Tisses smörgåstårta och kladdkaka
Tisses Smörgåstårta
och kladdkaka på menyn imorgon
Ingredienser till kladdkakan
12-16 port
100 g Arla smör2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en MicroPlus kannan.
Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i Silikon pajform.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
Servera med grädde.
När jag kom hem efter en trevlig kväll i utanför Linghem hade Kent förberett morgondagens fika
Smält smöret i en MicroPlus kannan.

Rör ner socker och ägg, blanda väl.

Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i Silikon pajform.

Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
Servera med grädde.
När jag kom hem efter en trevlig kväll i utanför Linghem hade Kent förberett morgondagens fika
Kommentarer
Trackback