Maya´s smala rabarberkaka

För 8-10 personer.

En smalare variant på rabarberkaka utan att ge kall på smak och njutning
Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
5 stänger rabarber
Potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1-3 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175grader

Skär rabarberna i bitar och lägg dem i en måttomix.

Smaka gärna på rabarberna innan hur sura de är, sura rabarber kräver lite mer socker.

Slå i socker till fyllningen och sätt på locket.
Skaka runt rabarnerna i sockerblandningen så de blir \"marinerade\"

Tillsätt Potatismjöl så det inte är \"rinnigt\"
Vispa socker & ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i ägg smeten.

Slå i smeten i Silikon Pajform och stick ner så många rabarbebitar att hela formen fylls.

Grädda i ugnen ca 45 -60 minuter.
Låt svalna.

Om man vill kan man pudra över florsocker.
Servera men vaniljvisp eller glass.
Jätte gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0