Sockerkaka

        Sockerkaka

 

1 ägg                                                                             ½ tsk bakpulver

1 dl socker                                                                  35 g smör

1-1½ dl vetemjöl                                                     2 msk mjölk

Eller glutenfritt mjöl

 

Smält smöret i mikro-kannan. Vispa under tiden ägg och socker poröst i en vispskål. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner tillsammans med mjölken. Tillsätt det smälta smöret. Häll tillbaka i mikro-kannan.

Grädda i mikron 3-5 minuter, beroende på mikrons effekt.

Exempel: 750w 3 min.

Tillsätt gärna citron eller någon annan smak.

Ett tips: Blanda bananlikör, florsocker eller kaffe och florsocker.

Häll det över den varma kakan.

Minska på sockret om du tycker den blir för söt.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0