Hamburgare med bröd

I går blev det hamburgare i Team Gravitys högborg.

Hamburgare:

600-700 g nötfärs   
1msk Sambal oilek   
Salt och peppar

Solrosolja
 
   

Hamburgerbröd:

25 g jäst  
6 dl vatten 37 grader  
2 tsk salt  
13 dl vetemjöl  
vatten till pensling   

HAMBURGERBRÖD:
Finfördela jästen i en bunke.
Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och sikta i mjölet.
Arbeta degen i några minuter tills den har satt sig.
Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa under lock i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela degen och forma den till lagom stora bullar genom att snurra i Avantiglas 
Lägg bullarna på plåt täckt Silikon bakunderlag
och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10–15 minuter.
Pensla med vatten
och grädda sedan bröden i 5 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt)
och grädda bröden i ytterligare cirka 15 minuter.
Låt dem svalna på galler utan bakduk

HAMBURGARE:
Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar.
Blanda i i msk sambal oilek och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till burgare i Hamburgerpressen.
Pressa hårt så att de håller samman under grillningen.
Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen.
Grilla dem i 2–3 minuter på varje sida.
De får gärna vara lite rosa inuti.
Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat.
Bred på senap och eventuellt ketchup.
Servera med coleslaw.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0