Kaffedrink med tilltugg
Chokladtryffel med smak av hasselnöt passar perfekt till en varm kaffedrink toppad med fluffig grädde.
Ingredienser
Kaffedrink med tilltugg
1 dl | vispgrädde |
---|---|
9 cl | Xanté, päronlikör |
3 cl | Heering coffee eller annan kaffelikör |
2 msk | råsocker strö |
4 dl | nybryggt starkt kaffe |
1 tsk | kakao |
Hasselnötstryffel
200 g | hassellnötter |
---|---|
2 dl | strösocker |
200 g | mörk choklad (70 %) |
3 msk | kakao |
2 msk | florsocker |
Tillagning
1. Tryffel: Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna ca 2 min. Häll på sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem kallna.
2. Hacka chokladen. Mixa den tillsammans med nötterna i en matberedare ca 5 min. Häll smeten i en bunke och låt stå i kylen ca 2 timmar att stelna.
3. Blanda kakao och florsocker. Rulla cm-stora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.
4. Vispa grädden. Fördela päronlikör, kaffelikör och socker i fyra glas. Häll på kaffet. Toppa med grädde och pudra över kakao


Kommentarer
Trackback