GRAVITY`s BULLAR
GRAVITY`s BULLAR
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt gäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
12-13 dl vetemjöl
Fyllning görs enkelt i Mini Quick chef
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk kanel
Alternativ Vaniljkräm. Gör då ett tryck med Squeez-it.
Mät upp mjölet i 538 Måttåmix, häll över i 564 Maxi vispskål alt. Blanda ner socker, salt, kardemumma och bakpulver.
Smält smöret i 1509 Microplus kanna, fyll på med mjölken och värm i mikrovågsugnen degvätskan fingervarm. Lös upp jästen i degvätskan och häll över i vispskålen.
Blanda degen med 564 Silikon skrapa, sätt på locket och pys vispskålen. Sätt vispskålen i varmt vatten i diskhon för att degen skall jäsa i ca 10-12 min. Locket ”hoppar” av när det är färdigjäst.
Lägg fyllningen i 561 Spritspåsen eller 577 Squeese-it och sätt på den raka tyllen.
När degen är färdigjäst hälls den över på 559 Degunderlag och du börjar rulla bullar med hjälp av Avanti Sugrörsglas. Flytta varje bulle till plåten, det blir ca 30 bullar.
Ta Spritspåsen och stick i varje bulle och kläm i lite fyllning, du kan göra 4-5 stick.
Sen penslar du med ägget och om du vill strör över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.
TIPS: använd Silikonform rund och gör två ”Gravity Pricke Kaka”. Då häller du degen direkt från bunken i formen och gör så många stick med fyllning som du vill ha. Grädda i neder delen av ungen på 200 grader ca 20 min.
Lycka till!
Fläskfilé med parmaskinka
Fläskfilé med parmaskinka
1 fläskfilé
8 soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
1 knippe basilika
¼ dl pinjekärnor
1 paket parmaskinka
1. Gör ett hål i fläskfilén med skaftet på en träsked.
2. Hacka soltorkade tomater, vitlök, basilika och pinjekärnor fint i Herb Chopper. Fyll fläskfilén med bladningen och stäng igen hållet med en köttnål eller ev. knyt ett snöre runt.
3. Lägg fläskfilén i UltraPro och ställ in i ugnen på 220 grader i 15 min.
4. Ta ut fläskfilén och linda parmaskinkan runt så filén är helt inpackad. Sätt in den i ugnen i ytterligare 10-15 min.
5. Ta ut fläskfilén och låt den ligga kvar i formen i ca 10 min innan den skäres i skivor.
Hallonmuffin med mandelmassa
14 st muffins
Ta ut smöret och låt det bli rumstempererat.
Blanda smör och socker i QuickChef III först monterad med knivarna och byt sedan till vispen,
blanda hårt tills smöret blir vitt och tills konsistensen blivit luftigare.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
Häll smeten i Silikon muffinsformar och fyll till lite mindre än hälften.
Fördela hallonen jämnt i muffinsformarna och tryck ner dem lite försiktigt.
Riv mandelmassan och strö över hallonen.
Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.





Falsk Kalvdans
Jag missar det för det mesta, antingen är jag på demo annars sitter jag oftast i telefon vid den tiden.
Idag ska jag försöka passa tiden (det börjar om en kvart)
Det jag är mest nyfiken på är kalvdansen.
Jag lägger in receptet, mest för att jag själv ska hitta det nästa gång jag blir sugen.
2 st ägg
5 dl vatten
4 dl torrmjölk
1.5 msk strösocker
0.5 tsk kardemumma, mald
0.5 tsk kanel, mald
4 msk råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop ägg med vatten och torrmjölk, socker, kanel och kardemumma.
3. Häll blandningen i en väl smord form med låg kant.
4. Grädda i 30 minuter, konsistensen ska vara lite dallrig.
5. Strö på råsockret och bränn av med en brännare.
6. Servera ur formen med en god sylt till.
Jag tänker ju vispa den i QuickChef III
och grädda den i UltraPro 3,3 liter
Förlåt


