Produktkurs

Idag har vi varit på produktkurs.
Line Moes höll en jättebra utbildning om Tupperwares olika produkter som är till mikrovågsugn.
Line jobbar på produktavdelningen i Köpenhamn sedan 13 år och jobbar med aktiviteter och erbjudanden samt är delaktig i att utforma magasinet. Just nu jobbar de med att ta fram det andra magasinet för 2016.
Vi fick möjlighet att framföra önskemål och åsikter, kanske kommer just mina förslag med.
Vi som jobbar för Tupperware har gratis säljutbildning och detta var en riktigt bra utbildning.
Även om jag har jobbat många år i Tupperware och gått många utbildningar så lärde jag mig nytt idag också.
Team har gjort en stor undersökning i många olika länder om hur många som använder sin mikro och vad man använder den till och Line redovisade vad de fått fram om vad vi i Sverige använder den till. Jag blev mycket förvånad över hur få som lagar mat i sin mikro, bara 16%, och jag har funderat på varför.
Jag hör ibland folk som tror att det är onyttigt att laga mat i mikron de har hört skrönor om att den blir giftig och att all näring försvinner. Ibland tror de på en "vetenskaplig underskning" där ryska forskare kom fram till att det var skadligt för hälsan och som gjorde att mikrovågsugnar förbjöds i Ryssland 1976. Det var samtidigt som jeans förbjöds där eftersom det skulle leda till ryssarnas förfall.
Varför tror vi på den om mikro när ingen tror att jeans är skadligt? Det finns ingen annan forskning som stöder den från 70-talet utan tvärtom visar de allra flesta på att näringen bevaras mycket bättre samt att det blir btydligt mindre bakterier i maten.
Naturligtvis kan man genom att tillaga maten fel förstöra den men det kan man ju göra genom alla andra tillagningsmetoder också. Överkokar jag mina grönsaker i kastrullen så blir den ju varken god, vacker eller nyttig.
Är det någon som vill lära sig mer om hur man får största möjliga nytta av sin mikro så kommer jag gärna att hålla mikrodemo nu när jag kan ännu mer om våra mikroprodukter.
 
 
 
.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0