Ugnstekt vitlökskyckling
Så här i förkylningstider passar det utmärkt med vitlök i maten för att stärka motståndskraften.
Och för att det är gott.
1 gul lök
1 äpple
10 vitlöksklyftor
1 tsk basilika
1 tsk dragon
0,5 tsk salt
Torka kycklingen invändigt.
Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Blanda lök äpple och hälften av vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen med äppelhacket.
Fäst ihop kycklingen med några tandpetare och lägg den i en UltraPro 3,5 liter.
Blanda i resten av vitlökshacket och kryddorna. Fötdela kryddblandningen över kycklingen.
Stek kycklingen i 200C, ca 1 h.
Servera den nystekt med en matig sallad.
Ingredienser
1 kyckling ca 1,3 kg1 gul lök
1 äpple
10 vitlöksklyftor
1 tsk basilika
1 tsk dragon
0,5 tsk salt
Gör så här
Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Blanda lök äpple och hälften av vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen med äppelhacket.
Fäst ihop kycklingen med några tandpetare och lägg den i en UltraPro 3,5 liter.
Blanda i resten av vitlökshacket och kryddorna. Fötdela kryddblandningen över kycklingen.
Stek kycklingen i 200C, ca 1 h.

Servera den nystekt med en matig sallad.
Kommentarer
Trackback