Förlåt, jag hinner inte ringa alla som vill ha dessa.
Vi har några tider kvar i vecka 14 och 15 då dessa är tackgåva.
Hör av dig så fixar vi en demo så¨du kan få dem.
Fläskfilé med kryddstark klyftpotatis
500 g fläskfilé
1 dl grädde av valfri sort
1 dl kapris
salt, svartpeppar
Putsa. dela och krydda köttet.
Lägg i UltraPro 2 liter och sätt in i ugnen ca 20 minuter
Häll över grädde och kapris och låt vara inne 10 minuter till.
1 kg potatis
3-5 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk tabasco
chilipulver
paprikapulver
Blanda olja, krossade vitlöksklyftor, tabasco och kryddor i Snabb Shakern.
Dela potatisen i klyftor och lägg dem i Ultra Pro 3,5 liter, häll over marinaden och rör om
Ugnbaka i 200 grader i ca 25 minuter.
Med fördel ställs 2 liters UltraPro med köttet ovanpå 3,5 liter med potatisen.
Frasvåfflor
Alla hann inte med att äta våfflor på våffeldagen,
andra vill prova en frasigare variant.
Här är ytterligare ett recept.
2 ägg
1½ dl vatten
3 dl mjöl
3 msk skirat smör
3 dl visp grädde
rivet skal av en ½ citron
smör till gräddningen
* Rör samman mjöl och vatten.
* Vispa ner äggen i smeten. Tillsätt sedan det skirade smöret och citronskalet.
* Vispa den tjocka grädden till hårt skum och rör ner.
Servera medan våfflorna är varma och krispiga. Supergott!
Våffeldagen
Äggvåfflor
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk socker
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
50 g smör
Blanda det torra i måttoströ


Vispa ägggulorna med mjölken


Sikta ner mjölblandningen och rör om

Smält smöret och blanda ner

Vispa äggvitorna till skum och vänd ner i smeten

Grädda våfflorna och ät genast eller håll varmt i Servofix

3 personer åt dessa till lunch och när alla var mätta och glada fanns det 4 våfflor kvar.
Våfflor - laktos och glutenfria
Ingredienser
3 ½ dl glutenfri fin mix1 tsk bakpulver
1 tsk socker
2 ½ dl havrebaserad dryck
2 ½ dl kallt vatten
½ dl mjölkfritt flytande margarin
Gör så här
2. Vispa ner lite av vätskan i mjölkblandningen till en slät smet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Rör om.
3. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär

Gästgåva vecka 13
10 orsaker
att dricka vatten ur en Tupperware EcoPure2
1. Reglerar kroppstemperaturen och eliminerar toxiner.
2. Minskar suget efter mat och förbränner fett mer effektivt.
3. Bidrar till uthållighet och reducerar trötthet.
4. Hjälper kroppens celler att bättre utnyttja värdefulla näringsämnen och mineraler.
Organisation:
5. Sparar plats som används till förvaring av engångsflaskor.
6. Sparar tid och krafter som används för inköp och transport av engångsflaskor.
Pengar:
7. Du sparar upp till $ 1.000 per år när du dricker de rekommenderade
åtta glasen vatten om dagen ur en Tupperware EcoPure2 vattenflaska,
fylld med kranvatten istället för vatten som köps.
Miljö:
8. Förebygger att miljarder engångsflaskor, som annars inte återanvänds,
hamnar på soptippen och först bryts ner efter 1000 år!
9. Begränsar mängden av de miljarder tunnor olja som årligen används
till framställning och transport av engångsflaskor till den globala användningen.
10. Hjälper till att skapa en lägre energiförbrukning, då miljoner ton
koldioxid som annars skapas från engångsflaskor,
bidrar till att öka världens "drivhuseffekt".
Jubilee 2011
Ska du med ? ed?
Taste of Tupperware
Tupperwaresång
Vi behöver bli fler så att vi når ut till alla som behöver hjälp.
Ny utmärkelse till Tupperware Brands
http://www.businesswire.com/news/home/20110323006253/en
Deklaration
Det är nu vi Tupperwarekonsulenter får lön för vår bokföring.
Plocka fram er kontrolluppgift från er distributör.
Kontrollera att bruttorabatt och inbetald skatt stämmer
Avdragsgilla kostnader finns inte upptagen på er deklaration utan den får ni själva skriva dit.
Slå ihop den summan med dina kvitton, (brukar mest vara frimärken och parkeringsbiljetter)
Är du teamledare så är det ju mer kvitton.
Lägg till dina telefonkostnader, (bara samtalsavgifter, fasta kostnader godkänner inte skatteverket)
Räkna ihop avdragsgilla kostnader från kontrolluppgiften med dina andra utgifter och skriv in på övriga utgifter,
Nu plockar du fram din körjournal och räknar ihop dina körda mil och drar av dem på tjänsteresor.
lägg till tågbiljetter och flygbiljetter för resor till konferanser
du behöver inte dra bort något karensbelopp.
Det är nu du ser att även bokföringstiden ger bra timpenning.
Behöver du veta mer så hör med din teamledare.
Dagens fisk
2 portionsbitar av fisk a´100g
1 tomat
dill salt och peppar
4 potatisar
smör och mjöl till såsens redning.
Skala potatisen

dela den i klyftor

och lägg klyftorna i nedre skålen i MicroGourmet

Lägg fiskbitarna i övre skålen.
Dela tomaten och lägg ovanpå fisken och toppa med dill
Krydda.
Fyll bottenskålen med 6 dl vatten och ställ in allt i micron, full effekt 16 minuter.
Smält en msk smör

Vispa ner 1 msk mjöl i smöret

Späd med buljongen från bottenskålen.
Krydda
Vill du också ha en läckert lila MicroGourmet?
Jag berättar gärna hur du kan få den.

