Blåbärsparfait
Ingredienser
6 dl blåbär1 vaniljstång
3 äggulor
½ dl florsocker
3 äggvitor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Dekorera med hela blåbär
Gör så här
Dela och skrapa ur vaniljstången.
Vispa äggulor, vaniljfrön och florsocker pösigt.
Vispa äggvitor och strösocker till ett fast skum, bäst blir det om du vispar i SpeedyChef men funkar även i ExtraChef och i nödfall med elvisp även om det tar mycket längre tid.
Vispa grädden.
Blanda bärmoset med äggulorna. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
Skölj Jelloringen med kallt vatten och fyll smeten i formen.
Frys minst 4 timmar eller över natten.
Låt parfait tina en stund före servering och garnera med färska eller djupfrysta hela blåbär.
Lycka till!



Kommentarer
Trackback