Oxkött med potatismos och citronskal
Ingredienser:
1,5 kg potatis
1,5 dl mjölk
1 msk olja
salt och peppar
2 scharlottenlökar
3 lökar
500 g oxkött
150 g riven ost
skal av 1 citron
Värm ugnen till 200 grader.
Skala potatisen och skär i kvartar. Koka mjuk
Häll potatisen i BtB Vispskål 3,5 liter.
Mosa med grönsaksstöten.
Rör ner mjölk och olja i moset med degskrapan och krydda med salt och peppar.
Hacka löken fint och bryn i pannan.
Bryn därefter köttet. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen i UltraPro Lasagnefat och lägg hälften av den rivna osten ovanpå.
Fördela potatismoset med degskrapan.
Lägg locket på UltraPro och tilllaga i ugnen i 20 minuter. Fördela resten av osten över moset. Tillaga i ytterligare 10 minuter tills rätten är gyllenbrun. Riv citronskal och strö över rätten.
Servera med grönsallad.
1,5 kg potatis
1,5 dl mjölk
1 msk olja
salt och peppar
2 scharlottenlökar
3 lökar
500 g oxkött
150 g riven ost
skal av 1 citron
Värm ugnen till 200 grader.
Skala potatisen och skär i kvartar. Koka mjuk

Häll potatisen i BtB Vispskål 3,5 liter.

Mosa med grönsaksstöten.

Rör ner mjölk och olja i moset med degskrapan och krydda med salt och peppar.

Hacka löken fint och bryn i pannan.

Bryn därefter köttet. Smaka av med salt och peppar.

Fördela blandningen i UltraPro Lasagnefat och lägg hälften av den rivna osten ovanpå.

Lägg locket på UltraPro och tilllaga i ugnen i 20 minuter. Fördela resten av osten över moset. Tillaga i ytterligare 10 minuter tills rätten är gyllenbrun. Riv citronskal och strö över rätten.

Servera med grönsallad.

Kommentarer
Trackback