Riktiga Gelehallonhjärtan

Nu är det dags att plocka fram pralinformarna igen.
(om du plockat bort dem efter julpralintillverkningen)

Ca 30 st 

10 gelatinblad
200 g hallon, djupfrysta (100 g hallonpuré)
2 ½ dl strösocker
knappt 1 dl vatten
½ dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra

Dekoration
strösocker

silikonformar
matolja

GÖR SÅ HÄR

1. Pensla formarnamed ett tunt lager olja. (det är inte nödvändigt, de släpper ändå)

 

2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

3. Tina hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät hallonpuré.

4. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen.

5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader på medelvärme. Rör om då och då.

6. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna.

7. Låt dem stå i rumstemperatur och stelna i 3−4 tim.

8. Lossa godiset ur formarna. Torka eventuellt bort överflödig olja och rulla dem i strösocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0