PaprikaTapenade
Ingredienser till ca 2 dl tapenade
- 3 röda paprikor
- 1 solo vitlök
- 2 msk olivolja till bräsering
- 1 näve skållad mandel
- 1 dl riven parmesanost
- salt
- 1-2 msk olivolja
Hacka vitlök i HerbChopper och skär paprikan i mindre bitar.
Värm upp olivoljan i en gryta.
Fräs först vitlöken utan att den får färg och lägg sedan i paprikan.

Fräs under omrörning någon minut och sänk sedan värmen.
Lägg på ett lock och låt bräsera i ca 15 minuter.
Rör om då och då så det inte bränner fast.
Koka mandeln 1 minut i vatten tills skalet lossnar.

Sila av vattnet och skölj med lite vatten så den svalnar.

Skala och hacka mandeln.
Mixa paprika, mandel och parmesan i ExtraChef tills den är så klumpfri som möjligt.


Passar utmärkt till grillad sparris, grillad kyckling, kött eller fisk. För att inte tala om hur c-vitaminrik och nyttig tapenaden är. Mums! :-)
Kommentarer
Trackback