Ny produkt.

Idag har jag sett en ny produkt från Tupperware igen.
FusionMaster Chef press Dicer 10mm.
Det dröjer lite innan den kommer ut till kunder men vi konslenter jobbar nu på att få en så vi kan prova.
Det här receptet från Tommy Myllymäkis ska jag testa så fort jag får hem den.

POMMES FRITES


Det här behövs för 4 personer:


4 bakpotatisar

friteringsolja

flingsalt

 

SÅ HÄR GÖR DU:


1. Skala och skär potatisen i 1*1*8 cm långa stavar.

2. Ångkoka eller koka potatisen försiktigt tills den är helt genomkokt och mjuk. Låt svalna och förvara helst i kylen till dagen efter för att stärkelsen ska lägga sig runt stavarna. Det är stärkelsen som gör pommesen frasig och gör så att den inte soggar ihop direkt efter fritering.

3. Fritera potatisen en första gång i olja runt 140 – 150 grader tills den är gyllengul. Så här långt kan du förbereda.

4. När det är dags att äta, värm oljan till 160 – 170 grader och fritera potatisen tills den fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera genast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0