Köttfärslimpa
Antal portioner: 8
Färdigt på: 1h
Ingredienser
Köttfärslimpa 1 dl havregryn, alt ströbröd2 st ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
1 påse löksoppa på pulver (40 g)
0.5 tsk svartpeppar
140 g baconskivor
Potatis 800 g potatis, i halvor
flingsalt
svartpeppar
rosmarinkvistar
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar.
3. Lägg färsen i UltraPro Brödform eller 1,5 liters och forma den till en limpa.
4. Täck limpan med baconskivor.
5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och sätt på locket.
6. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter.

Kommentarer
Trackback