
0,5 liten banan
Beskrivning
Lägg alla ingredienser(spara 0,5 dl mjölk) i QuickChef III med knivarna och mixa.

Smaka av med mer banan för mer sötma.
Häll upp nästan all dryck i ett glas.
Tillsätt resterande mjölk till den lilla slatten som är kvar och mixa för fullt till ett skum.
Fördela skummet överst i glaset.

Helstekt fläskkarré fylld med knaprigt örtsmör
Benfri fläskkarré i bit 1,5 kg
Smör 25 g
Gul lök 1/2
Bacon 1/2 paket
Vitlöksklyftor 4 st
Färsk timjan 1/2 kruka
Färsk mynta 15 blad
Salt (kryddsmöret) 1 tsk
Salt (runt fäskkarrén) 2 tsk
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med kryddsmöret.
Låt smöret bli rumstempererat.
Hacka lök, bacon, vitlök, timjan och mynta.

Blanda smöret med de hackade ingredienserna samt salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fläskkarrén runt om.
Skär 4-5 ordentliga skåror några centimeter ned i köttet så att det blir "gropar" där kryddsmöret kan tryckas ned. Skär också ca 1 cm djupa skåror i köttet tvärs mot de djupare skårorna.
Gnid in kryddsmöret ordentligt i skårorna.
Lägg köttet med skårorna uppåt i UltraPlus.

Köttet behöver nästan 2 timmar i ugnen.
Servera gärna köttet med kokt potatis.
Ett mycket gott tillbehör är rödvinskokt söt rödlök
Potatissallad
1 st röd lök, tunt skivad
ca 5 cm purjolök eller ett par salladslökar
ca 2 dl örter: basilika, timjan, persilja
2 msk kapris, stora
Ingredienser dressing
3 msk olivolja
2 msk saft av citron
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
flingsalt
olivolja
Beskrivning
Koka potatisen i saltat vatten.

Blanda ihop dressingen.

Skiva löken tunnt

och hacka örterna.

Lägg i rödlöken i dressingen så att litet av bettet går ur.
Lägg i kapris, och purjolök i dressingen strax innan potatisen ska i.

Skala potatisen medan den är varm och skär i bitar.
Lägg potatisen i dressingen medan den är varm så att den suger upp smakerna.
Slutligen blandas örterna i.
Ringla över lite olivolja, strö över flingsalt och servera potatissalladen ljummen
eller ta med den på pic-nic den är lika god kall.
Ugnstekt kyckling med thailändskt kryddsmör
Ingredienser:
Kyckling 1 hel
Smör 50 g
Ingefära 1 tumme stor
Vitlöksklyfor 2 st
Chilifrukt 1 st
Citrongräs 1 st
Kaffir lime blad 3-4 st
Salt 2 tsk
Korianderfrön 1 msk
Spiskummin 1 tsk
Salt
Peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Låt smöret rumstempereras.
Lägg de torkade kaffir lime bladen i blöt i ljummet vatten några minuter.
Finhacka alla kryddor i MiniQuickChef och blanda med smöret

Dela kycklingen i två delar så att det blir två halvor.
Skär några 1/2 cm djupa skåror i brösten och låren.
Lägg i UltrPlus med skrovet nedåt.

Klicka kryddsmöret över kycklingen och gnid in det skårorna i bröst och lår.
Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter.
Servera med Jasminris

Liten bagare
Idéer till MicroPluskannan
Koka grönsaker, färska som frysta.
Till frysta behöver man endast lite eller inget vatten.
Till de färska får man tillsätta lite vatten utifrån vilken grönsak man kokar.
T ex. behöver potatis och morötter lite mer vatten än andra. men aldrig mer än 1 msk
Koka med locket på, och prova dig fram med koktiden utifrån din egen mikrougnseffekt och mängd du kokar.
Men 4 minuter är den vanligaste tiden
Koka grönsakssoppa.
Koka ris,
prova ett vanligt recept till den rissort du använder.
Koka först upp vatten, salt och ev. en skvätt olja på högsta effekt.
Rör sedan ner riset och fortsätt tillagningen på den lägsta tillagningseffekten, ca 10-15 min.
Smält smör och värm degvätska.
Smält blockchoklad, använd inte högsta effekt för då kan chokladen brännas lätt.
Smält blockchoklad, rör ner lite jordnötssmör och Cornflakes (ev. lite lätt krossade),
tills du tycker proportionerna blir bra.
Skeda upp i Silikon 19 Toppar eller bullformar och ställ kallt. Jättegoda till kaffet.
Koka äppelkräm, skala och klyfta äpplen ca 2-3 st.
Tillsätt ca 1 ½ dl vatten och 1-2 msk socker och koka under lock på full effekt i 4-5 min tills äpplena är mjuka. Blanda ca ½ msk potatismjöl med ¼ dl vatten och rör ner i en tunn stråle.
Fortsätt tillagningen under full effekt utan lock ca ½ min tills krämen börjar bubbla.
Koka havregrynsgröt och mannagryns-gröt.
Tillaga mindre rätter mat t ex. barnmat.
Koka varmkorv i lite vatten.
Koka ev. med ketchup el. chilisås, lök om man vill och red av med grädde el. mjölk till en korvstroganoff.
Koka ihop lite köttfärs med lök och kryddor efter behag för en snabb köttfärssås.
Koka färsk eller frusen fisk.
Tillsätt en liten mängd vatten och krydda, tillsätt ev. grönsaker som kan ge god smak t ex purjolök.
Koka på full effekt och kontrollera koktiden så den ej blir sönderkokt.
En laxfilé ca 1,5 minut
Tupperware´s lock fixar allt
Reservdelar
http://www.twn-sparepart.dk/
Art & design
Tupperware everyware
Sallad slunga
Condiserve collection
Prisma
ECO- flaskor
Mattermos
Svampsoppa
Svampsoppa
300 g färsk svamp, t ex champinjoner (burksvamp funkar också bra)
2 gula lökar
3 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde
1 tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
1 dl persilja
1. Ansa svampen och skär den i bitar.
2, Skala och hacka löken.

3. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i svampen och låt fräsa under omrörning några minuter.

4. Tillsätt buljongen. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
5. Mixa soppan.

6.Tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
7. Finhacka persiljan

8. Hetta upp soppan och tillsätt persiljan.
9. Servera med ett gott bröd.
Bananshake med chokladsås
Ingredienser
0.5 l vaniljglass
2 st bananer
3 dl mjölk
0.25 tub chokladsås
Gör så här
1. Mixa glass, bananer och mjölk i QuickChef III.
2. Häll chokladsås i botten av fyra glas och vänd dem upp och ner så att såsen sprider sig "uppåt" i glaset.
3. Häll upp milkshaken.
Yvonnes limpa
1 limpa
Ingredienser
600 g rågsikt
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
5 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
1 msk brödkrydda
Gör så här:
Vispa filmjölken.

Blanda i resten av ingredienserna och häll i en UltraPlus

Grädda i 175 grader, ca 1 1/2 timme.
Låt svalna invirad i bakduk.
Smarrig jordgubbsshake ( alt Guldshake)
Smarrig jordgubbsshake ( alt Guldshake)
Till 2 Glas behöver man:
4 dl vaniljyoghurt
10 jordgubbar (det går bra med frysta om man tinar dem lite)
Alt för Guld shake: Cantaloupe melon (ca 10 bitar stora som jordgubbar)
1 normalstor banan
½ dl mjölk
Kör frukt och bär i Quick chef III , tillsätt yoghurt och mjölk. Drick direkt , gärna med sugrör
Kladdkaka med hallon
Först serveras några Fruit shoots för att pigga upp deltagarna sen kör vi info tills de är fullproppade med info
sen blir det kaffe med kaka och glass.
Ingredienser
75 g margarin3 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
Ca 2 dl hallon och blåbär färska eller frusna
Gör så här
Smält margarinet i Microplus kannan och låt svalna.

Rör ihop ägg,socker, mjöl och det avsvalnade margarinet.


Skall inte vispas, utan endast röras ihop. .
Häll i smeten i Silikon Pajform och lägg på bären.

Grädda i ugn 25-30 min. Kakan ska vara något kladdig i mitten.
Låt kakan svalna lite innan formen lossas.
Servera med Glass.

Teammöte imorgon
Det ska bli hedringar för utförda prestationer i April
och nya utmaningar inför Maj
Nyheter och erbjudanden som kommer inom kort presenteras
Naturligtvis blir det fika men vad är ännu inte bestämmt.
Så här ser demobordet ut just nu

Är det något som ser intressant ut så kan vi erbjuda er något riktigt bra
Senapsmarinerad kotletter
Senapsmarinerad kotletter
800g kotletter
Citronsaft
Grillkrydd
Marinad:
2 dl söt senap
1 dl stark senap
½ olivolja
1 dl vatten
Blanda ingredienserna till marinaden i en snabbshakern.
Banka ut köttet med en kötthammare.
Krydda med grillkrydda och häll över saften från 1 citron.
Lägg köttet i Iso-Duo Servofix och häll över marinaden.
Låt stå svalt cirka ett dygn.
Nu är det klart för grillen.
Behöver du snabba på marineringstiden så lägg den i en tät behållare och pys locket,
då räcker det med någon timme.
Dillstekt fisk med citronbönor
400 g fiskfilé | |
1 tsk salt | |
2 krm svartpeppar | |
1 dl panko, japanskt ströbröd | |
0,5 dl dill | |
1,5 msk smör | |
300 g haricots verts | |
0,5 st citron, skal och saft |
Tillbehör:
Guld och Diamanter
http://www.floradanica.com/web/index.php
Eller vad sägs om en Diamantring värd 7000:-
(eller Play Station 3)
Ring Kent ikväll och få veta hur!!
Jordgubbsdrin till frukost
6 dl yoghurt med smak av vanilj
1 banan
300 g frysta jordgubbar
1 tsk vaniljsocker
Mixa banan och jordgubbar i QuickChef med knivarna monterade
fyll på med yoghurten och blanda om.
Servera i glas