Smördegsinbakad Västerbottensost med Hjortronchutney
Smördegsinbakad Västerbottensost med Hjortronchutney
Det här behöver du (4 port):
Inbakad västerbottensost
2 pkt fryst smördeg à 425 g
300 g västerbottenost
2 äggulor eller 1 ägg
Gör så här:
- Tina smördegen och kavla ut plattorna över CroissantMaker (8 st).
- Riv osten och lägg en boll av ost på vardera degen. Pensla kanten med ägg, rulla ihop från den bredare sidan
- Pensla med ägg och grädda inför serveringen i 175° ca 13 min.
Såhär kan man också göra om man har bråttom:
Kavla ut smördegen på B-to-B Degunderlag. Strö över färdigriven Västerbottensost. Rulla ihop. Skär ”kanelbullebitar” och placera på Silikon Bakunderlag. Pensla med ägg, grädda.
Hjortronchutney
200 g hjortron
1 st stjärnanis
2 msk äppelcidervinäger
3 msk socker
- Koka upp hjortron, stjärnanis, vinäger och socker.
- Låt sjuda 10 minuter.
Ett recept från vår distributör Anna-Lena som åt detta på Valborg och blev så förtjust i det att hon gärna vill dela med sig.
Vi konsulenter som jobbat oss till CroissantMaker använder oss ju av den, ni som missade den kan ju köpa ut den som intro till ett bra pris.
Ni som inte ännu bestämt er för att prova jobbet som Tupperware konsulent får vänta eller köra bråttom varianten som också blir god.
Låter jätte gott!