Bananmilkshake med choklad
2st bananer infrysta i bitar
5dl mjölk
1tsk vaniljsocker
2-3msk kakao
Mixa allt i SmoothChopper eller QuickChef III
Häll upp i fyra glas och njut!

Grov rågkrosslimpa
50 g jäst
1 msk salt
1 l vatten
2 dl rågkross
3 dl grovt rågmjöl
50 g smör
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 1/2 dl russin
Vetemjöl
Koka rågkrosset med 4 dl av vattnet i 10 minuter.
Tillsätt smöret och låt det smälta.
Häll ner 5 dl vatten i smör och rågblandningen och låt det svalna till 37 grader.
Blanda ut jästen med 1 dl av vattnet.
Tillsätt kryddor, salt och rågkrossblandningen samt russin och rågmjöl.
Blanda ihop och tillsätt slutligen så mycket vetemjöl att degen blir smidig men inte släpper bunkens kanter.
Låt maskinen arbeta degen i 5 min (10 min för hand).
Jäs i ca 40 min (eller till dubbel storlek).
Häll ner degen i 3 Silikon brödformar, jäs i ytterligare 20 min och grädda i 200 graders ugnsvärme i ca 35 min
Amerikansk sås till grillat
Ingredienser
2 msk olivolja3,6 dl hackad lök
1/4 tsk salt
3,6 dl gräddfil
1,8 dl majonnäs
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk vitpeppar
Gör så här

Stek sedan upp löken i olivoljan.

Stek tills den blir mörktbrun och strö över salt.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlökspulver och vitpeppar.
Häll sedan i den något avsvalnade löken. Rör ihop.
Provsmaka! Kan behövas lite mera salt ibland.
Man kan gärna göra den här såsen en dag innan, den blir nästan godare.
Kall sås till kött, fisk eller kyckling

Blanda
2 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 - 3 msk tomatpuré eller chilisås
1 - 2 msk riven pepparrot
Litet pressad citronsaft
Dill eller persilja
God kall sås till fisk
Ingredienser
2 dl majonnäs1 msk hackad pickles
1 msk kapris
1 msk citronsaft
Persilja, ca 1 dl
Peppar
Hacka alla ingredienser utom majonäs i HerbChopper

Blanda i majonäsen och låt stå en timme i kylskåp
servera till fisk
Chokladbollar
100 g dadlar utan kärna
2 msk kokosfett
1-2 msk kakao
1/2 dl havregryn
2 msk vatten
ev lite snabbkaffepulver
1 dl kokos att rulla i
Mixa allt i QuickChef III

till en slät massa
rulla bollar och trilla dem i kokosen
Förvara dem i kylskåp
Kent

Dagens gryta
Lägg i UltraPro

1 burk minimajs
1 burk champinjoner
1 burk kikärtor
1 burk krossade tomater

Hacka 3 gula lökar

ca 300 g högrev i tärningar
Krydda
Tillaga i 200 graders ugn i någon timme.
3 dl ris och 6 dl vatten tillagas i micron på full effekt i 12 minuter

Red av grytan med lite matlagningsmjöl, en skvätt grädde och en liten skvätt soja.
Smaka av med salt och peppar
Vi tänker på våra kollegor i Japan
Extra madness
Kolla in denna länk och se de erbjudanden som bara gäller denna vecka.
Hälleflundra med pesto
Hälleflundra med pesto
600g Hälleflundra
300 risblandning med ärtor, majs och röd paprika
Grön pesto
4 dl tomatjuice
Salt och peppar
Häll risblandningen i Ultra Pro.
Salta och peppra tomatjuicen efter behag och häll den över risblandningen.
Lägg fisken ovanpå och bre på pesto.
Ställ formen i ugnen ca 25 minuter på 180 grader.
Servera med sallad och ett gott bröd.
Se recept på pesto i ett tidigare recept
Kycklinginnerfilé med vitlök och persilja
Ca. 300 gram kycklinginnerfilé
1 vitlöksklyfta
½ knippe persilja
Lägg kyclingen i UltraPro

