Ugnstekt kyckling med thailändskt kryddsmör
2-4 portioner berodende på hur stor kycklingen är och hur mycket ni äter!
Ingredienser:
Kyckling 1 hel
Smör 50 g
Ingefära 1 tumme stor
Vitlöksklyfor 2 st
Chilifrukt 1 st
Citrongräs 1 st
Kaffir lime blad 3-4 st
Salt 2 tsk
Korianderfrön 1 msk
Spiskummin 1 tsk
Salt
Peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Låt smöret rumstempereras.
Lägg de torkade kaffir lime bladen i blöt i ljummet vatten några minuter.
Finhacka alla kryddor i MiniQuickChef och blanda med smöret
Dela kycklingen i två delar så att det blir två halvor.
Skär några 1/2 cm djupa skåror i brösten och låren.
Lägg i UltrPlus med skrovet nedåt.
Klicka kryddsmöret över kycklingen och gnid in det skårorna i bröst och lår.
Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter.
Servera med Jasminris
och en sötsur sås.
Ingredienser:
Kyckling 1 hel
Smör 50 g
Ingefära 1 tumme stor
Vitlöksklyfor 2 st
Chilifrukt 1 st
Citrongräs 1 st
Kaffir lime blad 3-4 st
Salt 2 tsk
Korianderfrön 1 msk
Spiskummin 1 tsk
Salt
Peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Låt smöret rumstempereras.
Lägg de torkade kaffir lime bladen i blöt i ljummet vatten några minuter.
Finhacka alla kryddor i MiniQuickChef och blanda med smöret

Dela kycklingen i två delar så att det blir två halvor.
Skär några 1/2 cm djupa skåror i brösten och låren.
Lägg i UltrPlus med skrovet nedåt.

Klicka kryddsmöret över kycklingen och gnid in det skårorna i bröst och lår.
Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter.
Servera med Jasminris

Kommentarer
Trackback