Snart händer det saker
Men just nu är det liiite mycket.....
Jag hittade ett recept på praliner och så fort jag får tid ska de testas.
Här är receptet:
Praliner med baconkaramelltryffel
32 praliner
4 skivor bacon (80 gram)
400 gram mörk choklad till pralinskalen
5 gram honung (men nästa gång ska jag testa lönnsirap)
160 gram vispgrädde
200 gram mjölkchoklad, finhackad
20 gram smör
2 msk rökig whiskey (kan uteslutas)
Gör så här:
- Knaperstek baconet och lägg det på papper för att rinna av och svalna.
- Temperera chokladen till skalen och gjut dem. Spara den överflödiga chokladen till bottnarna.
- Lägg mjölkchoklad och smör i en skål
- Smält socker, honung och salt i en kastrull tills färgen är gyllenbrun. (använd en betydligt större kastrull än du tror dig behöva!)
- Koka upp grädden i en annan kastrull och häll över sockret.
- Sila gräddkaramellblandningen över chokladen och smöret. Rör till smeten blir slät.
- Tillsätt whiskeyn, om du väljer att ha denna med.
- Mixa (med mixerstav) till en fyllig tryffel.
- Stöt baconet i mortel till ett fint "grus" och blanda ner detta i tryffeln.
- Häll upp tryffeln i en spritspåse och låt svalna till ca 27 grader.
- Fyll skalen med tryffel.
- Temperera chokladen till bottnarna, häll på pralinformen och skrapa av överflödet.
- Låt pralinerna stelna nån timme i kylen innan de tas ut ur formen.
Kommentarer
Trackback