Hacka vitlöken och persiljan fint och strö det över kycklingen.
Lägg på locket och tillaga i 200 graders ugn ca 20 minuter
God och lättlagad rätt med få ingredienser. Kombinationen av persilja och vitlök gör kycklingen extra smakfull.
Kyckling med chili, citron och vitlök
1 tsk chilipeppar eller chiliflakes
1 citron (rivet skal och 2-3 msk saft)
4 vitlöksklyftor (skalade och pressade)
1 msk honung
1 msk flingsalt
1 tsk soja


Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i Snabbshaker och skaka

Pensla kycklingarna med kryddblandningen

Lägg kycklingarna i UltraPro 3,3 liter

Tillaga i 200 graders ugn i knappt en timme.
Serveras varm eller kallt.
Ägg och Skinkröra
2 msk Mango chatney
100-200 g rökt skinka
Ev färsk basilika efter behag
Mixa alla ingredienser i SmoothShopper eller QuickChef III

monterade med knivarna
Perfekt röra till bagetter, på rostat bröd eller i smörgåstårtor.
Eller på rundlar av mörkt bröd som enkel entrerätt.
Använd då shape and cut rundlarna.
Chokladdröm
200 g mörk choklad
200 g smör
2 1/4 dl socker
6 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/4 dl mjöl
Hacka Chokladen

Smält smör och choklad i micron

vispa socker och ägg.

Tillsätt chokladblandningen, vaniljsockret och mjöl och blanda

Häll smeten i formen och grädda 22 minuter i 190 graders ugn

Kakan ser inte färdigbakad ut i mitten men det ska vara så
Låt kakan svalna helt innan den tas ur formen.
Kolapaj
100 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 msk socker
1 äggula
3 msk iskallt vatten
Blanda allt utom vatten i QuickChef III monterade med knivarna

Tillsätt vattnet i tratten under omrörning.
Fyll kaveln med kallt vatten

Kavla ut degen till en platta ca 30 cm i diameter på degunderlaget.

eller kavla ut direkt i Silikon pajform med hjälp av liten kavel.


Låt stå kallt i 30 minuter.
Grädda 8-10 minuter i 200 graders ugn.
Kolafyllning:
1 burk kondenserad mjölk 400 g
75 gram smör
1/2 dl socker
Blanda allt i Kastrull och koka i 7 minuter under ständig omrörning


Kolla med kulprovet
Bred kolasmeten jämnt i pajskalet
Ställ kallt
Tryffelfyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
Värm grädden till kokande i MicroPluskannan

Bryt ner chokladen i grädden och rör om tills den är smält

Häll tryffelfyllningen över kolalagret.
Går bra att frysa.

Tonfiskröra a´la Alexandra
10-15cm squash
10 cm purjolök
1 stor morot
1 gul paprika
250 ml ostsås
1-2 msk olja
svartpeppar
salt
Finhacka grönsakerna i QuickChef III

Fräs grönsakerna i oljan i Soute grytan några minuter.

Blanda i tonfisken

Krydda.
Blanda i ostsåsen.

Koka upp.
Servera till pasta eller ris.


Tomat salsa
1 rödlök
1 röd chilipeppar
2 röda paprika
1 msk vinäger
1 msk olivolja
färsk persilja
salt och peppar
Dela och kärna ur tomater, chili och paprika
Hacka allt i Smooth Chopper.
tillsätt resten av ingredienserna och hacka till önskad konsistens
Gör ev halv sats och använd Herbhopper

Laxröra med basilika
basilikablad
75 g tillagad lax 1/2 dl majonäs
salt och peppar
Hacka lök och basilikablad i SmoothChopper
Tillsätt laxen och hacka igen
Tillsätt majonäs och smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd

Theodor lagar mat
Theodor hällde upp pasta och vatten efter markeringarna i Easy Pasta

Mormor hjälper till så att micron ställs in på rätt antal minuter innan Theodor trycker igång den.
1/2 dl mandlar i HerbChopper

