Hummersoppa

Recept på hummersoppa
2 msk olivolja
2 msk paprikapulver
500 gram hummer/hummerstjärtat/kräftstjärtar etc.
3 dl vitvin eller sherry
3 dl vatten
1 buljongtärning (t.ex. fiskbuljong)
3 schalottenlök eller små gul lökar
2 lagerblad
1-2 dl grädde
1 krm socker
Salt och peppar

Pilla ur hummerköttet ur skalet (spara detta) och lägg det i kylen. Värm upp oljan i en gryta och tillsätt paprikapulvret, låt steka 1 min.

Krossa hummerskalen lite och lägg ner dem i grytan, låt steka ett par minuter.

Hacka löken grovt och tillsätt denna tillsammans med vin, buljong, vatten och lagerblad. Låt soppan koka i 45 min på svag värme.

Sila hummersoppan genom en silduk, så alla skalbitar osv. försvinner. Häll tillbaka soppan i grytan och koka upp den. Tillsätt grädden och smaka av med socker, salt och peppar.

Lägg ner hummerköttet i soppan och låt koka i 5 min.

Servera soppan medan den är varm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0