Helstekt fläskkarré fylld med knaprigt örtsmör
Ingredienser:
Benfri fläskkarré i bit 1,5 kg
Smör 25 g
Gul lök 1/2
Bacon 1/2 paket
Vitlöksklyftor 4 st
Färsk timjan 1/2 kruka
Färsk mynta 15 blad
Salt (kryddsmöret) 1 tsk
Salt (runt fäskkarrén) 2 tsk
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med kryddsmöret.
Låt smöret bli rumstempererat.
Hacka lök, bacon, vitlök, timjan och mynta.
Blanda smöret med de hackade ingredienserna samt salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fläskkarrén runt om.
Skär 4-5 ordentliga skåror några centimeter ned i köttet så att det blir "gropar" där kryddsmöret kan tryckas ned. Skär också ca 1 cm djupa skåror i köttet tvärs mot de djupare skårorna.
Gnid in kryddsmöret ordentligt i skårorna.
Lägg köttet med skårorna uppåt i UltraPlus.
Köttet behöver nästan 2 timmar i ugnen.
Servera gärna köttet med kokt potatis.
Ett mycket gott tillbehör är rödvinskokt söt rödlök
Benfri fläskkarré i bit 1,5 kg
Smör 25 g
Gul lök 1/2
Bacon 1/2 paket
Vitlöksklyftor 4 st
Färsk timjan 1/2 kruka
Färsk mynta 15 blad
Salt (kryddsmöret) 1 tsk
Salt (runt fäskkarrén) 2 tsk
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med kryddsmöret.
Låt smöret bli rumstempererat.
Hacka lök, bacon, vitlök, timjan och mynta.

Blanda smöret med de hackade ingredienserna samt salt och peppar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra fläskkarrén runt om.
Skär 4-5 ordentliga skåror några centimeter ned i köttet så att det blir "gropar" där kryddsmöret kan tryckas ned. Skär också ca 1 cm djupa skåror i köttet tvärs mot de djupare skårorna.
Gnid in kryddsmöret ordentligt i skårorna.
Lägg köttet med skårorna uppåt i UltraPlus.

Köttet behöver nästan 2 timmar i ugnen.
Servera gärna köttet med kokt potatis.
Ett mycket gott tillbehör är rödvinskokt söt rödlök
Kommentarer
Trackback