Kycklingfiléer med potatisfat
kycklingfiléer med potatisfat
Följ med på den ”gröna” vågen och köp Tupperwares strömlösa köksmaskiner. Laga snabbt den här goda middagsrätten med hjälp av Time Savers-serien!
Fyllda panerade kycklingfiléer med potatisfat
Till 4 pers
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- Fyllning – örtostkräm
- Cirka 1 näve färska basilikablad
- Cirka 1 näve persilja
- Cirka 1 näve gräslök
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g naturell färskost, Philadelphia Original eller något annat märke
- 4 msk crème fraîche 13 %
- 1 knivsudd salt och peppar
- 1 tsk citronsaft
- Panering
- 60 g parmesanost
- 40 g hasselnötter
- 2 tsk stött paprika
- 1 ägg
Potatisfat
- Cirka 13 medelstora, kokta, kalla potatisar (ca 800 g)
- Cirka 60 g färska babyspenatblad
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- Resten av den färdiga örtostkrämen
- Salt och peppar
Så här gör du:
-
Värm ugnen till 180 ºC varmluft.
-
Häll basilikablad, persilja och gräslök i Herb Chopper tillsammans med vitlök.
-
Sätt locket på Herb Chopper och hacka ingredienserna fint.
-
Häll innehållet från Herb Chopper och resten av ingredienserna i Quick Chef III med knivinsats och blanda.
-
Riv parmesan och nötter i Multikvarn med den grova insatsen.
-
Ta behållaren av Multikvarn och blanda paprika i de rivna ingredienserna. Häll blandningen i en djuptallrik.
-
Vispa ihop ett ägg i en skål.
-
Skär en ficka i varje kycklingfilé.
-
Vänd kycklingfiléerna i ägg och sedan i parmesanblandningen.
-
Lägg filéerna i locket till UltraPro 3,3 l.
-
Lägg en stor matsked örtostkräm i varje kycklingfilé.
-
Skär den kalla kokta potatisen i skivor med hjälp av Äggdelare.
-
Skölj spenatbladen i Salladsslunga.
-
Lägg lite av den skivade potatisen i UltraPro 3,3 l, sedan spenaten och sist resten av potatisen (spenaten ska täckas av potatisen).
-
Häll ägg, mjölk och resten av den färdiga örtostkrämen i Speedy Chef II och blanda.
-
Häll blandningen över potatisen och spenaten. Krydda med salt och peppar.
-
Ställ kycklingfiléerna och potatisfatet i ugnen och tillaga i ca 20 min. i 180 ºC varmluft.
- Servera med tomatsallad.