sen drar man i snöret några gånger
Mormor hjälper till att lägga i några soltorkade tomater i HerbChopper eftersom knivarna är vassa för små fingrar.
Efter några fler drag fylls det på med ett par matskedar olja och lika mycket parmensanost.
Theodor drar i snöret tills allt är finfördelat och blandat och lite till.
Mormor häller av vattnet ur den färdiga pastan för det är varmt.
Theodor blandar den finhackade röran i den varma Pstan och ropar på "Tent" att maten är klar.
Det var ett mycket stolt barn som serverade maten han lagat.
Nästa dag var en söndag och då fyllde Theodor 3 år.
Denna Pasta Rosso är så enkel att vem som helst kan göra den om man bara får lite hjälp med vassa knivar och varmt vatten.
Sushi maker
Så enkla att göra!
SmoothChopper
Tackgåva i vecka 12
Plommon och äppelkompott
ca 4 dl
2 1/2 äpplen
2 plommon
2 msk socker
Skala och dela äpplen och plommon
Kör på full effekt i 4 minuter
Låt stå i 8 minuter, häll av överflödigt vatten.
Häll ner i SmööthChopper med knivarna monterade och mixa till slät konsistens.
Används som fyllning i tårtor och andra kakor, till pannkakor eller till glass.
Till små barn ska den naturligtvis göras osötad.
Päron kompott
5 päron ca 400 g
2 msk vaniljsocker
Akala och dela päronen i bitar

Kör på full effekt i 4 minuter

Låt stå i 8 minuter.
Häll ner i SmoothChopper med knivarna monterade och mixa till slät konsistens.
Används som fyllning i tårtor och andra kakor, till pannkakor eller till glass.
Till små barn ska den naturligtvis göras osötad.
Banan och äppelkompott
2 msk vatten
2 msk citronsaft
(2 msk vaniljsocker)
Pressa ner citronsaften över bananen i MicroPluskannan


Kör på full effekt i 4 minuter
Låt stå i 8 minuter, häll av överflödigt vatten.
Häll ner i SmööthChopper med knivarna monterade och mixa till slät konsistens.
Används som fyllning i tårtor och andra kakor, till pannkakor eller till glass.
Till små barn ska den naturligtvis göras osötad.
Färskostkräm med färska kryddor
1 dl persilja
1/2 dl gräslök
1/2 vitlöksklyfta
200 g naturell färskost t.ex. Philadelphia Orginal
4 msk creme fraiche
1 knivsudd salt och peppar
1 tsk citronsaft
Plocka basilikablad och skölj dem

gör samma sak med persilkan

Skölj gräslöken och klipp ner den

Montera knivarna i QuickChef III och hacka alla örterna samt viltöken
Tillsätt resten av örterna och blanda.

Smaka ev. av med vitlök, citronsaft, salt och peppar.
Bred krämen på en smörgås eller en rostad brödskiva.

Vår magasin
http://tupperware.ipapercms.dk/Tupperware/Nordics/SE/2011/magasin/SpringSummer/





Vecka 12
Kolla vilka fina erbjudanden!
Dessutom:
På demo med 12 närvarande gäster får alla gäster en lila Snabbshaker i gästgåva.


Väntar ivrigt.
Harstena i Gryts skärgård var första att uppnå 7 dagar i följd med dygnstemperatur över 0 grader.
Resten av Östergötland väntas uppnå statusen vår imorgon.
Tupperwares vår och sommar magasin börjar gälla NU!
Väntar på att det ska komma in på www.tupperware.se
Installerar våren...
████████████████░░░░░░░░░░
60% complete
Avanti

Erbjudande till alla i mars.
Dessutom kan vi konsulenter FÅ hela setet!
För varje ny konsulent vi hittar, som tackar ja till att prova jobbet får vi ett helt Avanti set.
Men det gäller bara vecka 10 så skynda, skynda.
Validation
Nytt!
Behöver du hjälp med att inreda ditt kök så hör av dig.
Vi har mycket stor kunskap om kyl, frys och torrförvaring.





Vi håller givetvis fortfarande demonstrationer där vi berätta om hur man underlättar beredning och tillagning av mat till vardag och fest med hjälp av Tupperwares produkter.





Køpenhamn
Vi har just avnjutit hotellfrukost och ser fram mot ytterligare en dags konferens.
Spænnande att se vad som precenteras idag.
Igår fick vi reda på vad vi ska gøra før att få resa till Verona i September.
Jobba,jobba......
Nu stundar seminar
Vi planerar och packar inför köpenhamnsresan.
Kollar Seminarinfo och checkar av så allt ska komma med
Konferans klädsel - Check
Toalettartiklar - Check
Öppet sinne - Check
Namnförslagslistor - Påbörjade
Middagskläder - ch...??? Hur gör man för att få i Kent i en sommarkostym?
Kan en sommarkostym vara svart?
Sommarklänning? Hjälp jag har ingenting att ta på mig...........
PLING! Veckans välkomstgåva......
Prova jobbet som Tupperware konsulent just nu!
Som välkomstgåva får du detta TupperCare set
Kontakta oss!
eller din närmaste Tupperwarekonsulent