Måndag middag

Vi fortsätter med att ta vara på de goda resterna efter nyårsmaten.
I dag var det den underbart goda vinsåsen som behövde lite tillbehör.
Entrecote, grillad tomat, ärtskott och pomme samt ett gott kryddsmör.

Här är receptet på såsen.
Skala 2 gula lökar, hacka och bryn dem i rikligt med smör och 1 msk socker
tills de mjuknar men inte tar så mycket färg.
Fyll på 5 dl buljong, 4 dl rött vin och 2 msk soja.
(har du inte egen buljong är det ok med kalvfond och vatten)
lägg i några hela korn av rose- grön och svartpeppar.
Koka tills knappt hälften av mängden återståt. Det tar några timmar.
Sila av och red såsen med lite majsenamjöl och en skvätt grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0