Paprikasoppa

3 paprikor
1 färsk chili
1 lök
2 morötter
4 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong
salt
20 g pinjenötter
1 paket vattenkrasse
 
Kärna ur paprikor och chili och skär i strimlor med örtkniven.
Skala och strimla morötterna med grönsaksskalaren och örtkniven.
Häll lök, morötter, chili, 3 msk olivolja och 2 av paprikorna i QuickChef och mixa grovt.
Häll den grova blandningen i UltraPlus.
Tillaga i 4 minuter under lock vid 750 W.
Ta ur och rör runt med Rörsleven.
Tillsätt grönsaksbuljong och tillaga ytterligare 3 minuter under loch vid 750 W.
Ta ut soppan och mixa portionsvis.
Krydda med salt från kryddkvarnen.
Bryn strimlor av den sista paprikan och tillsätt pinjenötterna under den sista minuten.
Servera soppan med paprikastrimlor, pinjenötter, vattenkrasse och chili.
 
Här är äntligen receptet på parikasoppan som vi gjorde i fredags på demo.
Det är ett gammalt recept från den tiden då taste demo var alldeles nytt på Tupperwaredemo.
Vi har lite andra produkter nu så jag ska laga den och prova med MandoChef, Microcook och lite annat.
Återkommer med det en annan gång.
Tack Katarina för receptet och för att jag fick laga den tillsammans med dig och dina vänner.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0