Maya´s smala rabarberkaka
För 8-10 personer.
En smalare variant på rabarberkaka utan att ge kall på smak och njutning
Ingredienser
3 ägg2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
5 stänger rabarber
Potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1-3 msk strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175grader
Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en måttomix
.
Smaka gärna på rabarberna innan hur sura de är, sura rabarber kräver lite mer socker.
Slå i socker till fyllningen och sätt på locket.
Skaka runt rabarnerna i sockerblandningen så de blir \"marinerade\"
Tillsätt Potatismjöl så det inte är \"rinnigt\"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i ägg smeten.
Slå i smeten i Silikon Pajform och stick ner så många rabarbebitar att hela formen fylls.
Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.
Jätte gott!
Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en måttomix

Smaka gärna på rabarberna innan hur sura de är, sura rabarber kräver lite mer socker.
Slå i socker till fyllningen och sätt på locket.
Skaka runt rabarnerna i sockerblandningen så de blir \"marinerade\"
Tillsätt Potatismjöl så det inte är \"rinnigt\"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i ägg smeten.

Slå i smeten i Silikon Pajform och stick ner så många rabarbebitar att hela formen fylls.

Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.
Om man vill kan man pudra över florsocker.

Servera men vaniljvisp eller glass.

Jätte gott!
Kommentarer
Trackback