Kycklingfiléer med potatisfat

kycklingfiléer med potatisfat

 

Följ med på den ”gröna” vågen och köp Tupperwares strömlösa köksmaskiner. Laga snabbt den här goda middagsrätten med hjälp av Time Savers-serien!

Fyllda panerade kycklingfiléer med potatisfat

Till 4 pers

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • Fyllning – örtostkräm
  • Cirka 1 näve färska basilikablad
  • Cirka 1 näve persilja
  • Cirka 1 näve gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g naturell färskost, Philadelphia Original eller något annat märke
  • 4 msk crème fraîche 13 %
  • 1 knivsudd salt och peppar
  • 1 tsk citronsaft
  • Panering
  • 60 g parmesanost
  • 40 g hasselnötter
  • 2 tsk stött paprika
  • 1 ägg

Potatisfat

  • Cirka 13 medelstora, kokta, kalla potatisar (ca 800 g)
  • Cirka 60 g färska babyspenatblad
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Resten av den färdiga örtostkrämen
  • Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Värm ugnen till 180 ºC varmluft.

  2. Häll basilikablad, persilja och gräslök i Herb Chopper tillsammans med vitlök.

  3. Sätt locket på Herb Chopper och hacka ingredienserna fint.

  4. Häll innehållet från Herb Chopper och resten av ingredienserna i Quick Chef III med knivinsats och blanda.

  5. Riv parmesan och nötter i Multikvarn med den grova insatsen.

  6. Ta behållaren av Multikvarn och blanda paprika i de rivna ingredienserna. Häll blandningen i en djuptallrik.

  7. Vispa ihop ett ägg i en skål.

  8. Skär en ficka i varje kycklingfilé.

  9. Vänd kycklingfiléerna i ägg och sedan i parmesanblandningen.

  10. Lägg filéerna i locket till UltraPro 3,3 l.

  11. Lägg en stor matsked örtostkräm i varje kycklingfilé.

  12. Skär den kalla kokta potatisen i skivor med hjälp av Äggdelare.

  13. Skölj spenatbladen i Salladsslunga.

  14. Lägg lite av den skivade potatisen i UltraPro 3,3 l, sedan spenaten och sist resten av potatisen (spenaten ska täckas av potatisen).

  15. Häll ägg, mjölk och resten av den färdiga örtostkrämen i Speedy Chef II och blanda.

  16. Häll blandningen över potatisen och spenaten. Krydda med salt och peppar.

  17. Ställ kycklingfiléerna och potatisfatet i ugnen och tillaga i ca 20 min. i 180 ºC varmluft.

  18. Servera med tomatsallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0