Päronpaj

Pajdeg:
150 g smör,
4 dl vetemjöl,
1 tsk vaniljsocker,
1 msk strösocker,
1 litet ägg

Fyllning:
4 mogna päron,
lite pressad citron,
250 g smulad mandelmassa,
2 små ägg

Pensling: 3 msk sirap

Mixa ihop smör, mjöl, vaniljsocker och socker tills allt smör är inarbetat i Quick Chef med knivarna.  
Tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg och sätt på locket och ställ den i kylen i cirka 1 timme.
Kavla ut degen i en låg Silikon pajform.
med hjälp av Minikaveln
Låt degen gå upp en bit på kanten och nagga bottnen.
Skala päronen med Universal Grönsaksskalare
dela dem i halvor och ta bort kärnhuset med TupperChef Örtkniv.
Skiva dem tunt med Rivjärnetoch lägg ut dem över degen.
Pensla päronen lätt med citron så att den inte mörknar.
Vispa ihop mandelmassan med äggen, i QuickChef med vispen monterad.
Klicka ut massan över päronen.
Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter.
Pensla päronen/pajen med sirap så fort den kommer ut ur ugnen.
Servera gärna med lite god vaniljvisp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0