Tisses smörgåstårta och kladdkaka

Tisses Smörgåstårta

och kladdkaka på menyn imorgon

Ingredienser till kladdkakan

12-16 port

100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en MicroPlus kannan.
Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i Silikon pajform.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
Servera med grädde.

När jag kom hem efter en trevlig kväll i utanför Linghem hade Kent förberett morgondagens fika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0